Mariupolista paljastuu pikku hiljaa humanitäärinen katastrofi

Sotatoimet Ukrainassa jatkuvat kiivaina. Tilanne ei paljoa ole muuttunut eilisestä. Mariupolissa voidaan odottaa suurta humanitääristä katastrofia. Siviileitä pommitetaan urakalla.

Mariupolissa venäläinen tykistö jatkaa siviilien asuinalueiden pommitusta täydellä teholla. 450 000 asukkaan kaupunki alkaa olemaan täysin tuhottu. Siviilien tilanne on se, että he, jotka ovat vielä kaupungissa, kuolevat kaupunkiin. Tällä hetkellä heidän suhteen ei ole näkyvissä enää mitään toivoa. He eivät voi paeta, koska kaupunki on venäläisten piirittämä eikä venäläisjoukot tee tulitaukoja, jotta siviilit pääsisivät poistumaan kaupungista. Siviileille ei ole enää myöskään mitään turvapaikkoja jäljellä. Kukin pyrkii selviytymään raunioiden keskellä miten parhaaksi katsoo.

Kaupunki on siis piiritetty kaikista ilmansuunnista maalta käsin, eikä meren kautta saa apua tai voi paeta, koska sekin on vihollisen valvomaa aluetta.

 

Mariupol kartalle sijoitettuna:

 

Venäjä pyrkii nyt pommittamaan myös Länsi-Ukrainaa. Aamuyöstä tehtiin isku Javorivissä, vajaa 20 km Puolan rajalta, vapaaehtoisten tukikohtaan. Ruotsalaisen sotilaan Jesper Söderin mukaan heidät oltaisiin siirretty tänään Kiovaan, mutta yöllä tukikohtaan ammuttiin ohjuksia. Useita kuoli ja haavoittui. Söderin mukaan tukikohdassa on mm. pohjoismaisia vapaaehtoisia sotilaita.

Videokuvassa näkyy Puolan puolelta viime öinen tukikohdan pommitus. Sota alkaa lähentymään Puolan rajaa.

 

Aiemmin piirityksessä ollut Harkovan miljoonakaupunki pohjoisessa alkaa avautumaan. Vihollinen on kokenut suuria tappioita ja piiritysrengas on murtunut useista kohdista. Kaupunki on kuitenkin tuhottu täysin, suuria alueita on täysin rauniointa ja purkukunnossa.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rullattu

Elikkä se on auttamista jos joku tulee sanomaan sinulle että ei tapahdu mitään jos jätät kämppäsi ja autosi minulle, kun se ei käy, tuo nistii sinut, se oli sinun vika kun et ”apua” hyväksynyt.

Alta paljastui keharimaa

Venäjä olevinaan sivistysmaa käyttäytyy kuin pahimman sortin kehariporukka. Venäjän brändi on piloilla seuraavat 100 vuotta eikä kukaan normaalijärkinen tule enää koskaan luottamaan yhteenkään ryssään. Ne todelliset karvat on nyt todellakin paljastettu.

Daavidin poika

No kerro meille koska Suomen valtio alkaa takavarikoimaan Venäjän kansalaisten omaisuutta Suomessa.? >>>>>>>

> Ihan niin kuin muut eu:n jäsenmaat takavarikoivat. Italian ulosottomiehet ovat takavarikoineet eilen Venäläisen omistaman luksusveneen. Veneen arvo on noin viisikymmentäviisi miljoonaa euroa (55 miljoonaa) Nyt olis suomalaisen ulosottoviranomaisen korkea aika tulla esille, ja toimia kuten eu:n säännöt toimii.

Rullattu

Tuo ja moni muu asia mikä on paljastunut, tuo selville sen, että Suomen hallitus on ryssämielisiä hulluja.

Rauhankyyhky

Jos muutama täyteen lastattu B-52 pudottelisi täsmäterveisensä, niin syntyis satoja kasoja rautaromua ja henkiin jääneet iivanat joutuis alkamaan puskajusseiksi.

Jortonki

Täysin aiheetonta Jussien ja jäniksien mollaamista. Oikea termi tuntemattomassa sotilaassa on ”puskaryssä”. 

Mustamakkara

Kysymys on pitkälti nyt myös tulevaisuudesta. Venäjää on nyt nöyryytetty aika pahasti. Poliittisen- ja sotilasjohdon munaukset ja silkka epäpätevyys on johtanut siihen, että venäläisiä sotilaita kuolee liukuhihnalla.

Venäläisille voisi nyt nauraa päin näköä seuraavat 20 vuotta.

Siinä on vaaransa. Heille tulee tarve korjata tilanne ja palauttaa kunniansa, kuten aito kehitysmaa tekee.

Vaikka tuon poliittisen johdon toiminta on johtanut täyteen katastrofiin, ei venäläissotilaiden kuolemia pitäisi vahingoniloisesti ilkkua, vaan antaa Venäjän haudata kuolleensa. Tilanne pitäisi jotenkin saada sellaiseen suuntaan, että Venäjä voitaisiin jossain vaiheessa ottaa mukaan kansainväliseen toimintaan tästä sodasta huolimatta.

Jortonki

On olemassa hyviä venäläisiä, ja pahoja venäläisiä. Pahoista venäläisistä esimerkkejä ovat Putin, Gorbatshov ja Navalny.

Hyviä venäläisiä ovat Jeltsin, Stalin ja Brezhnev.

Mikä erottaa pahan venäläisen hyvästä venäläisestä??

Hyvät venäläiset ovat kuolleita venäläisiä.

Dassum Daa

Leipäkoreilla pommittavat, apua tarvitseville. Venäjä on rakkaus.

JuhoL

Tiputtelevat Lavrovin leipäkoreja 😀 😀

JuurihanLavrov kertoi torstaina, että Venäjä ei ole hyökännyt Ukrainaan!

Total Balalaika Show

Yhtään ainoaa balalaikansoittajaa ei saa enää ottaa Länsimaihin ja nykyisetkin pitää pikimmiten palauttaa. Hehän vaarantavat minkä maan tahansa alkamalla ensin naukumaan että heitä ”ei kunnioiteta”, sitten ”syrjitään”, sitten ”rasisteerataan”, sitten ”uhataan”. Ja lopulta tulee Putte 1.0/2.0 itse tekemään ”pelastusoperaatiota”. Ei kiitos. Kyllä tämä on jo aivan tarpeeksi nähty, ei kannata kerjätä toisintoa.

Tulee oikeita pakolaisia

Ukrainalaiset ovat raukkamaisen hyökkäyksen uhreja. Heidän auttamisekseen on tehtävä uhrauksia. Ukraina on Euroopan ruoka-aitta. On aivan ilmeistä, että he palaavat maahansa sankoin joukoin, kunhan röyhkeä neukkula poistuu sieltä tappamasta ja silmittömästi hävittämästä.

”Rasisteeraus, syrjintä” on ”pakolaisten” tuottamaa älämölöä. Osa Suomen kansasta kipuilee nyt kun on tullut oikeita pakolaisia.

Defund v-YLE!!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

Daavidin poika

Kyllä Ryssän sotilaat on raukkamaisia paskiaisia. Toivottavasti pakotteet alkaa vaikuttamaan mitä pikaisemmin tavallisen Venäläisen arkielämään, olen lukenut sellaista tietoa, että pakotteet alkaisi vaikuttamaan vasta joskus helmikuun aikaan.? Kaatuuko maapallon suurimman maan talous omaan typeryyteen.?

Yrittääkö Putin lyödä Josef Stalinin ennätyksen siviilien lahtaamisessa.? Kävi miten kävi, mutta toivottavasti Venäjä joutuu oikein kunnon mutakylpyyn sodan päädyttyä.

Suomi Finland

Venäläiset ovat paljastaneet tässä ’erikoisoperaationsa’ yhteydessä monta sotilaallista osaamisensa ja osaamattomuutensa aluetta, joita muut maat voivat käyttää nyt hyväkseen.

Eikä ole armeijan toimintakunnon palauttaminen olevan mikään nopea ja ongelmaton temppu sekään.

Toimintakyvystä löytyy isoja aukkoja ihan ruohonjuuritasolta itse Putin 1.0:aan asti.

Jos Ukraina luovuttaisikin neuvotteluissa jotain maaperästään Venäjälle nyt, niin länsimaat voivat tietysti pitää taloudellisten pakotteiden purkamisen ehtona, että Venäjä vetäytyy kaikkialta Ukrainan alueelta.

Venäjä taantuu, eikä kykene enää miehittämään Krimiäkään. Putkonen vetäytyy Siperiaan asti, kun Ukrainan itäosat ovat taas erottamaton osa Ukrainaa.

Joppos123

Venäjän armeijahan on osoittautunut lähinnä bandiittilaumaksi ja vitsiksi jonka ainoa keino sotia on lahdata siviilejä.
Putler uhosi reilut kymmenen vuotta sitten kuinka hänen armeistaan rakennetaan maailman mahtavin. Pelkkiin kehitysprojekteihin varattiin 500 miljardia dollaria.
Kuinkas kävikään? Kleptokratia ulottuu aina valtionjohdosta viimeiseen virkamieheen ja rahat pöllittiin.
Mitään niillä ei saatu aikaiseksi ja hyvä niin.
Nyt ryssä taistelee vanhoilla paskoilla vaunuilla ja syö 12 vuotta vanhaa taistelumuonaa ja käyttää tykistöä kun kaikki muu taisteluvarustus on vanhaa kuraa.
Puttea vedettiin kuivana kakkoseen kun se uskoi paraateissa säntillisissä riveissä marssivien operettisotilaiden olevan valmiina sotaan, ei ollut eikä tule olemaan.

Suomi Finland

Mitä ihmettä ne on puuhanneet niissä sotaharjoituksissa? Vetäneet pari viikkoa vodkakännejä? Ei tuota niiden toimintaa voi muuten ymmärtää.

Jortonki

Venäläisten sotaharjoituksia on aiemmin vapaammpina aikoina kuvattu laulussa Ras-Putin. Rapsutin – Rasputin – – YouTube

Make's perfect sense

Rautaesirippu tipahtaa taas, venäjä jää toiselle puolen ja liittoutuu yhä tiukemmin kiinan kanssa.

Mutta miten Ukraina vapautuu? Vaikka nautinkin uutisista venäläisten kokemista tappioista, niin rintaman liikesuunnnasta paljastuu karu totuus…Venäjä valtaa kaupunkeja ja etenee.

Paavon, Ylen ja ukrainalaisten välittämät tiedot ukrainalaisten vastaiskuista ja venäläisten vähäisestä menestyksestä pimittävät sen mitä oikeasti tarvitsee tehdä eli valmistautua sissisotaan jakamalla ohjukset kätkettäväksi vapaaehtoisille reserviläisille. Muuten tuo tuleva voittoisa sisällissota hävitään yhdellä presidentin allekirjoituksella jossa ensimmäiseksi vaaditaan luovuttamaan ohjukset armeijan varastoihin.

Sissisodalla afgaanit vapautui NL:stä js NATO:sta ja Irakilaiset USA:sta. Se toimii.

Suomi Finland

Onhan tuossa tällä hetkellä perää. Olen ihmetellyt sitä, että mikseivät ukrainalaiset hyökkää piirittäjien selustaan, kun tykitkin on sopivasti käännetty kaupunkeja kohti. Ehkä eivät ole vielä ehtineet ja reservit valmistautuvat näihin hyökkäyksiin.

Venäjällä on selvästi paniikkia lännen toimittamista aseista. Noin pienillä iskuilla, mitä tänä aamuna oli, ei niitä toimituksia mitenkään voida estää.

Jortonki

Tuo Usan dementikko-Joen (ohjaajien) käyttäytyminen tässä sodassa ihmetyttää kovasti.
-ensin kerrotaan kovaaan ääneen että tapahtui mitä tahansa niin me ei mennä apuun. Eikös tämä ole joko luvan antamista tai ihan yllytystä?
-sitten ollaan takakireänä minkälaisia aseita/lentokoneita voi Ukrainalaisille antaa. Eikös olisi sopiva raja että Usa /länsi voi viedä/käyttää Ukrainalle kaikkia aseita joita ryssä on sinne vienyt/käyttänyt?

Putain ostanut Joen ja/tai ohjaajat? Tai sitten ne on vaan niin tyhmiä.

Jortonki

Ronald Reagan, presidenttiaikanaan, piti jyrkempää linjaa ja piti ryssän ruodussa: ”’My fellow Americans. I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever,” he said, culminating this obvious expression of wish fulfillment with the howling one-liner: ”The bombing begins in five minutes.”

Rullattu

Tein oikein Ukrainaan ilmoituksen tuosta mvryssästä, olivat iloisia että jokaisesta ryssän myyrästä tulee tietoa ja kaikki tieto minkä saavat, kyllä toteuttavat. Henkilön etsimisen ja tuomitsemisen.

Suomi Finland

Johan ja Anus alapeukuttaneet.

basso balalaikka

ei pidä kaikkia balalaikansoittajia syyllistää, Ukrainalaiset Balalaikat soivat monen taitavan käsissä, Hapankaalistakaan kaikkii ei tule venäjältä. Ällös peljätkö, kyllä Ukraina antaa vanjalle turpaan, siinä ikävä kyllä tulee vielä paljon ruumiita kaikkien kolmen puolin. (miehittäjät, puolustajat ja puolueettomat)
jos haluatte oikein tuhdin annoksen valheita, (enemän kuin UMV lehdestä saa) m lukekaa pravda.ru sivua ja käyttäkää haluaamanne käännöskonetta jonsei ryssän kieli ole pakkovenäjän jäljiltä kunnossa. itse käytän google translatea englanniksi, koska se ei oikein osaa suomeksi kääntää.

JuhoL
Rullattu

Puolassa on semmottinen sotaväki että jos ryssä sinne pommittaa, niin puuttini ei ehdi tajuta edes kun ryssät on tuhottu moskovaan asti.

Sellaista

Ei taida Putin käsittää, mikä selkkaus sitten tulee mikäli se pommi eksyy Puolan puolelle.

Jallu

Ukraina ei ole tainnut tehdä yhtään kostoiskua Venäjän maaperälle. Varmaan Ukrainaltakin löytyisi muutama riittävän kantaman omaava ohjus, jolla ylettäisi Venäjän kaupunkeihin. Voi olla tehokkaampaa olla pommittamatta Venäläisiä siviilejä, koska sieltä se sodan vastustus kuitenkin kumpuaa. Ja vaikka sodassa ei tavallaan mitään sääntöjä olekaan, niin joku tolkku pitää olla. Venäjällä ei tunnu olevan moraalisia ongelmia ollenkaan.

Eversti

Mistä ne ohjukset tulee jos ne kerta loppuivat jo toisenä päivänä?

Nih

Ryssät eivät ole pimeän afrikan massamurhaajia kummempia, isketään armotta siviilehin, naisiin ja lapsiin kun oma sotakoneisto ei pärjää sotilas sotilasta vastaan.

Minä

Venäläiset kuluttavat voimavarojaan vähän joka paikassa, kun ukrainalaiset tuhoavat kalustoa ja lähettelevät ryssiä tuonpuoleiseen. Ilmeisesti vielä riittää tykistöä surmaamaan siviilejä ja tuhoamaan kaupunkeja.

Vähitellen venäläisiltä loppuvat voimavarat. Sitten alkaa pitkä kausi armeijan uudelleenrakentamiseen, kun kohta on lompsakin tyhjä. Eipä häiritse muita pitkään aikaan.