Lounais-Suomen turvapaikkakäsittelyt on keskitetty Raisioon – hakemuksia poikkeuksellisen paljon

Poliisi tekee kaiken voitavansa, jotta turvaa hakevien hakemukset pystytään käsittelemään mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti. Turvaa hakevat ovat pääasiassa Ukrainasta saapuvia naisia ja lapsia.

– Jo muutamassa päivässä Lounais-Suomessa vastaanotettiin enemmän turvapaikkahakemuksia ja tilapäisen suojelun hakemuksia kuin koko viime vuonna yhteensä, kertoo rikoskomisario Matti Airaksinen Lounais-Suomen poliisilaitoksen ulkomaalaistutkintayksiköstä.

Lounais-Suomessa turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakevat ohjataan ensisijaisesti Raision poliisiasemalle, missä asiakkaalla on parhaimmat edellytykset hoitaa koko hakemusprosessi alusta loppuun saakka.

– Asioinnin tulisi olla mahdollisimman vaivatonta, ja Raisiossa kaikki onnistuu ns. yhden luukun periaatteella. Siellä meillä on käytössämme rekisteröintiin tarvittavat laitteet, tulkkauspalvelu sekä ulkomaalaislain mukaisiin tehtäviin koulutettu henkilöstö, Airaksinen listaa.

Myös Satakunnassa Porin poliisiasemalla on valmius vastaanottaa hakemuksia, ja kapasiteettia kasvatetaan kaiken aikaa. Porin osalta poliisi toivoo, että asioinnin sujuvoittamiseksi saapumisesta sovittaisiin etukäteen sähköpostilla.

Jonotusajat mahdollisesti pitenevät

Viime päivinä Raision poliisiasemalle on saapunut turvapaikanhakijaryhmiä linja-autokuljetuksilla. Sujuvuuden varmistamiseksi poliisi toivoo tulijoita tai heidän saattajiaan mahdollisuuksien mukaan ilmoittamaan isompien yksittäisten ryhmien saapumisestaan poliisiasemalle hyvissä ajoin.

Lounas-Suomen poliisi on kiireellisesti järjestellyt toimintaansa – esimerkiksi irrottanut hakemusten vastaanottotehtäviin poliiseja muista tehtävistä – jotta asiakkaiden jonotusaika jäisi mahdollisimman lyhyeksi.

Tähän mennessä asiakkaita on pystytty palvelemaan ilman pitkiä viiveitä. Hakijamäärien kasvaessa jonotukselta ei Airaksisen mukaan voida kuitenkaan välttyä.

– Nyt turvaa hakevat ovat pääasiassa naisia ja lapsia, joiden hätä on käsinkosketeltavaa. Ovi on auki jokaiselle, ja poliisi tekee kaikkensa, jotta kykenemme parhaiten auttamaan ihmisiä tässä tilanteessa, hän sanoo.

Nyt turvaa hakevat ovat pääasiassa naisia ja lapsia, joiden hätä on käsinkosketeltavaa.  

 

Tiivistä yhteistyötä

Turvapaikanhakuprosessin hallinta kuuluu Maahanmuuttovirastolle. Poliisin tehtävänä on Rajavartiolaitoksen ohella ottaa vastaan turvapaikkahakemus ja rekisteröidä turvapaikanhakija. Tämän jälkeen hakemus siirtyy Maahanmuuttoviraston käsiteltäväksi.

Viimeaikaiset turvapaikkahakemukset ovat pääasiassa Ukrainan kansalaisilta. Ukrainasta sotaa pakenevien ei ole Euroopan Unionin linjauksen vuoksi pakko tehdä turvapaikkahakemusta, vaan he voivat vaihtoehtoisesti tehdä tilapäisen suojelun hakemuksen.

– Käytännössä tilapäisen suojelun kautta hakija pääsee saman tuen piiriin kuin turvapaikkahakemuksen jättämällä, Airaksinen sanoo.

Lounais-Suomen poliisin ulkomaalaistutkintayksikkö tekee tiivistä yhteistyötä keskeisten yhteistyöviranomaisten, kuten vastaanottokeskusten, Maahanmuuttoviraston ja Rajavartiolaitoksen kanssa.

– Raisiossa Maahanmuuttovirasto sijaitsee samassa kiinteistössä poliisin kanssa, mikä mahdollistaa erinomaisen paikallisen yhteistyön, Airaksinen sanoo.

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rutale

Naiset ja lapset ovat ymmärettäviä pakolaisia. Suvakit ymmärettävästi ovat hiljaa.
Nyt ei tulekkaan pälvikaljulla ja viisaudenhampailla varustettuja lapsia, pieniä karvapalleroita.

nimellinen

Saksaan saapuvien ensimmäisten ukrainalaisten pakolaisten joukossa oli egyptiläinen nuori karvalapsi joka oli jättänyt vaimonsa ja lapsensa ukrainaan.

Asianajaja tulkki

Niin. 2015 tulleet bodarimussukat ovat hyvin hyvin vihaisia. Saisinko encore videoita tänne, tyyliin mullah keinumassa leikkipuistossa, heräämässä vastaanottokodissa, nussimassa spr akkaa, tiktok videota, pää, olkapää, peppu, varpaat naurettavaa pelleilyä jne jne jne. Muistamme edelleen 2011, edelleen yksittäistapauksen, jolla sitä mainostettiin, miten mussukat hakkasivat nuoren lasten isän teholle, sekä loppuiäksi vammautuneena elämään. Kyseessä siis bussikuskin joukkohakkaaminen. Sen jälkeen on ollut näiden aiheuttamia ongelmia, ihan htisti.

Antti Kaikkinen

Varusmiehemme eivät näitten valkoisten rasistipaskojen laukkuja kanna!

Pyllistän

Minua vituttaa ihan kympillä. Eli lastemme puolesta. Jne. Ja sitten on näitä vittuilijoita. Mitä jos ryssä hyökkää suomea kohtaan. Näitä Jeesus tyyppejä sekä napakymppi homoja. Lähtisivät heti karkuun. Se on sata varma se. Eli nämä intersektioonaaliset feminismit , sekä miesfeminismit, hevosineen laukkaisivat yli aitojen karkuun. Kongoon tie veisi. Afrikka sekä lähi itä olisivatkin yhtäkkiä turvallisia oi Abdullah, meidän on paettava! Kyllä orjani. Pakeneminen on ainoa vaihtoehto. Saimme kelalta kirjeen. Rahaa ei enää tule!. Minun on mentävä uudestaan naimisiin. Ja tehtävä 6 lasta. Entisten 18 lisäksi. Rakkaani! Selviämme tästä. Allahu Akbar!!!

Kaitsu

Ei oo suvakkien tervetulokomiteaa nyt paikalla, kun tulee naisia ja lapsia.
Vaan olispas tulossa tummahipiäistä discoläpsyä, niin olis meno, ku keväisellä teeren soitimella.

Tässä se nyt nähdään raadollinen totuus koko karuudessaan. Tulossa kun on oikeita pakolaisia, niin, eipäs olekaan suvaitsevaisto auliisti auttamassa. Rasisminvastustelijatkin vinkuu tutuksi tullutta epistolaansa, ku huonosti pistetty sika.

Häpeisivät rutjakkeet jos hävetä osaavat.

Lupaan puolustaa Suomen k

Kyllä. Kun 35 000 nuorta arveluttavaa läpsyttelijää ohjattiin ( siis lue ohjattiin , neuvottiin ) Suomeen , niin tämä silloinen sisäministeri, ja nykyinen suurta suosiota nauttiva poliitikko, on edelleen kuin joku, Suomen pelastaja. Suomen seuraava pääministeri. Näin ovat päättäneet media jne. Vaimonsa vokkibisnes olikin hyvä rahasampo. Raha niitä ohjaa, ei se ministerivala. My ass.

Rullattu

Että näin, ryssäulostemv ”Ukraina pommittaa siviileitä ballistisilla ohjuksilla, kymmenittäin kuolleita” Jos tuo ryssäuloste tulisi Suomeen niin ei minuuttia olisi tämän maan päällä.
Täytyy toivoa että Ukrain sotilaat saa kaivettua tuon ryssämiesnaisen ja antavat sotatuomion heti löytyessä.

Qroquius Kad

Anus Putkosella ei ole halua tulla Suomeen, mutta ei siksi, että pelkäisi saavansa köniin;
hän tietää aivan hyvin, ettei tsuhna uskalla sellaista.
Hänen hyvä ystävänsä, korjaan toverinsa Desantti Bätmän asuu Rovaniemellä, tekee avoimesti siellä samaa mitä Anus Ryssissä eikä kukaan ole uskaltanut tulla tönimään.

Anus pakeni Suomesta Thaikkuihin velkojaan, ja joutuu odottelemaan niiden vanhenemista ennen kuin palaa Suomen lihapatojen ääreen.
Ja tännehän hän palaa, kun Ryssän talous on romahtanut ettei kaupasta saa enää kaaliakaan, vain vodkaa.

Rullattu

No, Anaalin ei tarvitte Suomeen tulla sillä on aika mikä tahansa, tuo paskaläjä kaivetaan esiin Ukrainalaisten sotilaiden toimesta, sitä tuo oksennus ei pakoon kyllä pääse. Kun anaali ei ole ryssissä vaan Ukrainan maaperällä.

Kuka se on?

Olen hieman ns pihalla tästä putkosesta. selvää on, että on joku ryssäfani tms. En ole seurannut mv paskaa.

Rullattu

No, en ole isommin minökään seurannut.
Töissä kaveri kysyi että haluanko nähdä paksuinta ryssäpaskaa, silloin näin ensimmäistä kertaa ja se oli kun ryssä hyökkäsi Ukrainaan.
Sehän tuosta tekee vaaralliset että romaanianaallilla on oma iso fanijoukkonsa, johon kuuluu myös Ukrainan kapinallisjoukot jotka on ryssän puolella.
Porukkaan kuuluu myös kaikki vkk puolueesta, joten jos ette halua ryssän perää nuolla ette ikinä äänestä ko puoluetta.

Daavidin poika

Jokin nyt ei oikein kliffaa tässä Ukrainan sodassa. Meinaan kun Ryssä on pyytänyt Kiinasta apua sotaansa. Venäjä on pyytänyt droneja, ja muuta sotakalustoa Kiinasta. Voiko tälläinen väite olla totta.?

Miltä tuntuu olla nainen

Tottakai se on totta. Lyödäänpä löylyä kiukaaseen. Venäjä ostaa aseita Kiinasta. Ukraina ostaa aseita USA. Sekä EU. Neuvotteluissa ollaan hyvin eri mieltä, siitä , mikä on diktatuuri. Ja mikä länsi demokratian suunta Ukrainassa. Mutta Suomi on turvassa. Intersektionaalisen feminismin politiikan myötä, olemme varmissa käsissä.

Huru-ukko

Hormoonihoito kesken ja leikkaus tekemättä?

Qroquius Kad

Kiina on väitteen kiistänyt.

Jarno, Juhani Lehmussalo

Nysse uutinen tuli. Olenkin orotellut.
18-vuotias ukrainalaispakolainen raiskattu Saksassa (iltalehti.fi)
Rikoksesta epäillään 37- ja 26-vuotiaita miehiä, joista toinen on kotoisin Irakista ja toinen Nigeriasta.