Oliko aamuinen isku Donetskiin lavastettu tai ainakin väritetty?

Venäjä väittää, että Ukraina iski Donetskin kaupunkiin ohjuksella tai ohjuksilla, joissa käytettiin rypälepommeja. Väitteiden mukaan parikymmentä siviiliä kuoli ja saman verran vietiin sairaalaan.

Paikan päältä on levitetty ”dramaattisia” kuvia tästä iskusta. Mutta, jo pienen selaamisen jälkeen isku joutuu outoon valoon. Herää kysymys, että mistä oikeastaan on kysymys.

Alla venäläisen jonkun kuvaama filmi väitetyltä alueelta, jonne rypälepommi tai -pommit iskeytyivät. Kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan.

1.) Tuhot ovat ällistyttävän pieniä jos vertaa vastaaviin iskuihin muualla. Kiovasta, Harkovasta tms. on kymmeniä filmejä ja kuvia, joissa koko kortteli on tuhannen päreinä. Yhtään ainoaa ikkunaa ei ole ehjänä ja asfaltti on kuin kynnöspeltoa.

Sen sijaan Donetskissa ei näytä tapahtuneen mitään tällaista. Talojen ikkunat ovat ehjiä, muutama auto saanut vähän palovammoja ja kadulla roskaa. Kuva näyttää pikemminkin Rinkebyltä vauhdikkaan perjantai-illan jälkeen kuin sotatoimialueelta

2.) Filmillä kohdasta 1.20 alkaen yksi kuollut alkaa yllättäen venyttelemään. Kuollut haroo päätään, nostaa käden pystyyn ja jatkaa kuolleena makaamista.

 

Alla kuvissa yhden ohjuksen jämät asfaltilla. Jonkun mielestä näyttää siltä, että ohjus olisi nätisti nostettu peräkärryn päältä kivetykselle. Ei mitään jälkiä, ei raahautumia, ei mitään. Muualta otetuissa kuvissa vastaavassa paikassa, jonne ohjuksen jämiä on tippunut, on kahden metrin syvyinen kuoppa.

 

On todella vaikea sanoa mistä on kysymys. Sinänsä kai jonkinlainen isku on voinut tapahtua, ei sitä voi täysin kiistää. Mutta hieman epäileväisesti asiaan pitää suhtautua.

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sakari Rajamäki

Eikähän tuo ole lavastus jonka verukkeella Venäjä on komentamassa otteitaan. Nyt Venäjä uhkasi iskeä Ukrainan ammustehtaisiin.

Samaa molemmin puolin

Samanlaissta propagandaa molemmilla puolilla. Niinkuin se ”juuri synnyytänyt” nuori nainen joka olikin bloggari ja saanut vauvansa jo aikapäiviä sitten.

synnytyssairaala oli tyhjennetty jo 8.2.2022 ja sen jälkeen sielä oli vain Azov:in komento- ja tuliasemakeskus.

Aikki

Uskothan itsekin vastapuolen propagandaan. Uskoithan k-pandemiaankin ja luultavasti olet kolmeen kertaan piikitetty tautia vastaan mitä ei ole..

Aikki

Kävin täällä viimeksi kaksivuotta sitten, kun k-pandemia keskustelu kävi kiihkeimmillään. Kovasti täällä keskustelijat olivat peloissaan tuosta keksitystä taudista, en uskonut tuolloin tautiin enkä usko vieläkään. 2 vuotta kulkenut ilman maskia ja ollut koko ajan terve.

Qroquius Kad

On se körinä oikea tauti, influenssaa lievempi räkätauti jonka vaarallisuutta liioiteltiin hysterisointitarkoituksessa, ja valitettavan hyvällä menestyksellä.

Jortonki

Ei ole samanlaista propagandaa molemmilla puolen. Ukrainan joukot eivät (vielä) operoi venäjän puolella.

venäjä tarkoituksella ja syystä kirjoitettu pienellä alkukirjaimella. Slava Ukraine.

J K

Venäjä perusteli ko. synnytyssairaalan pommittamista sillä, että toisessa synnytyssairaalassa eri kaupunginosassa olisi ollut Ukrainan armeijan joukkoja. Oli ollut tai ei, niin se ei oikeuta Venäjää pommittamaan kaikkia Mariupolin sairaaloita. Pommitetussa sairaalassa ei ollut sotilastoimintaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mariupol_hospital_airstrike
https://meduza.io/en/feature/2022/03/12/definitely-not-staged

Sakari Rajamäki

Janus Putkosen kuvaamassa videossa ennen sotaa paikallinen separitistijohtaja väitti, että Ukraina on siirmässä raketinheittimiä separatistialueiden lähettyville pommittaakseen niitä. Siitä seurasi, että siviilejä alettii evakoimaan Venäjälle. Ja sattumalta Venäjällä oli suuret sotaharjoitukset ihan vieressä. Selvät Mainilan laukaukset nuokin..

Huru-ukko

anus putkosen jutut on suoraan putinin trollitehtaalta. Kuin ne väitetyt mv-lehden sulutkin. Verkkomedian kautta pääsi näihin ns. suljettuihin sivuihin lähes koko väiytetyn sulun aikanankin. Vaan eipä siellä enää nykyisin ole kuin sitä moskovasta johdettua ja vkk:n törkyä.

Minä

Putkonenhan on töissä Donetskin mielikuvitusvaltion propagandatoimistossa. Hän kuulemma halusi auttaa donetskilaisia saamaan oman äänensä maailmalle. Putkoselle tietysti syötetään sopivaa tietoa, kas kun tekee propagandatöitä.

Särmääjä

Ei ole ollu vuosiin enää. Puuhastelee nyt Luhanskissa.

Minä

No sitten syötetään sopivaa tietoa propagandamuokkarille Luhanskissa. Ihan samahan tuo on.

Aikki

Satuttaako totuus.

Antti Kaikkinen

Kivasti ton yhden palaneen, ohjuksella paskan päreiksi räjäytetyn auton vieressä ei ole edes lumet sulaneet. Nolo suoritus ryssiltä taas.. On kyllä Spede jengiä.

K J

Mutta on muistettava miten propaganda sisältyy sotaan kuin sotaan erittäin tärkeästi aivan ihmiskunnan alkuaikojen heimosodista aina tähän päivään saakka. Näin on näppylät, eikä sitä voi kiistää ja mitä useampi kokki, sitä sekopäisempi sota tulee – ja leviää.

Mielipiteitä essonbaareista:

• Kiina testailee, miten Putinin Venäjä suorituu epätoivoisesta tehtävästä.
• Turha käyttää ydinaseita, koska maa saastuu, eikä hyödytä hyökkääjää.
• Intia hyökkää Bangladeshiin.
• Lentokieltoalueet loppuivat täysin USA:n ja Irakin sotaan.

EDIT: Bangladesh

Antti Kaikkinen

Saakeli, tämä TERRORITEKO pitää kostaa! Voimme vaikkapa ampua Ukrainalaisia siiviilejä, mummoja ja pappoja, naisia ja lapsia. Kerrostaloja paskaksi. Kostoksi. Nyt kun Ukraina aloitti.

Taqi-YYA-sopimus

Tämä on normaalia slaavilaista taqiyya, melkein samanlaista kuin islamilainen.

X

Joku Bonk masiina heitetty kadulle, siinähän on voimavirta jatko töpseli selvästi. Sitten pari käsikranua ja ”kuolleet” asemiin. Selittäjäsetä saa varmaan 1. luokan Vladimir mitalin näppäryydestään.

No 1.

Ryssän propagandaa

Jopa venäjän osaomistama Reuters uutisoi, että todisteita ei ole.

Vesa Mustonen

Tyypillistä Venäjän propagandaa. Ei edes pyritä lavastamaan uskottavasti, huitaistaan vaan jonkinlainen virallinen totuus ilmoille ja hyvin usein se omaan kansaan uppoaa, eikä putinistitkaan tunnusta mitään outoa, no onhan näitä 8 vuotta harjoiteltu – ammuttu sillin tällöin ”omaan” kylään kranaatteja ja tuotu jostain ”uhreja” paikalle – saattaahan niitä joskus vahingossa tullakin, tuolla puolella ei ihmishenkeä rahalla mitata – käsittääkseni ruplaa pienempää rahayksikköä (kopeekkaa) ei nykyisin ole… 8 vuotta on noita mainilan laukauksia ammuttu ja syytetty Ukrainaa. Seuraavaksi ehkä iskevät biologisin asein…

Minä

Niin, räjäytetään vaikka oman maan asukkaiden kerrostalo ilmaan, asukkaineen, jotta saataisiin sopivan näköinen syy ja kansan suuttumus sodan aloittamiseksi.

Hyyy

Ambulanssit olivat unohtaneet performanssistaan

Gerhard

Joo siinä on ”ohjus” mäiskähtänyt asvalttiin kolmeen osaan, joista yksi näyttää olevan skodan bensatankki ja toinen sahattu osa puretun helikopterin pyrstöstä. Ja tämä tuhoisa ohjus tuikkasi yhden Honda Civicin tuleen ja kaksi korttelia sieltäpäin niin 3 ryssää kaatui ja saivat naamalleen ketsuppia. Tämä on kunnon Moskova-Hollywoodia. Kyllä tämän takia mun mielestä saa tappaa Ukrainalaisia lapsia minkä ehtii.

Gerhard

Kyl saa nauraa, siinä on hieno musta auto palavan auton vieressä. Ei omistaja suostunu että siitä ois pamautettu ikkunat paskaksi tai peltejä hakattu, mutta suostui sentään tyhjentämään ne renkaat jotka on kameraan päin =) Ohjus tyhjensi renkaat, ei muuta. Ei jumalauta…

Timppis

Oilsikohan samaa tuotantoa kuin white helmets jota riku ja tunna kovasti diggailee .kaarnalaiva produgson esittää.😂

Vihreä Kansanedustaja

Venäjä valehtelee jatkuvasti, suomen valtamedia kertoo täsmällisen totuuden. Ukrainakin puhuu aina vain totta. Valheen valtakunta venäjä luhistuu ja kansa riemuitsee siellä kohta kun pääsee eroon diktaattoristaan ja opettelemaan reilua ja anteliasta länsimaista demokratiaa. Ehkä samalla ilmastokin pelastuu.

J K

Patrick Lancasterin videolla käsiään heiluttava ”kuollut” näkyy paremmin:
https://youtu.be/ANNhDKGjNK8?t=284
Jalat poikki, mies on vaiti, kädet liikkuu, kukaan ei auta. Lievemmin loukkaantuneita autetaan.

Hyvin erikoinen rypälepommi kun sen sisältämät pommit eivät pudotessaan ole vaurioittaneet kadun pintaa lainkaan. Tuhot näyttää enemmän siltä, että on tulitettu liikkuvasta autosta konekiväärillä tai kranaateilla. Ja tosiaan raketin osat eivät pudotessaan ole tehneet minkäänlaisia jälkiä asvalttiin tai katukiveykseen

J K

Linja-autossa on ikkunat rikki. Muuten kyljissä on vain vähäisiä ampumisen jälkiä ikkunoiden alapuolella. Pommin sirpaleet ei taida valikoida osumistaan tuolla tavalla. Jalkakäytävän puolella luodinreikien reunat pullistuu ulospäin eli linja-autoa on tulitettu kadun puolelta.
https://youtu.be/ANNhDKGjNK8?t=159

Din Poh

Videon 1:20 kohdassa kuvaajan ja ”harovan kuolleen” välissä vaikuttaisi olevan 1/2 räjähtämätöntä rypälettä.
Ja 1:37 alkaen 2 henkilöä on keskittynyt tähän ”harovaan kuolleeseen”.

Ingen Gripen

Tuo ”kuollut” henkilö näyttäisi vilkaisevan rannekelloaan.

127

JA MITÄ SITTEN VAIKKA RYSSÄPASKOJA OLISIKIN AMMUTTU RYPÄLEPOMMEILLA???
Silmä silmästä.
Aivan sama oliko lavastettu vai ei.

VPK-FBK Lives Matter

Suomessa joka kylässä jokainen vapaapalokunta järjestää kesäisin aina jonkun pelastusperformanssin, johon myös liittyy autopalon sammuttaminen näytöstyyliin. Se on TASAN JUST TON NÄKÖISTÄ, ilman että tarvitaan laittaa jotain pölynimurin osia tielle lojumaan. Kahvii ja makkaraa, lapsille ilmapalloja. Ei noista sotaan tarvii lähtee, VPK hoitaa homman.

Joppos123

Harmi kun Ukrainalla ei ole välineitä joilla ammuskella Pietariin ja Moskovaan. Saisivat samaa paskaa sielläkin niskaan mitä Ukrainassa.

petaja pm

Paavo ei kerro että ohjus oli plokattu taivaalta alas, siis ohjuksen tuhovoima jäi ns. kutipiippuun.