Ukrainalaiset maanviljelijät Euroopan 5. suurin armeija

Ukrainalaisista maanviljelijöistä on noussut ilmiö: maanviljelijät hinaavat traktoreillaan ympäri Ukrainaa venäläisten hylkäämää raskasta kalustoa ”parempaan talteen”.

Ukrainalaiset viljelijät saapuvat paikalle, kun venäläiset sotilaat ovat hylänneet ajopelejään joko jäätyään mutaan kiinni tai polttoaine on loppu, ja lähteneet lompsimaan takaisin kotiin Venäjälle. Maamiehet ovat hinanneet miljoonien eurojen arvosta hylättyjä tankkeja, miehistönkuljetusautoja, ohjuksenkuljetusautoja ja muuta raskasta kalustoa maatilojen pihoille odottamaan parempaa käyttöä.

Ukrainalaisten maanviljelijöiden prikaati takavarikoi vihollisen kuorma-auton.

 

Asian tiimoilta on syntynyt ihan vitsintynkääkin:

Älä kysy naiselta hänen ikäänsä, mieheltä palkkaa äläkä ukrainalaiselta maanviljelijältä, että mistä hän sai ilmatorjuntajärjestelmänsä. 

 

Maanviljelijä löysi itselleen tankin.

 

Se ei ole maamies eikä mikään, jos ei elosuojan nurkalla ole omaa tankkia.

 

Sosiaalisessa mediassa näistä ”ukrainalaisten maanviljelijöiden sotilassaattueista” on tullut hittejä. Erään toisen vitsin mukaan ukrainalaiset maanviljelijät ovat epävirallisesti Euroopan viidenneksi suurin armeija. Toisaalta maanviljelijöistä on tullut eräänlaisia siviiliväestön vastarintaliikkeen keulakuvia. He kertovat, että luovuttavat tankit ja ohjusautot vain Venäjän hyökkäystä vastaan taisteleville.

Kyllä lähtee.

 

On olemassa ihan konkreettista näyttöä, että maanviljelijöiden ”takavarikoimia” ajoneuvoja on otettu Ukrainan armeijan käyttöön.

”Mä joka päivä töitä teen, joka ainoa aamu seitsemäksi meen…”

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.