PS:n Junnila vaatii katujengejä kuriin

Nuorista ja alaikäisistä koostuvat väkivaltaiset katujengit aiheuttavat ongelmia suurissa kaupungeissa. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila vaatii hallitukselta toimia yhä pahenevan nuorisojengiongelman kitkemiseksi.

 Aiemmin on uutisoitu Helsingin keskustassa liikkuvista ulkomaalaistaustaisista nuorisojengeistä, jotka ovat syyllistyneet muun muassa ryöstelyihin ja väkivallantekoihin. Helsingin Sanomat uutisoi tänään saman ongelman rantautuneen Turkuun.

– Samanlainen kehitys on saapunut Turkuun, jossa ydinkeskustan kauppakeskuksen liepeillä rehottaa nuorten ja alaikäisten nöyryyttävä jengiväkivalta, Junnila kertoo.

Kuten Helsingissäkin myös Turun tapauksia yhdistää useamman henkilön yhteen uhriin kohdistama väkivalta. Väkivallan lisäksi uhria pyritään nöyryyttämään samalla kun yksi tai useampi jengin jäsen videokuvaa teon puhelimellaan. Uhreilta on joissain tapauksissa varastettu esimerkiksi merkkivaatteita sekä puhelimia. Lisääntynyt häiriökäyttäytyminen ja väkivallan uhka on aiheuttanut yleisen turvallisuudentunteen alentumisen. Kaikki nuoret eivät enää uskalla viettää aikaa Hansakorttelissa.

– Ruotsissa yleistynyt jengirikollisuus on rantautunut Suomeen. Asiaan on puututtava välittömästi ja jämäköin ottein. Kenenkään ei pidä tulla ryöstetyksi tai muutoin väkivalloin kohdelluksi kulkiessaan kadulla, kauppakeskuksessa, puistossa tai joukkoliikenteessä, jyrähtää Junnila.

Junnila jätti asiasta sisäministerille kirjallisen kysymyksen tänään.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
AA vaan

Aivan. Muistan kun aloin tämän blogin myötä vihdoinkin vittuilemaan avoimesti, ilman naurettavaa sensuuria. Ja minähän en lopeta. Auon kirjoituksillani päätäni loppuun asti. Olin sitten selvä tai en. Asia on silti sama. Meillä on ongelma.

Suomi Finland

Meilläkin on unelma.

Se, ettei ole ongelmaa.

Qroquius Kad

Onhan meilä toki Ongelma, mutta eliitin mielestä ongelma onkin siitä puhuminen.

jorma

Saahan sitä vaatia, mutta on vähän kuin tyhjyyteen huutaisi. Kukaan ei vastaa. Valtaapitävät kun ovat keskittyneet vain ilmastohumppaan ja oman egon pönkittämiseen.

Painu sinä matu vittuun

Mutta itse asiaan. Kun aloitin kommentoimaan, olikohan 2016? Niin olen aina kirjoittanut asiasta. Eli siitä paskasta, mikä nyt on täällä. En ole mikään juntti. Olen asunut ruotsi täby, Ranska Pariisi, espanja Barcelona cunit. Ja jälleen toistan. Ymmärrän kyllä monia maahanmuuttajia. Mutta nämä stnan muslimit. Sekä niiden tuomat ongelmat. Ei kiitos. Vastustan niitä loputtomiin, pelkästään sen takia, että lapsemme eivät ansaitse sitä, mitä ne edustavat. Täällä ei kaivata pelkoa, että muslimi jengit alistavat, sekä liikkuvat murha mielessä. Kyllä. Onhan se turhaa vittuilla täällä blogissa. Mutta onhan jotain.

Pirtsakka

Jok´ikinen kerta, kun luen näitä juttuja, mieleen hiipii pakostakin puhdas raivo. Nääs silloin invaasion vuonna 2015 koko valtiovalta vannoi ja vakuutti, että Suomessa ei tehdä samoja virheitä kuin Ruotsissa on tehty. En uskonut noihin vakuutteluihin alkujaankaan.
Nyt meidän pitää ryhdistäytyä koko yhteiskunnan tasolla ja noilta pennuilta on lyhennettävä liikaa annettua liekaa. Katupartiointi olisi hyvä, mutta kun sitä ei sallita, kaikkihan muistavat Odinit. Mietiskelen tässä vain, että Putinin sodassa ukrainalaiset naiset ovat miesten rinnalla taistelemassa aseilla, joiden käyttöön ovat saaneet päivän pituisen koulutuksen. Eli ollaanko ME, sekä miehet että naiset, niin avuttomia, ettei pystytä ottamaan luuloja pois keskenkasvuisilta kovista esittäviltä pennuilta? Ei kai?

Pirtsakka

Taidan vastata, ennen kuin joku ehtii kysyä, seuraavanlaiseen kysymykseen ”no mitä ehdotat?” Ehdotan vaikkapa varusmiehistä koostuvaa isompaa katupartiota kriittisille paikoille. Sitten kun rähäkkä on pystyssä, voivat ampua, mutta vain nallipyssyllä. Pennut kiinni, polliisisetä paikalle (tai voihan ne armeijan autoonkin viskata), kuulustelu, tieto kotiin että tuu hakemaan huonosti käyttäytynyt kakarasi kotiin ja katsokin , ettei hillu täällä toista kertaa, sillä silloin häkki heilahtaa. Tai karkotus. Molempi parempi. Mutta karkotus tulee halvemmaksi. Täällä, kuten muuallakin Euroopassa siedetään ja ymmärretään liikaa. Ei noista jengiläisistä kansalaisia saa tekemälläkään, huumeet ovat jo vieneet aivot. Varusmiehetkin pääsisivät harjoittelemaan ihan oikean vihollisen kohtaamista.

Punavihernatsimafia

Ei hätää. Krista hoitaa asian jämäkällä ja rautaisella otteella.

Pena

Nyt tyhmät äänestäjät luulevat että kokoomus, eli taantumus pelastaa Suomen, ovathan luvanneet liittää Suomen natoon. Tosin äänestäjiltä on jäänyt huomaamatta, ettei Kokoomus (taantumus), ole korjaamassa näitä maahanmuutto ongelmia todellakaan, sekä ajavat vihreää siirtymää, eli Suomen konkurssia. Ilmeisesti galluppien perusteella äänestäjät haluavat alamäen jatkuvan. Kokoomus (taantumus) on vain osa ongelmaa, ei ratkaisu.

Kaitsu

Ei vihervasemmisto näe asiaa ongelmana ja siinä juuri onkin asian suurin ongelma.
Nuo matukiimaiset pöljäkkeet ovat valmiita puhumaan vaikka mitä paskaa ja lakaisemaan asian maton alle jälleen kerran.

Ilmastohumppa ja vihreä siirtymä (perikato) on paljon tärkeämpiä, ku kaikkia terrorisoivat keskenkasvuisten matupenikoiden katujengit.
Onhan se nyt pahinta lajia rasismia puuttua tulevaisuuden toivojen tekosiin, voivat pirulaiset saada pahojakin traumoja moisesta.

Moonman

Joskus 2000-luvun alussa hansakorttelissa meno oli sitä, että löyhät kaveriporukat yrittivät pölliä puhelimia ties millä verukkeilla, nyt ollaan siirrytty noihin ryöstöihin missä syljetään ja kustaan päälle jne. Mutta kukaan ei voi tehdä mitään. Poliittisia irtopisteistä voi kalastella kun asia ”nostetaan esiin” mutta mitä sille muka voidaan tehdä? nuorisohoitoa pari viikkoa? punavihervasemmiston mielestä ongelmaa ei ole koska tekijät ovat aivan yhtä ”suomalaisia” nuoria kuin kaikki muutkin. Jos varissuon ja keskustan välille tulee joku ratikkayhteys niin homma lähtee kokonaan käsistä

Japa

Eihän Turun tilanteeseen auta muu kuin kauppakeskuksessa käynnin lopettaminen jos järjestystä ei palauteta kauppakeskuksen omasta toimesta. Eivät nämä porukat siellä kauaa keskenään viihdy eivätkä myöskään kauppiaat ilman asiakkaita.
Itse en ole käynyt siellä vuosiin kun muualta saa samat ja paremmat palvelut halvemmalla.
Sama meno on mm. Porissa Puuvillassa.

Ohmygod

Noihin tyyppeihin ei tehoa sakkorangaistus tai ehdollinen vankeus.
Mielestäni häirikön voisi pitää putkassa viikon tai pari.
Kouvolan varuskunnan putkaa vartioidessani totesin, että selli pehmentää miestä.

Takasi himaa

Tanskan malliin riehujat jollekin pienelle saarelle odottamaan että ilmoittavat halunsa poistua maasta vapaaehtoisesti.

Qroquius Kad

Näin tosiaankin voitaisiin toimia todellisuudessa olemassaolevien kansainvälisten sopimusten mukaan.
Vaan pelkäänpä pahoin, että kunhan Ukrainan sota on saatu jotenkin loppumaan, aletaan noudattaa taas vain ja ainoastaan niitä the Kansainvälisiä Sopimuksia™.