Ruotsiin tullut reilu 5 000 ukrainalaista pakolaista

Ukrainasta on tullut Ruotsiin reilu 5 000 pakolaista, joihin useimpaan sovelletaan ns. massapakolaisuusdirektiiviä. Ukrainalainen voi oleskella aluksi kolme kuukautta Ruotsissa ilman sen kummempaa.

Massapakolaisuusdirektiivi tarkoittaa sitä, että ukrainanalainen, jolla on passi, saa 90 päivän oleskeluluvan. Tänä aikana tulijalle pyritään löytämään jonkinlainen asunto ja ruoka. Tulijalla on myös oikeus työskennellä ja hän kuuluu sairaanhoidon piiriin.

Jotkut kunnat ovat päättäneet majoittaa isonkin määrän ukrainalaisia. Esimerkiksi Tukholman naapurikunta Täby tuli tunnetuksi 2015 syksyn aikana ”nuivana” kuntana ottaa vastaan kehitysmaista tulleita tulijoita, mutta nyt kunta on avannut vanhan tyhjillään olleen hotellimotellin, jonne majoitetaan aluksi 200 ukrainalaista.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.