Ruotsiin tullut reilu 5 000 ukrainalaista pakolaista

Ukrainasta on tullut Ruotsiin reilu 5 000 pakolaista, joihin useimpaan sovelletaan ns. massapakolaisuusdirektiiviä. Ukrainalainen voi oleskella aluksi kolme kuukautta Ruotsissa ilman sen kummempaa.

Massapakolaisuusdirektiivi tarkoittaa sitä, että ukrainanalainen, jolla on passi, saa 90 päivän oleskeluluvan. Tänä aikana tulijalle pyritään löytämään jonkinlainen asunto ja ruoka. Tulijalla on myös oikeus työskennellä ja hän kuuluu sairaanhoidon piiriin.

Jotkut kunnat ovat päättäneet majoittaa isonkin määrän ukrainalaisia. Esimerkiksi Tukholman naapurikunta Täby tuli tunnetuksi 2015 syksyn aikana ”nuivana” kuntana ottaa vastaan kehitysmaista tulleita tulijoita, mutta nyt kunta on avannut vanhan tyhjillään olleen hotellimotellin, jonne majoitetaan aluksi 200 ukrainalaista.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
seant

Tanska ei päästä Saksasta maahan, jos sanoo tulevansa Ukrainast, eikä ole passia ilman passia olevat käännytetään takaisin Saksaan, vaikka sanovat menevänsä Ruotsiin. Tanskalaiset sanovat menkää sitten Saksasta laivalla Ruotsiin.
https://samnytt.se/danmark-kritiseras-for-vagran-ta-emot-migranter-utan-pass/

Ala Kanttiin

Onhan nyt toki tullut enemmän kuin 5000, tässä luvut Migrin sivulta, silmämääräisesti noin 10.000 on kirjoittautunut.
Suurin osa ei kuitenkaan ole mennyt Migrin kautta vaan on sukulaistensa ja tuttaviensa luona. Jossakin luki että noin 4000 tulee per vuorokausi?! Mutta kuten tavallista, kaaos on välitön. Ja prognoosi on edelleenkin yli 212.000 ukrainalaista 31.6 mennessä.

https://www.migrationsverket.se/download/18.6b4387bd17dc72a9925141e/1647503945791/Statistik%20%C3%B6ver%20%C3%A4renden%20Ukraina.xlsx

Pirtsakka

Hyvä, että majoitetaan erilleen niistä aiemmin tulleista, jotka nyt itkevät ”miksi NOI saa kaiken ja ME ei saada mitään”. Jos minusta olisi kiinni, antaisin kyllä oikein mielelläni itkijöille menolipun kotimaahan tai mistä nyt tulivatkaan. Saisivat ukrainalaiset pakolaiset olla rauhassa.

Häihug

Kai niille on kotouttamis koulutus jossa kerrotaan, että tyttöjen ei pidä menne mustien miesten eikä etenkään joukkojen lähelle ja varoitetaan noista joukoista esimerkkitapauksin? Myös pimeällä liikkumisen vaaroista tulisi kertoa.

Mammat tarkkana!

Myös pedofiilit ovat suuri riski, kuten Thaimaan tsunamissa: pedofiilit Euroopasta matkustivat saalistamaan orvoksi jääneitä lapsia rannoilta ja kyliltä.

Eivät kaikki yksinäiset, naisille ja lapsille asuntoa netissä tarjoavat miehet ole rehellisiä ja pyyteettömiä vaan ukrainalaisten hätätilannetta saatetaan käyttää hyväksi ja odotellaan sopivia ”vastapalveluksia”. Näistä on ainakin Tukholmassa varoitettu.

Entäs Suomi?

Miten Suomessa?

Toivottavasti saamme ukrainalaiset sijoitettua oikeudenmukaisesti eli se kuuluisa taakanjako. Ihan sama jos kysymyksessä olisivat savolaiset tai ketkä vaan. Eli ei kaikkia Ruotsiin vaan suhteessa yhtä paljon Suomeen jne. Ruotsi ei pysty käsittelemään suuria tulijamääriä, vanhoistakaan ei ole vielä selvitty. Olivathan jotkut ukrainalaiset jopa kieltäytyneet nousemasta Ruotsi-bussiin, sanoivat ”se on mafian hallitsema maa”.

Ruotsissa ei alkujaan ole ollut kovin paljon ukrainalaisia, noin 13.000, virallisesti. Monet hakivat oleskelupaa vasta kun Ukrainan tilanne alkoi mutta olivat siis jo Ruotsissa.

4000 per vuorokausi

SVT: Ruotsissa oli 12.587 ukrainalaista hakenut turvapaikkaa keskiviikkona 16.3.
Maanantaina ja tiistaina pelkästään 1700/päivä. Mutta kaikenkaikkiaan lasketaan 4000 ukrainalaisen tulevan vuorokaudessa Ruotsiin eri reittejä eri puolille maata.

”Till och med onsdag hade 12 587 ukrainska medborgare ansökt om skydd och under måndagen och tisdagen låg siffran på runt 1 700 per dag – de högsta noteringarna hittills.
Antalet som i själva verket anländer till svenska hamnar och flygplatser bedöms dessutom vara betydligt fler än så. 4 000 om dagen, var Migrationsverkets beräkning i förra veckan.
Den vanligaste flyktvägen är från Gdansk och Gdynia till Nynäshamn och Karlskrona, men även till hamnarna i Trelleborg och Ystad, via flyg och över Öresundsbron.” (SVT)

Taas Jumissa Kaikki

Maahanmuuttoviraston sivulta:
Laske yhteen viimeisen sarakkeen luvut niin näet paljonko on tähän mennessä REKISTERÖITY massapakolaisdirektiivin perusteella. Tässä näkyy siis vain ne jotka ovat käyneet Migrissä rekistöröitymässä. Tuhannet eivät ole sitä vielä tehneet.

https://www.migrationsverket.se/download/18.6b4387bd17dc72a9925141e/1647591736101/Statistik%20%C3%B6ver%20%C3%A4renden%20Ukraina.xlsx

Ruotsi sanoo että tarvittaisiin juuri nyt jotain 184.000 petipaikkaa ja niistä noin 150.000 puuttuu. Kaikki vanhat VOKithan poistettiin käytöstä ja monet on myyty muihin tarkoituksiin. Eli kaipa hotellimajoittaminen alkaa taas?

Mitä tekee Suomi jos tulee 1.000.000 pakolaista?
Mitä tekee Ruotsi jos tulee 1.000.000 pakolaista? Tai 2.000.000?

Qroquius Kad

Jos ne ovat the Varsinaisia Pakolaisia™, Suomen ja Ruotsin vaginalliset ja penikselliset ämmät ottavat kaikki riemusta kiljuen vastaan.
Jos ne ovatkin ukrainalaisia pakolaisia, heille osoitetaan kämmentä ja tarvittaessa ammutaan kohti.

pöh

YLE ja somalit nolaa itsensä täysin valittamalla rassismista kun ukrainalaisia autetaan.
Vuoskymmeniä hyysätty jotain valepakolaisia ja nyt on ihan kauheeta kun tuleekin valkoihoisia eurooppalaisia.
Jotenkin ihan uskomatonta miten ne kehtaa?

Munattomat hymistelijät

No sellaisiahan ne kemuvalepakolaiset ovat, aivan uskomattomia. Ja ne pitää nyt palauttaa pikimmiten, alta pois, narisemasta ja ennenkuin keksivät lisäharmia.

Vaan kukapa saisi toimenpiteet aikaiseksi, kuka???

Qroquius Kad

Ei kukaan, kun ei viitsitä äänestää tai äänestetään nykyiset naamat uudestaan valtaan ja kitistään kun mitään ei tapahdu.

Jailhouserock

Eihän nämä ole pakoilijoiden vikoja vaan poliitikojen päätöksiä.

200.000 Saksassa

Saksaan on nyt tullut 200.000 ukrainalaista, toivottavasti Saksa on valmistautunut.

Qroquius Kad

Pelkäänpä pahoin, että kovin moni heitä joutuu huomaamaan saapuneensa ojasta allikkoon ja palailee turvallisiin Visegrád-maihin.
Niissä kun ei joudu the Varsinaisten Pakolaisten™ kulttuurinrikastuttamisen uhriksi, sattuneesta syystä.

Uusimmat tulijaluvut

Ruotsin Migri on vastaanottanut 14.000 turvapaikka-anomusta ukrainalaisilta, melkein puolet anomuksista on tullut viimeisen viikon aikana.
Uusin ennuste on että kesäkuun loppuun mennessä on tullut 76.000 hakijaa ja kustannusten arvioidaan olevan 9,8 miljardia kr:

”Migrationsverket har hittills tagit emot 14 000 ansökningar från ukrainare som vill ha skydd, varav 6 695 den senaste veckan. Enligt myndighetens huvudscenario kommer ca 76 000 ukrainare att söka skydd i Sverige fram till halvårsskiftet. Kostnaderna för att ta emot dem bedöms bli 9,8 miljarder kronor.” (SVT.se 18.3)

Miten on, haluavatko ukrainalaiset edes Suomeen vai katsovatko että Suomi on liian lähellä Venäjää sekä geografisesti että mielipiteiltään?

Qroquius Kad

Saattavat hyvinkin nähdä Suomen liian korkean maariskin kohteena, ja haluavat jonnekin kauemmas Ryssästä.
Ruotsi ei kylläkään ole paras vaihtoehto, minkä he joutunevat pian huomaamaan.

Jailhouserock

toivotaan niin.

Rullattu

Läheltä kuultuna suurinosa Ukrainalaisista on hyvin ainakin tietoisia mitä matuhelvettejä Ruotsi ja Saksa on.
Siksi olisivat halunneet Viroon ja Suomeen, mutta kun suurinosa ei saanut valita minne heidät toimitetaan.
Kaikki nuo helvetin pakolaisjärjestöt tekee päätökset minne jokainen Ukrainan pakolainen lähetetään, ja arvaat kyllä minne maihin suurinosa laitetaan, ja ihan tietoisesti.
Eli kyllä valkoisia vihataan joka puolella.