Itä-Uudenmaan poliisi tutkii rakennustyömaalla tapahtunutta kiskontaa

Rakennusalan yhtiön epäillään käyttäneen hyväksi työntekijöiden tietämättömyyttä työaikalainsäädännöstä ja työsopimusehdoista ja teettäneen pitkiä työpäiviä ilman viikkolepoa ja palkanlisiä. Työntekijät olivat lisäksi joutuneet palauttamaan työnantajalleen osan palkastaan takaisin.

Poliisi ja Aluehallintoviranomainen tekivät syyskuussa 2021 työmaatarkastuksen Lahdessa rakenteilla olevan kerrostalon työmaalle.

Työmaatarkastuksen seurauksena heräsi epäily, että rakennusalalla toimivan yhtiön työmaalla teetetään ulkomaalaisilla työntekijöillä liian pitkiä työpäiviä. Työntekijät olivat tehneet useita päiviä viikossa töitä viikkolevon täyttymättä, ilman palkanlisiä. Lisäksi työntekijät olivat joutuneet palauttamaan työnantajalle osan palkastaan. Työntekijöille maksamatta jääneiden palkkojen määrän epäillään olevan vajaat kolmesataatuhatta euroa.

– Asiassa on avattu esitutkinta. Esitutkinnassa on selvinnyt, että tämän tutkinnassa olevan yhtiön epäillään käyttäneen hyväksi työntekijöiden ymmärtämättömyyttä ja tietämättömyyttä Suomen työaikalainsäädännöstä ja työsopimusehdoista, toteaa rikoskomisario Joni Kokkonen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Esitutkinta ajoittuu vuosille 2019-2021. Näiden vuosien aikana yhtiön työntekijöinä on ollut sekä suomalaisia että ulkomaalaisia henkilöitä.

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T

Jos Kokoomus saisi päättää, mahdollisimman suuri osa työvoimasta olisi halpatyövoimaa jota voidaan hyväksikäyttää.

Otteri Perpo-ko?

Otteri Perpo?

Jortonki

Petturi Urpo

KKi


Lisäksi työntekijät olivat joutuneet palauttamaan työnantajalle osan palkastaan.

Tämä taitaa tässä kokoomuslaisessa todellisuudessa olla ihan OK ja arkipäivää. Katsos kun Kilpailukyky™ vaatii.
Toinen tyylihän näillä kepuleilla kokkareilla on vaatia punkasta vuokraa vaikka joku 1500€/kk.

Maksetaan toki palkka ihan TES mukaan, vaan peritään kuluina heti pois.
Aivan kokkaroinnin perusteita nämä.


Aprilli-Antti

Tämähän on ihan ay-liikkeen ja sdp:nkin hyväksymää monikulttuurista toimintaa sekä työvoimapulan paikkaamista.

Nih

Tämä on normaali ilmiö suomalaisilla rakennustyömailla, maatiloilla,vihannes tuottajat ym. ja joka leviää kulon tavoin ja jonka mm. kokoomus hyväksyy täysin.No eipä demareitakaan tunnu paljon kiinnostavan uusi ilmiö, orjatyövoima.No tässä iässä ei kiinnosta vittujakaan koska vapaus koittaa pian..