Suomenlahdella ja Itämerellä vilkasta venäläistä lentoliikennettä

Venäjällä on kovanpuoleista lentoliikennettä Pietarin ja Moskovan väliä Kalingradiin Suomenlahdella. Tätä kirjoitettaessa ilmassa on kymmenkunta konetta, joista osalla transponderi on välillä kiinni, välillä päällä.

Lentoreitit kulkevat Suomenlahtea pitkin kiertäen Baltian maat ja edelleen Itämerta pitkin Kalingradiin. Tämä selittää tietenkin sen, että Venäjä ei voi tällä hetkellä lentää suoraan Liettuan tai Puolan yli Kalingradiin vaan se joutuu lentämään esimerkiksi Moskovasta ensin Pietariin ja sieltä Suomenlahtea ja Itämerta pitkin.

Voi vain esittää arvailuja miksi tällä välillä on tällä hetkellä näin vilkasta lentoliikennettä. Kalingrad on sotilastukikohta ja siellä on paljon kalustoa ja sotilaita. Luultavasti tässä on kyse juuri siitä, että sieltä lennätetään sotilaita ja kalustoa edelleen Ukrainan sotaan.

Esimerkiksi kuvan kaltaisia raskaita kuljetuskoneita on päivän aikana lähtenyt useampia Kalingradista. Tämän koneen määränpäätä ei ole ilmoitettu, tai se on salainen, mutta ilmiselvästi se on matkalla Ukrainan rajan pintaan.

 

Myös ruotsalainen luultavasti joku tiedustelukone on rullannut Kalingradin edustalla jo monta tuntia. Lentoja näkee reaaliajassa Flightradar24.com-sivulta.

 

Puolan itärajan tuntumassa näkyy usein myös mm. Naton sotilaskoneita. Esimerkiksi kyseinen helikopteri rullaa lähes 24/7 ilmassa tuolla kyseisellä alueella muutaman kymmenen kilometrin lenkkiä Puolan kaakkoisosassa.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Kunhan ukrainalaiset saavat kunnon pitkän matkan ilmatorjuntaohjuksia, alkaa tulla entistä enemmän kuolleita ryssälentäjiä.

Nuo maaoperaatiot tyrehtyvät kyllä omaan mahdottomuuteensa, vaikka ryssä saisi lisäjoukkoja. Kleptokratia pettää.

Ryssän pojat tekevät itselleen kehitysmaata kovaa kyytiä. Länsi keittää itseään hitaalla liekillä tietynlaisten kehitysmaalaisten massamuuton takia, mutta ryssät ryssivät kaiken muutamassa viikossa.

Ilmasilta

No itselläni heti mieleen, vaikkapa näin vitsinä, Haaviston VIP lennot. Ai niin. Eihän se olekkaan vitsi. Meillähän oli maailman suurin lähetystö Afganistanissa,

Yksi kerrallaan, NAPS!

No Suomi, it-tykki papattamaan, koneet mereen sitä mukaan kuin niitä tulee!
Siitä tulisi tietenkin hirveä UKAASI mutta kyllä suomalaisetkin osaavat valehdella yhtä hyvin kuin venäläiset:

”luulimme varikseksi”, ”aurinko häikäisi”, ”ei se ollut sotaa vaan harjoitus missä tapahtui vahinko”, ”olimme 4 promillen vodkakännissä” jne

Din Poh

Sotilaskoneet Venäjä-Kaliningrad-Venäjä on tainneet aina kiertää Itämeren kautta.
Nykyrajoituksilla sen tekee myös siviilikoneet.

Din Poh

FORTE11, JAKE12, REDEYE6, LAGR167/231/265, RRR2110, NCHO223 myös ilmassa.

Din Poh

DUKE-alkuiset on U.S.Armyn lentolaitteita.

pah

On tämä kaiken tietävänä taviksena olo hankalaa. Päät märkänä ollaan täällä melskattu ja syyllinen ja tuomiotkin on tullut moneen kertaan esitettyä ja “kuolemaa hyökkääjille” on katkerien saatesanojen kera toivoteltua.. ja sitten.. kuin tyhjästä kirkkaalta taivaalta joku ikävä heppu tulee ja esittää asiat ihan päinvastoin miten itse on asiat tähän asti nähnyt.

Mielenkiintoinen artikkeli? “Amerikkalainen politiikan tutkija: Lännen arvio Putinista on väärä ja vahingollinen”: https://is.gd/Q22F61

Qroquius Kad

Tuo juttu on tavallinen putinistin puolustuspuhe, samanlainen mitä Anus Pötkönen suoltaa UMV:ssä:
sota oli muka Ukrainan syytä, koska se aikoi liittyä NATOon ja siksi uhatun pikku Ryssä-paran oli pakko hädissään yrittää puolustautua.

On yleisessä tiedossa, että Ukraina on anellut pääsyä NATOon ja joka kerta tyrmätty sanoen, ettei siitä edes keskustella:
Ukraina ei ole eikä ole oleva NATO-kelpoinen.
Putinkin tietää tämän hyvin, joten se EI voinut olla sodan syy.

Edelleen sepostukset siitä, kuin Se Hullu Rumppi myi Ukrainalle aseita, jotka muka näyttivät Ryssästä hyökkäysaseilta on samaa höpötystä kuin Mainilan Laukaukset, joiden jälkeen pikku N-Liiton oli pakko puolustautua fasistisen Suomen hyökkäykseltä.

Eli ei mitään uutta, jatkakaa!

pah

Hmm. Totta. Ei sekään moista kansanmurhalta vaikuttavaa valtioterroria selitä että Ukrainasta kuten kaikkialta muualtakin ympäri maailmaa löytyy idioottimaisuuksia julkisesti möläytteleviä syyntakeettomia ääliöitä.

https://www.youtube.com/watch?v=BkR2q0Meg-8

Ääliöistä puheenollen. Mitenköhän ne Putlerin uhoamat “puhdistukset” mahtaa edetä? Onkohan siellä jo laadittu etnisiä Urkainalaisia geenejä paljastavia rotulakihankkeita?

Mallihan heillä olisi kopiotavissa suoraan edellisen maailmansodan liittolaisiltaan. Heiltä joiden kanssa yhteisiä paraateja piti ja jotka taidokkaasti myös pettivät. Eli missä viipyy joku nykyaikainen Kansallissosialistinen rotuoppi, Reichin kansalaisuuslaki ja Saksan veren ja kunnian suojaamista koskeva laki.

https://tinyurl.com/yb64jbxr

Bling Bling

Ruotsalainen kone on Gulfstream IV SP signaalitiedustelukone, joka valvoo itämeren aluetta ja erityisesti Kaliningradin lähistöä. Ruotsilla on näitä kaksi kappaletta ja ne toimivat niin tiiviisti Kalinigradin tuntumassa, että pitäisin hälyttävänä mielumminkin sitä, jos niitä ei jostain syystä siellä näkyisikään. Täysin rutiinilentoja siis jo vuosikaudet.

Sanna

Suoraan sanottuna minua pelottaa jos Putin ampuu suomea iskander pommeilla tai tuhoaa Suomen suurit kaupungit jollain pienillö ydin pommeilla. Mitäköhän sitten tapahtuu ja valloittaako Putin suomen. Putin voi tuhota ydinvoimalat ja sitten kaikki kuolee ja viedään vankileirien saaristoon Siperiaan. Jo me liitytään NATOON niin varmasti tapahtuu näin.

Sanna

Jos se kuka miinuksen niin ei kaikki kirjoitukset mene o7kein. Ja tiiän että on iskander pommeja. Ja likka kaveri kattoo toista kommentia missä lukee että JOIDENKIN UKRAINALAISPAKOLAISTEN MUKANA SAATTAA TULLA VENÄLÄISIÄ SEPARISTEJA. Ja sitten Venäjä tulee pelastaa niitä niinku siel Ukrainassa krimillä 2014 syyllä pelastaa. Ja NATO olisi ollu hyvä jo ku Venäjä hajosi. Nyt NATO ON pahempikiistanalaisuus. Hyvää lauantaina ja älkää ryypätkö itseensä hengiltä. 🤪🤪

Sanna

Tuli kirjoitus virheitä. Anteeksi tosi paljon. Mun mies kirjoittaa tänne välillä ja siksi Mäkin joskus. Mun NATO kanta on et pitäis. Mies käskee miettii. Eli sit sekin miettii et U.S.S.R. On vaarallinen vaikka sen kaverit pääsi sinne johonkin harjoitus leirille niitten inttiin. Mut meinaatteko et on rauhallinen ja uutiset oli et Putin puhui joillekkin sen kansan eri puolella olevia ja ne oli sellaisia et ei uskaltanut väittää vastaa ollenkaa. No mut ei se atomi pommi oo varmaa niitten pää homma. Ni saatte laittaa ala peukut mulle. Mut kyl mä opin kirjoittaa et luulette että en tajua mistää mitää. Tää on paras lehti ja UMV-LEHDESTÄ en tykkää. Tietoa 8n mulla enemmän kaikesta ählyostä ku ne on joskus käyny Mun kimppuun ja mä tunnen oikeita suomalaisia miehiä ketkä tajuu.

Sanna

Ja pelottaa tietenkin.

K J

Älä sekoile ja tule kotiin!

Tuo tosiaan on kantani Natosta, että se olisi ollut helpompaa perestroikan jälkeen. Heureka! Mistä Susku onkaan lukenut tuon isolla kirjoitetun, en tiedä, muttei se uutinen ole. Ihan normaalia päättelyä. Natoon on helppo hakeutua [sic] kun ainakin kesken sodan se on mahdotonta.

En usko myöskään ydinaseita tulevan käytetyksi Venäläisten puolesta, koska se olisi helposti läntisen Venäjän menoa. Iskanderit kyllä voisivat tehdä tuhoa ja kuten olen useasti toitottanut esim, että miksi tärkeimmät virastot sijaitsevat Helsingissä, koska yksi keskitys sinne katkaisisi Suomen monet tärkeät toiminnot.

Peukutan kommenttejasi. Ne olivat ihan hyviä mutta täällä kommentoi joitain desantteja kuten olen kertonut ja näyttänyt.

Last edited 2 vuotta sitten by K J
K J

Niin näinhän se on. Tuo “[sic]” tarkoittaa – you know. Toi Susku on kännissä ja mä sanoin ettei tää oo mikään ihmissuhdepalsta, mut kyl se tajuaa näitä juttuja. Sitä on koulutettu ymmärtämään asiat.

Mutta kaikenkaikkiaan tämä on ihan helvetin vaikea juttu ja sitten KUN Putinin syfilis larppaa johonkin epätodelliseen sotapeliin niin kannattaa Nato-jäsenyys enemmän kuin mikään muu.

Eikä Venäjällä ole varaa nyt monen rintaman sotaan. Kyllä Kiinakin on kiinnostunut Venäjän-federaation alueista – kun näissä kahdessa kommunismissa on todella paljon erilailla tulkittavia asioita.

Qroquius Kad

Onko Sanna siis Susku vai joku muu?

K J

Se on Susanna. Heh mä sanon Suskuks mut se haluu omien kavereidensa kaa sanoo Sannaksi.

Qroquius Kad

Tottapa hän on nyt kotona ja turvassa?

Sanna

Moi. Oon mä kotona ja kaikki on ihan ok. Sä oot hyvä tyyppi mut sun nimi merkki on aika outo. Jotain LatinAA varmaa.

Qroquius Kad

Se on peräisin Alistair MacLeanin romaanista “Kahlenukke”.