Maailman globalistisin valtio Venjä sotii pientä kansallisvaltiota vastaan

Ukrainan sodan puolustajat, eli putinistit ovat monesti sitä mieltä, että Venäjä taistelee jotakin käsittämätöntä globalismia vastaan. Tässä jätetään täysin huomiotta se, että juuri Venäjä on maailman globalistisin valtio ja sen sotatoimet Ukrainaa vastaan ovat todellista globalismia, sanan merkityksessä puhtaimmillaan.

Venäjä ei ole mikään valtio, jossa kansa on yhtenäinen valkoihoinen länsimaalaisen näköinen ihmisryhmä, vaan Venäjä on maailman suurin liittovaltio, johon kuuluu kymmeniä täysin erilaisia etnisiä ryhmiä. Venäjän federaatio itsessään koostuu useista kymmenistä alueista, joista muutamat ovat itsenäisiä tasavaltoja. Esimerkiksi Yakutia, Komi ja Karjalan tasavallat ovat siinä mielessä itsenäisiä, että niillä on oma perustuslaki ja ne voivat toimia melko ”itsenäisesti”. Vain ulkopolitiikka on yhtenäinen. Sitten on olemassa autonomisia alueita ja alueita, jotka ovat ei-niin-kovin itsenäisiä.

Näistä monet valtiot voisivat olla ihan hyvin itsenäisiä jo yksin etnisyytensä perusteella. Uralin tällä puolen ihmiset näyttävät länkkäreiltä, mutta Uralin tuolla puolen on useita etnisiä kansoja, jotka muistuttavat ulkonäöltään mongoleja ja kiinalaisia. Siperialaiset kansat taas nekin ovat omia etnisiä ryhmiä. Yakuutit kuuluvat turkkilaisiin kansoihin.

Eli kun puhutaan siitä globalismista, niin eikö tämä juuri täytä globalismin määritelmän puhtaimmillaan; liittovaltio, joka koostuu kymmenien valtioiden ja satojen etnisyyksien ryhmistä. Näillä etnisillä ryhmillä ei ole mitään muuta yhteistä nimittäjää kuin se, että ne kuuluvat Venäjän liittovaltioon. Mongolikansoilla, turkkilaiskansoilla ja vaikkapa Pietarissa ja Moskovassa asuvilla ihmisillä ei ole mitään yhteistä ”nationalismia”.

Globalismi näkyy Ukrainan sodassa mm. siten, että tämä liittovaltio satoinen etnisyyksineen on käymässä sotaa Ukrainan hyvinkin yhtenäistä kansaa vastaan. Tietty Ukrainassakin on omat vähemmistönsä, mutta verrattuna Venäjään – ei kannata edes verrata.

Venäjän sotavoimissa huudetaan naamat punaisina niin allahu akbaria (video alla tsetseenisotilaista kirkumassa):

 

kuin mongolikansojen, mitä siellä nyt satutaan ylistämään. Alla vangittu burjaattikansoihin kuuluva sotilas. Näyttääkö länkkäriltä? Näyttääkö tsetseenit länkkäreiltä?

 

Moni saattaa muistaa miltä Neuvostoliitto näytti. Ne ajat ovat tulossa takaisin kun Pietarissa sai ryypätä ja nussia sukkapaketilla viikon. Neuvostosimulaattori, jossa mummot hamstraavat sokeria.

 

Liettuassa laitettiin pystyyn suurkeräys, jossa ihmiset lahjoittivat maastoautoja Ukrainaan. Kuvassa Liettuasta Ukrainaan matkalla oleva karavaani, jossa kymmeniä maastoautoja. Jokainen auto on vielä erikseen lastattu ruualla, vaatteilla ja muulla tarpeellisella, jota voidaan käyttää ukrainalaisten avuksi.

 

Sitten vähän romua. Ryssän kolonna tuhottiin viimeistä miestä myöten ja raskas kalusto joutui lunastukseen. Zetan arvo romahti.

 

Ukrainalainen sotilas riemuitsee täysosumasta. Kaunista katseltavaa.

 

Mutta, jotkut kaupungit on kuitenkin lakaistu kartalta. Mariupolin kaupungista 80-90 % on tuhottu täysin ja vaikea kuvitella, että rakennetaanko kaupunki enää uudestaan. Siviiliväestö maksaa kovan hinnan sodasta.

 

Loppuun vielä ukrainalainen selfie.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.