Itä-Euroopassa kovan puoleista sotilaslentoliikennettä

Itä-Euroopassa on nyt kovan puoleista sotilaslentoliikennettä. Useita Naton koneita on ilmassa yhtä aikaa. Koko sodan aikana ei vastaavaa liikennettä ole ollut.

Puolassa 50 – 100 km päässä Ukrainan rajalta pyörii tällä hetkellä riippuen hieman 6 – 8 eri sotavoimien lentokonetta. Juuri tällä hetkellä ilmassa on ainakin yksi hävittäjä Typhoon FGR4, pari Blackhawk-helikopteria ja muutama muu raskas lentokone. Jälkimmäiset ovat olleet ilmassa tuntikausia.

Myös Romanian yllä rullaa Naton lentokoneita. Tällä hetkellä transponderi päällä näkyy yksi kone.

 

Tämä ei tietenkään tarkoita mitään sen kummempaa kuin sitä, että Romania ja Puola ovat Nato-maita ja siellä seurataan todella tarkasti tilannetta siltä varalta, että Venäjä saa päähänsä ampua ohjuksia jomman kumman maan puolelle.

LISÄYS: Viimeisten tietojen mukaan yksi venäläinen hävittäjä olisi lentänyt vähän aikaa Puolan puolella ja siitä johtuu tämä valmius.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.