Ukrainalaiset tekemässä valtavaa mottia Kiovan luoteispuolelle

Kiovaan on syntymässä lähipäivien aikana sellainen motti, että Venäjä huutaa sen jälkeen haikeaa hoosiannaa. Ukrainalaiset ovat edenneet työntäen venäläisjoukkoja päivä päivältä kauemmas.

Kiovan luoteispuolella käydään lähipäivien aikana mahdollisesti sodan kannalta hyvinkin ratkaisevia taisteluja. Venäläisjoukot pääsivät parhaimmillaan ihan Kiovan kaupunkialueen rajoille. Sen jälkeen homma kääntyi ja nyt Ukrainan joukot työntävät päivä päivältä taaemmas.

Kaupunkialueella Bucha-Irpin-Hostomel-suunnalla on eniten venäläisjoukkoja, mutta he ovat kokeneet niin suuria menetyksiä, eikä alueelle enää toimi huolto. Näillä joukoilla on käytännössä jo nollahuoltoa.

Tästä pohjoiseen Dymerin suunnalla joukkoja työnnetään koko ajan taaemmas. Samoin kuin lännessä Borodiankan suunnalla. Siellä joukoilla on tilanne, että tällä hetkellä ainoa perääntymistie on kohti Kiovaa. Buchan suunnalla olevilla joukoilla on myös huolto täysin loppu, joten sielläkään ei ole paljon vaihtoehtoja.

Mottisulkeisia on useita. Ehkä äkkiseltään uskottavin voisi olla se, että Dymerin suunnalla pohjoisessa joukkoja saadaan työnnettyä lisää taaksepäin, jolloin osa joukoista voi siirtyä länteen päin. Borodiankan suunnan joukoilla taas osa työntää venäläisiä kohti Kiovaa kun osa joukoista suuntaa kohti kaakkoa ja kohtaa Dymerin suunnan joukot.

Jos näin saadaan toimittua, niin motissa on valtava määrä venäläisjoukkoa. Mitään tarkkoja tietoja sotilaiden määristä ei ole, mutta useista tuhansista, mahdollisesti kymmenistä tuhansista miehistä. Plus kalusto päälle.

On pohdittu, että mitä tehdään, kun motti saadaan kiinni. Vaihtoehtoja on joitakin, mutta uskottavin on se, että motti pidetään kiinni niin kauan kunnes venäläisjoukot antautuvat. Kun huolto ei pelaa, ei ole ammuksia, ei polttoainetta, ei ruokaa, ei mitään. Silloin vaihtoehto on itsemurha tai antautuminen.

 

Monilta suunnilta tulee viestejä, että venäläisten sotamoraali on täysi nolla. Venäläiset antautuvat helpolla. Joissakin paikoissa jostain Uralin perukoilta väkisin tuodut miehet ovat kieltäytyneet ampumasta, kun heille on selvinnyt, että sotaan on tuotu tietämättään.

 

Hostomelissä venäläiset polttivat hevostallin perääntyessään. Useita hevosia paloi elävältä, muutama pääsi pakoon.