Kuva- ja filmikooste Ukrainasta

 

Ukrainan sodan uusi piirre verrattuna muihin sotiin on dronejen käyttö. Tietty droneja on käytetty jo aiemminkin, mutta nyt tämä ”aselaji” on muuttanut tulevaisuuden sodankäyntiä merkittävästi.

Itsessään droneista voidaan tiputtaa pommeja hyvin tarkasti. Droneja käytetään myös tiedustelussa, jolloin vihollisjoukkojen sijainti saadaan sekin paikannettua millin tarkasti ja tykistö voi ampua täsmäiskun.

Esimerkiksi alla filmillä dronesta kuvattu filmi, jossa dronella saatiin venäläisten tykistöpatterin sijainti ja sinne tehtiin onnistunut isku.

 

Tässä ukrainalaiset paikansivat dronella venäläisen tykistöaseman, joka tuhottiin. Kuva ukrainalaiselta sotilassivulta.

 

Ukrainaan on saapunut jo paljon ulkomaalaisia joukkoja, jotka ovat tehneet merkittäviä iskuja. Alla USA:n vapaaehtoiset vapauttivat Kiovan ulkopuolella kylän venäläisistä joukoista.

 

Alla kuvassa kansainvälinen pataljoona on tehnyt venäläisistä tankeista romurautaa.

 

Viime aikoina venäläisillä tankkikuskeilla on esiintynyt uusi ilmiö, tankit parkkeerataan katolleen veteen.

 

Tässä parempi video aamuisesta ukrainalaisten iskusta Berdyanskin satamassa olleisiin sotalaivoihin.

 

Tuhottua venäläisten kalustoa.

 

Mariupol näyttää kyllä kärsineen todella pahasti. Kaupunki on aivan raunioina.

 

Loppuun kevennys, Mr Bean tapaa junassa Lukasenkan.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.