Ukraina tuhosi yhden sotalaivan ja vahingoitti kahta

Ukraina tuhosi Berdjanskin satamassa Orsk-nimisen sotalaivan ja ainakin yksi toinen alus syttyi tuleen. Kyseessä on taas sen luokan isku, jolla heikennetään oleellisesti vihollisen toimintakykyä ja huoltoa.

 

Kyseessä on 113 metriä pitkä maihinnousualus, johon sotilasarvioiden mukaan osui meritorjuntaohjus. Tapahtumasta on pari videokuvaa, mutta luultavasti kuvat ovat jostain videopelistä. Tässä lähinnä autenttista kuvaa, joka on kuvattu aika kaukaa valvontakameralla.

Satamassa oli myös kaksi muuta laivaa, joiden kerrotaan saaneen suuria vaurioita.

 

Venäjä aloitti heti tapahtuman jälkeen oman propagandapelinsä. Venäläisjoukot väittävät, että kyseessä oli humanitääristä apua tuova laiva. Mitään tietoja ei ole saatu, että oliko laivalla vielä kalustoa. Joka tapauksessa yksi tällainen laiva voi kuskata kolmisenkymmentä tankkia ja muuta raskasta kalustoa.

Sota kartalla

Yllä mahdollisimman realistinen kuva sodan kulusta. Venäjä pystyi alussa etenemään, mutta nyt tilanne on muuttunut. Pohjoisessa tilanne on parantunut, kuten myös etelärintamalla, jossa ukrainalaiset ovat saaneet vallattua takaisin isoja alueita. Kiovan motista on puhuttu paljon, mutta siitä ei ole mitään uutta tietoa.

Vaikuttaa myös siltä, että Kiovan kaakkoispuolelle voi syntyä valtava motti. Nämä kaksi mottia olisivat onnistuessaan pohjoisrintaman käännekohta.

 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
JuhoL
JuhoL
24.3.2022 19:13

Olisikohan kyseessä ollut Ukrainan oma P360-Neptune-risteilyohjus? Tuon takia eivät ryssät ole uskaltautuneet Odessan edustalle laivojensa kanssa. Noista taisteluista pitää muuten lisäksi huomioida sellainen seikka, että Ukrainan länsi- ja pohjoisosissa on huomattavasti enemmän metsää kuin etelässä, ja se on laajojen suoalueiden ohella merkittävä syy sille, että ryssät on helisemässä pohjoisella alueella.

Risto Jääskeläinen
24.3.2022 19:30

Venäjä kertoo, että sotilaallinen erikoisoperaatio sujuu suunnitelmien mukaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.3.2022 20:18

Hieman oudot suunnitelmat, täytyy sanoa.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
24.3.2022 20:48
Vastaa...  Qroquius Kad

Osta vokaali. Ensin tuli dosentin lanseeraama saatanan torjuja Z sitten V ja nyt on nähty myös O kirjain, ja jos jatkuu… niin siittä kehkeytyis sanaleikki Zvoboda= svoboda, eli vapautta. Saattaa olla, että puuttvat kirjaimet painui paatin mukana pohjamutiin. Siinä olis seitsemän askeleen suunnitelma, tosin O oli piirretty jo senverran vapisevin käsin, että tutinaa puntissa tuntuis olevan.

Pohjois-Korean meininkiä
Pohjois-Korean meininkiä
25.3.2022 00:33
Vastaa...  Qroquius Kad

Ja Shoigu ja se toinen johtoukko ovat mystisesti kadonneet! Eivät olleet vissiin tarpeeksi innostuneen näköisiä kun Panssarilaiva Putemkin lateli uhkauksiaan Lännelle pöydän päästä.

SergeiRigEverything
SergeiRigEverything
25.3.2022 05:51

Ydinsukellusvene Pursk.

Pah
Pah
24.3.2022 22:00

Joopa joo. Kyseessä on vissiin ihan tahallaan sen verran erikoinen “erikoisoperaation suunnitelma” ettei moista ollakkaan ennen nähty?

Tältä sangen erikoisesti, kaikki omat ja muidenkin asiat päin hel* ryssivältä hyökkääjiltä on tapettu muutamassa viikossa pelkästään omia upseereita, siis kenraaleita, everstejä ja muuta komentavaa sotilasjohtoa enemmän mitä vastaavat läntiset armeijat menettäisivät rivisotilaina monivuotisessa sodassa. Tuo toki sillä varauksella ettei läntiset demokratiat tuolla tavalla hulluina omiin naapureihinsa ikinä edes hyökkäisi.

Vielä hengissä sinnitteleviltä sotilasparoilta paleltuu joka yö lisää sormia ja varpaita, eikä syötäväksi ole muuta kuin mätänevien upseereiden ruumiita ja niitä omia kuolioon menneitä pahoin mustuneita irtosormia- ja varpaita.

Asutuspakkoa
Asutuspakkoa
24.3.2022 20:10

nyt nuo venäläiset sotilaat ovat pakotettuja jäämään tuonne kun eivät pääse laivoilla pois. No, onneksi ne kiltit ukrainalasiet varmasti vaatettavat ne ja antavat ruokaa ja suojaa.

Bling Bling
Bling Bling
24.3.2022 20:27

“Koska saavutuksemme sotatantereella Ukrainaa vastaan ovat jääneet laihoiksi, olemme päättäneet lisätä sulan hattuumme pudottamalla omia hävittäjiämme Mustanmeren alueella. Tässä olemmekin olleet menestyksekkäitä.

Ilmavoimamme eivät kuitenkaan ole nähneet suostuisasti tätä pyrkimystä ja ovat puolestaan pommittaneet maavoimiemme asemia, myös menestyksekkäästi.

Mutta nyt ukrainalaisten tuhottua sotalaivamme, emme voi enää täyttää tavoitteitamme ilmavoimiemme tuhoamisessa ja joudumme omalta osaltamme keskeyttämään sotilaallisen erityisoperaatiomme .”

— Tosiasioihin perustuva (fiktiivinen) tilanneraportti, Orskin kapteeni.

Kaitsu
Kaitsu
24.3.2022 20:43
Vastaa...  Bling Bling

Paremminhan tuota ei voi sanoa😂😂

Kaitsu
Kaitsu
24.3.2022 20:41

“Yks kerrallaan putoo napit takista,pojat”, kuten Tuntemattomassa sotilaassa sanotaan.
Tämä putlerin suunnitelmien mukaan etenevä erikoissotilasoperaatio alkaa saada päivä päivältä yhä kummallisempia piirteitä.

Yleensähän hyökkääjän tavoitteena on voittaa ja mieluummin mahdollisimman nopeasti, mutta kun on kyse erikois.. jne operaatiosta, niin ymmärtäähän tuon jos vähän menee perseelleen koko soppa.

Jatkakaa vaan ryssät samaan malliin, niin saatte ontua Moskovan punaisella torilla rökäletappion paraatissa.

Ottaako pattiin???

Pah
Pah
24.3.2022 22:23
Vastaa...  Kaitsu

Sota on helppo aloittaa mutta helvetin hankalaa lopettaa. Yleensä rökäletappioita kärsivän hyökkääjä-armeijan toivoma sodan lopetus tapahtuu ehdottoman antautumisen myötä vasta siinä vaiheessa kun kaikki on tuhottu ja menetetty.

Eli jos niihin kemuihin nyt ylipäätään ketään sotimisiltaan joutaa niin saattaa olla aika haikeat kemut tulossa? Ikävä katsella semmoista kun joka ukko on verissäpäin kipsissä ja mustelmilla.

Ei taida siihen paraatiin ainakaan kovin montaa nykyisessä “erikoisoperaatiossa” ansioitunutta kenraalia elävänä joutaa. Toki siellä niitä muita joulukuuseksi sonnustautuneita vanhempia sankareita varmaan löytyy.

SergeiRigEverything
SergeiRigEverything
25.3.2022 06:05
Vastaa...  Pah

Ryssillä on vielä iso läjä spurguja jotka voi valjastaa sotatoimiin koska kotirintamalla on vodka kaupoista loppunut ja nälkäkin alkaa kurnimaan, mutta ikävä kyllä Putlerin kannalta hyväkuntoiset nuoret miehet osaavat käyttää internetiä ja heillä on jo tietoa ulkomaailmasta että jos ukrainaan menee leveilemään niin henki lähtee. Nyt ei ole enää 1800 luku jolloinka oli vielä ehkä jopa kunnia kuolla maansa vuoksi, 2020-luvun moderni materialisti instagram-ryssä ei kyllä uhraudu minkään puolesta. Ihme jengiä.

SergeiRigEverything
SergeiRigEverything
25.3.2022 05:59
Vastaa...  Kaitsu

Eiku katsos tää on nykypäivää, naiset on miehii, oravat on koirii ja miehet saa lapsii, niin se menee niin että annetaan häviäjän voittaa koska me ei olla mikään syrjintää harrastava jengi! Kaikki pelaa!

Suomi Finland
Suomi Finland
24.3.2022 21:31

Ryssän joukot ovat haavoittuneiden hoitamisessakin onnistuneet ryssimään onnistumisen. Kaatuneita tulee suhteessa paljon verrattuna, mitä länsimaisille joukoille tällaisissa erikoisoperaatioissa, kun ei hoito pelaa. Mikään ryssien sähläämisessä ei kyllä enää yllätä.

Tunareita ovat.

Pah
Pah
24.3.2022 22:37

Hyvä on kartta, olkoonkin että se toinen vastaava kartta jossa hyökkääjien sijainti oli tarkemmin rajattu pelkästään noita silmänkantamattomia aroja halkovien maanteiden ympärille oli jotenkin täsmällisemmän oloinen? Jos ne kartat laittaisi päällekkäin niin oltaisiin ilmeisesti lähempänä totuutta?

Sääliksi käy nuo mottiin lopullista tuhoutumistaan odottavat rammoiksi paleltuneet joukot. Siellä on varmaan kaikkiaan jopa kymmeniä tuhansia nälkäkuoleman partailla vaappuvia pahoin paleltuneita sotaan syyttömiä poikia odottamassa lopullista kohtaloaan. Toivottavasti ymmärtäisivät lopettaa ajoissa tuon täysin toivottoman ja kerrassaan mielipuolisen hullun sotimisensa ja alkaisivat huutamaan kädet ylhäällä “asylumia”.

Nih
Nih
25.3.2022 04:09

Tätähän tällä viikola jo kaipasinkin jossain kirjoituksessa, muutama lisää niin ryssä vie laivojaan kauemmaksi suojaan, josta tykkituli ei yllä enää. Ohjuksethan noilta loppuvat, koska eivät saa osia niihin ja idiootit ovat olleet mm. bochin toimitusten varassa.

SergeiRigEverything
SergeiRigEverything
25.3.2022 05:49

Tais siellä matruusi Sergein itse tuunama/korjaama Toshiba läppäri kärähtää kun kiimainen seilori-ryssä tsiikaili mustien miesten välistä ulostamiseen tarkoitettujen ruumisaukkojen raivokasta pumppausta. Äkkii punkasta ylös ja ovi kiinni, ehkä se sammuu itestään. Onhan se hassua tuo sota, Ukraina näki mokan ja oli heti ihan ISIS tyyliin aina kun jotain raflaavaa missä vaan tapahtuu: me tehtiin toi, ja ryssän KGB tietotoimisto tottakai junailee tarinaa että se oli laiva täynnä ruokaa, lääkkeitä, vaatteita, tonneittain terveellisiä koronarokotteita sekä leluja lapsille jonka Ukrainan natsit räjäyttivät. Vittu Sergei, minkä teit..Sua ei voi viedä mihinkään.

SergeiRigEverything
SergeiRigEverything
25.3.2022 05:55

LUOJA mikä HIILIJALANJÄLKI!!!!!!!!! Tämän takia Suomen täytyy nyt lähettää Afrikkaan 500 miljoona lisää ilmastotorjuntarahaa, sekä pakottaa Suomalaiset ostamaan sähköautoja jotka kulkevat superkalliilla sähköllä, eivät toimi, vanhentuvat viidessä vuodessa, räjähtävät palamaan, syövät 4 kertaa enemmän renlaita/teitä, ovat kalliita sekä valmistuksensa kuormittavat luonnonresursseja ja saastuttavat ilmastoa tuhat kertaa enemmän kuin hyvät autot.

SS-Feldgenarmerie
SS-Feldgenarmerie
25.3.2022 08:06

Kyseessä on 1964-valmistettu kuljetusalus, jonka kansilasti (ammuksia ja polttoainetta) syttyi tuleen kaupungin yllä torjutun rypälepommiohjuksen jäänteiden osuessa kannelle.Miehistö luukutti aluksen pohjaan suurempien vaurioiden välttämiseksi, sillä alus oli ammuslastissa.

Din Poh
Din Poh
28.3.2022 19:27