Ukraina tuhosi yhden sotalaivan ja vahingoitti kahta

Ukraina tuhosi Berdjanskin satamassa Orsk-nimisen sotalaivan ja ainakin yksi toinen alus syttyi tuleen. Kyseessä on taas sen luokan isku, jolla heikennetään oleellisesti vihollisen toimintakykyä ja huoltoa.

 

Kyseessä on 113 metriä pitkä maihinnousualus, johon sotilasarvioiden mukaan osui meritorjuntaohjus. Tapahtumasta on pari videokuvaa, mutta luultavasti kuvat ovat jostain videopelistä. Tässä lähinnä autenttista kuvaa, joka on kuvattu aika kaukaa valvontakameralla.

Satamassa oli myös kaksi muuta laivaa, joiden kerrotaan saaneen suuria vaurioita.

 

Venäjä aloitti heti tapahtuman jälkeen oman propagandapelinsä. Venäläisjoukot väittävät, että kyseessä oli humanitääristä apua tuova laiva. Mitään tietoja ei ole saatu, että oliko laivalla vielä kalustoa. Joka tapauksessa yksi tällainen laiva voi kuskata kolmisenkymmentä tankkia ja muuta raskasta kalustoa.

Sota kartalla

Yllä mahdollisimman realistinen kuva sodan kulusta. Venäjä pystyi alussa etenemään, mutta nyt tilanne on muuttunut. Pohjoisessa tilanne on parantunut, kuten myös etelärintamalla, jossa ukrainalaiset ovat saaneet vallattua takaisin isoja alueita. Kiovan motista on puhuttu paljon, mutta siitä ei ole mitään uutta tietoa.

Vaikuttaa myös siltä, että Kiovan kaakkoispuolelle voi syntyä valtava motti. Nämä kaksi mottia olisivat onnistuessaan pohjoisrintaman käännekohta.