Dieselin hinta huipussaan- Ruotsi aikoo laskea veroa 50 äyrillä

Ruotsissa dieselin hinta alkaa lähentelemään 30 kruunua per litra. Hallitus on nyt kuitenkin päättänyt, että erilaisia veroja lasketaan siten, että litrahinta tulee alenemaan 50 äyrillä.

Varsinkin dieselin hinta on kovanpuoleinen, tällä hetkellä esim. Tumban K-Cirklellä ja yleisesti litra dieseliä maksaa 26,42 kruunua eli euroissa 2,55 euroa per litra. Ok:lla oli 10 äyriä eli noin 1 sentti kalliimpaa.

Tankkasin hetki sitten Audi A6 diesel autooni (2,8 l turbo V6, noin 250 hp, vanha romu, mutta luotettava) 60 litraa dieselpolttoainetta ja hinnaksi tuli siten 1585,20 kruunua eli 153,22 euroa. Vuosi sitten litrahinta oli 17,50, jonka hinnan löysin kuitista viime helmikuusta K-Cirkleltä, eli vuodessa tankki täyteen dieseliä on kallistunut noin 535 kruunua eli euroissa rapiat 51 euroa.

Ruotsin hallitus on päättänyt laskea erilaisia veroja siten, että polttoaineen hinta laskee lähipäivinä 50 äyriä eli noin 5 senttiä. Melko radikaalia. Litrahinnaksi jää siten 25,92 ja 60 litran tankkauksella valtion sääliavustus tulee olemaan 30 kruunua eli 2,90 euroa.

Tuolla 30 kruunulla saa mm… ei mitään.

E95 hinta on 21,44 kruunua eli 2,07 euroa per litra. Tuo hinta 17,99 on kaasun tms. hinta.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nih

Samaan aikaan vihreässä Suomessa ja vihreiden ideologia, jossa maailma pelastuu mutta Suomi saa tuhotua talouden osalta koska ideologia menee kaiken järjen edelle.Tämä itsepäinen ideologinen politiikka sysää Suomen syvään lamaan ja tekee lisää kuilua muiden länsimaiden ja Suomen kilpailukyvyn osalta. Esim. jätteen kuljetusten osalta Etappi nostaa hintoja ainakin 20%. Nämä hintojen noustukaan eivät hetkauta kepun valtionvarain ministeriä ja vastaukseksi ylimielinen heitto mennä sossun luukulle jos massi ei riitä.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/05048211-67f3-4e0f-b7d4-62e49e19a80b

Rullattu

Oman firman pomo sanoi neuvottelujen jälkeen että, “Tämä on tässä, tehkööt perkele vihreät ite paratiisinsa lapiolla.”

Qroquius Kad

Ei sitä viherkommunistien paratisia tehdä mitään tekemällä millään työkalulla, vaan ne työkalut tuhoamalla.
Kun Suomen talous yleensä ja maatalous sekä vientiteollisuus erityisesti on tuhottu, Suomi lakkaa saastuttamasta ja
Maailma Pelastuu!

Rullattu

Eipä nuo varmaan ite ala kaivelemaan talotonttejaan/mökkitonttejaan, eikä myöskään kevytväylät rakenna itseään, puhumattakaan monesta muusta millä nuo ilmastohullut rakentaa itelleen tuota paratiisia Suomen päälle.
Voipi jäädä myöskin moni uusi valtatie rakentamatta ilmastohullujen sähköromuille liikkua.
Mutta sentään Puolassa kaikki onnistuu ja voi alkaa uuden perheen kanssa miettimään talonostoa, työpaikat on jo molemmille ko maassa tarjolla.
Vuosi vielä tässä maassa mutta se aika menee kyllä ihan muussa kun mättäen verorahoja mätisäkkihallituksen imettämiseen.

Qroquius Kad

Ei täällä enää kukaan tee yhtikäs mitään sen jälkeen, kun Vihreä Siirtymä on saatu valmiiksi.
Sen aikaansaaneet viherpimpsakkeet ovat silloin asuneet jo useamman vuoden jossain sellaisessa maassa, joka ei ole tuhonnut talouttaan.

Rullattu

Kieltämättä oikeassa olet.
Sitten vielä kehuvat hallituksessa miten ihana paikka suomi on yrittäjille.

Vladimir

Venäjältä saisi halpaa dieseliä.. mutta vihamielisille ihmisilke myydään vain ruplilla

Kaapo

Kommunismia kuten Suomessakin!

punikki

Jep mutta pikkasen helpottaa kun suomessa saa nykyään “punasta” automaateista niin vielä alle kahden euron litrahinta,ei nitä nykyään kollata kun ei sitä tikkua saada sinne takkiin kun autoissa niitä sihtejä ja muuta edessä….enkä 25vuoteen ole edes nähnyt näitä ratsioita….:)

Aprilli-Antti

Näyte otetaan polttoainelinjasta suuttimien luota.

punikki

no tästä en ole kuullutkaan mutta esim.ruotsalaiset pohjoisessa hyötyy tästä punasesta…..ruotsissa kun kaikki kulkee dieselin nimellä oli traktori tai mikä työkone tahansa…ajavat 200litran tynnyreilä sitä haaparantaan ja ruotsin dieseliin ero 7-9kr.a litralle,se on jo oikeasti hyötyä jos euroissa tynnyrillä voittaa sen 150e….mutta yhtä kaikki punasella mennään niin kauan kun pyörii näissä hinnoissa dieseli….

Jallu

Mutta meillä onkin se kätevä sossun luukku, josta saa hakea puuttuvan erotuksen euroja, jos tuntuu, että on maksanut liikaa dieselpumpulla. Muilla mailla ei ole tällaista automaattia.

Sherlokki suvakko

En pysty ostamaan lämmitysöljyä edes osissa. 1200 l satsi 1 000 € enemmän kun joulukuussa! Säiliö alkaa olla finitto, eikä pysty ku levitteen käsiä. Vihree siirtymä: “lämmitä vaikka tuulisähköllä sitten”, ihan yhtä kallista, ellei kalliimpaa. Tuo vihree paratiisi lapiolla on tosi hyvä kuvaus tästä paskasta.

Kukavaan

Viiden sentin alennus litrahinnassa on kosmeettinen. Verojahan diesel-polttoaineissa on niin paljon, että niitä poistamalla saataisiin hintaa alas vaikkapa 50 eurosentillä. Mutta nyt sitten päättivät pitää verojen osuuden hinnasta melkein samana kuin ennenkin ja antaa mieluummin maan talouden hidastua, jonka seurauksena verokertymäkin pienenee.

Kertymä pienenee, jos verojen osuutta hinnasta ei lasketa. Suurella vero-osuudella kertymä saadaan lähelle nollaan. Kertymä myös pienenee, jos osuus lasketaan hyvin alas.

Litrahinnalla 25.770 kruunua Ruotsi piti 2022-03-21 kärkisijaa kilvassa maailman kalleimmasta diesel-polttonesteestä. https://www.globalpetrolprices.com/diesel_prices/

Tämä siis eurooppalaisittain suurten etäisyyksien maassa.

Washbrush

Liikennepolttoaineiden hinta tulisi puolittaa kahden vuoden välein. Viherkommunistit ja sosialisoijat kun onnistuvat tuplaamaan sen samassa ajassa nykytouhulla reilustikin.