Senioriaktivistit tukkivat Tukholman keskustan liikenteen aamulla

Tukholman keskustassa pidettiin aamulla mielenkiintoinen tientukkimisoperaatio, johon osallistui kourallinen seniori-ilmastoaktivisteja. Liikenne tukittiin Centralbro-sillalla liki tunniksi.

Återställ Våtmarker – niminen ympäristöjärjestö käveli Centralbro-sillalle aamuruuhkan aikaan ja istuutui kadulle. Mukana oli kourallinen lähinnä senioriaktivisteja. Eli kyse ei ollut mistään nuorten mielenosoituksesta.

Järjestö vaatii kovia toimia ympäristön hyväksi, koska sen mukaan ihmisiä kuolee päntöimenään ympäristötuhojen takia. Järjestön mukaan ihmiskunnalla on pari kolme vuotta elinaikaa. Nyt pitää saada tekoja eikä sössötystä, järjestön edustaja kertoi sillalla.

Tien tukki 6-7 osallistujaa, mutta ongelmaksi muodostui se, että yksi osallistuja liimasi kätensä jollakin superliimalla keskiviivaan kiinni ja poliisilla meni pitkään ennen kuin asia saatiin ratkaistua.

Järjestön nimi “Återställ Våtmarker” tarkoittaa suurin piirtein jotain sellaista, että “palautetaan suoalueet”. Järjestön tavoitteena on mm. se, että ojitetut kosteikot/ suoalueet padotaan ja suosysteemi palautetaan takaisin. Soiden ojituksella hiilidioksidipäästöjä voidaan alentaa, sillä kuivatut suot päästävät hiilidioksidia ilmaan.

Järjestö kertoo, että se aikoo tukkia Tukholman ja muiden kaupunkien ruuhkaliikenteen jatkossa vähintään pari kertaa viikossa.

 

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

Että pari kolme vuotta ihmiskunnalla elinaikaa?

Sitten on ihan sama mitä soille tehdään. Ne eivät korjaannu siinä ajassa.

Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on kautta maapallon historian ollut lämpenemisen seuraus. Kun on viilentynyt, on sen määrä alkanut laskea.

Nyt uskotellaan ihmisille, että tuo on muuttunut siten, että hiilidiosidin määrä aiheuttaa lämmön nousua, eikä se enää ole lämpenemisen seuraus. Sitäpaitsi hiilidioksidin määrä ilmakehässä on aika alhainen maapallon historiaan verrattuna. Kasvikunta toivottaa hiilidioksidin määrän kasvun tervetulleeksi. Ne ovatkin jo kauan kaivanneet parempaa ilmaa, jossa olisi niille riittävästi hiilidioksidia, jotta ne voisivat kukoistaa.

Vaikuttaa poliittiselta hömpältä, sillä ei luonnonilmiöt muutu noin vain yhtäkkiä.

Qroquius Kad

Huonompi juttu.
Eläkeläisillä on loputtomasti aikaa, eikä vanhan mummelin ronttaaminen näytä hyvältä videokuvassa, jos ei toki livenäkään.

Anonyymi

Ei nuo oikein eläkeläisiltä näyttäneet, paremminkin keski-ikäsiltä, joilta on nuoruus päässyt venähtämään kun tuollaiseen ryhtyvät.

Kohta 15 vuotta sitten meillä GreenPeacen porukka hiihti Aleksanterinkadun asfaltilla kantaen kylttejä ”Lunta, perkele!” Tänä ja viime talvena heidän rukouksensa on kuultu ja ainakin täällä Keski-Suomessa hukutaan kohta lumeen.

Ohmygod

Voisi tehdä kompromissin, että Tukholman suot ennallistetaan.
Arvaan, että seuraavan mielenosoituksen jättä väliin se, jonka kämmenen nahka nyt koristaa asfalttia.

Omat teot ratkaisee

Ehkä sen Tukholman voisi muuttaa suoksi jälleen… Istua nyt tuossa kylmällä asfaltilla… Hiiva voi vahvasti…

Mutta asiaan. Jos kerran nämä vihreät ympäristöaktivistit ovat sitä mieltä että jotain tarvitsee tehdä niin millään muulla teolla ei saa yht merkittävää muutosta aikaiseksi kuin itsemurhalla. Jos sekä Suomesta että Ruotsista kaikki ilmastoaktivistit tekisivät itsemurhan, niin tarvittaisiin vähemmän energiaa raidelikenteeseen, vähemmän polttoaineita, vähemmän rahtia, vähemmän lihaa jne. Kerrannaisvaikutus olisi suuri.

Miksi aina vaatia muita tekemään jotain kun itse voi vaikuttaa tehokkaimmin omalla toiminnalla?

Din Poh
Anonyymi

Sillä lailla! Uskaltaako noita metsään viedä muualle kuin läheisen kuntopolun maastoon? Kainuun korpi voisi olla hyvä paikka, mutta siellähän voi olla susia ja karhuja ja sinne voi eksyä!

Ajoimme muutamia vuosia sitten Rovaniemeltä itäkautta Keski-Suomeen. Matka oli avartava; juuri mitään muuta ei näkynyt monen sadan kilometrin matkalla kuin sankkaa mänty- ja kuusimetsää. Mielenosoittajaparoilla tai oikeasti heidän agiteeraajillaan on taas ihan väärä osoite, ei metsät Suomesta lopu, mutta metsäteollisuus voi loppua ja monelta leipä.

Din Poh

Siellon muistaakseni useampi yhtymä kouluttamassa.

  • Greenpissi vissin metsämiekkareita
  • EloKutina sitten asfalttimiekkareita
  • jne…
Qroquius Kad

Ja valtion eli veronmaksajain rahoilla tietysti!
Kuinkas muutenkaan?