Senioriaktivistit tukkivat Tukholman keskustan liikenteen aamulla

Tukholman keskustassa pidettiin aamulla mielenkiintoinen tientukkimisoperaatio, johon osallistui kourallinen seniori-ilmastoaktivisteja. Liikenne tukittiin Centralbro-sillalla liki tunniksi.

Återställ Våtmarker – niminen ympäristöjärjestö käveli Centralbro-sillalle aamuruuhkan aikaan ja istuutui kadulle. Mukana oli kourallinen lähinnä senioriaktivisteja. Eli kyse ei ollut mistään nuorten mielenosoituksesta.

Järjestö vaatii kovia toimia ympäristön hyväksi, koska sen mukaan ihmisiä kuolee päntöimenään ympäristötuhojen takia. Järjestön mukaan ihmiskunnalla on pari kolme vuotta elinaikaa. Nyt pitää saada tekoja eikä sössötystä, järjestön edustaja kertoi sillalla.

Tien tukki 6-7 osallistujaa, mutta ongelmaksi muodostui se, että yksi osallistuja liimasi kätensä jollakin superliimalla keskiviivaan kiinni ja poliisilla meni pitkään ennen kuin asia saatiin ratkaistua.

Järjestön nimi ”Återställ Våtmarker” tarkoittaa suurin piirtein jotain sellaista, että ”palautetaan suoalueet”. Järjestön tavoitteena on mm. se, että ojitetut kosteikot/ suoalueet padotaan ja suosysteemi palautetaan takaisin. Soiden ojituksella hiilidioksidipäästöjä voidaan alentaa, sillä kuivatut suot päästävät hiilidioksidia ilmaan.

Järjestö kertoo, että se aikoo tukkia Tukholman ja muiden kaupunkien ruuhkaliikenteen jatkossa vähintään pari kertaa viikossa.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.