Nuorten ilmastomielenosoitus ajautui sivuraiteille, kun rastatukkaista esiintyjää syytettiin kulttuurillisesta omimisesta

Noin 1400 nuorta osallistui viime perjantaina Saksan Hannoverissa ilmastonmuutoksen vastaiseen Fridays for Future -mielenosoitukseen.

Tapahtuman puheenaiheeksi ei kuitenkaan muodostunut ilmasto vaan pääesiintyjän, laulaja Ronja Maltzahnin rastahiustyyli, joka johti tapahtumanjärjestäjien päätökseen perua hänen esityksensä. Bild-lehden mukaan tapahtumanjärjestäjät ilmoittivat, että:

– Valkoisten ihmisten ei tule pitää rastoja, koska silloin he omivat toista kulttuuria ilman, että joutuisivat itse kokemaan toisten kokemaa systemaattista sortoa.

Der Tagesspiegel -lehdelle antamassaan lausunnossa tapahtumanjärjestäjät julistavat lisäksi:

– Jos valkoinen henkilö pitää rastoja, niin sehän on kulttuurillista omimista, sillä me valkoiset emme joudu etuoikeuksiemme ansiosta kokemaan sitä historiallista tai yhteisöllistä sortamisesta aiheutuvaa traumaa.

Päätös aiheutti yleisön joukossa ihmetystä ja jopa Maltzahnin korvaaja, myös valkoihoinen mutta suorahiuksinen laulaja Annie Chops, tylytti peruutusta.

– Tätä ei voi hyväksyä. Itse olin jo aikeissa ottaa rastat osoittaakseni solidaarisuutta.

Todettakoon, että Maltzahnin tapauksessa tapahtumanjärjestäjät osoittivat armeliaisuutta ja olisivat sallineet hänen esiintyä, jos vain suostuisi ensin leikkaamaan rastahiukset pois. Myöhemmin nuorten ilmastomielenosoituksen järjestäjät kuitenkin peruivat ehdotuksensa, sillä sen nähtiin jo heidänkin mielestään loukkaavan yksityisyyttä.

Maltzahn ei ole suinkaan ainoa esiintyjä, jonka esitys on peruttu rastojen takia. Esimerkiksi koomikko Zach Poitras suljettiin Kanadan Montrealissa ulos useammasta esiintymisestä hänen päätettyä pitää rastatukkansa. Poitrasin alustavasti sovitut vuoden 2019 esiintymiset peruttiin, sillä paniikkinappulaa painaneiden järjestäjien mukaan hänen rastansa rikkoivat organisaation syrjinnänvastaisia sääntöjä:

– Me emme salli minkäänlaista syrjintää tai ahdistelua tiloissamme.

Kanadalainen historian professori Greg Robinson on jopa verrannut rastojen pitämistä kasvojen mustaamiseen (blackface), ja että:

– Tällöin valkoinen tekeytyy mustaksi tehdäkseen pilkkaa, ja vaikka tarkoitus ei olisikaan pilkata, niin valkoisten tulee olla varovaisia.

Kommentti
: Vasemmistolaiset maailmanparantajat on helppo todeta ensinnäkin kulttuurin suhteen lapsenmielisiksi mutta toisaalta myös historiattomiksi, sillä rastoja on pidetty ympäri Eurooppaa jo ainakin muinaisista antiikin ajoista saakka. Lisäksi rastojen tekeminen suoriin eurooppalaisiin hiuksiin on huomattavasti helpompaa kuin villaiseen afrotukkaan, eikä Euroopassa siten olekaan – toisin kuin Afrikassa – tarvinnut hieroa esimerkiksi lehmänlantaa rastojen tueksi. Nykyvasemmistolaisessa ajattelussa ovatkin mielipiteet ja tunteet ottaneet järkiperusteille kuuluvan aseman, ja samalla perinteisiä paradigmoja pyritään erinäisten joukkoliikkeiden avulla muuttamaan uudenlaiseen, tiedostavaan muotoon.

LÄHDE: Breitbart

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Neuvokaapas expertit

Huhhuh. Miten rastat tuuppii ketään syrjään? Miten ne ahdistelee? En usko että tytöllä on ees täitä mitkä kävis kimppuun. En myöskään usko että olen hereillä. Olenko siirtynyt johokki rinnakkaisia todellisuuteen? Missä ihmeen dystopiassa elän?? Mitä hemmetin sieniä jengi vetää?

terhomatti.hämeenkor

”Hulluja nuo roomalaiset ” (Asterix)

jorma

Omat koirat purevat. Aijai.

pöh

woketusta vaihteeksi joo.
Kattokaas USA:sta mitä siellä tapahtuu, se on oikeesti täysin älytöntä.
Yksi osa on sitä että yli 100 kilonen ukko päättää että hän onkin nyt nainen, ja kilpailee sitten seuraavalla viikolla naisten sarjassa 😀
Jokainen varmaan tajuaa että yli 100 kilonen ukko melkeen lajista riippumatta pesee 50 kiloset naiset mennentullen.
Siinä vaan se ongelma että jenkeissä tämän ”tasa-arvon” takia monet tytöt ei enää edes pääse opiskelemaan, koska heillä on stipendijärjestelmä mikä on todella tärkeä monille.

Wittgenstein

Notta, ne nuo rastaat ovat sellaisia, minullakin puutarhassa perkeleet omivat marjat, joka kesä.Siellä ovat kyllä kaikki tähän asti olleet mustia, ei ole albiinorastaita näkynyt, notta kulttuuriselta omimiselta olen. tähän asti luojan kiitos välttynyt. Mutta harmittaa marjojen omiminenkin, olkoon rstaat minkä värisiä tahansa.

Wokersson

Odottakaapas vaan kun mokkasiinit ja sandaalit julistetaan rasismiksi jos ovat valkoisten jaloissa. Ja puuvilla! Herra taivaan isä sehän on ORJUUDEN symboli. Onhan se vähän hassua sillä hyvin suurella osalla ituhipeistä on rastat =) Piilorasistit! NATSIT!

Moonman

”etuoikeuksiemme ansiosta kokemaan sitä historiallista tai yhteisöllistä sortamisesta aiheutuvaa traumaa.” etuoikeudet missä asiassa? Nykyään mustat voivat lonnia vapaasti ympäri eurooppaa sortamassa eurooppalaisia ilman seurauksia. Oikeusjärjestelmä on vieläpä masinoitu heidän edukseen niin että eurooppalainen on aina syyllinen, viimeistään sillon jos puolustautuu.

Sellaista

Meillä on myös hallitus täynnä vasemmistolaisia maailmanparantajia, varsinkin SDP, Vihreät, Keskusta ja Vasemmistoliitto. Sekä Kokoomus kuuluvat myös näihin. Ajavat yhtä kovalla vimmalla maailman kunnianhimoisinta ilmasto-ohjelmaa. Eikö noita yhtään murehdita, mitkä päästöt tulevat Ukrainan sodasta, noilla vanhoilla Venäläisillä sotakalustoillakin.

etNäin

saamelaistenkäsityöläisten tavarat jää hyllyyn kun on kultuurin omimista, kukaan ei uskalla ostaa.
Saamelaiset syyttää tästä citysaamelaisia sometyttöjä.

Jännä että afrikkalaisnaisen päällä ollut saamelaispuku oli kuitenkin ok.

nuorissaontulevaisuus

Onpa taas ollut herkkää silakoilla. Kohta autojen maaleistakin karsitaan pois epäkorrekteiksi määritellyt värit, tuosta omimisesta tuli mieleen erään supermokuttajan omima naama, eikö tämäkin ole blackfaceilua, kun heppu on kantis ja tahtoo olla niin mamua …https://www.suomi24.fi/profiili/Moktar.Gubta

ohikulkenut heteromies
Sami

Jos afrikkalainen ei kulje alasti kadulla, vaan pukeutuu länsimaisiin vaatteisiin, on tämä syyllistynyt kulttuurin omimiseen.

Jos kehis matkustaa autolla, junalla tai lentokoneella, on tämä syyllistynyt kulttuurin omimiseen .

Jos kehis ruokailee sormien sijasta haarukalla, veitsellä tai lusikalla, on tämä syyllistynyt kulttuurin omimiseen.

Jouni S.

Näinhän se menee, kun saamelainen ajaa moottorikelkalla (eikä porolla), niin kyllä sekin on jonkin (toisen ) kulttuurin omimista. Kuten sekin, että hän siirtää veneensä neliveto-maasturin perässä joelle, jotta pääsee kulkuttamaan lohia (joka kalastustapa on vain ”alkuperäisasukkaille” sallittu ja heille kuulemma ”välttämättömyys”).
Ongelma ei mielestäni ole niinkään se kulttuurin vaaliminen & säilyttäminen, jotka tavoitteena ymmärrän, ainakin johonkin mittaan. Etenkin jos se auttaa aitoa elinkeino-toimintaa, eikä siten tule veronmaksajille pelkästään taakaksi. Ongelma on kaksoisstandardit, jossa joku ryhmä haluaa sekä syödä, mutta samalla säästää sen ”pullan”. Jotkut tavat tms. pitää vain kieltää ”vääriltä” ihmisiltä, vaikka asian voisi ehkä nähdä positiivisestikin?

Gubtar Mokta

Jos muslimi pyyhkii paskaa perseestään WC-paperilla syyllistyy hän oman kulttuurinsa räikeään pettämiseen sekä vihaa Allahia ja islamia. Onneksi muslimit ovat kehittäneet itselleen valehtelukulttuuriin jonka ansiosta sluibailevat sinne sun tänne, valehtelevat sujuvasti omilleen ja valehtelevat länsimaisille tasan kaikesta. Monikohan suomessakin mukavasti loisiva muslimimies on omilleen kertonut että migrille istui ja itki olevansa jyrkkä ylihomoseksuaalinen superhomomies eikä häntä saa lähettää kotimaahansa koska tykkää niin paljon seksistä miesten kanssa.

KLK

Eikö eräänlaista syrjintää ole sekin, jos jonkin hiustyylin käyttö on sallittu yhden rodun edustajille mutta ei toisen? Vaikka syrjintä sitten tässä tapauksessa kohdistuisikin toiseen rotuun kuin mihin se valitettavan monessa muussa yhteydessä on ainakin ennen kohdistunut. Ja varsinkin kun otetaan huomioon tuo viimeisessä kappaleessa oleva historiallinen kommentti.

noora

matkapuhelin on keksitty suomessa ja kuuluu suomalaiseen kulttuuriin, joten sellaista ei saa kayttaa kukaan muu kuin suomalainen.
rastafari uskonto perustuu mooseksen kirjaan joka on hyvin rauhaisa aate, uskontoa ei voi laittaa tukkaan vaan dread locksit jotka saa aikaiseksi ihan vain olemalla likainen, onko huono hygienia jotenkin suojeltu ismi, haha

Kaitsu

Tää nyt on taas tätä hörhöhuikkasten jorinaa.
Kun ei oikeastaan ole mitään järkevää sanottavaa mistään asiasta, joihin nää kyllä innokkaasti ottaa kantaa, niin keksitään toinen toistaan kummallisempia kannanottoja, jotka ovat aivan yhtä tyhjän kanssa.

Tällä sekoilulla nää röntiäiset tekee itestään täysiä pellejä.

Oon tässä jo jonkin aikaa miettiny, että mitähän kultturellia omimista sitä tulee tehtyä, kun olen kalju??
Mahdanko olla suurikin rikollinen??

Little Steven

Kaljut ovat aina automaattisesti skinhead natseja, sinä vihaat msutia ja juutalaisia koska sinulla ei kasva enää tukkaa päässä. Se on näin helppoa. Laita rätti päähän ja osta kitara niin olet taas automaattisesti cool rocktähti ja saat pilluu.

Irmeli

Sairasta, sairasta, sairasta…Vosivatko no tummmat joka asiasta mielensäpahoittajat häipyä sinne Afrikan onnelaan takasin, ei tarvis täällä valittaa joka asiasta ja viedä mukanaan noi täyshullut femakot, jotka vihaa omaa kulttuuriaan ja häpeevät valkoisuuttaan…

Qroquius Kad

Eivät ne minnekään lähde, koska heidän halutaan olevan täällä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kaikilla jotka pitävät käsissään AK-47 , ovat omineet Neuvostoliitto/Venäjän kulttuuria. 😀Voi vittu , että tää maailma on sekaisin. Mullakin on Jeltsin vodkaa, olen siis ominut venäläisen kulttuurin ja ainakin olen sitten putten trolli. Haistakaa idiootit…..

Ville

Elämme pellemaailmassa

Punavihernatsimafia

Punavihernatsit elementissään.
Toisaalta rastat on kyllä niin törkeät ja epähygieeniset että tämä oli ihan hyvä ulostulo.
Rastojahan ei saa mitenkään puhtaiksi eikä edes puhtaan näköisiksi vaan kaikki skeida jämähtää sinne sykkyröiden sissän. Olen aina ihmetellyt esim pornotähtinaisia joilla on rastat. Vuosien spermat ja muut jämät ja kuonat kannetaan vuosikausia mukana.