Sosiaalidemokraatit myönteisiä Ruotsin Nato-jäsenyydelle

Vaikuttaa siltä, että Ruotsi tulee liittymään sotilasliitto Natoon. Kysymyksen voi tulkita pienellä ehdollisuudella, että jos Suomi liittyy Natoon, niin sen jälkeen Ruotsi liittyy myös.

Aiemmin pääministeri Magdalena Anderssonin ja sosiaalidemokraattien kanta oli ottia tuota kirvesvartta, mutta nyt kanta on hyvin myönteinen liittymiselle Natoon. Andersson kertoi SVT:n ajankohtaisohjelma 30 minuutissa, että Ruotsin Nato-jäsenyys voi tietenkin laukaista Venäjällä joitakin reaktioita, mutta muuten jäsenyydellä ei ole mitään haitallisia seikkoja Ruotsille.

Edelleen Anderssonin mukaan Ruotsin turvallisuustilanne on muuttunut olennaisesti Ukrainan sodan takia eikä tästä aiheutuvia seurauksia voida täysin poissulkea Ruotsinkaan osalta.

Sosiaalidemokraateilla on Nato-asiassa ratkaiseva rooli, sillä porvaripuolueet Moderaatit, Kristilliset, Liberaalit ja Keskusta ovat selvän Nato-jäsenyyden kannalla, kun taas hallitus eli sosiaalidemokraatit ja hallitukseen kuulumaton Vasemmisto ovat olleet liittymättömyyden puolella. Sverigedemokraatit ovat aiemmin olleet liittymättömyyden puolella, eikä mitään selkeää kyllä Natolle-kantaa ole otettu. Jos sosiaalidemokraatit tässä tilanteessa ottavat myönteisen kannan, silloin Ruotsi tulee liittymään Natoon.

Andersson sanoin myös, että Ruotsin on oltava valmis liittymään Natoon, sillä jos Suomi liittyy, niin Ruotsi ei silloin jää ulkopuolelle. Toisaalta on mahdollista, että Ruotsi liittyy joka tapauksessa tekipä Suomi mitä tahansa.

 

Suomen kannaltahan tämä olisi ihanteellinen ratkaisu. Jos Suomi laittaa jäsenhakemuksen vetämään, niin Ruotsi tekee välittömästi saman. Tästä seuraa se, että Venäjä ei ehdi sanoa Спасибо kun kaikki Itämeren valtiot ja Pohjoismaat ovat Natossa. Sen jälkeen voidaan sulkea itäraja kokonaan.

Putinisteille tämä on tietenkin kauhistuttava ajatus, loppuuko Suomesta kaalikääryleet ja tsaiju? Heidän kantahan on ollut se, että kun kyyristelee tarpeeksi syvällä pensaassa ja leikkii kuollutta, niin karhu ei huomaa eikä hyökkää. Kuollutta leikkiessä on voinut vaivihkaa maahantuoda Venäjältä … niin, mitä Venäjällä muka on, jota Suomi ei saisi jostain muualta? Ladoja ja Mosseja? Koko Venäjän kauppa on puhdas myytti ja jäänne sotien jälkeiseltä sotakorvausten maksun ajalta, toisaalta jos se olisi totta, niin miten Nato siihen muka vaikuttaa?

 

Subscribe
Notify of
guest
45 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pah

Veikkaan että hakemukset lähtevät piakkoin vetämään, olkoonkin että eihän siinä mitään järkeä ole. Ruotsikin tekee todennäköisesti tyylilleen uskollisesti viime metreillä oharin jolloin Suomi saa olla ihan yksin karhun syöttinä. Toisaalta samapa tuo taitaa olla. Mielestäni koko NATO-jäsenhakuprojektiin voisi suhtautua vähän samaan tapaan kuin lottokupongin kiikuttamiseen viereiseen R-kioskiin. Ei sitä koskaan tiedä vaikka 3-5-vuoden jälkeen joku siihen edes jotenkin reagoisi ja kutsuisi tarkempiin keskusteluihin.

Veikkaan että vaikka sinne sit joskus jouduttaisiinkin niin koko jäsenyys on ihan yhtä tyhjän kanssa. Saadaan vaan yksi kallis kampaviinereitä ahmiva verosyöttiläsporukka lisää kestittäväksi ja joutuisimme hyvässä lykyssä hankaluuksiin riitaa haastavien balttimaiden vuoksi.

Käsi ylös!

Kuka haluaisi olla juuri nyt NATOttoman Ukrainan housuissa? Käsi ylös!

pah

Pah! Aika älytön kysymys, sillä Ukrainahan on maa eikä maalla ”housuja” ole.

Ukrainalaiset saavat olla ylpeitä leipoessaan ryssää, tuota suurta ja mahtavaa terroristia näin julkeasti 6-0 pataan koko maailman katsellessa heidän kerrassaan sankarillisia ponnisteluitaan.

Vielä kun ymmärtäisivät juosta pakoon pötkivät ryssät kiinni ja leipoa heitä kaksin käsin pataan koko karkumatkan ja siirtyä sen jälkeen ryssän omalle maaperälle mäiskimään hyökkääjän paikat samanlaiseen kuntoon niin hyvä tulisi.

Veikkaan että Putlerin terrorismiin ja kansanmurhaan syyllistyneen rikollishallinnon olisi paljon hankalampaa salailla kansalaisiltaan asioiden todellista tilaa ja ”hyvää operaatiomenestystään” kun kaikki paikat olisivat ympärillä samalla tavalla tuhottuina.

pah

Olisi siinä NATO-jäsenyyden hakuprosessissa toki semmoinen hyvä puoli, siis jos semmoista ylipäätään päädytään hakemaan, siis semmoinen hyvä puoli että sittenpähän loppuisi siitä asiasta turha houriminen ja sittenpähän nähdään senkin NATO-optio kusetuksen kortit.

Veikkaanpahan vaan että koko kampaviinereitä työkseen mässyttävältä NATO-porukalta lurahtaa vellit samantien housuun kun ryssä alkaa kunnon terroristin elkein pommittelemaan atomiaseilla naapurimaitaan jotka saattavat hyvinkin olla pieniä NATO-maita balttian suunnalla. Jos niin kävisi, niin siinä vaiheessa saattaisi meillä täällä pohjolassa olla helpompaa olla ja hengittää jos oltaisiin sittenkin jättäydytty NATO:n ulkopuolelle ja pysytty omillamme vanhassa puolueettoman maan lestissämme.

Qroquius Kad

Joo, helppo hengittää kuten Ukrainalla nyt yksin Ryssää vastassa.

Wittgenstein

…Ja Suomella 1939, meillhän oli Neuvostoliiton kanssa 1938 solmittu hyökkäämättömyyssopimus, vastaavasti Ukrainalla Budabestin sopimus, jossa sen rajat ja turvallisuus taattiin MYÖS Venäjän toimesta, joka oli yksi allekirjoittaja. Aina voi Ryssän sanaan, sopimukseen ja allekirjoitukseen luottaa, ollaan täällä vain keskenään, tehdään sopimus Venäjän kanssa, se kyllä pitää – vai miten se meni?

Kukaan ei ole puolueeton

Ruotsi ei ole neutraali maa vaan alliansfritt eli liitoutumavapaa. Kaikki tietävät kuitenkin että Ruotsi on mukana Naton sotaharjoituksissa ja kokouksissa

Qroquius Kad

Julkinen salaisuus on myös, etä Ruotsi on tehnyt USAn kanssa hyvin läheistä sotilasyhteistyötä jo 1950-luvulta.
Ruotsilla on siis oikeasti se NATO-optio, josta suomalaiset poliitikot ovat vuodesta toisen valehdelleet.

Suomella ei sellaista ole.
Jsenyys voisi olla.
Toivon mukaan pian onkin.

pah

”Venäjän kansanedustaja uhkaa ampua Azerbaidžanin ydinaseilla”
Baku vastasi oikeudenkäynnillä ja kansainvälisellä pidätysmääräyksellä ja syytti lainsäätäjää ”terrorismista” ja ”avoimista sotakutsuista”.

pöh

Tää julkinen nato kommentointikin on oikeastaan aika järjetöntä.
Hyvin todennäköisesti Suomea ei edes natoon hyväksytä, Se kun vaatisi jokaisen jäsenmaan yksimielisen hyväksynnän.
Venäjän naapurina ja sille me ei mitään voida, on monta maata jotka ei edes hyväksyisi Suomea natoon.

Kukaan ei ole puolueeton

Unkari muunmuassa, Unkari ei hyväksy Ukrainaakaan.

T

Lähdettä?

Wittgenstein

Unkari ei ole minkäänlaista kantaa asiaan ilmaissut missään vaiheessa.

Last edited 2 vuotta sitten by Wittgenstein
Qroquius Kad

Äläpä valehtele Unkarista!
Se pitää Suomea edelleen ystävämaana, vaikka te ryssät olette tehneet kaikkenne hyvien suhteiden tuhoamiseksi.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Norjassa tuli viime kesänä juteltua pitkän tovin unkarilaisen kanssa, joka oli paikallisessa kivimurskaamossa töissä. Ihmetteli , miksi Suomi on Orbania vastaan. Myös ihmetteli ns. Oikeusvaltio kysymystä. Aika vaikea oli vastata Suomen puolesta. Omasta puolesta oli helppo vastata.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ryssän kätyriksi olet myös minut leimannut

Qroquius Kad

Kuka niin häijysti tehnyt on ja aivan ilman omaa syytäsi?!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Sinä. Olenhan jo kertonut karjalaistaustani ja ryssäviha kasvatukseni sinulle. Onko sinun/teidän nimimerkin takana useita kuten Paavollakin, vai eikö aina muista kirjoittamaansa ja lukemaansa ? Minuakin nuoremmat ovat toki dementiaan sairastuneet, sitä ei aluksi itse huomaa. Kavala tauti .

Qroquius Kad

Olipa pahasti sanottu, mutta tekevälle sattuu.

Minua ja Paavoa on muuten vain yksi kappale olemassa, huomaat sen tuosta nimimerkin vieressä olevasta avatarista.
P.T.Kankaan lisäksi palstaa toimittavat hänen ihastuttava tyttökaverinsa Sara sekä Sakari Rajamäki, molemmat omilla nimillään.

luke

Unkarille voi tulla kylmä jos Eu:tukiaiset joita lienee ainakin parikymmentä miljardia vuosi loppuu Suomi kun täyttää paremmin Natovaatimukset kuin suurinosa nykyisistä Natomaista.Pitäisi olla hyvät perusteet asian torppaamiseksi ei riitä suora puhelinlinja Kremliin.

Qroquius Kad

Joo, ei Viroa, Latviaa ja Liettuaakaan hyväksytä NATOon, kun ne ovat Ryssän naapureita.
Eikun hetkinen…?

pah

No joo. Oma käsitykseni on sen suuntainen että kyllähän kyseisten maiden johtavat politiikot suutaan osaavat soittaa ja hankaluuksia kerjätä, mutta ovat silti samaan aikaan laiminlyöneet käytännössä tykkänään oman puolustuksensa kehittämisen, eli ovat suhteessa ryssään miltei tykkänään aseettomia ja kaiken kukkuraksi kehuskelevat kilpaa sillä että ovat voineet käyttää tekemättömistä asehankinnoista säästyneet rahat mukavampiin kohteisiin. Pistäkööt pätäkkää kunnolla tiskiin ja hommatkoot kunnon aseet niin eivät ihan kädettöminä siipiveikkoina huutele.

Qroquius Kad

Viro on kylläkin yksi niistä harvoista NATO-maista, jotka ovat käyttäneet sen vaaditun 2 % BKT:staan puolustusmenoihin;
minkäpä he sille voivat, että se BKT on niin pieni.

Mutta tämänhän sinä tiesitkin, kunhan tulit vaan valehtelemaan.

Wittgenstein

Unohdit Paavo sinkkiämpärit, tuli Moskovitshejä, Volgia, ja Ladoja ja sinkkiämpäreitä, Suuren ja mahtavan Neuvostoliiton romahdettua Mosset, Volgat ja Ladat vietiin venäläisten jobbareiden toimesta takaisin Venäjälle, mutta jäihän meille 50 miljonaa helvetin hyvää sinkkiämpäriä. Sellaista se oli se bilateraalien kauppa…Jäänmurtajia, paperiteollisuuden koneita, muita koneita ja laitteita, hissejä, yms. vaatimatonta vietiin ja hitech sinkkiämpäreitä tuotiin.

Last edited 2 vuotta sitten by Wittgenstein
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Onko sinulla oikeasti käsitystä miten bilateerallinen kauppa nosti esim. telakkateollisuuden? Minulla on , isäni toimi Valmetin laivateollisuuden tuotannonjohtajana ja kertoi sisäpiiritietoa. Eipä haukkunut kauppoja Neuvostol./venäläisten kanssa. Sopimuksista pidettiin kiinni puolin ja toisin. Suomalaiset hyötyivät paljon näistä. Ken putten trolliksi haukkuu , ottakoon asioista selvää.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Vielä kultaisella 80-luvulla ”ryssä” maksoi tilatun laivan kauppahinnan etukäteen suomalaiseen pankkiin. Kenen muun kanssa voisi tehdä samanlaisia kauppoja? Ei enää kenenkään. Eli +-40 vuotta sitten. Ja tämä tarina on tosi.

Qroquius Kad

Bilateraalisen kaupan haittavaikutus oli suomalaisen liike-elämän oppiminen liian hyvälle:

Ranska oli vuonna 1992 ostamassa asevoimilleen telakuorma-autoa. Tarjouskilpailussa olivat mukana mm. Sisun NA-140 ”Nasu” ja Hägglundsin Bandvagn 206 ”Bankku” länsinaapurista.

Nasu ja Bankku selvisivät lopputesteiuhin, joissa niitä käytettiin Albertvillen talviolympialaisten toimitsijatehtävissä. Ranskanpoikia piti oikein toppuutella Nasun ratissa, ettei tämä nyt sentään aivan kaikesta mene.

Nasu oli kaikessa parempi.
Ranska osti Bankun.

Miksi?
Bilateraalisen kaupan hemmottelemat Sisun myyjät eivät osanneet myydä.
Ei ole vieläkään kunnolla opittu.

Rullattu

Juu.
Elinikä sitten tuleva isäukko kävi kansakoulua ja otti sitten punaisen aatteen itselleen, vaikka isänsä soti Suomea itsenäiseksi.
No, kerran sitten kotimatkalla tulevaa isäukko vastaan tuli 3 koulukaveria jotka hakkasi tuon niin pahoin että umpisuoli räjähti, ihme että edes selvisi tuosta, mutta siihen jäi sairas ryssän rakastaminen.
Minun äitinpuoli tulee Karjalasta, kun synnyin olisn saanut verenperintönä jo erittäin raakan ryssävihan itselleni.
Joten minun mielestä jokainen joka tekee hiukankin yhteistyötä missään muodoissa rysän kanssa, saisi upottaa suohon.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Minulta tulee koko suku Karjalasta. Koiviston ja Kuolemanjärven kylistä, sekä Viipurista. Minutkin kasvatettiin 7 llä eri vuosikymmenellä armottomalla ryssän vihalla. En minäkään naapuria rakasta. Mutta huomioiden naapurin koon , olisin mielummin hyvissä , kuin huonoissa väleissä . Näillä näkymiin tulen näkemään saman kuin sukuni eli sodan itäistä naapuria vastaan . Se on kuulkaas pullamössö sukupolvi ihan eri asia kuin pleikkaripelit tai Hollywoodin sotaelokuvat.

Qroquius Kad

Kun ne suhteet naapuriin eivät ole Suomen käsissä.
Jos Ryssä päättää Suomen olevan seuraava erikoisoperaatiokohde, ei siihen vaikuta vähääkään vaikka täällä kuinka liehakoitaisiin ja nuoltaisiin persettä.

Virolaiset tietävät tämän.
Heillä onkin Oppimiskokemus, joka suomalaisilta jäi saamatta ja siksi täällä kuvitellaan edelleen pärjättävän orjailulla ja mielistelyllä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Eivät ole ei suomalaisten käsissä. Ohjeet tulee ulkomailta päättäjille ja nämä puudelit tarkoituksella vittuilevat naapurille. Niin teki Ukrainakin ja seuraukset tiedetään.

Qroquius Kad

Kyllä se oli Ryssä joka Ukrainan kimppuun kävi eikä päinvastoin.
Ja kävi kimppuun koska Ukraina on yksi harvoista Ryssän naapureista jotka eivät kuulu NATOon ja turvallisuustakuiden piiriin.

Ellei Suomi liity NATOon vähän äkkiä, sinä saat nähdä sen sodan, kun Ryssä jatkaa erikoisoperaatiotaan tänne.
Mihin sillä ei ole varaa enää Suomen liityttyä NATOon.

Mutta nyt on.

Rullattu

Se joka omaa Suomalaisuuden täyden olemuksen ei nuole ryssän persettä, sillä tiedossa on että tuota maata on aina joka aikakaudella johtanut isompi tai pienempi psykoppaatti jotka paskat välittää mitä jossain maassa heistä ajatellaan.
Varsikin jos jonkun sukujuuret tulee kaikkineen Karjasta pitäsi tuo kyllä tajuta, mutta saanen kyllä epäillä että juuresi tulee ryssän valtaamasta ja täyttämästä karjalasta eli puhtaamin kerrottuna olet ryssän verta suonissasi kulkeva.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Olet kyllä melko tollo. Samanlaisia suun pieksejiä on maa täynnä. Kaiken maailman tuppuraisia aukomassa päätään. Kuinka monenteen sukupolveen tiedät oman sukusi. Minä kuulun Ratian ja Känän sukuun , enkä taatusti ole ”ryssä”. Sukututkimus vie monen sukupolven taakse.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Hurraa

IMG_20220329_172604.jpg
Sami

NATO jäsenyys olisi hyvä idea, mutta Amerikka pitäisi ensin saada siitä ulos. Muussa tapauksessa olisimme loputtomissa sodissa ikuisesti.

Qroquius Kad

Joo, jenkit pois USAsta niin maailmaan tulee rauha ja Ryssä on sen rauhan turvaaja!

pah

Eiköhän Amerikka hyvin pitkälti olekkin jo käytännössä ulkona tästä Eurooppaa koskevasta vanhasta NATO:sta.

Jos ei vielä ihan kokonaan ole ulkona niin vuosi vuodelta pienemmällä osuudella. USA:lla Austalialla ja UK:lla on oma NATO:n korvaava uusi vastaava sotilasliitto joten veikkaan että painopiste siirtyy sinne. Raha puhuu.

Daavidin poika

Nyt kun eu:ssa on jatkuvaa erimielisyyttä kaikissa asioissa, niin miten Natossa.?

Ainakin Unkari, ja Puola on eu: mustalampaita

Last edited 2 vuotta sitten by Daavidin poika
Qroquius Kad

Aivan, Unkari, Puola ja muut Visegrád-maat ovat EU:n mustia lampaita, koska eivät ole huolineet maahansa raiskaamaan tunkeutuvia muslimijätkiä.

Niinpä Visegrád-maita on solvattu muka pakolaisvastaisiksi, mutta siltäkin on pudonnut nyt pohja pois, kun ne ovat todistaneet ottavansa vastaan pakolaisia.
Maahantunkeutuvat nuoret miehet ovat tunkeutujia, joita vastaan taistellaan.

Eikö tämä asia ole vieläkään mennyt jakeluun?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Erittäin hyvin sanottu. Suurin osa vaan ei ymmärrä sanomaasi

Qroquius Kad

Hankalaahan tämä joskus on, niin puolin kuin toisin, saada itsensä ymmärrettävsti ymmärretyksi.
Kaikista asioistakan ei olla samaa mieltä.

T

Venäjältä on maahantuotu ainakin ”turvapaikanhakijoita”

Supe

Kartassa on Pohjoismaita vähän venytetty isommaksi kuin mitä ne oikeasti on, puolet joutaa pois.