Suomessa tehdään enemmän henkirikoksia kuin Ruotsissa

Ei voi kiistää, että Suomi voittaa vuosi vuoden jälkeen Ruotsin henkirikosmaaottelussa. Varsinkin jos lasketaan pois uusruotsalaiset tappajat, niin Suomi voitti kultaa melko selvästi.

Ruotsin rikoksentorjuntaviraston BRÅ:n tilaston mukaan Ruotsissa sai vuonna 2021 surmansa henkirikoksissa 113 henkilöä. Luku on hieman pienempi kuin vuoden 2020 uhrimäärä 124. Uhreista 89 miehiä ja 24 naisia. 43 surmaa tehtiin ampuma-aseella.

Suomen vuoden 2021 tilastoa en löytänyt mistään, mutta vuonna 2020 henkirikoksia tehtiin 90. Voidaan verrata suoraan Ruotsin vuoden 2020 lukuun 124.

Luvut pitää suhteuttaa siihen, että Ruotsissa väkimäärä on 10,4 miljoonaa ja Suomessa 5,5 miljoonaa.

Henkirikokset ovat maiden välillä kuitenkin aivan erityyppisiä. Suomessa henkirikokset tehdään yleensä ryyppyputken päätteeksi, tai tekijä ja uhri ovat muuten vain syrjäytyneitä. Henkirikoksissa on harvoin samanlaisia motiiveja kuin Ruotsissa, jossa henkirikoksia tekevät lähinnä uusruotsalaiset. Näissä motiiveina on erilaiset jengisodan kuviot. Kun Ruotsissa tehdään “suomalaistyyppinen” kännitappo, niin siinä tekijä yleensä myös on suomalaistaustainen.

Suomessahan taas tällaista ruotsalaistyyppistä ammuskelua ei juurikaan vielä ole. Jossa kohde lahdataan keskelle katua tai rappukäytävää keskellä kirkasta päivää. Viitteitä tämän tyyppisestä toiminnasta on kuitenkin selvästi olemassa.

 

Monia saattaa hämätä henkirikoksissa se, että ammuskelutapauksiahan Ruotsissa on paljon. Tällaisissa summittaisissa villin lännen ammuskeluissa on kuitenkin huono sihti ja osumaa tulee harvoin.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Daavidin poika

Kyllä Pt-median otsikko pätee täydellisesti. Mutta kannattaa ottaa myös huomioon se, että Suomessa on tullut huumausaineet esille erittäin kovalla voimalla vuoden 2015 jälkeen. Eli tämä on se perintö minkä silloinen pääministeri Sipilä antoi lähtiessään tulevalle Suomelle.

Suomessa pitäisi laillistaa pontikan keitto, niin silloin päästäisiin eroon näistä huumausaine ongelmista. Sipilän hallitus kaudella rahdattiin Suomeen sellaisia henkilöitä joita ei kukaan Suomen kansalainen edes tuntenut, ei edes vastuussa olevat poliitikot tuolloin. Ukraina käy sotaa Ryssien kanssa. Eurooppa käy sotaa paperittomien muslimien kanssa. Mielestäni tällä hetkellä Suomalaisen kannattaa muuttaa sellaiseen maahan joka on Naton-jäsen.

Tenor

Matuja ei sit näköjään tilastoida

Qroquius Kad

Jatkuvasti jaksetaan jankuttaa Suomen vallan kauhian korkeista väkivaltarikosluvuista.
Jos niistä kuitenkin otetaan erilleen syrjäytyneiden alkoholistiporukoiden keskinäiset väkivaltaisuudet, jotka pääsääntöisesti eivät koske ulkopuolisia, huomaamme Suomen olevan huomattavan vähäväkivaltainen maa moneen muuhun EU-maahan verrattuna.

ajatteleva

Juttelin eilen erään koiran taluttajan kanssa n. 65 v. nainen ja hän kertoi, että kolme naista hänen lähipiiristään on tehnyt itsemurhan viikon sisällä. Ja tämäkin Stadissa. Naiset olivat iältään 50-60-vuotiaita. Mikähän meitä vaivaa?

itsemurhat

Onkohan noihin Suomen henkirikoksiin laskettu itsemurhat? Sillä se vahvistaisi tuloksen. Muutenhan suomalaiset eivät ole väkivltaista kansaa. Mitä nynt kännipäissään puukon kanssa.

Matti K

No Ei ole.
Itsemurhia tehdään Suomessa satoja vuosittain

Melkein Tiu

No eihän se Ruotsin sihti NIIN huono ole: 18 kpl ammuttu kuoliaaksi 1.1-31.3.2022. Uusi ennätys!

Selma

Mitä väliä uhrille on jos on ammuttu tai puukolla tapettu?
Ruotsissa jengirikolliset ampuu toisiaan ja Suomessa humalaiset puukottaa.
Henkirikoksia enemmän kuitenkin vielä Suomessa

Nih

Ja samaan aikaan Ruotsissa.
https://www.youtube.com/watch?v=leRsWGF3mSc
Mutta Ruotsi kyllä kirii Suomen ohi jossain vaiheessa kun heillä on tuontitavarana aivan helvetin hyviä tappajia.

X

Suomen hyvinvointialueella sekä maailman onnellisimmassa maassa ei kukaan tapa toisiaan, siksi ei tarvita tilastoa. Kaikki puukon kanssa tehdyt ovat vahinkoja, nyt tarvitaan viranomaisen myöntämä lupa että voi koulutuksen jälkeen ottaa puukon käteen. Lisäkurssi alkoholia nauttineille miten leipä leikataan siten ettei naapuri kuole puukon lipsahdukseen.