Oulun raiskausringistä vaikuttaa kasvavan laajempi kuin aikaisemmin arvattiinkaan

Oulun raiskausaallon ensimmäisessä ryppäässä on kolme tai useampi tekijää, joten luultavasti kyse on vähintään kolmen miehen jonkinlaisesta saalistusringistä. Yksi kolmesta on selvästi harrastanut seksuaalisia tekoja myös “kaveripiirinsä” ulkopuolella.

Oulun käräjäoikeus vangitsi perjantaina 1997 syntyneet Othman Ghadif Khalafin ja Bash Abdulrahmanin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsenraiskauksesta ja jälkimmäisen osalta myös törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tekoajat molempien osalta ajoittuvat viime vuoden marraskuun ja joulukuun ajalle.

Maanantaina samasta asiasta vangittiin vielä 1991 syntynyt Osamah Ibrahim Habeen Al Yasar. Tämän herran osalta törkeä lapsenraiskaus, jossa sama aikajana kuin edellisissä. Lisäksi Al Yasarilla on listalla törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksuaalipalvelujen ostaminen alaikäiseltä aikajanalla viime vuoden syyskuusta tämän vuoden helmikuun alkupuollelle.

Pt-median tietojen mukaan tästä asiasta on tulossa lisää kiinniottoja lähipäivien aikana, tai mahdollisesti niitä on jo tehty. Tulemme kertomaan tästä heti kun saamme lisätietoa.

Aikaisemmin vangittujen osalta tietoa ei ole enempää, mutta selvitämme asian maanantaihin mennessä.

Jos tiedät asiasta jotain, niin ota yhteyttä: ptmedia@pt-media.org.