Pääkaupunkiseudulle käyttöön tietullit eli ns. ympäristötaksa

Pääkaupunkiseudun aluevaltuuskunta, eli Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupunkien yhteistoimielin on päättänyt, että pääkaupunkiseudulla otetaan käyttöön tietulli, tai ympäristötaksa, kuten sitä virallisesti nimitetään.

Tulli toimii siten, että pääkaupunkiseutu on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen. Zone 1 rajaa suurin piirtein kantakaupunkialueen, hieman laajemmin. Lauttasaari – Pikku Huopalahti – Pasila – Vanhakaupunki – Herttoniemi – akselin sisäpuolen. Kun tämän zonen ylittää suuntaan tai toiseen, niin se maksaa 2,70 euroa.

Seuraava zone 2 on Kehä 1, jonka ylittäminen maksaa 2,50 euroa ja kolmas zone on Kehä 3, jonka ylittäminen maksaa 2,10 euroa. Eli käytännössä jos tulet esim. Lahdentietä Helsingin keskustaan, niin joudut ylittämään kaikki kolme vyöhykettä ja hintaa tulee 7,30 euroa.

Tullin joutuu maksamaan joka arkipäivä klo 05-18.00 välisenä aikana. Yksi vyöhykemaksu on voimassa aina tunnin, eli voit periaatteessa sahata tunnin Kannelmäen ja Lassilan väliä 2,50 euron hinnalla.

Aluevaltuuskunnan mukaan jokaisen zonen ylityspaikalle pystytetään valvontakamera, joka kuvaa auton rekisterikilvet. Automaattinen ohjelma laskee kertyneet taksat ja auton rekisteriin merkitylle haltijalle lähetetään kerran kuussa maksulappu.

Autoilu kallistuu näin ollen entisestään. Oletetaan, että asut Espoossa ja käyt Helsingissä töissä. Länsiväylää pitkin joudut ylittämään kaksi zonea, 2,50 ja 2,70 euroa = 5,20 euroa. Päivän saldo autolla on siis 10,40 euroa. Kuukaudessa se tekee 208 euroa.

Aluevaltuuskunnan ympäristövastaava Jenna Majava kertoo tiedotteessa, että ympäristötaksalla pyritään hillitsemään kantakaupungin autoliikennettä.

Takseille ja muulle ammattiliikenteelle on omat taksansa, mutta niiden hinnat eivät tule esille lakimuutoksesta. Sen voi lukea täältä.

 

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Heko

Tästä huhtikuu kivasti alkuun.

Minä

Vihreät varmasti tuota haluavatkin, joten saattaa pilailu jossain vaiheessa muuttua todeksi.

Kukavaan

Vihreiden ja akateemisten vassarinaisten toiveuni.

Paavon aprillipila lienee kovennettu versio Tukholmassa ja Göteborgissä toteutetusta ruuhkamaksujärjestelmästä.
https://yle.fi/uutiset/3-8131388

pöh

Heh uskomatonta miten meidän elämä pilataan ihan kaikinpuolin.
Vaikka joku pari euroa sinne sun tänne, siin on se ongelma ettei kellään ole kohta varaa palkata ketään.
Samalla kun ruuan hinta nousee niin ettei kohta kellää ole varaa ostaa ruokaa.

Pena

Niin, taitaa olla aprillipäivä. Nämä ovat aina yhtä läpinäkyviä.

Nih

Tässä toinen aprillipila, hallituksen valittiin eilen uudeksi kepun ministeriksi venäjäseuran puheenjohtaja. Ainakin kuullostaa aprillipilalata tähän maailmanaikaan.

Minä

Ympäristötaksalla pyritään verottamaan, siis keräämään poliitikkojen hallintaan lisää sinun rahojasi, jotta et itse voisi niistä päättää. Sikäli kuin tuo on oikea uutinen, eikä tarvitse juoda kuravettä päälle. No, verottajan himot ovat aina samanlaiset, eikä se ole pilaa, vaan raakaa todellisuutta.

Last edited 2 vuotta sitten by Minä
Runtiti-pou

Venäjllä tapahtuu varmaankin vallankaappaus tänään tai siis on jo yöllä tapahtunut

Varma Voitto Ikuinen

kah liekkö siat karanna tuas rehullaan?

basso balalaikka

Pitäähän maksu suorittaa Ruplina Siberpankkiin ?

Sanoista tekoihin

Voi kun tämä toteutuisi. Olen niin odottanut tätä jotta päästäisiin eroon tuosta pääkaupunkiseudun mafiasta. Anteeksi, kesksisyydestä.

Sen jälkeen pääkaupunkiseudulleha jäisivät vain “tuottavat yksiköt” ja maakaunnasta ei sinne tarvittaisi työvoimaa pitkinä letkoina joka aamu.

Hessu

Aprillipila.

Leila

`Aprilliä, syö silliä….

Moonman

“Suomen hallitus pyytää kansalaisilta anteeksi kähmintää ja hyväveliverkostointia, bensan hinta lasketaan välittömästi alle euroon maanlaajuisesti” hyvää aprillipäivää

Dan Wesson

Muutaman vuoden päästä tämän jutun voi julkaista uudelleen ilman aprillia.

uuuhhh

Mitäs ihmettä? Miksei tästä ole noussut paskamyrskyä mediassa??!!!

uuuhhh

Ai niin v i t u n aprillipäivä.

Qroquius Kad

Kyllä meni!
Tästä hyvästä en enää ikinä kommentoi tänne enkä minnekään muuallekaan!
Siksi kerron tässä nyt oikean nimeni:
se on [tässä oikea nimeni]!

Siitäs sait!
Nyt syön silliä ja käyn hakemassa palanpainikkeeksi ulkoa raikasta kuravettä!
Nih!!

Jailhouserock

Kiitos tiedonannosta!

Jailhouserock

Annoitpa hyvän idean verottajalle. ja päälle vielä hengitysvero ja paskallakäyntivero. Jokainen joutuu laittamaan koti-Wc:hen mittaririn, kuinka paljo ovea avataan!