Ukraina vallannut paljon alueita takaisin

Ukrainan takaisinvaltaamia alueita keltaisella.
Ukrainassa tilanne on Kiovan suunnalla se, että venäjä perääntyy koko ajan. Kun taas etelärannikolla ainakin Mariupolin kaupunki on tuhottu täysin. Koko kaupunkia ei enää ole olemassa.

Mariupolista tulevat tiedot ovat rippeitä, sillä netti toimii vain satunnaisesti, joten tietoja tulee harvakseltaan. Niistä tiedoista, joita sieltä saadaan, selviää kuitenkin se, että venäläiset ovat pommittaneet koko kaupungin käytännössä pois kartalta.

 

Venäläiset eivät koe huonoa omatuntoa tulittaa siviilejä. Kiovasta Ukrainan lounaisosiin Frankivskiin matkalla ollut juna joutui venäläisten väijytykseen. Ei ole tietoa, että montako ihmistä kuoli tässä iskussa. Mutta selvää varmaan on, että venäläiset tiesivät sen olevan siviilejä kuljettava juna.

 

Kiovan ympäristössä tilanne on se, että luoteispuolella venäläisjoukot perääntyvät nyt melko jouhevasti. Ukrainalaiset motittavat pienempiä yksiköitä ja ne tuhotaan. Suurta mottia rakennetaan.

Kiovan koillispuolella venäläisten eteneminen on niin ikään torjuttu ja joukkoja on alettu vyöryttämään takaisin päin. Kiovan länsipuolelle on mahdollisesti syntymässä myös mottia. Joidenkin sotilasarvioiden mukaan motit syntyvät helposti, sillä venäläisten taistelutahto mies miestä vastaan on nolla. Siviilejä kyllä kiusataan.

Alla kuvakavalkaadi tuhotusta venäläisen kalustosta. Kuvat saa auki galleriaan suuremmaksi klikkaamalla ensimmäistä kuvaa.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Greta Turbo

Eipäs nyt leikitä yllättynyttä että sodassa kuolee siviilejä ja että kaupungeista tulee raunioita. Ei tämä eroa entisistä ajoista mitenkään. Tässä sodassa ei ole ollut mitään yllättävää taikka outoa. Niinkuin aina sodissa, ihmisiä kuolee. Turhaan. Sodat myös aina loppuvat kun jompikumpi osapuoli tappaa kertaheitolla ihan saatanasti ihmisiä, niin että joku päättäjä jopa ymmärtää että nyt tuli kunnolla turpaan, parasta lopettaa ennenkuin koko kansa menee. Sitä odotellessa.. Ainut mikä on varma on se että Venäjä ei maksa mitään korvauksia ikinä.

Blub Blub

Noi venäläiset sukellustankit on kyl makeita, niissä on sisällä akvaario-sergeitäkin !

Nih

Kyllä maksaa, niillä jäädytetyillä ryssän varoilla ainakin jotain maksaa. Ja ryssien paluu sivistyksen pariin tuskin onnistuu jos eivät suostu korvamaan tuhojaan ja sekin onnistuu kun pulteri on telkien takana tai pukkaa horsmaa jossain.

Varma Voitto Ikuinen

tietysti korvaus jää alhaiseksi runsaan kierrätys romun tarjonnan seurauksena, tosin mummojen ja ukkeleiden elämän ja työn menetyksiä ei mikään ehkä korvaa.

luke

Venäjä syyttää Ukrainaa polttoainevarastonsa tuhoamisesta venäjän puolella helikoptereilla onko jossain säännöissä että sotaa pitää käydä vaan puolustajan alueella .Toisaalta eihän ne voi olla Ukrainan koneita kun Venäjä väittää tuhonnaansa Ukrainan ilmavoimat ovatko taas vahingossa tuhonnaat omiaan.

pöh

”Mariupolin kaupunki on tuhottu täysin. Koko kaupunkia ei enää ole olemassa.”
Toi just esimerkki, vaikka tietää mitä sota on, niin en pysty mitenkään ymmärtäää tämmöstä tuhoomista. Oikeasti aivan järkyttävää.

Sherlokki suvakko

Olen samaa mieltä, ei järkeä, ei logiikkaa, ei pysty mitenkään käsittää! Menee yli ymmärryksen, vaihe yks päin persettä. Onko tää nyt sitten joku vaihe B, jonka tarkoitus on pelastaa edes jotain? Toivottavasti ei onnistu, sillä tää sota on täyttä sontaa, eikä siihen kenenkään pidä ryhtyä! Kärsimystä, kärsimyksen päälle, menköön sotarotta kaninkoloonsa lopullisesti, ikuisesti, perkele!!

Mää

Venäjän myymästä energian tuloista puolet pitää ottaa Ukrainan jälleenrakentamiseen koko mailmanlaajuisesti

Kukavaan

Erikoista tässä on, että kaupungin asukkaista 44 prosenttia oli venäjänkielisiä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mariupol#Ethnic_structure

ajatteleva

Ja jumalauta ”Tavjan toveri”.

Kukavaan

Alueista puheenollen pravda.ru julkaisi 31.3.2022 mielipidekirjoituksen, jossa on esitetty kartta uusista rajoista.

https://english.pravda.ru/opinion/150940-global_thinking_project/

Ukraina jäisi tuossa skenaariossa sisämaavaltioksi. Olisivatkohan nuo rajat Venäjän tavoite. Tuskinpa Pravda haluaa ärsyttää Venäjän johtoa.

Minä

Saattavat ollakin Venäjän tavoite, mutta tuskin tulevat tuossa onnistumaan. Aika härskiä peliä tuo imperialistinen sodankäynti. Vähintään halunnevat maayhteyden Venäjältä Krimille, joten siksi yrittävät sitkeästi saada Mariupolin itselleen. Mariupol on kuulemma tuusannuuskana, mutta satama-alue on aika hyvässä kunnossa. Halunnevat saada sen käyttöönsä mahdollisimman pian.

Toivottavasti Ukrainalaiset saavat koko maansa haltuunsa ja venäläiset ulos koko maasta, sisältäen Krimin ja Itä-Ukrainan.

Last edited 2 vuotta sitten by Minä
Minä

Putkosen unelma tuo kartta on varmaan myös. Hänhän kertoilee innoissaan siitä, miten Venäjä murskaa Ukrainan. Hän itkee sitä, että ukrainalaiset yrittävät saada takaisin haltuunsa Itä-Ukrainan ja kauhistelee, miten kuolee joitakin ihmisiä siinä pyrkimyksessä. Hän riemuitsee, kun Venäjä pommittaa Ukrainaa ja kaupungit muuttuvat kivikasoiksi sekä siviilejä kuolee suurissa määrin. Putkonen on Venäjän juoksupoika, joka ei tajua, tai ei ainakaan halua tunnustaa, että Venäjä miehitti Krimin ja loi Itä-Ukrainaan konfliktin, että Venäjä on hallinnut Itä-Ukrainaa konfliktin alusta asti ja hallitsee edelleen. Onhan siellä paikallisia venäjänkielisiä muka hallitsemassa, mutta Venäjä on tosiasiallinen hallitsija.

Joskus puhutaan putkinäöstä. Tässä asiassa voitanee puhua putkosnäöstä.

Ohmygod

Mielipuoli Putkosen siteeraaminen Pt-Mediassa ei ole välttämätöntä eikä miltään kantilta tarpeellista. Osallistukaamme suomalaiseen keskusteluun.

Adolf

1,4 Vähän pakkia tuulen kääntyessä 卐 hoidetaan kolmella paukulla..

pöh
Sherlokki suvakko

Kyllähän putini laski 1+1=2, mutta hänen laskimensa numerot olivat tuhrussa niin, että vastaukseks tuli 4, ”Oh wanna be rock me” ja eiku menoks!

Bling Bling

Venäjän ajoneuvokaluston menetykset tänään (1.4.2022):

  • tuhoutuneita 1085
  • korjattavissa 41
  • hylättyjä 234
  • Ukrainan itselleen kaappaamia 787

Venäjän tappiot yhteensä:

  • 2147 kuvatodistein vahvistettua menetystä.

Todellinen luku tietenkin merkittävästi suurempi; kaksinkertainen ei varmaankaan kovin kaukana totuudesta.

Last edited 2 vuotta sitten by Bling Bling
Kaitsu

Osaltaan tuon järjettömän tuhoamisvimman selittää se, että putlerihan lähti nimenomaan natseja Ukrainaan kurmoottaan ja suorittamaan eräänlaista denatsifikaatiota.

Se, että siihen natsijahtiin kuuluu moinen kaupunkien tuhoaminen maan tasalle johtuu ”Suuresta isänmaallisesta sodasta”, millä nimellä II maailmansota venäjällä tunnetaan.
Siinä kapinassa todellakin käytiin sotaa natseja vastaan ja saatiin puoli Eurooppa lanattua soraläjäksi. Toinen suuri syy putlerin joukkojen innolle tuhota kaupunkeja maan tasalle on huono sotamenetys ja sen aiheuttama pettymys, joka sitten purkautuu moisena tuhoamisvimmana ja tarkoituksellisena siviilien tappamisena.

Kukavaan

”Venäjä tuhoaa siviilien asuinalueita ja pommittaa siviilejä siksi, että se saattaa nopeuttaa Ukrainan antautumista.”

Niinpä. Saman tekivät liittoutuneet Saksalle ja amerikkalaiset Japanille. Atomipommien käytön perusteena oli ihmishenkien säästäminen 🙂 Ihmiskunnan normimeininkiä.

Qroquius Kad

Atomipommien käyttö säästi ihmishenkiä.

Ilman niiden käyttöä sota olisi jatkunut paljon kauemmin, moninkertainen määrä japanilaisia siviilejä kuollut japanilaisten ja liittoutuneiden välisissä sotatoimissa Japanin pääsaarten valtausoperaatioissa, joissa olisi kaatunut moninkertainen määrä molempia osapuolia.

Plus invalidisoituneet, niin sotilaat kuin siviilit.

Pjotr

Paras aprillipäivän uutinen tähän mennessä.

Peruskysymyksiä

**** Viestiä muokattu.***** Pt-mediassa ei voi julkaista putinistien propagandaa *****

Kukavaan

Näitä kuvia katsellessa voisi kuvitella Venäjän halun jatkaa operaatiotaan loppua. Mutta niin ei välttämättä ole. Timo Vihavainen valottaa 31.3.2022 kirjoituksessaan ”Isä on aina oikeassa” ihmisen sielunelämää.
”Levada-keskuksen mukaan Putinin kannatus sen kuin kasvaa. Ukrainan sota on se selittävä tekijä, joka on moisen ilmiön saanut aikaan”

https://timo-vihavainen.blogspot.com/2022/03/isa-on-aina-oikeassa.html

Oma tulkinta, joka liittyy sotiin yleensä. Kun tilanne on hyvin epävarma, niin suuret ihmismassat valitsevat mieluimmin sodan kuin epävarman rauhan. Sodan alkaminen on helpotus. On jotain varmaa eli sota. Nyt päästään näyttämään vihollisille. Massat kannattavat kerran aloitettua sotaa, koska muuten siinä menehtyneet omat uhrit olisivat turhia.

Qroquius Kad

Varsin hyvä tulkinta.