Karhu puri miestä Pieksämäellä

Pieksämäkeläinen mies loukkaantui lievästi törmättyään talvipesästä heränneeseen karhuun Pieksämäen Vehmaskylässä.

Poliisille perjantaina noin klo 14 tulleen ilmoituksen mukaan Pieksämäen sairaalaan oli tullut mies, jota oli purrut karhu. Poliisipartio kävi puhuttamassa miestä sairaalalla ja pyysi paikallista SRVA-henkilöstöä käymään tapahtumapaikalla. Puhutuksen, miehen vammojen ja tapahtumapaikkatutkinnan perusteella voitiin todeta, että metsänarviointia tehnyt mies oli törmännyt karhujen talvipesään. Pesässä oli ollut yhtensä viisi karhua; emä, kolme viimevuotista pentua ja yksi vanhempi, edellisvuotinen, ns. erauspentu.  Emä ja nuorimmat pennut olivat lähteneet pesästä eri suuntaan ja erauspentu oli tullut miestä kohti ja purrut häntä kädestä ja jalasta. Tämän jälkeen karhu oli paennut paikalta.

SRVA jäljitti karhuja useita kilometrejä tapahtumapaikalta ja karhut olivat pysytelleet kaukana asutuksesta. Poliisin arvion mukaan karhujen lopettamiselle ei ollut perusteita, eikä niistä arvioida aiheutuvan vaaraa alueella asuville ihmisille.

– – –

Pt-median arvion mukaan tämä oli vuoden paras uutinen. Kävikö poliisi puhuttamassa karhua? Miksi karhua piti häiritä? Mikä oli se syy, että karhua piti lähteä jörkkimään? Kesken unien. Eikö edes talviunet ole enää rauhaa? Kysyn vaan.

Subscribe
Notify of
guest
43 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sherlokki suvakko

Karhuu pitääki mennä jörkkii sen takii, et saa jotai kiksei, honk honk, Paavo! Mää kans sain viimoviikol karhust pureman, mut mun vatta ei vaa hjuvaksyny sitä. But enivei, nymmää vollotan kurjalaa takaste ja o vaa nii, et mäntyy päin mennää, ohtaan tulleen pahkan muoros nääs nääs, näääs.

pöh

heh kuvituskuva on mahtava 😀
Tosiassa karhu ei ole tainnu tappaa Suomessa yhtään ihmistä reilusti yli sataan vuoteen.

Kah

Itseasiassa,ainakin 1998 tappoi lenkkeilijän. 2000-luvulla ollut ainakin onnekkaampia kohtaamisia, eli säilytty hengis. -90 luvulla keskisuomessa erään miehen kimppuun kävi myös karhu , joka olisi todennäköisesti tappanut tämän ellei koira olisi käynyr puraisee uroskarhun kiveksistä tms. Se pelasti tuon miehen hengen , vaikka lähellä oli ettei lähtenyt.

pöh

Jaa jaa sitte on mulla muisti väärin
Mutta se on silti varma että karhu ei ole täällä se suurin vaara joka vastaan tulee

Älä katso silmiin

Ei ole ei. Sellaiset, joiden pää on värjätty punaiseksi tms, sekä joiden elopaino on ylimitoitettu ovat vaarallisia. Karhukin ” kalpenee “.

GLGL

Kun joka aamu joudun näkemään autoilijoiden käytöstä läheisessä isossa risteyksessä, karhujen aiheuttamat vaarantunteet eivät tunnu miltään sen rinnalla.

T

“käynyt puraisee” on kieltä köyhdyttävää blattesuomea. -> käynyt puraisemassa, tai lyhennys käynyt puraisemas

Moraalinatsi

Tölkkikarhu tappaa tasaiseen tahtiin suomalaisia joka vuosi, mutta siihen ollaan jo niin turtuneita ja tottuneita että ei se haittaa. Kuuluu asiaan. Vähän sille jopa naureskellaan ja yliromantisoidaan, ikäänkuin se ei koskisi itseään koskaan. Ne muut katsos juovat sitä tölkkikarhua väärin, ne ei osaa yhtä hyvin kuin minä, ja minun maksani on ihan erilainen kuin kaikilla muilla. Olen muutenkin älykkäämpi kuin kaikki muut sillä minä en edes VOI kuolla tölkkikarhuun koska minä juon vain terveellisempää ja paljon kalliimpaa hermomyrkkyä jossa hienot etiketit ja kivan väriset lasipullot.

Qroquius Kad

Kuolee sitä suomalaisia joka vuosi saunankin lauteille useampia kymmeniä.
Ei elämästä selviä hengissä.

Moraalinatsi

Joo ei kannata ikinä muuttaa mitään. Ei alkoholin käytön radikaali vähentäminen tai peräti lopettaminen mitään auta, sillä saunan lauteilla kuolee kuitenkin. Turha edes yrittää.
Taidat olla niitä jotka aina: “ei tupakointia tai viinaa kannata lopettaa sillä mun isoisä veti 8 askii Norttii päivässä joi 20 kossuu viikossa ja eli 127 vuotiaaksi, keuhkot ja maksa oli kuin teinipojalla. Ja mun absolutisti, ei polttava, terveellisesti syövä, 29 kertaa kuukaudessa maratonin juokseva 30-vuotias naapuri kuoli maksa-keuhkosyöpään” Se on todistettu, että lääkärit ei tiedä mitään!
Vittu mikä Spede..

Qroquius Kad

Kylläpä siellä ollaan pahalla tuulella jo näin lauantai-alkuillasta.
Kellohan onkin kohta jo viisi. Sitten se on kuusi…

Totisen torven soittaja

Täällä on monta jotka eivät oikein ymmärrä ja/tai jotka ymmärtävät väärin jos ei kaikkea väännetä rautalangasta, Aasta Ööhön…

Qroquius Kad

Asioilla on aina kaksi puolta, paitsi Möbiuksen nauhalla.

Der Juntt

Ei ole. Asioilla on aina YKSI puoli, mutta monta eriävää tulkintaa siitäkin. Ihminen tuppaa olemaan itsepäinen ja tulkitsee asiat itselleen sopivaksi, tilanteen mukaan.

Qroquius Kad

Olet aivan oikeassa, koska olet samaa mieltä kanssani:
kaikki kanssani eri mieltä olevat ovat joko hölmöjä tai hulluja.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

“viideltä saunaan ja kuudelta putkaan….”

Qroquius Kad

Toivon mukaan ei, mutta tähän kellonlyömään mennessä sekin on jo selvinnyt, toisin kuin putka-asukas vielä huomisaamuna.

pöh

Ite ajelin junnuna kainuussa landella mopolla susuki pv:llä mettätietä, tuli 3 karhua vastaan niin aika kiire tuli kääntää mopo toiseen suuntaan 😀

4-Stroke Man

Honda Monkey omistajana olisit satavarmana kuollut.

Moonman

Vain, jos hondaa ei olisi osattu virittää ollenkaan.

Jeps

Jahas, olikos tämä ennakkotapaus sille että pedot saa tästä lähtien vapaasti ilman pelkoa rangaistuksesta vahingoittaa ihmisiä.

T

Kyllähän siinä ärsyyntyy kun tullaan röyhkeästi häiritsemään kesken makoisten talvinokosten. Vastaavassa tilanteessa minäkin olisin purrut miestä.

Norm

“Karhu puri miestä Pieksämäellä””Somali puukotti miestä Helsingissä”
“Muslimi raiskasi lapsen Oulussa”
“Valtteri Bottas keskeytti Bahrainissa”

Normipäivä.

pah

Jos Pohjoismaat toimisivat johdonmukaisesti niin mielestäni olisi oikeus ja kohtuus että oikesvaltiot alkaisivat kohdella naapureidensa kimppuun hyökkäilevien roisto- ja terroristivaltioiden “ulkomaisia agentteja” ja muita “lakeijoita” samaan tapaan kuin kyseisten roistovaltioiden oligarkkeja.

Mielestäni on kohtuutonta että Pohjoismaiden veronmaksajat pakotetaan maksamaan näille hyökkäilevien terroristimaiden asiaa ajaville rotille kaiken muun kestityksen ohessa valtavia eläkkeitä. Näille roistovaltioiden asiaa selkiemme takana ajaville luopioille maksetut palkat eläkkeet ja muut etuudet pitäisi karhuta parempaan talteen korkojen kera.

Kohtelun pitäisi vertautua läntisten oikeusvaltioiden harjoittamaan suhtautumiseen mm. rauhanomaisesti mieltään osoittaviin Kanadan rekkakuskeihin.

Rullattu

Aikoinaan marjassa ollessa, yhdessä korpimetikossa törmäsin karhuun joka oli ehkä noin 10 metrin päässä.
Karhu ja minä vain pällistetiin noin minuutin toisiamme ja jatkettiin tahoillamme matkaa.
Enemmän tuolla pelkäsin villisikoja niitä piti monesti kiivetä puuhun karkuun.

Qroquius Kad

Virossa on vuosien saatossa kaadettu lukuisia karhuja, joiden nahassa on ollut hyvänlaisesti villisikojen kulmahampaiden haavoja.
Se on häijy elukka se villisika;
vahva, nopea ja aggressiivinen aseistettuna kauheilla viiltohampailla.

Moktar

Taas pojat öyhöttävät pää punaisen.
Ettehän te ole edes koskaan mesikämmentä läheltä nähneet. Minäpä olen. 😉
Ei siinä sivarit ja maahanmuuttovastaiset öyhöttäjät otson kanssa pärjää vaan pötkivät takatukka tötteröllä pakoon. Toisin on meidän maanpuolustushenkisten johtamistaitoisten kanssa, mies tekee sen mitä mitä miehen on tehtävä. Ei siinä nieleskelyt tai vaipoissa parkuminen auta. Menkää pojat metsään, pian on korvasieniaika ja aurinko paistaa omakotitaloni tontilla, jossa on paremman luokan autokin pihassa. Menkää töihin niin teilläkin on.
Suvaitkaa, sanoo Kirja.
Parhain terveisin, Moktar
PS. Kuka se nillitti minulle siitä dysfasiasta?
Huutonaurua pari tunti. 😉

Busted

Hyvä yritys teinitrollilta. Aito Gupta ei ois vetäny noin överiksi.
Yritäpä uudestaan.

Suomi Finland

Oli mikä oli, olisi mielenkiintoista kuulla, miten tekstiä vääntyisi Oulun uusista lapsiraiskaustapauksista. Niitä on hieman vaikea suvakoiden sivakoida.

Bulbasaur

“madaltunut ilmoituskynnys” = ei raiskausta, ainut rikos on tässäkin valkoisten rasismi muslimeita kohtaan.

Suvisuvack

Aito gupta? Se s24 suojeluksessa oleva?

Busted

Jep, sekin on trolli. Tylsistynyt kiljupunkkari ei jaksa enää 45-vuotiaana mennä paskan hooceebändinsä treeneihin tekemään split sinkkua nro 275 vaan leikkii kännissä netissä puoliälykästä koulutettua muslimia. Luulee olevansa kovakin vastarinnan edelläkävijä.

GLGL

“Huutonaurua pari tunti.”

Sitä se kannabis aiheuttaa.

Eläimet rauhaan

Se on sekä Ruotsissa että Suomessa tavallista ettei anneta eläinten elää elämäänsä vaan sinne on pakko lähteä patikoimaan että saisi AMPUA! TAPPAA!

AMPUKAA RIKOLLISIA JA ANTAKAA ELÄINTEN OLLA NIIN TEETTE SUUREMMAN HYÖDYN, perkele!

Anti Tanki

Karhu puri miestä Pieksämäellä ja ukrainalainen ampui tankin ikkunastaan:

https://www.expressen.se/tv/nyheter/avfyrar-anti-tank-vapen-fran-fonstret–/

Ohmygod

Karhu puolustautui niin kuin on opetettu.

Onko ihan terveellistä ampua huoneesta singolla?
Eikös peräliekki kärvennä ainakin tapetit? Eri asia jos russot olivat jo posauttaneet ikkunat ja pelakuut lattialle.

Qroquius Kad

Ei se ole pelkkä kärventävä peräliekki, vaan kapea ja voimakas paineisku.

Uusissa singoissa on erilaisia kommervenkkejä, joilla takavaara-alue on saatu minimoitua jopa yksiön sisältä ampumiseen, mutta tuossa tapauksessa olettaisin takavaara-alueen olleen sattuneesta syystä vapaa ja avoin.

Bulbasaur

Joo, kun katsoo minkä näköistä tuolla on niin jestas sentään miten kiinteistön arvo romahtaa kun sisällä on käryävät tapetit ja vinot ovilistat. Varmaan nyt harmittaa!!

Suomi Auta Ruotsi NATOon!
Suomi Finland

Karhuja ei pitäisi liittää Venäjään millään tavalla. Paskakasa olisi parempi symboli Venäjälle.

Jos nimittäin paskakasaa menee pökkimään, niin tuleehan sieltä haiseva töräytys päin pläsiä.

RUSSAKKAPUUTIAINEN❗️

Ruotsissa sanotaan usein Ryssänmaasta ”den ryska björnen”. Se on todellakin loukkaus karhua kohtaan.

Jos on pakko verrata niin muita vaihtoehtoja olisivat SUOLINKAINEN, LAPAMATO, HEISIMATO, PUNKKI/PUUTIAINEN, IILIMATO, SEINÄLUDE, TORAKKA eli RUSSAKKA.

Einar-case etenee?
Red October

Torpedo on sukellusveneestä ammuttava vedenalainen pommi, ei ruskea rinkebyssä ampuva pummi.