Maailman paras pannukakku resepti

Pannukakku on litteä, usein ohut ja pyöreä kakku, joka on valmistettu tärkkelyspohjaisesta taikinasta, joka voi sisältää munia, maitoa ja voita ja kypsennetään kuumalla alustalla, kuten parilalla tai paistinpannulla. pannulla, usein paistaen öljyssä tai voissa. Se on eräänlainen taikinaleipä. Arkeologiset todisteet viittaavat siihen, että pannukakut olivat luultavasti varhaisin ja yleisin viljaruoka, jota syötiin esihistoriallisissa yhteiskunnissa.

Pannukakun muoto ja rakenne vaihtelevat maailmanlaajuisesti. Yhdistyneessä kuningaskunnassa pannukakut ovat usein happamattomia ja muistuttavat kreppiä. Pohjois-Amerikassa käytetään nostatusainetta, jolloin muodostuu paksu pörröinen pannukakku. Crepe on ohut ranskalaista alkuperää oleva bretonilainen pannukakku, joka on kypsennetty yhdeltä tai molemmilta puolilta erityisessä pannussa tai kreppikeittimessä pitsimaisen hienojen kuplien verkoston aikaansaamiseksi.

 

Kuinka valmistaa täydellisiä pannukakkuja

Kaikki alkaa pannukakku taikinasta. Liian paksuja ja niistä tulee tahmeita ja alikypsenneitä sisältä. Liian juoksevaa, ja pannukakut leviävät eivätkä pörröile. Tykkään testata taikinaa lusikallani tai kauhallani nostaen sitä kevyesti kulhon reunan yläpuolelle. Sen on oltava paksu, mutta voitava valua hitaasti ja mukavasti pois lusikasta. Pari paakkua on ihan ok, mutta tykkään tasoittaa taikinani niin paljon kuin pystyn kevyesti lankavispilällä.

 1. Esilämmitä hyvälaatuinen tarttumaton pannu tai parilalla ensin keskilämmöllä. Kun se on kuuma, alenna lämpöä matalalle keskilämmölle. Odota noin kaksi minuuttia. Tämä osa on tärkeä ja sen arvoinen. Voitele pannu kevyesti pienellä määrällä voita ja pyyhi ylimääräinen voi pois talouspaperilla.
 2. Kaada taikina 1/4 kupin mittakupilla, jotta saat täydelliset, tasakokoiset pannukakut. Aloita kaataminen keskeltä ja jatka sitten hitaasti kaatamista pyörivin liikkein, jotta taikina leviää täydellisesti pyöreisiin muotoihin.
 3. Anna pannukakkujen kypsyä kunnolla! Älä kiirehdi niitä korkealla lämmöllä tai käännä niitä liian aikaisin. Anna alapuolen kypsyä kauniin kullanruskeaksi, ja kun pinnalle ja pinnalle alkaa muodostua kuplia, ne ovat valmiita kääntämään.
 4. Kuinka saada tämä läppä täydelliseksi luomatta vinoisia pannukakkuja? Tartu kunnon muovilastaan ja liu’uta se pannukakun alle. Kääntele niitä varovasti ranteella koko käsivarren käyttämisen sijaan. Tiedät mitä tarkoitan, kun alat itse kääntämään pannukakkujasi. Tämä tekee valtavan eron.

Maailman parhaan pannukakun resepti

Ainesosat

 • 2 kuppia yleiskäyttöisiä tavallisia jauhoja (290 g)
 • 1/4 kuppia kidesokeria tai makeutusainetta (60g)
 • 4 tl leivinjauhetta
 • 1/4 tl ruokasoodaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 3/4 kuppia maitoa (440 ml)
 • 1/4 kuppia voita (60 g)
 • 2 tl puhdasta vaniljauutetta
 • 1 iso kananmuna

Ohjeet

 1. Yhdistä jauhot, sokeri (tai makeutusaine), leivinjauhe, ruokasooda ja suola isossa kulhossa. Tee keskelle kuoppa ja lisää maito, hieman jäähtynyt sulatettu voi, vanilja ja muna.
 2. Vatkaa nestemäiset ainekset ensin metallivatkaimella keskenään ennen kuin kaadat ne hitaasti kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi (saattaa jäädä pari paakkua, mutta ei se mitään).

(Taikina on koostumukseltaan paksua ja kermaista. Jos taikina on mielestäsi liian paksua, ei valu kauhasta tai ulos mittakupista tasaisesti, kaada taikinaan pari ruokalusikallista ylimääräistä maitoa, kunnes taikina on halutussa koostumuksessa.)

 1. Aseta taikina syrjään ja anna levätä, kun lämmität pannua tai paistinta.
 2. Kuumenna tarttumaton pannu tai parila miedolla keskilämmöllä ja voitele pannu kevyesti voitelemalla. Kaada ¼ kupillista taikinaa pannulle ja levitä se varovasti pyöreään muotoon kauhan tai mittakupin takapuolella.
 3. Kun alapuoli on kullanruskea ja pinnalle alkaa ilmestyä kuplia, käännä lastalla ja paista kullanruskeaksi. Toista jäljellä olevan taikinan kanssa.
 4. Tarjoile hunajan, vaahterasiirapin, hedelmien, jäätelön tai pakastetun jogurtin kanssa tai nauti sellaisenaan!Muista myös kurkistaa – pannukakku Valio

Ja jos etsit maukasta omenapiirakkaa, katso õunakook ee.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh

Mun mielestä hyvä että myös jotain tämmösiä ohjeita julkaisette.
Ihmisen elämän edellytys on syöminen.
Aika paljon on ruokia joita saisi tehtyä halvalla ja on vielä hyvääkin, vaatii vain sen että osaa ja tietty jaksaa tehdä.

Rullattu

Googlatkaa tuolla nimellä niin löydätte sen ainoa oikean ja parhaan pannukakun.
Nuo on norsun alle jääneitä littosia läjiä.

einari

Ei mitään läjiä vaan lettuja!

pöh

Niin ja tosiaan nykyään monet ei osaa keittää edes kahvia.
Pakko mennä johkin ärrälle kahville viimisillä rahoilla kun ei osaa sitä itse keittää.

sosialismin pannukakku

MTV3
Soviteltu työttömyysturva täydentää monen osa-aikaista tai pätkätyötä tekevän palkkatuloja. Soviteltua etuutta saavien määrä kaksinkertaistui viime vuosikymmenellä.
Kaikki eivät ole tienneet, että työnteon ohella voi hakea myös työttömyysturvaa
, kertoo yksilöohjaaja Sari Harsu.
joka johtuu että nämä tahot eivät maksaa edes minimi palkkaa työstä
jolla tulisi toimeen omillaan
tämä järjestelmä muistuttaa riistokapitalismi kommunismilta
ja sitä sosiaaliturvaa hyväksi käyttää eniten työnantajat
maximi voitot mielessään
miettikää tämä on kokoomuksen politiikan tulos
tämä on myös keino tehdä ihmiset täysin riipuvaisiksi sosialismista valtion armo paloista kuten kommunismissa
eli kokoomus onkin sosialisti kommunismia kannatava puolue

Varma Voitto Ikuinen

mualiman paraain pannukuakku

Antti Tifa

Kerran viikossa väsään lettuja Marttojen ohjeella.
En käytä lastaa vaan vippaan kun pitää kääntää.
Pilaamaton teflonpannu ja homma onnistuu.
Vaniljajauheella maustan mutta pitää kokeilla maidon sijaan joskus piimää.
Kiitos tästä reseptistä. Vaihtelu virkistää.

Bling Bling

Onko maailman paras? Pitääpä tutkia empiirisesti asia.