Onko Ukrainalla muuta vaihtoehtoa kuin viedä sota loppuun asti?

Miten Ukrainan tilanne tulee jatkumaan? Luultavasti yksi skenaario on kaikista varmimmin toteutuva, mutta kaikkiin asioihin liittyy monia tekijöitä, joita ei vielä tiedetä.

Yksi asia on varma, Ukraina ei tule antautumaan. Sen lisäksi tulevaisuuteen vaikuttaa se, että luultavasti Ukraina ei enää neuvottele rauhasta, vaan se käy sodan loppuun niin, että viimeinenkin maahantunkeutuja tapetaan tai työnnetään rajan yli Venäjän tai Valko-Venäjän rajan taa ja Ukraina on vapaa.

Miksi ukrainalaiset sitten eivät neuvottele rauhasta, se johtuu tietenkin siitä, että nyt kun ensimmäiset siviilien teurastukset ovat tulleet esille, niin tätä samaa teurastusta tullaan näkemään lähiaikoina lisää. Nyt esille tulleet teloitukset ovat vain alkua. Ei kai sellaisen osapuolen kanssa, joka tekee tällaista järjetöntä tuhoa, enää neuvotella.

Lisäksi ukrainalaiset tietävät, että Venäjän välinen konflikti on saatava tällä kertaa päätökseen, hommalle on saatava kertakaikkiaan lopullinen päätös. Mikään puolivillainen aselepo tai rauha ei enää kelpaa, koska silloin Venäjä tulee joka tapauksessa yrittämään uutta valtausta joskus tulevaisuudessa. Ukraina roikkuisi Venäjän löysässä hirressä ja kun tiedetään mikä Venäjä on, niin sieltä voi odottaa mitä tahansa. Homma on saatava päätökseen, jonka jälkeen Ukraina voi alkaa rakentamaan maataan.

Luultavasti nyt lähiaikoina sodan painopiste siirtyy Ukrainan itäosiin Donbassin alueelle ja/ tai etelään Krimille. Mahdollisesti nyt aletaan vyöryttämään venäläisjoukkoja pois miehitetyltä Donbassin alueelta ja/ tai Krimiltä, tai sekä että. Jos Ukrainan armeijassa toimitaan näin, niin eipä siitä ole epäilystäkään, etteikö Ukraina siinä onnistu. Aikaahan se ottaa, kun maa siivotaan vihollisesta, mutta sellaista se on.

– – –

Ennen vanhaan joskus 70-luvulla venäjämielisiä sanottiin Suomessa stallareikksi, he ihanoivat Stalinia. Samaan porukkaa kuului vasemmistolaista porukkaa, joilla oli erilaisia “kutsumanimiä”, kuten taistolaiset, jotka olivat Suomen kommunistisen puolueen ympärillä hääräävää porukkaa.

Näitä yhdisti se, että he ihailivat Neuvostoliittoa. Neukkulassa ei ollut työttömyyttä ei kurjuutta, oli vain viulunsoittoa ja Mullovaa. Lada oli maailman paras auto ja Vankileirien saaristo aiheutti heissä paheksuntaa. MitenNeukkulaa voitiinkin tällä tavalla mustamaalata. Breznev oli suuri rauhan lähettiläs.

Ajat muuttuvat, nykypäivänä tätä Neuvostoliittoa, tai Venäjää kuten sitä tänä päivänä kutsutaan, ei enää ihaile vasemmistolaiset vaan ehkä pikemminkin oikeistolaiset. Tietenkin määrittelykysymys. Mutta joka tapauksessa Suomessakin löytyy aivan avoimesti Ukrainaa halveksuvaa porukkaa, joiden mielestä Ukraina on joku rikollisvaltio ja Venäjä on pyhä.

Putin nähdään isänmaallisena miehenä ja venäläinen kulttuuri jotenkin hienona ja konservatiivisena, jossa jotkut kuvitteelliset “moraalieettiset arvot” ovat jotenkin raamatullisella tasolla.

Tosiasiassa Venäjä ei ole mitään muuta kuin puolustuskyvyttömien ihmisten teurastaja, maa, jossa ei ole sitten minkäänlaista kunniaa, moraalia ja täyspäisyyttä.

Subscribe
Notify of
guest
54 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
h44

Onko Ruotsissa nähty suuria mielenosoituksia Ukrainan puolesta ja niihin osallistumassa Putinia vastustavia venäläisiä?

luke

Jokainen Suomen ja lännen ase Ukrainassa tuottaa enemmän Euroopan turvallisuutta kuin se olisi muualla varastoituna. He ovat käyttäneet sinne jo toimitettuja hyvällä hyötysuhteella. Nyt sinne ilmatorjuntaa ja lentokoneita lännen aseilla ja kaikkea muuta runsain mitoin suuri hyöty meidänkin tulevaisuudelle.

Sota Seis

Sodan lopetus on ehdottomasti numero yksi (1).

Haagin tuomioistuin jne ei ole yhtä tärkeä (paitsi todistusaineiston tallentaminen). Putte viis veisaa Haagista eikä häntä sinne saada tuomittavaksi. No joo, ehkä vahingossa, joskus 20 vuoden kuluttua (vrt Milosevic, Mladic) jos ei kuole sitä ennen. Putiini pissaa koko Haagille joten Haagilla pelottelu ei auta yhtikäs mitään, kukaties innostaa vielä enemmän.

Elämää propagandassa

Voidaanko jo lopettaa 20v vanhan sotapropagandan toistaminen? Slobodan Milošević todettiin Haagin tuomioistuimessa syyttömäksi: hän oli pikemminkin yrittänyt estää kansanmurhaa kuin edistää sitä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Trial_of_Slobodan_Milo%C5%A1evi%C4%87

The judgement noted “Milošević’s repeated criticism and disapproval of the policies and decisions made by [Karadžić] and the Bosnian Serb leadership” and, in a footnote, the “apparent discord between [Karadžić] and Milošević” during which Milošević “openly criticised Bosnian Serb leaders of committing ‘crimes against humanity’ and ‘ethnic cleansing’ and the war for their own purposes.”

EN TUU!

Kysymys ei ollut oikeudenkäynnin lopputuloksesta vaan syytetyn ylipäätään tuomioistuimen eteen saamisesta. Putleri ei sinne mene, hänhän katsoo olevansa sankari ja Ukrainan vapauttaja.

Chodorkovskijn haastattelu (CNN) Putinsta: ”Putin tuli hulluksi ukrainalaisten vastarinnasta koska hän oli odottanut kukkia ja tervetuloa-toivotuksia”:

https://www.expressen.se/tv/nyheter/ex-oligarken-det-drev-putin-galen/

Natonen
X

Onhan Nato jäsenyys hakemuksessa sellainenkin asia kuin hakijamaan haku kriteerien täyttäminen. Jos hakijamaa täyttää vaadittavat ehdot niin miten jäsenyys voidaan kieltää. Joku jäsenmaa sanoo ettei tykkää meistä?

X

Miten mahtaisi käydä jos Suomi olisi päättämässä Turkin ja Unkarin jäsenyydestä? Hmm..

Hari Ap

Stoltenbergin piti lopettaa syyskuussa 2022 mutta jatkaa vielä vuoden.
Jos jäsenyyttä aiotaan hakea kannattaa se tehdä Stoltenbergin ollessa pomona eli niin nopeasti kuin mahdollista koska asian käsittely vie aikaa.

HyvaJatkaa

Sais Ukraina voimaa ja a-tarviketta, niin reilusti että pystyisivät tuhoamaan jokaisen ryssän ajoneuvon, lentävän laitteen, merialukset sekä päästämään hengestään joka ikisen ryssän, joka on Ukrainaan tunkeutunut. Toivotaan, että tuholaiset ei pääse pakenemaan ja jokainen saa kuulan palkinnoksi tekosistaan, että kotiin ryssänmaalle vietäväksi on vain raatoja.

Kaitsu

Eipä tässä joutavassa sodassa ole juuri muuta mahdollisuutta, kuin käydä se katkeraan loppuun asti ja toivoa parasta.
Minkäänlainen kompromissi tai edes huono rauha, kun ei varsinaisesti poista sitä tosiasiaa, että putlerin tarkoitus on tuhota Ukrainalaiset ja valloittaa paskaksi pommitettu maa.

Hengähdystauko vain antaa ryssille aikaa järjestellä joukkonsa uudelleen ja tilkitä harvenneet rivinsä uudella tykinruoalla uutta erää varten.
Tästä sodasta on tullut putlerille henkilökohtainen sota ja kun on kyse diktaattorista, niin vain päämäärä, eli Ukrainan valloittaminen kokonaan merkitsee.
Hinta sille on sivuseikka ja lähtökohta on se, että mikään hinta ei ole liian korkea.

Putlerin ruokahaluhan ei sitten lopu Ukrainaan se kannattaa vielä kaikkien muistaa.

Suomi Finland

Olivat ampuneet jopa koirat.

Ryssien paras ystävä on kuula ryssän kallossa.

Syy-Seuraus

Ei sotaa pidä käydä ”katkeraan loppuun asti” siviilejä massamurhaten vaan poistaa pelistä se/hän mikä ylläpitää sotaa.

SS-Feldgenarmerie

PT-Median lukijoilla on tänään onnen ja riemun muistojuhla.

Tasan sata vuotta sitten 3.4.1922 Ioseb Besarionis dze Jughashvili, juutalaisen kauppiaan salalapsi, jonka äidin Ekaterine Giorgis asuli Geladzen aviomies suutari Besarion Ivanes dze Jughashvili suostui kasvattamaan pientä maksua vastaan, nostettiin Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen pääsihteeriksi.

Qroquius Kad

Neuvostoliitto 1922-2022.
Ja varmaan jatkossakin.

SS-Feldgenarmerie

KV kommunismi siirtyi länteen Trotskin mukana ja hyvin on pärjännyt tähän saakka.

USA-Eurostoliitto WEF rahanpainamissosialismi on kyllä juuri nyt onneksi kaatumassa.

nimetön

Kyseinen terrorismiin ja kansanmurhaan syyllistynyt suunnattoman kokoinen roistovaltio on täynnä hyviä ihmisiä joilla useimmilla on, kenellä enemmän kenellä vähemmät läheiset verisiteet ja sukulaissuhteet nykyisen kansanmurhattavan kohteensa kanssa.

Mikäli historiasta on jotakin opittu niin voisi pitää aivan varmana että jossakin vaiheessa joku örkkigestapo tulee kaivamaan potentiaaliset kansan viholliset ja siivoamaan pois riveistään kaikki nuo sukujuuriaan piilottelevat etniset petturit.

Toivottavasti näitä terrorismiin syyllistyneitä varastelevia örkkejä sen enempää kuin heitä kannustavaa verenhimoista kotiyleisöään ei ryhdytä laajemmin salaa kestittämään asiaan kuuluvilla erikoisoperaatio-elintarvikkeilla.

pöh

Mitä se “viedä sota loppuun asti” käytännössä tarkoittaisi?Ei Ukraina vain voi voittaa sitä ylivoimaa ja taistelua omalla maaperällään.
Ei natokaan sekaannu, Biden sekoilee kuin vanhakodin dementikko, mutta on tehty aika selväksi että nato ei puutu asiaan sotilaallisesti.

Qroquius Kad

Ukraina voi ottaa hivutusvoiton, kun kaasua ei lopulta pystytä myymään muualle kuin Kiinaan;
Baltian maat jo katkaisivat kaasun ostamisen Ryssältä, ja eiköhän Bryssel ala painostaa Saksaa tekemään samoin, että saadaan Putlerin sotakone yskimään.

Todennäköisimmältä kuitenkin vaikuttaa nyt, ettei sotaa saada loppumaan ennen kuin Putler putoaa valtaistuimeltaan tavalla tai toisella.
Nähty on myös, ettei hänen kanssaan kannata neuvotella mistään, koska mikään luvattu ja sovittu ei vain pidä.

pöh

Joo mutta samaan aikaan USA esimerkiksi lisäsi öljyn ostamista venäjältä.
Saksa on vaatinut pakotteita vuosia koko ajan, mutta itse eivät niitä noudata vaan tekevät venäjän kanssa bisnestä enemmän kuin ennen.
Kaikki on vaan täysin tekopyhää.

Gasoline

USA on laittanut venäjän öljyn ja kaasun saartoon eikä alkujaankaan ostanut kuin pienen osan sieltä. USA on periaatteessa omavarainen öljyn ja kaasun suhteen ja on nyt alkanut, sitäpaitsi, neuvotella vanhojen riitapukariensa Venezuelan ja Iranin kanssa.

Daavidin poika

Uskon, että Ukraina tulee vetämään viimeisen oljenkorren. Ukraina saa niin tähtitieteellistä sotakalustoa Iso-Britaniasta mikä aivan uskomatonta. Ja aina kaikissa sodissa saavat asevalmistajat kokeilla uusia tuotteitaan.

Sellainen asia vielä, että tämä Pekka Toveri joka on noussut Ilta-Sanomien suosioon, niin hän antaa selvästi tietoa Putinin armeijalle miten pitää toimia. Ei helvetissä kukaan majuri voi kertoa julkisuuteen miten Suomen toimi aikoinaan, kun Suomen nuoret miehet sotivat Ryssiä vastaan.

Qroquius Kad

Eivät nuo Toverin lausunnot ole mitään sellaista salatiedettä, jota Ryssä ei tuntisi, vaan vain evp-sotilaan tarkkoja havaintoja Ukrainan sodasta.

Mää

Tämä ohjeiden jakaminen oudoksuttaa jatkuvasti täällä on aisiantuntijat neuvomassa mitä pitää tehdä ja mitä tehdään väärin Venäjän sotamenestyksen eteen samalla annetaan ohjeita mikä pahimmin iskisi Suomeen Natojäsenyyttä hakiessa. Taitaa olla Venäjän myyriä niin puolustusvoimissa, poliitikoissa kuin asiantuntijoissa niin käsittämättömän tuhoisaa on heidän toimintansa kenen etua he oikein ajavat olisivat edes hiljaa ei roistoa pidä pelätä roiston täytyy pelätä hyviksiä niin sen pitää mennä eli Suomea ja Natoa nöyristelyllä ei saa roistolta kunnioitusta.

Qroquius Kad

Valtamedia on vain alkanut purkaa vanhaa vihaansa Unkaria kohtaan, kun unkarilaiset eivät halua maahansa raiskaajaterroristimuslimeja, ja äänestävät valtiomiehiä jotka pitävät kansan puolta, eivätkä tuhoa sitä.

Se raivostuttaa suomalaisia viherkommunisteja, jotka siksi valehtelevat Unkarin olevan muka diktatuuri, jossa kansa ei saa äänestää viherkommunisteja tuhoamaan maansa islamisaatiolla.

Uutena aseena he ovat alkaneet levittää valetta, että Orbán muka estäisi Suomen NATO-jäsenyyden.
Ei estä.
Ei ole syytä;
Suomea pidetään Unkarissa edelleen ystävämaana.

Saksa on se, joka saattaa estää Putlerin käskystä saadakseen ostaa Ryssältä kaasua ruplilla ja ylläpitää sotaa.

Loppupeleissä asian sanelee silti USA:
jos ja kun se haluaa Suomen NATOon, niin käy.

Lanko ja Nato

Pakkohan Suomen on hakea Nato-jäsenyyttä ihan vain nähdäkseen ketkä ovat ystäviämme ja ketkä eivät. En usko että mikään maa äänestäisi Suomea ja Ruotsia vastaan mutta varmahan ei voi koskaan olla.

Ohmygod

Tuo ei mene edes huumorin kategoriaan, puhumattakaan että se olisi varteenotettavaa tietoa.

Makes perfect sense

Onko

On,mutta kyse on siitä kuinka helpolla tahtovat päästää venäläiset ja Putinin.

Sota tulee päättymään sopimukseen venäläisten “vapaaehtoiseen” vetäytymiseen valloittamiltaan alueilta. Eikä venäjä suostu maksamaan mitään sotakorvauksia aiheuttamistaan tuhoista. Se että venäläiset taisteltais pois Krimiltä ja koko itä-ukrainasta maksaisi aivan hirveästi materiaalisina tuhoina ja ihmishenkinä.

Venäläisille paljon julmempi käsittely olisi jos länsimaat…
1) keräisivät venäjältä sotakorvaukset tuontiveroina
2) rahoitaisivat ukrainalle pikana kymmeniä tuhansia IT- ja pst-ohjukset käyttäväksi sissisodassa
3) Viimeisenä käskynä ennen antautumista,Ukrainan hallitus määräisi ohjukset ammuttavaksi 10 vuoden kuluessa venäläisiin.

Seuraus:Venäjä hajoaisi+Putin tapettaisiin/vankilaan

Pentti Hakkarainen

Tiedustelupalvelu varoittaa Venäjä hyökkää Suomeen
https://youtu.be/E2znzLsxHZE

Jallu

Venäjän ulkoministeriö väitti kuvia venäläisten jättämistä kaupungeista lavastetuksi. Aika vikkelää porukkaa nuo Ukrainalaiset, jos ovat saaneet parissa päivässä oman kaupungin tuhotuksi, muutama sata ruumista kaduille ja joukkohautoihin, paskannettu vielä asuinrakennuksiin, eloonjääneet todistamaan ryssien hirmuteoista. Hyvä suoritus, jonka menee putin-uskovaisille läpi kuin häkä. Hävetkää, kun teillä on se kuuluisa putkonen-näkö.

basso balalaikka

unohdit, että ehtivät myöskin puhdistamaan Buchan alueen miinoista, räjähtämättömistä (persesuristintehtaan sivutuotteitako?) tykistö- ja panssarikranaateista, joita Ukrainankielisistä lähteistä käännettynä kutsutaan myöskin miinoiksi.
arvio puhdistusoperaation kestosta on 10 päivää, joten kiirettä on pitänyt jos vielä lavastamaankin pitäisi ehtiä

Varma Voitto Ikuinen

venäjältä saa parhaat susihatut.kuitenkin pärjännyt ilman karvahattua,joten
pitäkööt. korvaukset korkoineen pitäisi kuitenkin palauttaa,no ilman niitäkin pärjännyt.
kansoilla on luonteensa mieltymyksineen.

Särmääjä

Venäjä/Neuvostoliitto ja USA on iät ja ajat pommitusten lisäks myös telottanu siviilejä kaikissa maissa joihin ovat sekaantuneet. Suomen ei pitäisi sekaantua näihin suurvaltoihin eikä edes Keski ja Etelä-Euroopan maihin vaan olla mielummin sotilaallisessa ja poliittisessa yhteistyössä vain muiden Pohjoismaiden kanssa ilman euroa, EU:ta ja Natoa, koska näistä kolmesta ei ole muuta kuin pelkkää haittaa.

SuoRu RuoSu

Juu mutta Norja ja Tanska ovat Natomaita ja jos hässäkkä alkaa eivät Norja ja Tanska välttämättä kerkiä Suomea puolustamaan vaan auttavat toinen toistaan plus muita Natomaita. Suomelle jää apupojaksi vain Ruotsi- ja päinvastoin.

Särmääjä

Jos hässäkkä alkaa Suomen rajoilla, niin Pohjoismaat auttavat toinen toisiansa. Ei silloin Norja lähde mihinkään Libyaan pommittamaan.

Qroquius Kad

Eikä tule tukemaan Suomea, koska Suomi ei ole NATO-maa.
Ruotsilla taas ei ole uskottavaa puolustusta.

PisteJaIsoKirjain

Ruotsi satsaa tästedes 2% BNPstä maanpuolustukseen mikä täyttää NATOn vaatimukset.

Särmääjä

Jos Pohjoismailla olisi oma puolustusliittonsa

Prozac

Joo, kun noita kuntiakin yhdistellään suomessa, niin voisimmehan yhdistää pohjoismaatkin yhdeksi valtioksi. Fiswenordland tai joku parempi maan nimeksi. Ja suomi ja ruotsikin olisi saman tien natossa. Kyllä ottas puttea pattiin.

Qroquius Kad

Kalmarin Unioni Kakkonen.
Tosin se ensimmäinen versio ei oikein toiminut.

Nih

Veikkaan että ainakaan ryssän sotavankeja ei enää paljoa nähdä siviileihin paljastuneiden raakojen sotarikosten takia, vai kuolleita ryssiä. Viha ryssiä vastaan vain voimistuu ja itkun tuhertaminen ei enää auta ryssän terroristia kiinni jäädessään.

Minä

Jos Ukraina saa venäläiset kärsimään tappion ja heitettyä ryssät ulos maastaan, kaikkialta, ei tarvitse alistua Venäjän vaatimuksiin. Jos ei onnistu, joutuu tekemään kompromisseja, mikä ei ole Ukrainalle hyvä.

Antti Tifa

Minulla On Unelma. Se on kansojen vankilan hajoaminen pieniksi ja vaarattomiksi tasavalloiksi joilla ei ole ydinaseita. Jotain tällaista esimerkiksi kuin kartta hatarasti kuvaa. Ennen tätä Venäjä on tuhottava taloudellisesti niin kurjaksi, ettei sieltä ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin. Ilman Kremlin rosvosakkia. Ei käy hetkessä mutta mahdollista se on. Unelmoikaa muutkin tästä.

445d9fc585dbeb94.jpg
Pjotr

Ketähän tuo ‘solvaus- ja uhkailukielto’ ‘vapaassa’ kommentoinnissa mahtaakaan koskea?

Särmääjä

Muun Euroopan ja maailman on helppo piiloutua Naton taakse, vaikka silläkin olisi keinot nytkin puuttua Ukrainan tilanteeseen. YK on jo osottautunut täysin turhaksi ja pelkuriksi ja Nato ainakin pelkuriksi Venäjän ydinasepelotteen edessä. Jos Nato puuttuisi tilanteeseen se vesittäisi itseensä kuulumisen ja voisi synnyttää ydinsodan ja nyt kun se ei puutu niin se osoittaa myös turvatakuunsa jäsenilleen myytiksi ja itsensä pelkuriksi.

Särmääjä

Koska Nato on ennenkin puuttunut sotiin, jotka ei sille kuulu, muttei kuitenkaan taas Falklandin sotaan, joka sille olisi kuulunut.

Qroquius Kad

Britannia ei pyytänyt NATOn apua Falkandille, koska ei tarvinnut.
Kosovon sotaan NATO tuli rauhanluojaksi estämään kosovonalbaanien joukkomurhan.
Siellä vastassa ei ollut ydinasevaltio Ryssä.

Mikähän tässä on muka vaikeaa ymmärtää?

Särmääjä

Ilmaiskut ei ole mitään rauhanturvaamista. Ja ydinasevaltio on tässä juuri se pointti. Balkanilla ei ollut ydinasevaltioita sotimassa, joten sinne Nato uskalsi mennä. Mitä luulet onko Nato valmis ottamaan riskin ydinsodan alkamisesta, vaikka Viron puolustamiseksi kunnolla Venäjältä? Puolustusavuksi kun riittää myös ne samat asetoimituksetkin, mitä Ukrainaan nyt viedään maassa olevien Nato-joukkojen ja kaluston lisäksi.

Qroquius Kad

NATO puolustaa Viroa koko ajan, on puolustanut jo Ukraina kriisin alusta 2014.
Mitäpä luulet, missä asemassa Baltian maat nyt olisivat, ellei NATO koko ajan tukisi yhtä parhaista jäsenmaistaan Viroa?
Entä miksi se ylipäänsä jättäisi yhdenkään jäsenmaansa yksin Ryssää vastaan?

Sherlokki suvakko

No joo, Falklandin sota ei oikein ollu edes mikään sota. Saari jossa ruvettiin vähä uhittelemaan. Lyhyt ja turha, Argentiinan sotilasjuntan päähänpisto jonka Britannia kukisti hetkessä. Eipä siinä varmaan Natossa neljättä artiklaa pitemmälle oo päästy. 5 s ois sitten “voinut” kenties tuoda muut maat mukaan?

PisteJaIsoKirjain

Se oli silloin mutta nyt on nyt.