Venäläiset jättivät täydellisen hävityksen jälkeensä – edes eläimiä ei säästetty

Venäläisten siviilien teloituksista tulee nyt todella paljon tietoa eri sosiaalisten medioiden kautta. Sotilasasiantuntijat ovat arvioineet jo aiemmin, että sotarikoksia tulee kyllä ilmi kunhan aikaa kuluu.

Monet odottavat kauhulla Mariupolin tietoja, sillä kaupunki on lähes täysin netitön ja piiritetty, joten ulkomaailma saa vain tiedon rippeitä. Pohjoisrintamalla venäläisten perääntyminen paljastaa täydellisen tuhon: siviilien joukkohautoja, kaduilla makaavia tapettuja siviilejä ja ihmisten talojen polttaminen ja infran tuhoaminen.

Alla kuvakollaasi miltä näyttää. Kuvat ovat Kiovan luoteispuolelta.

 

Filminpätkällä näkuu kadulla siellä täällä makaavia ruumiita. Venäjä kosti siviili-ihmisille.

 

Armeijan kuvaamaa filmiä kaduilla kuolleena makaavista siviileistä.

 

 

Venäläisjoukot ovat tuhonneet kaiken perääntyessään, koulut, kirkot, sairaalat ja ihmisten kodit.

 

Siviilejä on ammuttu autoihin, kun nämä ovat yrittäneet paeta kaupungista.

 

Mikään ei ole pyhää venäläisjoukoille. Ukrainalaiset eläintilat ovat saaneet tuhosta osansa. Kuvissa isoon navettaan on tehty isku ja kymmeniä tai jopa satoja lehmiä kuoli. Ukrainassa on eläinten auttamiseen perustettuja vapaaehtoisryhmiä, jotka auttavat koti- ja villieläimiä sekä karjatiloja tms. eläinhoitoloita, jotka ovat joutuneet venäläisten vihan kohteeksi.

Kiovan lähistöllä Yasnogorodin kotieläinpuisto oli melkein kuukauden ilman mitään eläinten hoitoa, koska työntekijät joutuivat pakenemaan yön selkään. Nyt, kun venäläiset ovat perääntyneet ja tilalle päästiin takaisin, niin sieltä löydettiin kymmeniä kuolleita eläimiä.