Venäjän perääntymien paljastaa lisää siviileihin kohdistuneita julmuuksia

Venäläisten siviileitä kohtaan tehdyistä julmuuksista tulee koko ajan lisää tietoa. Joka ainoasta kaupungista, missä miehitysjoukkoja on ollut, on tullut ilmi sellaista tietoa, että seuraavaksi voidaan kysyä, että voiko Ukraina ylipäätään enää neuvotella Venäjän kanssa mistään rauhasta.

Pohjoisrintamalla venäläiset joukot on käytännössä jo kaikki ajettu kohtapuoliin rajan taakse. Yllä kartalla tilannekatsaus nykyhetkestä. Kiovan molemmin puolin olevat joukot ovat perääntyneet jo ihan Venäjän rajalle ja Sumyssäkin joukot perääntyvät. Harkovassa on vielä jonkin verran joukkoja.

Niissä kaupungeissa, joissa venäläiset ovat olleet miehittäjänä, niin joka ainoassa kaupungissa tulee esille siviileihin kohdistuneita julmuuksia; teloituksia, raiskauksia, kidutusta jne. Alla olevat kuvat tulevat eri paikoista Pohjois-Ukrainaa. Lapsikuva voi mahdollisesti olla Mariupolista.

Klikkaa kuvat auki, mutta ole varovainen, sillä kuvat ovat julmaa katsottavaa.

Eräällä toisella filmillä selviää, että venäläisillä on ollut ihan oikeita kiduttamo-teurastamoja. Siviilivankeja on kidutettu ja sen jälkeen tapettu.

Kun Ukraina käy sotaa maahantunkeutujaa kohtaan, niin samaan aikaan myös Euroopassa on ongelma, viides kolonna osoittaa mieltään Venäjän puolesta. Saksassa on ollut isoja mielenilmaisuja, joissa saksanvenäläiset ovat osoittaneet tukeaan Venäjän hyökkäykselle. Suomessakin on ollut pienimuotoisia putinistien mielenilmaisuja, joilla on osoitettu tukea Venäjälle. Ruotsissa tällaista ei ole ollut havaittavissa.

Suomessa varsinkin kannattaisi nyt hieman ottaa uudelleen tarkasteluun se väittämä, että Suomessa asuvat venäläiset eivät tue Venäjän sotaa.

 

Monien eri lähteiden mukaan Venäjä on myös pakkosiirtänyt ukrainalaisia siviilejä Venäjälle. Mitään tarkkoja lukumääriä ei tiedetä, mutta joidenkin arvioiden mukaan jopa toistakymmentä tuhatta siviiliä on kyyditetty tuntemattomaksi jääneeseen paikkaan. Ukrainaan on perustettu nettisivu, jonka kautta ihmiset voivat etsiä omaisiaan ja tuttaviaan.

Sotilasasiantuntijat varoittavat, että Mariupolista ja etelärannikon kaupungeista tulee löytymään varmuudella tuhansia teloitettuja ruumiita, kunhan jos tilanne joskus selviää.