Poliisi varoittaa pankkitunnuksia urkkivista huijareista

Poliisille on viime aikoina tehty useita ilmoituksia pankkitunnusten kalasteluista ja nyt huijareiden puhelinsoitot ovat näyttäneet tulevan eri poliisilaitosten vaihteennumeroista.

Poliisi varoittaa aktivoituneista huijareista, jotka esiintyvät poliisina, esimerkiksi jonkun poliisilaitoksen talousrikostutkijoina, ja pyytävät saada kohdehenkilön pankkitunnuksia tietoonsa. Uutta näissä tapauksissa on ollut se, että huijarit ovat onnistuneet keinotekoisesti muokkaamaan omaa puhelinnumeroa niin, että vastaanottajalle puhelu näkyy tulevan jonkun poliisilaitoksen vaihteen numerosta.

Poliisi tähdentää, että pankkitunnuksia ei pidä antaa kenellekään puhelimessa, sähköpostilla, tekstiviestillä tai erilaisilla sosiaalisen median keskustelualustoilla. Poliisi ei koskaan kysy keneltäkään tämän pankkitunnuksia. Mikäli saat tällaisen yhteydenoton, niin voit olla varma, että kyseessä on huijari.

Jos saat tällaisen huijaussoiton, niin ilmoita siitä poliisille. Mikäli tapahtuu vahinko ja epäilet, että olet luovuttanut pankkitunnukset huijarille, niin soita välittömästi hätänumeroon 112 ja ilmoita tapahtuneesta omaan pankkiisi.

Subscribe
Notify of
guest
3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tane

Putin sielllä yrittää kerätä rahaa sotaponnistuksiin, eikö niin?

Vastaamatta paras

Heti ensimmäiseksi soitto vuorokauden läpi toimivaan pankin sulkupalveluun ja vielä asiakaspalveluun kun se avautuu, mikäli esim. unenkäkkyrässä erehtyy lipsauttamaan jotain. Myös huijausyritykset on syytä ilmoittaa. Myöhemmin voi tehdä rikosilmoituksen.

pah

Nyt kun Z katsoo kansainväliseksi erioikeudekseen hyökkäillä naapurimaihinsa milloin milläkin verukkeella puhdistamaan niitä Natseista tms. niin nyt meidänkin olisi syytä suhtautua ihan eri vakavuudella täkäläisten suvakkien ”ikkunoiden alla kulkeviin rasistiseeraaviin natzikulkueisiin”.

Itämaiden tiedustelupalveluilla lienee meistäkin varsin kattavat henkilötiedot? Eli tarkat tiedot kaikkien ulkovaltojenkin kansalaisten julkisisesti joskus esittämistä poliittisesti epäkorrekteista mielipiteistä ja kommenteista. Siltä varalta että on tullut vuosien varrella lauottua harkitsemattomia mielipiteitä ja täkäläisten kommunistien herkkää hipiää loukkaavia ajatuksia niin nyt viimeistään olisi aika tehdä parannus ennenkuin nuo idän oikeaoppiset ajatuspoliisin panssarit kolistelevat pihaan.