Raision perhesurman taustalla ei viitteitä viranomaisten laiminlyönneistä

Lounais-Suomen poliisi ei aloita esitutkintaa viranomaisten toiminnasta Raision perhesurman tapauksessa. Poliisin tekemän selvityksen perusteella viranomaiset eivät ole laiminlyöneet virkavelvollisuuksiaan.

Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt helmikuussa Raisiossa tapahtuneen perhesurman osalta sitä, onko tukitoimia tarjoavia viranomaistahoja syytä epäillä rikoksista.

Selvityksen perusteella asiassa ei tullut viranomaistoiminnan osalta ilmi mitään seikkoja, joiden vuoksi poliisin pitäisi käynnistää esitutkinta.

Poliisi selvitti viranomaisten toimia yhdessä Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikön kanssa. Selvitys on yksityiskohtainen ja kokonaan salassa pidettävä.

– Perusteellisen selvittelyn perusteella mikään taho ei ole laiminlyönyt virkavelvollisuuksiaan lapsen ja perheen tilanteen tukemisessa ja tunnistamisessa. Viranomaisia ei siis ole syytä epäillä rikoksista, kommentoi rikoskomisario Petri Lamppu.

Poliisi jatkaa henkirikoksen tutkintaa

Poliisi epäilee äidin surmanneen alakouluikäisen poikansa ja itsensä helmikuun lopussa Raisiossa. Helmikuussa poliisi uutisoinnissaan kertoi, että se on pyytänyt Tyksistä virka-apua viranomaisten toimien selvittämiseksi.

Selvityksen tarkoituksena on osaltaan varmistaa, että viranomaiset osaisivat entistä paremmin tukea perheitä vastaavanlaisten tragedioiden estämiseksi.

Poliisi jatkaa edelleen tapauksen tutkintaa epäillyn henkirikoksen osalta murhana sekä äidin kuoleman osalta kuolemansyyntutkintana. Asiasta ei tiedoteta enempää.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jortonki

Asia on siis niin perusteellisesti tutkittu, ettei ole aihetta aloittaa esitutkintaa 🙂 Tämä lienee taas yksi näitä “korppi-ei-korpin-silmää-noki” selvityksiä, joista Vilja-Eerikat kärsivät.