Ruotsissa kirjoilla yli 2,7 miljoonaa ulkomaalaiasta

Ulkomaan kansalaisten määrä väheni viime vuonna 2,7 % edellisvuodesta. 31.12.2021 Ruotsissa oli kirjoilla 880 826 ulkomaan kansalaista. Kaiken kaikkiaan ulkomaalaisia oli kirjoilla 2,7 miljoonaa.

Suurimmat toisen maan kansalaiset, jotka ovat kirjoilla Ruotsissa, ovat syyrialaiset 68 452 henkilöä (vähennystä vuodesta 2020 reilu 26 tuhatta), puolalaiset 53 976 henkilöä (suurin piirtein sama kuin vuonna 2020), afgaanit 46 666 (vähennystä vajaa 2 000 henkilöä) ja suomalaiset 43 114 henkilöä, joka oli vähennystä edellisvuodesta vajaa 3 000 henkilöä.

Muita top 10 kuuluvia kansalaisuuksia ovat eritrealaiset, intialaiset, norjalaiset, saksalaiset, tanskalaiset ja somalit sijalla 10.

Kansalaisuuksia myönnettiin vuonna 2021 yhteensä 89 354 henkilölle, joka on 11 % enemmän kuin vuonna 2020. Eniten kansalaisuuksia myönnettiin syyrialaisille 31 113 henkilölle. Seuraavina ryhminä kansalaisuuksia saivat somalialaiset, afgaanit ja eritrealaiset.

31.12.2021 Ruotsissa oli kirjoilla 2 752 572 ulkomaalaistaustaista henkilöä, joka on 26 % väestöstä. Väkimäärä oli samaan aikaan 10 452 326 henkilöä. Ulkomaalaistaustaiseksi lasketaan ulkomailla syntynyt henkilö, tai Ruotsissa syntynyt henkilö, jonka molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla. Tuosta 2,7 miljoonasta ulkomaalaisesta enemmistö, eli reilu 2 miljoonaa on syntynyt ulkomailla.

Maahanmuuttajavoittoisimmat kunnat sijoittuvat Tukholman ympäristöön. 1. Botkyrka, 2. Södertälje ja kolmantena Haaparanta. Haaparannan suuri maahanmuuttajamäärä selittyy suomalaisilla. Muut listan Suur-Tukholman kunnat ovat Sigtuna, Järfälla, Upplands Väsby, Sundbyberg ja Solna. Malmö ja Burlöv ovat naapurikaupunkeja Skoonessa.

Kuva tilastokeskuksesta CSB.

 

Itse siis asun tällä hetkellä Ruotsin maahanmuuttajavoittoisimmassa kunnassa. Miten se näkyy? No se näkyy jokapäiväisessä arjessa monin tavoin. Tilanne on kuitenkin vanhemmiten muuttunut, asiasta ei jaksa enää välittää eikä siihen jaksa kiinnittää huomiota. Vielä muutama vuosi sitten sain rytmihäiriöitä kehitysmaalaisesta tunnelmasta. Mutta koska fakta on se, jokainen Länsi-Euroopan maa käy läpi samanlaisen kehityksen, niin mitäpä tässä voi. Kuolla rytmihäiriöihin?

On aivan turha osoitella Ruotsia sormella maahanmuuttoasioissa. Tilanne Tanskassa on ihan samanlainen, Keski-Euroopan maissa kuten Saksassa, Hollannissa ja Ranskassa tilanne on moninkertaisesti pahempi eikä tilannetta ei voi enää mitenkään muuttaa. Ruotsi ei siis ole mitenkään edelläkävijä näissä asioissa.

 

Suomessa varsinkaan ei ole varaa huudella mitään Ruotsin suuntaan. Tulijoita on tietty Ruotsissa enemmän, mutta esimerkiksi Helsingissä, Oulussa ja Turussa tilanne on muuttunut muutamassa vuodessa aivan radikaalisti. Asuin vuonna 2008 Itäkeskuksessa, joten se on tuttua seutua. Sen jälkeen olen käynyt siellä harvakseltaan muutamaan otteeseen. Joka kerta tulijoiden määrä ja vaikutus ympäristöön on ollut entistä suurempi. Ulkosuomalaisena tämän kehityksen huomaa erityisen hyvin juuri sen takia, että kun on poissa vuosia ja palaa kaupunkiin, niin sen ympäristön muistaa sellaisena kuin se oli viimeksi siellä käydessä, ja muutoksen huomaa paljon selvemmin kuin henkilö, joka ikään kuin on sokeutunut kehitykselle.

Tuolloin 2008 oli töissä Lassilan Teboililla, joka oli auki 24/7. Tein pelkkiä yövuoroja. Öisin Tebbarilla kävi melkoinen määrä taksikuskeja kahvilla ja tankkaamassa. Muistan koko ajalta vain yhden värillisen taksikuskin. Kaikki muut kuskit olivat ihan umpi suomalaisia taksikuskeja.

Mikä valtava muutos vajaassa 15 vuodessa. Yritäppä tänä päivänä löytää suomalainen taksikuski, joka on vielä pukeutunut vanhan liiton taksikuskin uniformuun.

Saman ilmiön olen huomannut Turussa. Usein kun käyn Suomessa, niin saavun Turkuun laivalla ja sitten bussilla rautatieasemalle. Aamupäivä menee yleensä Turussa junaa odotellessa. Joskus 15 vuotta sitten Turussakin huomasi kyllä, että tulijoita riittää. Mutta maahantulijoiden vaikutus kaupunkiympäristöön on viimeisten sanotaanko 5-10 vuoden aikana kasvanut aivan merkittävästi. Viimeksi kun matkustin pätkän Turun kaupunkibussilla viime kesänä, niin tuntui kuin olisi ollut Rinkebyssä.

Lisäksi kannattaa huomata se, että Ruotsin maahanmuuttajiksi laskettavista henkilöistä iso osa on suomalaisia, norjalaisia, tanskalaisia ja esim. saksalaisia.  Sen sijaan näistä maista Suomeen ei ole juuri minkäänlaista maahanmuuttoa.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vihreä Kulinaristi

Taivas varjele sitä törkeen siistin safkan määrää.

Särmääjä

Suomessa taitaa olla eniten venäläisiä ja virolaisia, mutta kolmantena jo taisi olla somalit. Se jo on tietysti ihan vitun naurettavaa koska eihän normaalin järjen ja väestöpolitiikan mukaan jostain Afrikan perseestä pitäisi olla kuin hyvin marginaalisesti väkeä Pohjoisen Euroopan maassa, kun se ei ole edes mikään väestöräjähtävä Nigeria saati sitten ollut Suomen siirtomaana.

Reijo Ruotsalainen

Ja sompuille ei riitä että ovat neekereitä. Tarttee olla lisäksi islamisteja. Varsinainen kombinaatio lowIQ sado-masokismia.

Anonyym

Komboa saattaa pahentaa se ettei ne kaikki suinkaan ole tyhmiä.

Moonman

Tämän huomaa todella Turussa. Voisitko Paavo tarkentaa missä siellä matkustit pätkän kaupunkibussilla? Turussa oli pitkään “selkästi normaaleja alueita” ja vältettäviä alueita, koska siellä ei ole metroa eikä raitiovaunuja, niin haittaväestö ei tavallaan levinnyt jokapaikkaan, kuten esim. Helsingissä.

Moonman

Olisivatkohan voineet olla SOL-palveluiden siivoojia jotka tulevat aina laivaan heti kun se on laiturissa? Ne kaikki ovat ihan poikkeuksetta rikastajia. lähiögangstan ja siivoojan kyllä erottaa habituksesta. Mitä nyt muutoin turkuun tulee, niin muinoin tiedettiin ettei pidä mennä esim. lausteelle tai varissuolle vapaaehtoisesti. no-go alueet ovat varmaan lisääntyneet niistä ajoista

Moonman

Siinäpä olis niin jännittävä matkaraportti luettavaksi, että menisi yöunet. Silläkin on varmaan väliä mihin aikaan sinne menee. Jossain männävuosien clipissä marco de wit kävi ölähtelemässä varissuolla, mutta oli päivällä siinä ylikulkusillalla missä meni lähinnä jotain rollaattorimummoja.

Särmääjä

Varissuolla on kuulemma niin tehokasta lähiöpoliisitoimintaa ettei sinne synny ongelmia. Sellasta on moneen kertaan toisteltu.

Minä

Ulkosuomalaisena huomaa kyllä eron, kun muutos ei tapahdu silmien edessä pikkuhiljaa.

Noin kaksi vuosikymmentä sitten kävi yksi kaveri Helsingissä ja palattuaan totesi, että ei ole stadi enää stadi. Jo silloin oli huomattavissa suuri muutos.

Nih

Otan osaa Ruotsi, poliitikkonne ovat tuhonneet osin maanne ja tulevaisuudessa noista muodostuu sisäinen uhka, joka voi olla pahempi kuin ryssän uhka. Mutta sanonta, sellainen kansa kuin johtajansa pätee hyvin.

Runtiti-pou

Eurooppa on menetetty ja olet silti sionisti. Välititkö siis oikeasti edes koskaan?

Tommy the who

Voi, kuinka onnekkaita ruotsalaiset ovatkaan.

timo

Yli 40% Ranskan väestöstä eli suurin osa ranskalaisista kannattaa “äärioikeistolaista” Le Peniä. Petturit ja ulkomaalaiset kannattaa Macronia. Kohta ei enää ole väliä sillä mitä ranskalaiset kannattaa kun jäävät vähemmistöön.

timo

Melkoisia natseja nuo ranskalaiset?

Arabic Impivaara

”On aivan turha osoitella Ruotsia sormella maahanmuuttoasioissa. Tilanne Tanskassa on ihan samanlainen, Keski-Euroopan maissa kuten Saksassa, Hollannissa ja Ranskassa tilanne on moninkertaisesti pahempi eikä tilannetta ei voi enää mitenkään muuttaa. Ruotsi ei siis ole mitenkään edelläkävijä näissä asioissa. Suomessa varsinkaan ei ole varaa huudella mitään Ruotsin suuntaan.”

👉 On aivan turha osoitella Ruotsia sormella maahanmuuttoasioissa.
👉 Suomessa varsinkaan ei ole varaa huudella mitään Ruotsin suuntaan.

Nimenomaan! Suomalaiset eivät vain sitä tajua. Suomalaiset ovat sitäpaitsi suuremmassa vaarassa koska ovat muista Pohjolan maista poikkeavia uniikkeja vähän joka tavalla.

Last edited 2 vuotta sitten by Arabic Impivaara
Meitä on moneksi

”Ruotsissa kirjoilla yli 2,7 miljoonaa ulkomaalaista”

Sissus Saatana, sanoo suomalainen mutta ei tajua etteivät nämä kaikki ole arabiaanoja ja sompeloita vaan siinä joukossa ovat myös ensimmäisen ja toisen polven suomalaiset, norjalaiset, tanskalaiset, saksalaiset jne.

Lallukka

Eiks ruattalaiset osaa paneksii lisää sitä ihan omaa väkiään??
Mihin ihmeesee ne tarvii mustafoja ja mullaheja vielä lissöö?