Venäjä yrittää siirtää sodan painopistettä itään ja etelään

Sotatoimet jatkuvat kiivaina. Venäjä yrittää siirtää hyökkäyksen painopistettä etelä- ja itärintamalle. Mutta sen sijaan, että se kävisi ”oikeaa” sotaa niin se pyrkii ampumaan etäisyyden päästä tykeillä siviilejä. Sen verran se on oppinut.

Kiovan ulkopuolelta tulee välillä kyllä melko melleviä kuvia. Alla filmillä romua kuin entisen miehen takapihalla kiljukännin jälkeen. Siinä venäläinen kolonna meni lunastuskuntoon.

 

”Kiitos venäläiset kun tulitte vapauttamaan meidät ukrainalaiset. Nyt olemme vapaita ja voimme perheen kanssa aloittaa uuden elämän kaikesta vapaana.”

 

Venäläiset joukot ovat perääntyneet pohjoisrintamalta kokonaan. Nuoria sotilaita oli kaivanut jostain käsittämättömästä syystä poteroita Tsernobylissä kaikista saastuneimpaan maahan. Nyt paikallisen vitsin mukaan venäläinen sotilas voi lähteä Tsernobylistä, mutta Tsernobyl ei venäläisestä sotilaasta.

Joidenkin sotilasasiantuntijoiden mukaan venäjä saattaa toimia jatkossa muutamalla eri skenaariolla. Joko se yrittää Kiovan valtausta uudestaan, kunhan on saanut huollon kuntoon. Toisaalta jotkut arvelevat, että Venäjä siirtää joukkoja itärintamalle eli Donbassiin ja yrittää vallata koko maakunnan etelärannikon Krimistä itään. Näin Donbassista olisi maayhteys Krimille.

Tai sitten on mahdollista, että se tekee molempia. Joka tapauksessa sota kuitenkin jatkuu etelässä kiivaana. Luultavasti Mariupol menetetään lähipäivien aikana kokonaan, sitä ei voine enää pelastaa.

Jotkut maksoivat siitä kovan hinnan.

Klikkaa kuva tästä auki.

 

Ukrainalaiset pääsevät niissä paikoissa, joissa venäläiset sotilaat ovat toden teolla pommittaneet siviilikohteita, vasta nyt tutkimaan pahimpia pommituskohteita. Eläviä ihmisiä ei enää löydy, mutta satoja kuolleita.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
69 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nih

Ryssällä alkaa olla vaikeuksia omienkin joukkojensa kanssa. Jopa 80% joidenkin joukko-osatojen sotilaista kieltäytyy palaamasta rintamalle uutisten mukaan. Heitä pidetää väkisten osastoissaan, vaikka sopimuskausi on päättynyt ja veikkaan että alkaa tulla omien suorittamia ”harhalaukauksia” omia upseeria kohti.Nuo putin verikoirat, tshetsheeni murhajat pitäsi hävittää viimeiseen ukkoon ja veikkaan että Ukrainan sodanjohdolla on jo suunnitelma tätä varten koska nuo hullut ovat siviilimurhien päätekijöitä. Sitten tuo vitun Tuomioja, eikö tuo papparainen voitaisi siivota sivuun koska sotkee Nato keskustelua ja veikkaan että tekee sen ihan tahallaan, tiedä vaikka olisi putinille kiitollisuuden velassa jostain aiemmasta ruplalahjasta demareille.

Suomi Finland

Analyysi: Miksi Ilves haistattelee Tuomiojalle ja Haloselle? (iltalehti.fi)

Tuo valtamedian juttu kannattaa lukea, jos ilkeää valtamediaan sattua. Jutussa annetaan ymmärtää, että Tuomiojan ja Halosen nälviminen jotenkin heikentää Viron ja Suomen suhteita. Itselleni ei ole kuitenkaan mitään ongelmaa siinä, jos virolaiset nälvivät näitä kahta poliittista toteemia. Epäilen, että näitä kahta maamme turvallisuutta nakertaneita antisankaria ei juuri Suomessakaan juuri arvosteta.

Tuomiojaa vituttaa suuresti Suomen mahdollinen liittyminen Natoon. Alkaa käydä melkein jo ilmiselväksi, että se on Tuomiojalle suurempi paha kuin Venäjän sotilaallinen hyökkäys Suomeen ilman puolustusliiton tuomaa lisäturvaa.

tuomio ja valitus

Kyseinen ikiänkyrä totesi Zelenskyin puheesta että ”perussettiä”, vaikka koko etäyhteysasetelma jo sinänsä on suurta historiaa.

Suomi Finland

Eilen julkaistuista Tuomiojan kommenteista sai sellaisen kuvan, että hän kannattaa jotain muuta vaihtoehtoa kuin Natoa, eli puolustusliittoa Ruotsin kanssa. Tänään hän on ’tarkentanut’ sanomaansa.

Jollei toimittelija ole muotoillut juttua tuohon muotoon missä se oli ja tavallaan Tuomiojan kannalta epäedulliseen muotoon, saa Tuomioja syyttää itseään kritiikistä. Juttu oli kaiken kaikkiaan sellainen, että se oli maksimaalisen ärsyttävä. Ikään kuin Ruotsi Suomi puolustusliitto olisi nyt se, mitä hän ajaa, eikä Nato tulisi kysymykseen missään tapauksessa.

Qroquius Kad

Kun Suomi Tawja Havofkan mahtikäskyllä jalkaväkimiinoistaan luopui ja alettiin kysellä, miten ne korvattaisiin, oli Edistyksen Erkillä toki vastaus valmiina kuin apteekin hyllyltä:
ei hän vaan ymmärtänyt, miksi ne pitäisi muka jollain korvata…

Edistyksen Erkki elää edelleen Kekkoslovakiassa, jonka naapurissa on Neuvostoliitto.
Hän ei elä tässä maailmassa meidän kanssamme.

Fatwantarkistaja

Jalkaväkimiina on kaikkein humaanein ase. Jalkaterä lähtee, mutta voit jopa jäädä henkiin ja kyetä työskentelemään. Taisteluun susta ei enää ole. Sais noi taistelut käydä sukkasaippualla, Puuttini saattaisi pärjätäkin. Mikään pasifisti en ole, mutten halua kenenkään kuolevan sodassakaan. Jokainen pysyy omalla maallaan, ei se nälkäisenä mitään elintilaa kykene valloittamaankaan.

VMP

Jos malttia balttia koivistot, tuomiojat ja haloset olisivat saaneet päättää tähän päivään mennessä viron kansaa ei enää olisi niin kuten sen tunnemme se olisi venäläistetty… https://www.youtube.com/watch?v=CF_-ThDLF34 Virolaisten tulisi vaatia anteeksi pyyntöä noilta neukkujen tukijoilta, noilta kansanmurhan kannattajilta.

Minä

Ehkä Mariupolia ei voi pelastaa kaupungin raunioden sisäpuolelta, mutta pohjoisesta päin kylläkin, jos vaan riittää voimavaroja sinnekin.

Kovin on Putin sitkeä pyrkimyksessään. Vaikka turpiin tulisi koko ajan, ei kun lisää miehiä riveihin ja lisää kalustoa Ukrainaan. Ei kai sen mielestä ole hinnalla väliä, kun pitäisi näyttää miten Venäjä on suuri ja kykenee lyömään Ukrainan.

Saattaa lopputulos olla, että Venäjä häviää nekin alueet, jotka se valloitti jo 2014 eli itäisen Ukrainan ja Krimin.

Suomi Finland

”Kovin on Putin sitkeä pyrkimyksessään. Vaikka turpiin tulisi koko ajan, ei kun lisää miehiä riveihin ja lisää kalustoa Ukrainaan. Ei kai sen mielestä ole hinnalla väliä, kun pitäisi näyttää miten Venäjä on suuri ja kykenee lyömään Ukrainan.”

Ei ihme, jos venäläisten sotilaiden taistelutahto laskee, jos heille on jo laajemmin auennut se, että he ovat tässä pelissä pelkästään uhrattavia nappuloita.

Kuinkas tänne on ehtinyt näin paljon pikkuryssiä alapeukuttamaan?

Rullattu

Täällä taitaa olla ala-yläkoulujen neukkujen alut kanssa peukuttelemassa.
Lappeenrannassa oli joku tai jotkin ryssät tai noiden aivopeseet tollot maallailleet liikkeen seinään ryssäsotilaiden merkkejä ja kirjoituksia, lisäksi samalla paikkakunnalla oli ryssät ajelleet ryssän tekstejä ja sotamainoksia täynnä olleella bmv:llä, ei ole vieläkään saatu kumpiakaan ryssiä kiinni.

Jääkäri nro:233

Onneksi Paavolla on vankkumattoman puolueettomat tietolähteet joita ei voi kyseenalaistaa. Tällä hetkellä Suomessakin ”Sinimustat” haaveilevat pääsevänsä taistelemaan ”Ryssää” vastaan osoittaen tukensa Zelenskin nukkehallitukselle. Luulin pojista että olisivat lukeneet muutaman jakeen historiaa mutta väärin koska heistä kuoriutui kunnoon uus-nazeja joilla housut tuntuu kostuvan nähtyään Azovin humanitääriset teot sotavankeja kohtaan.

Koba

Onkos Venäjä julistanut sodan Ukrainalle?jos ei niin nuo Ukrainassa riehuvat venäläiset jotka tappavat siviileitä voidaan katsoa terroristeiksi joille ei kuulu sotavangin status,

Suomi Finland

Teillä VKK:ssa ilmeisesti haaveillaan Venäjän armeijaan liittymistä ja taistelua suomalaisia vastaan.

Suomi Finland

”Luulin pojista että olisivat lukeneet muutaman jakeen historiaa”

Putlerin toimet ovat parasta aikaa syöksemässä Venäjän sellaiseen tilaan, mikä vallitsi joskus vuonna 0.

Venäjän sisällä kehittyy tilanne, jossa alueelliset johtajat alkavat pohtia, kannattaako kuulua Moskovan komennon alle. Ja Venäjä jakautuu nopeasti moneksi pieneksi maaksi, jotka eivät enää uhkaa ketään.

Qroquius Kad

Se olisi parasta, mitä maailmalle ja jopa venäläisille itseleen voisi tapahtua.

En ole kovin toiveikas sen suhteen, mutta kuka olisi vuoden 1989 alkaessa uskonut, että tasan kolmen vuoden kuluttua Barliinin Muuri on murrettu ja Saksa yhdistynyt, mutta Neuvostoliitto ja Varsovan Liitto hajonneet?

Eikä se ole seurausta NATOn ja Varsovan Liiton välisestä III maailmansodasta, vaan paljolti rauahanomaisista kansalaisprotesteista hämmästyttävän vähällä verenvuodatuksella;
merkittävimpänä sellaisena Ceaușescun pariskunnan teloittaminen kadulle omien sotilaiden toimesta.

VMP

Mutta mutta onko se neuvostoliitto oikeasti hajonnut? Venäjä on jatkanut samaa toimintaansa sen hajoamista lähtien jonkun vuoden tauon pitäneenä, meillä on euroedustajina näitä neuvostoliiton puolustajia/kasvatteja jotka toitottavat edelleen samaa rauhaa ja tasa-arvoa ja nuorempi sukupolvi täysin tietämätön noiden sanojen/juttujen alkuperästä niitä toistellen näkemättä niiden taakse.. Kukas se saksan edustaja pitkään olikaan? Neuvostoliitto ideologioineen <=> retorisinen hallintavälineineen voi hyvin ja hyvin paksusti.

VMP

”Paitsi YK:ssa, myös Länsi-Euroopassa ryhdyttiin toisen maailmansodan jälkeen valmistelemaan ihmisoikeussopimusta siltä pohjalta, etteivät ihmisoikeudet ole minkään maan sisäinen asia. Itä-Euroopan kehitys johti siihen, että läntisten maiden perustama Euroopan neuvosto otti omaan vuonna 1950 hyväksyttyyn Euroopan ihmisoikeussopimukseen erityisesti niitä vapausoikeuksia, joita loukattiin Neuvostoliiton kontrolloimassa Itä-Euroopassa.”

Tämä on kaikkein paksuinta ja törkeintä, että nyt noita sopimuksia tulkitsevat/vääntelevät neuvostoliittoa kannattaneet henkilöt ja tahot joiden olisi tullut vaieta, noiden sopimusten alkuperäinen tarkoitus ja henki on käännetty itseään vastaan palvelemaan neuvostoa vääristelemällä niiden tarkoitus.

Fatwantarkistaja

Sotaa ei ole, levität siis väärää tietoa faktuaalisena faktisena faktana. Tiedätkö mitä siitä seuraa? 15 vuotta häkkiä! En ole tuomari, mutta luultavasti olet kohtalosi ansainnut, olethan sen ihan itse rakentanut. Kyllä muutaman lintupöntön ehdit rakentamaan, autat Venäjää siten omalla tavallasi, nyt et.

Juke

Hieno maalaus, Paavolla on kehittynyt taidemaku. Milloin tämä taulu saadaan näytteille kansallismuseoon?

Peksi

Sitä ei vain voi käsittää,että ryssän sotilas voi olla niin tynnyrissä kasvanut,että juoksuhautaa kaivaa Tsernobylissä..eikä tiedä mitä siellä on tapahtunut.
Jotain hyvää tässä kaikessa,niin on hävinneet venäjä-mieliset kirjoittelijat paikallislehdestä..
Tuomiojahan on sitä mieltä,että aseita sivistysvaltioissa on vain viranomaisilla..venäjän örkit ajattelee samoin,kun ovat mm etsineet laillisten aseiden omistajia yhtenä,jotka pitää likvitoida

juha

tänään on paljon putnikkeja hereillä. vai putnilkkejä.

Suomi Finland

Ketkä ovatkaan liikkeellä?

Suomi Finland

A Putkonen?

Suomi Finland

J Bäckman?

Suomi Finland

V Putin?

Suomi Finland

D Paskov?

Suomi Finland

D Medvedev?

Suomi Finland
Suomi Finland
Suomi Finland

D Medvedev?

Suomi Finland

Katsotaan, jaksaako se liikkeellä oleva yksi pikkuryssä alapeukuttaa kaikkia sen about 30 kertaa. Siinä sitä on vähän työsarkaa.

Qroquius Kad

Saattaahan asialla olla myös se kuuluisa Pietarin trollitehdas, jonka sunnuntain aamuvuorolaisille on annettu tehtäväksi lähettää suomalaisille keskustelualustoille mahdollisimman monta alapeukutusta, jos kirjoittaminen tuntuu edellisillan jälkeen raskaalta.

Fatwantarkistaja

Tarkka huomio muuten. Luultavasti sillä on 50 tiliä ja nakuttaa palokärkenä alapeukkua. Ei sullakaan tätä kirjoittaessa ole yhtään, joten mitään yleistä mielipidettä tuskin heijastelee.

Sam Colt

Tshernobylin onnettomuus sattui Neuvostoliitossa 1986, mikä oli ennen useimpien putinistitaistelijoitten syntymää. Neukkulahan ei tuota paloa paljon mainostanut, niin että ei ole ihme nuorten miesten tietämättömyys.

Toimittajien omaa hölmöyttä käydä yleensä mitään kysymässä Tuomiojalta ja Haloselta.

VMP

Nuoria sotilaita venäjä käyttää todisteena ukrainan likaisistapommeista sitten kun ovat sairaita…

Dan Wesson

Siviiliaseet ovat sotatilanteessa yksi ässä Suomen hihassa. Kansalaisilla on täällä niin helvetisti aseita, (mukaan lukien keräilijöiden sarjatuliaseet) että ryssän pitäisi pelätä koko ajan mistä napsahtaa. Tämä siviiliaseiden suuri määrä on aikanaan varmasti harkittu juttu. Takavuosina kun oli pari kouluampumistapausta, asekieltoja vaadittiin mutta ne eivät ottaneet tulta. Miksiköhän? Olen myös kuullut joskus väitteen, että miehitystilanteessa aserekisterit ovat tuhottavissa nopeasti.

Miinuksista päätellen ryssäntrollit tekevät täällä urakkahommia. Tuleekohan palkka ruplina, vaikkei niillä enää mitään saakaan? Runkkarit.

Peksi

Juurikin tuota ajoin takaa..että miksi Erkki on ollut niin vastaan meidän aseita..siinä ei ole kuin tasan kaksi vaihtoehtoa..Naiivius..tai..
Venäjällä kait ei yksityistä aseenomistusta ole..
Ehdottomasti pitäisi palauttaa vuoden 1998 aselaki..ja jopa ajatella Sveitsin systeemiä

Qroquius Kad

Ehkäpä poliittisen eliitin enemmistössä eliitissä on todellakin tajuttu ampuma-aseiden yksityisomistuksen merkitys maanpuolustukselle, ja siksi viherkommunistien aseriisuntavaatimukset on torpattu kerta toisensa jälkeen.

Niinpä maassamme on 1,6 miljoona luvallista yksityisomisteista ampuma-asetta ja niiden lisäksi arviolta puoli miljoonaa luvatonta yhden käden asetta;
vaarien sotamuistoja ja sotaa edeltäneitä siantappopistooleja.

Dan Wesson

Suomessa aseistariisunta ei muutenkaan onnistuisi. Tämä oli tapetilla jo silloin, kun asekielloista puhuttiin. Se olisi johtanut vain siihen, että viranomaisilla olisi ollut satojatuhansia jemmattuja aseita etsittävänään. Belgiassa näin tapahtui. Venäjällä tai muissakaan diktatuureissa ei ilmiselvästä syystä kansalle aseita anneta. Kansalaisten oikeus omistaa aseita on yksi demokratian tunnusmerkki. Muutenkin silloiset asekieltovaatimukset olivat tyhjän päällä, koska laillisilla ampuma-aseilla tehdään millään mittarilla hyvin vähän pahaa. Vanhat punikit, kuten Tuomioja ja muut viherkommarit niitä olivat etunenässä aseita kieltämässä. Ilmiselvästä syystä.

Fatwantarkistaja

Mistähän saa oman aserekisterin? Kannattaa olla tarkkana tiettyjen asioiden suhteen. Itse keksin, en kyllä kerro kaikille julkisesti.

juha

ryssä yrittää varastaa zaporizhzhia ydinvoimalaitoksen ja samassa kaupungissa on Motor sich sekin kelpaa antaa jollekin putnilkin oligarkille.

Samuel

Tämä on minua häirinnyt monissakin uutisoinneissa. Nimittäin Zaporizhzhiassa ei ole ydinvoimalaa. Zaporizhzhia on samannimisen alueen pääkaupunki, ja tuon alueen toisessa kaupungissa – Enerhodarissa, melko kaukana varsinaisesta Zaporizhzhian kaupungista – on ydinvoimala. Tämä ydinvoimala kulkee nimellä Zaporizhzhian ydinvoimala, ja valitettavasti se on jo ryssien käsissä. Sen sijaan Motor Sich on Zaporizhzhian kaupungissa, eikä ryssät sitä ole vallanneet. Olen muuten Motor Sichin Antonov-24:n kyydissä kerran lentänyt Kiovasta Odessaan. Siinä oli samalla jännitystä ja neuvostonostalgiaa.

Suomi Finland

Ryssälle oma sotilas ei merkitse yhtään mitään. Tämähän oli perustietoa jo WW2 ajoilta.

Virhettä ne kuitenkin tekee jatkuvalla syötöllä ja uutta ollaan jo pistämässä toimeksi kovaa vauhtia.

Voitonpäivä lähestyy ja se tarkoittaa kiirettä. Kohta rysähtää ja ryssänpoikaa viedään taas kuin vierasta pikku putte possua.

Vuoden lopussa Ukrainan lippu liehuu Sevastopolissa joka tangossa. Siinä on tämän kaiken lopputulos.

Ja ryssä vikisee.

Make’s perfect sense

Vuoden lopussa Ukrainan lippu liehuu Sevastopolissa joka tangossa

Toivottavasti ei. Etsin aiemmin (ja etsi sinäkin) tietoa siitä tahtovatko krimiläiset Ukrainaan vai Venäjään. Ja jokainen länsimainenkin gallup ja muu tutkimus kertoo että about 90% tahtoo/tahtoi liittymistä Venäjään. Minulle ihan sama vaikka krimiläiset tahtois hevonperseeseen, mutta 90% kannatusluvuilla heillä on siihen oikeus – jos hevonpersekin on vastaanottavainen.

https://en.wikipedia.org/wiki/2014_Crimean_status_referendum#Post-referendum_polls

Tää on sama tilanne kuin 1917 suomalaisten enemmistö ei enää tahtonut kuulua Venäjään – ja silti jossain ulkomailla visioitais vielä 8 vuotta eron jälkeen Helsingin joka lipputanko on Venäjän/NL lippua huolimatta suomalaisten mielipiteestä.

Suomi Finland

”Etsin aiemmin (ja etsi sinäkin) tietoa siitä tahtovatko krimiläiset Ukrainaan vai Venäjään. Ja jokainen länsimainenkin gallup ja muu tutkimus kertoo että about 90% tahtoo/tahtoi liittymistä Venäjään.”

Jos vaikkapa savolaiset haluaisivat kuulua Venäjään, niin olisiko se sinulle ihan ok?

Miksikä sellaisia ihmisiä kutsutaankaan, jotka asettuvat vihollisen puolelle?

Make’s perfect sense

Kiitos kysymyksistä…

Jos vaikkapa savolaiset haluaisivat kuulua Venäjään, niin olisiko se sinulle ihan ok?

Periaatteessa kyllä. Vähän samaan tyyliin kuin kannatan katalonialaisten oikeutta erota Espanjasta, skotlantilainen oikeutta erota UK:sta, ukrainalaisten oikeutta erota NL:sta tai UK:n oikeutta erota EU:sta.

Miksikä sellaisia ihmisiä kutsutaankaan, jotka asettuvat vihollisen puolelle?

Quisling on aika hyvä ilmaus

VMP

Minä yritin, etsiä tietoa kuinka moni hämeen läänissä haluaa kuulua suomeen löyty vain lätinää jostain uudesta maasta, tarkoittaa luultavasti uutta yhteyttä venäjään johon hämäläiset haluaa kuulua, suomeen haluavia ei googlen mukaan ole yhtään.

Ihan oikeasti vittu miten te jaksatte kirjoittaa tota paskaanne?

Peksi

Sitähän ei pysty kukaan arkijärjellä edes tajuamaan kuinka paljon noita kaatui ww2:ssa..tuskin tarkkaa määrää tietää kukaan,kun noilta puuttui tuntolevytkin ym

Make’s perfect sense

… sen sijaan, että se kävisi ”oikeaa” sotaa niin se pyrkii ampumaan etäisyyden päästä tykeillä siviilejä

Niin, tätä tarkoitin aiemmin kun Paavo kerroit siviilien summittaisista lahtaamisesta vaikka vahvistettuja siviilikuolleita oli noin pari bussillista.

Aluksi ryssä yritti jokseenkin fokusta sotilaisiin, mutta kun sai turpaansa tarpeeksi ohjuksia, niin nyt se palaa Tsetseenian Grosnyin valtauksen ”taktiikoihin”. Eli tykillä kaikki kaukaa paskax ja savun hälvettyä katsotaan pääseekö eteenpäin.

Koko tämä sota on ollut totaalinen munaus. Zele ja länsimaat olisi voinut estää sen vain sanomalla että parempi pysyä poissa Natosta ja ottaa mallia Suomesta – tuo venäjä kun on mitä on. Tässä sodassa Suomelta meni koko idänkauppa ja muutakin harmia tulee.

Suomi Finland

Jos Suomi olisi asettunut Venäjän puolelle, niin sitten helisisi länsikauppa.

Tässä ei nyt vaan pysty poimimaan rusinoita pullasta.

Länsikauppa on Suomelle paljon tärkeämpi kuin idänkauppa. Nyt pitää koko läntisen maailman vaan painostaa Venäjää niin, että Putin joutuu antamaan periksi ja kenties luopumaan vallasta.

Make’s perfect sense

Jokaisesta kylätappelusta voi kasvattaa maailmansodan ainut mitä tarvitaan on että tappeluun haluaa osallistua jatkuvasti enemmän kavereita.

Ukraina tunaroi valitsemalla pressan joka tahtoi NATO:oon, Biden ja länsi tunaroivat kun eivät välittäneet Venäjän ultimaattumeista. En tykkää siitä että Suomi käy nyt proxysotaa Venäjää ja jakaa pst-ohjuksia Ukrainalle. Enkä tykkää ettei mediaan päästetä ketään jonka mielestä Suomen yritys liittyä NATO:oon on vaarallinen idea, koska…
a) suomalaiset osaa tasapainotella Venäjän kanssa ja tämä järjestely sopii myös Venäjälle.
b) Georgia yritti NATO:oon, Ukraina yritti NATO:oon molemmat sai sodan ja menetti alueita
c) idänkauppa on Suomen geopoliittinen speciaali etu
d) Putin=narsisti -> narsistinen loukkaus -> narsistinen raivo

Suomi Finland

Mistäs sitä tietää, vaikka Putinin sähellettyä muutama kuukausi olisikin tilanne se, että Scorpions soittaisi sen seurauksena lähitulevaisuudessa Moskovassa Wind Of Changea väkijoukkojen hurratessa.

Siinähän se idänkauppakin sitten vähitellen palautuisi. Ei pidä ajatella, että Venäjä on se, joka on sama suuri ja mahtava aina ja ikuisesti. Kyllä tilanne vaikuttaa siltä, että Venäjä on tehnyt historiallisen massiivisen virheen hyökättyään Ukrainaan.

Mongoolimatematiikka on pettänyt.

Peksi

Saksalaiset oppivat aika naiivin suhtautumistavan tuohon roistovaltioon..tai teeskentelevät hyvin..
Kuulostaa nykytilanteeseen uskomattoman naiivilta tuo Scorpionsin kappale

Suomi Finland

Martti Karin vuoden 2018 luento kun olisi ollut Klaus Meinen tiedossa 1990, niin biisi olisi tehty voista ja paistamisesta ja suomalainenkin termistö olisi voinuy biisiin päätyä.

Make’s perfect sense

Aika suhteellista. Mielestäni on Suomen ja suomalaisten vitaalietu olla joutumatta Ukrainan tilanteeseen.

Se että te putinistit täällä toivotte Venäjän ja Ukrainan armeijoiden taistelevan loppuun saakka kunnes voittaja on selvillä päästää Venäjän/Putinin helpommalla kuin mitä itse toivoisin ratkaisuksi.

Mieluiten toivoisin Venäjälle täydellistä ja nöyryyttävää tappiota, Putinin salamurhaamista venäläisten liberaalien toimesta, tai joutumista värivallankumouksen jälkeen Haagin vankilaan loppuiäksi. Venäjälle toivoisin kiusankappale liittovaltion hajoamista 4-6 pienempään itsenäiseen demokraattiseen palaseen.

Oma visio tavoitteen saavuttamiseksi
1) Suomi+ länsimaat antavat Ukrainalle 4 miljardia humanitaarista apua; jolla it-ja pst-ohjuksia UK ja USAsta

Make’s perfect sense

2) EU määrää kaikelle venäläiselle tuonnille jälleenrakennusveron, jolla rahoitetaan sodan tuhojen korjaus, VAIKKA Zele ja Putin pian sopivatkin ettei sotakorvauksia makseta.ei Venäjä tai USA koskaan maksa mitään.
3) USA ja UK toimittaa javelinit,NLAW:t ja stingerit Ukrainaan, jossa ohjukset jaetaan puolianonyymisti reserviläisille.(nimet ja ohjusten sarjanumero kirjekuoriin ja kuoret USAn hallinnon kassakaappiin.
4) viimeisenä tekojaan ennen antautumista Ukrainan hallinto antaa käskyn ampua ohjukset 10v kuluessa venäläisiin pitkäpiippuisia kuljettaviin lento- tai panssarilaitteisiin.

Tulos: täydellinen ja nöyryyttävää tappio Venäjälle ja minimaaliset tuhot Ukrainalle ja ukrainalaisille. Värivallankumous Venäjälle.

Suomettumista se ettei tahdo suomi-aseiden tappavan venäläisiä?

Qroquius Kad

Aseet eivät tapa, vaan ihmiset jotka niitä käyttävät.

Se mitä Ukrainassa tapahtuu, ei ole mitään elokuvaa. Se on totisinta totta.
Imperialistinen Roistovaltio on hyökännyt Ukrainaan tuhotakseen maan, ja sen taistelijat tarvitsevat mahdollisimman paljon vaikka suomalaisia aseita ja ampumatarvikkeita voidakseen tappaa mahdollisimman paljon ryssiä, ihmskunnan ikuisia vihollisia.

Sen vastustaminen on suomettumista, sillä jokainen tapettu ryssä on pois uhkaamasta Suomea tai mitään muutakaan.

Eikä sota todellakaan alkanut Zelen NATO-halukkuudesta.
Se on 100 % putinistinen vale, sillä Zele, Putler ja kaikki asianosaiset tietävät, ettei Ukraina ole koskaan ollut NATO-kelpoinen, ja vuodesta 2014 liittyminen on ollut täysin mahdotonta.

Make's perfect sense

Ukrainalla on hakenut natojäsenyyttä 2008 ja se on edelleen voimassa.
Lännen johtajat ovat jatkuvasti viestineet että Naton ovat ovat auki Ukrainalle. Helmikuun alussa Boris Johnson sanoi suoraan Putinille että ukrainalaiset voivat liittyä Natoon jos päättävät niin ”Ukraine must be allowed to join Nato if its people choose, Boris Johnson warned Vladimir Putin”
Joulukuussa 2021 Naton Stoltenberg kertoi ”We support Ukraine on its path to membership by endorsing reforms, the fight against corruption and the modernization of security and defense institutions. Political message – Russia has no right to interfere in this process. Ukraine is a sovereign independent state, and each sovereign independent state has the right to choose its path”.

Liittymisen ”mahdottomuus” ei käy ilmi.

Rahaa tulee joka puolelta

Johan Ukraina sai 10,1 miljardia € toissapäivänä ja Ursula piti puheen.

Mahtaa putinoidia raivostuttaa…

Make's perfect sense

Ah, tuo mainitsemani 4 miljardia pelkästään it- ja pst-ohjuksiin käytettynä toisi ukrainaan 40 tuhatta 100kEUR keskihintaista ohjusta.

Jos venäläiset saisivat pysäytettyä ohjuksista puolet ja vain puolet tulisi ammutuiksi kohteisiinsa tarjoittaisi se silti ainakin 50 tuhatta kuollutta venäläissotilasta ja valtavaa määrää tuhottua kalustoa. Parasta tuossa olisi se ettei ryssällä olisi ikinä mitään kohdetta jota pommittaa tai ampua tykillä/raketilla.

Siinä vain Ukrainalaiset hymyilisi miehitäjille, sitten ampuisivat ohjuksella, siivoaisivat romut kadulta ja jatkaisivat hymyilyä. Lopulta venäläiset lähtis pois.

Tuo Ursulan 10 miljardia on pelkkä etumaksu. EU maksaa lopulta 100+miljardia. Miten Ukraina ja Venäjä sodan lopulta hoitavat on kuitenkin niiden kansalaisten oma asia.

Reijo Ruotsalainen

Taitaa olla itse Erkki Tuomioja nimimerkin takana. Tai Paavo & Tavja & Eero.

Lallukka

Jep.

Vesa Mustonen

Videolla näkyi U-käännös liikennemerkki. Sitä olisi ollut z-miesten syytä noudattaa…

Last edited 2 vuotta sitten by Vesa Mustonen
Sivarit

Sivarien sivusto taitaa olla tämä,. .joko menitte Natoon kun kuuluu nallipyssyn ääni tvstä? Jatkosodan käynyt ukkini nauraa paskaset tämmöselle lapselliselle propagandalle

VMP

Mun kaikissa sodissa ollut ukkini ei edes sulle ryssälle viitsisi kommentoida jos ei olisi haudassa, saattaisi kyllä ihmetellä miksi jumala siunaa joillekkin niin paljon tyhmyyttä.