Venäjä yrittää siirtää sodan painopistettä itään ja etelään

Sotatoimet jatkuvat kiivaina. Venäjä yrittää siirtää hyökkäyksen painopistettä etelä- ja itärintamalle. Mutta sen sijaan, että se kävisi “oikeaa” sotaa niin se pyrkii ampumaan etäisyyden päästä tykeillä siviilejä. Sen verran se on oppinut.

Kiovan ulkopuolelta tulee välillä kyllä melko melleviä kuvia. Alla filmillä romua kuin entisen miehen takapihalla kiljukännin jälkeen. Siinä venäläinen kolonna meni lunastuskuntoon.

 

“Kiitos venäläiset kun tulitte vapauttamaan meidät ukrainalaiset. Nyt olemme vapaita ja voimme perheen kanssa aloittaa uuden elämän kaikesta vapaana.”

 

Venäläiset joukot ovat perääntyneet pohjoisrintamalta kokonaan. Nuoria sotilaita oli kaivanut jostain käsittämättömästä syystä poteroita Tsernobylissä kaikista saastuneimpaan maahan. Nyt paikallisen vitsin mukaan venäläinen sotilas voi lähteä Tsernobylistä, mutta Tsernobyl ei venäläisestä sotilaasta.

Joidenkin sotilasasiantuntijoiden mukaan venäjä saattaa toimia jatkossa muutamalla eri skenaariolla. Joko se yrittää Kiovan valtausta uudestaan, kunhan on saanut huollon kuntoon. Toisaalta jotkut arvelevat, että Venäjä siirtää joukkoja itärintamalle eli Donbassiin ja yrittää vallata koko maakunnan etelärannikon Krimistä itään. Näin Donbassista olisi maayhteys Krimille.

Tai sitten on mahdollista, että se tekee molempia. Joka tapauksessa sota kuitenkin jatkuu etelässä kiivaana. Luultavasti Mariupol menetetään lähipäivien aikana kokonaan, sitä ei voine enää pelastaa.

Jotkut maksoivat siitä kovan hinnan.

Klikkaa kuva tästä auki.

 

Ukrainalaiset pääsevät niissä paikoissa, joissa venäläiset sotilaat ovat toden teolla pommittaneet siviilikohteita, vasta nyt tutkimaan pahimpia pommituskohteita. Eläviä ihmisiä ei enää löydy, mutta satoja kuolleita.