Mellakat levisivät myös Norrköpinkiin, Tukholma valmistautuu huomisiin mellakoihin

Linköpingin suurmellakka levisi nyt myös Norrköpinkiin. Navestadin ongelmalähiössä on poltettu autoja, rikottu paikkoja ja kivitetty poliiseja.

Norrköpingin mellakoiden tausta lienee kuten Linköpingissäkin, Rasmus Paludanin koraanipeijaiset. Mutta, kuten Linköpingissä niin myöskään Norrköpingissä ei Paludania ja palavia koraneja nähty.

Tämä ei kuitenkaan estänyt maahanmuuttajalähiön muslimitaustaisia miehiä pillastumasta täysin. Etniset ovat sotineet poliisin kanssa, ampuneet raketeilla ihmisiä, autoja ja rakennuksia sekä kymmeniä autoja on sytytetty tuleen.

Pt-median Norrköpingin kirjeenvaihtaja kertoo, että Navestadissa pyörii ympäriinsä kommandopipoihin naamioituneita miesjoukkoja, jotka pitävät älämölöä ja uhittelevat ihmisille. Lähinnä kuitenkin keskitytään poliisien kivittämiseen.

Norrköpingissä, kuten myös Linköpingissä, kaupunkibussien kulku on toistaiseksi lopetettu pahiten mellakoista kärsiville alueille. Raitiovaunuja ja busseja on kivitetty ja molotovin koktaileja on heitelty kaupunkibussien kylkiin.

Myös paloautoja kohti on heitelty kiviä ja palolaitos on joutunut perääntymään ja jättämään autoja palamaan omia aikojaan.

 

Valtamedia on tuominnut mellakoiden takia – yksiselitteisesti Rasmus Paludanin, ei mellakoitsijoita. Siis tämä, vaikka Linköpingissä ja Norrköpingissä Paludan ei edes pitänyt koranimanifestejään ja polttanut koraneita.

Monet mediat ovat kirjoittaneet, että tavallisten ihmisten ei pidä kiinnittää koraanin polttamisiin huomiota, ja näin lisätä jännitteitä ja sitä myöten mellakkariskiä.

Mellakoiden pelätään leviävän pitkäperjantaina myös Tukholmaan, sillä Rasmus Paludan ilmoitti pitävänsä koraanipeijaiset myös Rinkebyssä perjantain aikana. Rinkebyssä on ollut pientä liikehdintää illan mittaan, mutta toistaiseksi mitään erityistä ei ole tapahtunut. Luultavasti kylmä räntäsää on hillinnyt pahimpia kiivailijoita. Mutta tilanne voi huomenna olla hyvinkin räjähdysherkkä, sillä ilmaan on ladattu paljon odotuksia mellakoinnista.