Suomi-neito Natoon?

Perussuomalaiset ovat toimineet jälleen kerran järkevästi, kun eivät ole sännänneet päätäpahkaa kannattamaan Natoa, vaan ovat kaiketi päätymässä tähän vasta kunnollisen harkinnan jälkeen. Kokoomuksen kova kannatus ei johdu uskoakseni tällä hetkellä ensisijassa puolueen pitkän linjan Nato-kannatuksesta, vaan siitä, että kokkaripresidentti Sauli Niinistö on näyttänyt toimivan oivallisesti juoksemalla Nato-maasta toiseen kuulostelemassa kantoja Suomen Nato-kelpoisuuden suhteen. Toisaalta ihmiset tarrautuvat mieluiten turvattomuuden tunteessaan pitkän linjan oikeistopuolueeseen.


Itse olen – kuten PS puolueena – kokenut, että tämä tulenarka asia on tutkittava huolella ennen varsinaista kannanottoa. Liittymisen ajankohdan on myös oltava tarkkaan harkittu, joten Natoon liittymistä ei mielestäni voi kannattaa järkevästi ilman varauksia. Tyypillisesti pitkään Naton kannalla olleet ovat esittäneet kantansa henkseleitä paukuttaen, ylpeinä siitä, että ovat olleet Naton kannalla jo eturintamassa. Kuitenkin vielä aivan viime viikkoina jopa asiantuntijat ovat olleet epätietoisia, kuinka Nato-prosessi käydään lävitse, vaikka tämä on keskeinen huomioitava asia, kun Nato-kantaansa harkitsee. Kuten Sauli Niinistökin on kommentoinut, epäonnistunut Nato-prosessin läpivienti on Suomelle “kuoleman suudelma”. Eli, jos emme esim. tulisikaan hyväksytyksi sotilasliittoon hakemisesta huolimatta, näyttäytyisimme ikään kuin yksin jätettynä, vapaana riistana naapurimme pedonaivoissa.

Eräs itseni umpikujaan Nato-kannatuksen suhteen saattanut asiantuntijalausunto viesti, että Natoon ei hyväksytä toisen maan kanssa konfliktissa olevaa maata, ja että kyberiskujen kohteeksi joutuminenkin nähtäisiin sodan osapuolena olemisena. Ilmeisesti tämä oli kuitenkin väärää tietoa, kun en ole huomannut, että tällaista ongelmaa olisi nähty sen koommin liittymisen tiellä.

Olen pitänyt tärkeinä myös riittäviä turvallisuustakuita Nato-prosessin aikana, vaikka toisaalta Venäjän hyökkäysvoiman heikkeneminen sinänsä saattaisi riittää tällaiseksi jo itsessään. Toisaalta Venäjällä on edelleen likaisia keinojaan maavoimien ollessa heikkoina, joita se ei kaihda käyttää, jos se vain kokee niiden käytön operatiivisesti tarkoituksenmukaisina. Koska olemme ilmeisesti saamassa USA:lta ja Britannialta turvatakuut mahdollisen Nato-prosessin ajaksi, liittyminen puolustusliittoon vaikuttaa turvallisemmalta vaihtoehdolta kuin liittoutumattomuus.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan pidin vielä aika todennäköisenä, että Putin haikailisi ainoastaan vanhan Neuvostotasavallan alueita takaisin ja että tämän kopla ajattelisi, että Suomi on hyödyllisempi liittoutumattomana ja suhteellisen hyvinvoivana puskurivyöhykkeenä Naton ja Venäjän välillä. Sittemmin olen kuullut sen verran monelta fiksulta ihmiseltä, että Putin olisi ilmaissut katuvansa myös sitä, että Lenin antoi itsenäisyyden Suomelle, että näin varmaan on. Tämä kertoo Suomen voivan olla Venäjän hyökkäyssuunnitelmissa jo lähitulevaisuudessa ilman mitään lisäsyytä.

Oliko se armeijan ex-tiedustelueversti Martti J. Kari vai evp. kenraalimajuri Pekka Toveri, kun on lausahtanut, että Venäjä hyökkää Suomeen, jos sille tulee tähän operatiivinen tarve. Sitä ei ole nyt, mutta se voi syntyä ilman minkäänlaista syötettä Suomelta. Em. sotilasasiantuntija lisäsi vielä, että “Venäjä ei jätä hyökkäämättä Suomeen siksi, että suomalaiset ovat niin mukavia”. Venäjän hallinnon äärimmäisen pahuuden paljastuttua kerros kerrokselta on varmaa, että asia on juuri näin. Muutaman päivän takainen uutinen siitä, kuinka Venäjän hallinto on USA:n tiedustelutietojen mukaan suunnitellut jo ennen hyökkäystä Ukrainan siviileihin kohdistuneet hirmuteot, on viimeisin keskeinen paljastus. Ei vain voi kuin ihmetellä ja raivostua, ettei USA varoittanut Ukrainan siviilejä asiasta etukäteen. Kotosuomalaiseen Espooseen niin kooltaan kuin hyvinvoivan keskiluokkaisuudenkin perusteella vertautuvan Butsan asukkaita raiskattiin, kidutettiin, murhattiin ja poltettiin massoittain Putinin hallinnon toimesta ja kaupunki tuhottiin. Samoja suunnitelmia toteutetaan kaikkialla Ukrainassa, minne Putinin Mordorin valtakunnan koura vain pääsee tunkeutumaan.

Koen itse ja varmaan suuri osa suomalaisista, että täällä saa elää liikaa pelko perseessä, kunnes saamme vahvistettua turvallisuuden tunnettamme sen kärsittyä nyt todella kovan kolauksen. Saa suurin piirtein elää jatkuvasti valmiustilassa. Mistä muualta saisimme lisättyä turvallisuuttamme, paitsi hyökkäämisen kynnystä nostavasta Natosta? Tietenkin voimme kasvattaa puolustusbudjettiamme, mutta väestömäärämme jää edelleen liian vähäiseksi ja lisäksi se uhkaa käydä punavihreässä ilmastossa sekalaisine maahanmuuttajaseurakuntineen epämääräiseksi, epäyhtenäiseksi ja hataraksi.

Venäjän kynnys hyökätä mihin maahan tahansa on varmasti nyt psykologisesti erityisen matalalla, koska hallinto on jo menettänyt kasvonsa kaikessa mahdollisessa muun maailman silmissä. Itse asiassa uudeksi syvänteen pohjaksi taisi paljastua juuri Putinin hallinnon todennäköinen kemiallisten aseiden käyttö tuhotussa Mariupolissa. Toisaalta Suomen armeijan asiantuntija arvioi Susanne Päivärinnan podcastissa, että Venäjän hyökkäyskalustosta on jo noin 70 % tuhoutunut urhoollisten ukrainalaisten ansiosta ja niinpä Venäjällä kestää vuosia, kunnes se voisi muodostaa jälleen vakavan sotilaallisen uhkan Suomea kohtaan. Oikea ajankohta liittyä Natoon vaikuttaisi siten olevan juuri nyt. On myös syytä huomata, että esimerkiksi Nato-maa Turkin suurlähettiläs kommentoi vasta, että Suomi on heidän mielestään jo liian kauan jahkaillut Natoon liittymisen suhteen ja kohta tilanne voi olla jo se, ettei Suomea nähdä enää tervetulleeksi, jos se vielä peräytyy aikeistaan.

Nato-kannanmuodostuksessa on toki huomioitava vielä sekin, että kuinka se vaikuttaisi maamme itsenäisyyteen. Olemme jo nykyisellään Naton-läheinen kumppani isäntämaasopimuksineen. Sotilasasiantuntijoilta on kuultu, että meidät voi jo nähdä tavallaan liittoutuneena, mutta ilman Naton merkittävimpiä hyötyjä. Toisaalta Venäjän hallinnon tunnoissa muodollisella liittoutumattomuudellamme on selvästi iso merkitys, koska Venäjä vastustaa kovasti liittoutumistamme. Tätä meidän tuskin kannattaa kovasti empatisoida maan johdon raiskatessa, murhatessa ja polttaessa karrelle jo ennestään kovia kokeneen naapurimaamme Ukrainan asukkaita.

Nato-jäsenyys tuskin kaventaa laajemmin ja meille haitallisella tavalla itsenäisyyttämme. Ovathan esimerkiksi Erdoganin Turkki ja Unkarikin jäseniä.

Nato-pohdinta koskee meitä, mutta Ukrainan kärsimykset ja tulevaisuus kalvavat tällä hetkellä päällimmäisinä mieltä. Älkäämme milloinkaan unohtako ukrainalaisia, jotka joutuvat kokemaan urhoollisina äärimmäisiä uhrauksia myös meidän edestämme!

(Kirjoittaja on potentiaalinen eduskuntavaaliehdokas Uudellamaalla.)

Subscribe
Notify of
guest
73 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Paavo/ Pt-media
Admin
15.4.2022 10:31

Huom! Kaikki Ilkka Kanervaa solvaavat viestit poistetaan ja kirjoittajalle lätkäistään kommentointiesto.

Pitäs jumankauta olla sen verran käytöstapoja, että hetki sitten kuollutta henkilöä ei julkisesti solvata. Tai jos tekee mieli solvata, niin perustaa oman median ja tekee sitä siellä.

Kiitos.

Ilkka Kanerva
Ilkka Kanerva
14.4.2022 23:23

..

EMPAATINEN kokoomus
EMPAATINEN kokoomus
15.4.2022 00:40
Vastaa...  Ilkka Kanerva

jos joku kokoomus fanaatikko lukisi nämä mielipiteeni
hän järkyttysi faktoista
ja kieltäisi ne jollain emä siirappisella pöyristymisellä
kuten valtamedia tekee

EMPAATINEN kokoomus
EMPAATINEN kokoomus
15.4.2022 00:45

liberaali demokratia on sitä ku jotkut idiootit haluavat samat poliitikot valtaan 40 vuotta putkeen

vaikka heidän politiikansa heidän äänestäjille
merkitsisi viisiä hautajaisia

yksinäistä vanhuutta sen takia

köyhyys loukkua ja kuolemaa vanhainkodin lattialle

kyydissä Kastuu etumus
kyydissä Kastuu etumus
15.4.2022 01:26
Vastaa...  Ilkka Kanerva

Creeby joe bildenillä on samat harrastukset
sillä erotuksella että hänellä ei enään seiso
eli hän on liberaali naisten mielestä vaaraton namusetä ja suur mies

X
X
15.4.2022 01:31
Vastaa...  Ilkka Kanerva

Muistan -90 luvun alun, oli synkkää aikaa. Nyt meillä on ”miten niin ei oo fyrkkaa, on mun mutsilla ja faijalla ainakin, ei tartte kun pyytää lisää” Sanna. Raha on niin moukkamaista, siitä pitää päästä eroon mahdollisimman pian. Antaa vaikka ennemmin Afrikkaan tai jotain ennemmin kun ”baby boomereille” tarpeeseen.

Ei Jatkoon!
Ei Jatkoon!
15.4.2022 17:09
Vastaa...  Ilkka Kanerva

Suomen olisi pitänyt mennä Natoon sillon kuin Norja ja Tanskakin menivät eikä jättäytyä Venäjän alusmaaksi.

Suomen olisi pitänyt etsiä Idänkaupan sijalle muut kauppakumppanit mutta jäi Venäjästä riippuvaiseksi nöösipojaksi. Mahtoi Venäjää vituttaa kun Suomen Nokia-menestys alkoi! Ja ilahduttaa kun se lässähti. Venäjä haluaa pitää Suomen heikkona perseennuolijana jota itseasiassa halveksii.

Ryssä on barbaarimoukka, minkkiturkin alla väijyy yksinkertainen slavokehariöykkäri joka luulee itsestään aivan liikaa.

Bling Bling
Bling Bling
14.4.2022 23:25

Mihinkään erityiseen pohdintaan ei ole enää tarvetta. Kaikki tieto, mikä tarvitaan Suomen NATO-jäsenyyden varauksettomaan tukemiseen, on kaikkien saatavilla muutamassa minuutissa. Suomi teki aikoinaan virheen jäämällä NATOn ulkopuolelle kun Baltian maat siihen liittyivät ja nyt tilaisuuden avautuessa uudelleen, korjaamme virheen ja olemme valmistautuneet tähän jo pitkään.

Se, mitä Venäjä tekee ns. harmaan ajanjakson aikana, ei ole enää oleellista, sillä olemme myös varmistaneet selustaamme riittävästi. NATO-jäsenyys antaa Suomelle ensimmäistä kertaa toisen maailmasodan jälkeen tosiasiallisen itsenäisyyden ja siten laajentaa merkittävästi mahdollisuuksiamme toimia maailmassa.

Ukrainalaiset taistelevat Suomen itsenäisyyden, Euroopan turvallisuuden ja koko vapaan maailman puolesta.

Make's Perfect sense
Make's Perfect sense
15.4.2022 01:17
Vastaa...  Bling Bling

Ukrainalaiset taistelevat Suomen itsenäisyyden, Euroopan turvallisuuden ja koko vapaan maailman puolesta.

OMFG, ukrainalaiset taistelevat sen takia että ukrainalaiset, venäläiset ja länsimaalaiset poliitikot tunaroivat NATO-pyrkimyksillä ja lupauksilla. Jos ukrainan tai länsimaiden poliitikot ois vaan sanonu että Ukrainan kannattaa Natoilun sijaan ottaa Suomesta mallia siihen miten Venäjän naapurissa tasapainotellaan, niin koko sotaa ei ois syttyny!

Tuo sota tulee päättymään siihen että Ukrainalle jää tuhotut kaupungit, perustuslakiin liittoutumattomuus ja aluemenetyksiä. Lisäksi iso osa koulutetuimmista ukrainalaisista menetetään juurtumaan turvapaikkamaihin eikä ryssä kuitenkaan maksa korvauksia mistään. ”Euroopan turvallisuus”, terroristit saavat pian ukrainasta it-ohjuksia

Minä
Minä
15.4.2022 13:09

Mielestäsi Ukrainan olisi tullut alistua Venäjän tahtoon ja unohtaa oma tahtonsa?

Minun mielestäni Venäjän olisi pitänyt antaa ukrainalaisten elää, kuten itse haluavat. Ukrainalaisten asioista päättäminen ei kuulu Venäjälle, kuten ei suomalaistenkaan asioista päättäminen.

Ainoat terroristit Ukrainassa ovat venäläisiä.

Uskottavammin Venäjä tulee pitkän ja raskaan sodan tuloksena poistumaan Ukrainasta, kun Venäjän armeija on kuluttanut itsensä liki loppuun ja Venäjän talouskin on romahtanut.

Ukraina tulee saamaan paljon apua jälleenrakentamiseen, Venäjä ei.

Make's perfect sense
Make's perfect sense
15.4.2022 13:59
Vastaa...  Minä

”Mielestäsi Ukrainan olisi tullut alistua Venäjän tahtoon ja unohtaa oma tahtonsa?”

En minä niin sanonut. Poliitikkojen tärkein tehtävä on omien kansalaistensa turvallisuudesta huolehtiminen. Olisi ollut ukrainalaisille parempi jos poliitikoilla olisi ollut sen verran historiantietämystä että suurvallat eivät salli kilpailevia sotilasliittoja rajanaapurikseen, jos sen voivat jotenkin estää. Ukrainan sota olisi ollut estettävissä, vain ilmoittamalla että aiomme olla sotilaallisesti liittoutumattomia.

Jos kuubalaiset havaitsisivat että jees saadaan paljon rahaa kun kaavoitetaan ohjustukikohtia Pakistanille, Venäjällä, Iranille, Kiinalle ja Pohjois-Korealle. Niin sinun mielestäsi Kuubalaisten asioista päättäminen ei kuulu USA:lle. Olisitko yllättynyt jos USA olisi eri mieltä?

Minä
Minä
15.4.2022 15:12

Venäjän rajanaapureina on jo ennestään Nato-maita. Nato ei ole USA, mutta USA on yksi Naton jäsenmaista.

Kuuba-esimerkkisi ei oikein toimi tuossa yhtälössä.

Venäjä on suuri maa, mutta ei suurvalta, vaan Italian kokoinen talous, suuret puheet ja kovin militaristinen sekä imperialistinen.

Naapurit haluavat Natoon, koska Venäjä on selvä uhka ja heillä on myös pitkä kokemus siitä uhasta. Olisi Venäjä toisenlainen, ei kukaan kokisi mitään tarvetta puolustusliitolle.

Bling Bling
Bling Bling
15.4.2022 19:31

Arvelinkin, että tarttuisit tuohon viimeiseen virkkeeseen.

Vaikka esittämäsi skenaario vahvistaakin näkemystä, jonka mukaan ainoa hyvä ryssä on kuollut ryssä, en silti ihan vielä lähde tälle linjalle siitäkään tosiasiasta huolimatta, että jokainen ukrainalaisten demilitarisoima ja lannoitteeksi muuttama ryssä on kuitekin juuri se hyvä ryssä, sillä se ei enää ryöstä, raiskaa, tuhoa ja tapa suomalaisia – tai muunmaalaisiakaan – sotilaita ja siviilejä.

X
X
15.4.2022 00:08

Kuunnellessani äitiäni joka oli neljä vuotias kun talvisota syttyi, muistaa mainita että ensimmäinen muistikuva oli Mikkelin pommitukset. On syöpynyt mieleen. On ehdottomasti totta että ainakin minua v******a olla venäjän vinkuleluna, ryssä puristaa ja me vinkaistaan. Kuulumme länsimaihin, vaikka mikä olisi. Olen Naton kannalla, siinä on riskinsä mutta joskus on uskallettava.

X
X
15.4.2022 00:16
Minä
Minä
15.4.2022 13:15
Vastaa...  X

Niinpä se Moskva meni meren syvyyksiin. Olipa syy sitten ukrainalaisten ohjusten tai venäläisten ihan oman töpeksinnän, oli lopputulos venäläisä turhauttava ja ukrainalaisia innostava. Saivat nyt lisätä Venäjän ylpeyden, sotalaiva Moskvan, romutettujen listalle.

Make's Perfect sense
Make's Perfect sense
15.4.2022 00:37

No jaa, eipä tarvitse enää persuja äänestää.

Koska viimeksi Venäjällä ollut sotilaalisia vihamielisyyksiä Suomea kohtaan? Ja miksi te puusilmät ette näe että nykytilanne, jossa Suomi on liittoutumaton puskurivaltio on täsmälleen se mitä Venäjä haluaa ja tarvitsee? Venäjä on vittuillut ja riidellyt koko ajan kaikkien länsimaiden kanssa mutta ei Suomen – miksi? Siksi ettei se tahdo sotilasliittoa naapuriinsa koska suurvallat ei salli sotilasliittoa naapuriinsa – ei USA, Kiina eikä NL/Venäjä. Venäjän nato-kammon takia Suomella on ollut geopoliittinen etulyöntiasema venäjän luonnonvaroihin ja Venäjän maksama muuri ”The Wall” joka estää matujen kansainvaellukset. Huonot venäjäsuhteet luovat maa-riskin ja nostaa korot, vie investoinnit, halvat raaka-aineet ja tuo miljoona matua.

X
X
15.4.2022 01:12

Venäjä on säännöllisen epäsäännöllisesti höpöttämässä esimerkiksi Suomen itsenäisyydestä, täysin mahdollista että yksi päivä päättää korjata tilanteen. Tulee ”vapauttamaan” Suomalaiset. Löyhän maahanmuutto politiikan vastustamisen takia äänestän Perussuomalaisia.

Make's Perfect sense
Make's Perfect sense
15.4.2022 01:40
Vastaa...  X

Löyhän maahanmuutto politiikan vastustamisen takia äänestän Perussuomalaisia.

Putin on narsisti ja narsisti kostaa sen että häpäistään. Vaikka Suomi oikeasti liittyis Natoon – epäilen Turkin korruptoimattomuutta, niin Putlerin pitää jollain tavoin KOSTAA Suomelle tuo Nato-häpäisy, jonka Putler itse aiheutti. Kaikkein luontevin tapa kostaa on antaa matujen kansainvaeltaa Venäjän alueen lävitse. Niitä voi tulla oikeasti miljoona. Sen jälkeen Kaikki tuo mitä Paavo uutisoi Ruotsista on totta myös Suomessa… gangteriammuskelut, koulujen ja kirkkojen poltot, joukkopuskaraiskaukset, autogrillit, mellakat, pommitukset, klaanirikollisuus, parvekeelta tippuvat naiset.

Tuolloin ei auta vähääkään että joku persu puolue vastustaa, kun kokoomus tekee pakolaisbisnestä ja SDP saa äänestäjiä.

Kukavaan
Kukavaan
15.4.2022 03:25

”Kaikkein luontevin tapa kostaa on antaa matujen kansainvaeltaa Venäjän alueen lävitse. Niitä voi tulla oikeasti miljoona.”

Suomalaisten tulisi osata olla päästämättä matuja maahan. Jos tulee laumoittain, niin raja-asemat kiinni.

Make's perfect sense
Make's perfect sense
15.4.2022 11:15
Vastaa...  Kukavaan

Suomalaisten tulisi osata olla päästämättä matuja maahan. Jos tulee laumoittain, niin raja-asemat kiinni.

”Suomalaisten tulisi osata olla”… suomalaiset tahtovat, MUTTA poliitikot ja korruptoidut tulevat toimimaan kuten Suomessa+Ruotsissa ennenkin.

Vai onko sinulla mitään näyttöä että Suomi tulisi tekemään kuten Unkari tai edes Tanska. Ei tee! Voit luotaa siihen että kommarit ja kokkarit tulee jarruttamaan kaikkea matuesto-jarrutusta kv. propagandalla, puheilla kv. sopimuksista sopimuksilla. Kun maahan tunkee satoja tuhansia ne leiritetään ja Suomi on kuin kreikka tänään, paitsi että tulevat matut ei tahdo Suomesta enää toiseen maahan.

Kyse ei ole raja-asemista, vaan 1300km rajasta. Kun ryssät vie matut rajan yli, niin takaisin niitä ei saa palautettua- Venäjä ei niitä ota.

Metsäkulman Murre
Metsäkulman Murre
15.4.2022 13:09

”Kyse ei ole raja-asemista, vaan 1300km rajasta.”

Juuri näin. Koko raja tulee pystyä valvomaan. Olisiko aidoista, esteistä ja miinoista apua. Rajan ylittäminen on tehtävä niin kalliiksi laittomasti maahan pyrkiville, että he etsivät muita kohteita.

Ongelma Suomen rajaturvallisuudelle on oman väestön yksilöt, jotka vastustavat niitä asioita, jotka mahdollistavat heidän turvallisuutensa ja hyvinvointinsa. He ovat joko tynnyrissä kasvaneita naiveja ihmisiä, tai pahoja tai itsetuhoisia.

Make's perfect sense
Make's perfect sense
15.4.2022 14:43

Koko raja tulee pystyä valvomaan.

Haloo, Berliinin muuri oli hirveän kallis, 155 kilometriä pitkä, 3,6m korkea, piikkilangoitettu, miinoitettu ja 302 vartiotornilla varustettu. Koko ajan puolen kilometrin välein oli konekiväärit ampumassa ja silti 5000 henkeä pääsi suurin piirtein ehjänä muurin toiselle puolen.

Suomi muuttuisi kv. roistovaltioksi sillä hetkellä kun ”turvapaikanhakijoita” aikaisi kuolla suomalaisten miinakenttiin ja konekivääritulitukseen. Kommunistit ja globalistit ajaisivat suomalaispoliitikkoja syytteisiin rikoksista ihmisyyttä vastaan(murder) ja tappava aitajärjestely purettaisiin välittömästi. Muut EU-maat eivät ottaisi turvistaakkaa jaettavakseen Suomesta, kuten eivät ota kreikasta tai Italiasta eivätkä turvikset lähtisi täältä; he olisivat jo perillä.

Juha Sipilä
Juha Sipilä
15.4.2022 23:43

VOI HALVATTU, NYT TULI MEIKÄMANNELLE OIKEA SHOKKIEN SHOKKI.

Juha Sipilä
Juha Sipilä
15.4.2022 23:41

NYT OLEN AIVAN MAAILMANLOPUN SHOKISSA.

liisa vtuhorsmanperse
15.4.2022 13:57
Vastaa...  Kukavaan

Tuo tosiaan saattaa olla tapa kostaa natoon meno, laskea kaasun sijasta suoraan paskaa maahamme, toisaalta meillä on logistiikka kunnossa tässähän ollaan etuvartiossa eulle, kuljetukset ja taakanjako tulee hoitaa keskiseen eurooppaan, jossa on valmiiksi valtavat muslimiyhteisöt ruotsikin ottaa varmaa pari miljoonaan musulmaania heti jos saatavilla, oikeastaan noiden pitäisi maksaa meille noista, itse toimittavat tornion kautta pelkkiä sotarikollisia raiskaajia huumekauppiaita, eipä silti Ruotsi on modernin ihmiskaupan mallimaa, siksi saksalainen käytti ruotsia kumppani sodan aikaan neuvotteluissa ja halusivat myös pitää maan liitoutumattoma, tottahan se on jotta maan vauraus piilee pitkälti tuossa. Mutta nyt Natoon svedutkin, nahkatakkinen tyttö on nähnyt helvetin, ja kertoi sen teille.

Juha Sipilä
Juha Sipilä
15.4.2022 23:28

NYT OLEN AIVAN MAHDOTTOMASSA SHOKISSA, TÄMÄ SHOKKIHAN ON KUIN PAHA KANKKUNEN.

Juha Sipilä
Juha Sipilä
15.4.2022 23:31
Vastaa...  Juha Sipilä

VOI IESUS RISTUS, KUN PUKKA PÄÄLLE OIKEIN KOVAA SHOKKIS.

X
X
16.4.2022 01:03

Mulle riittää että PS vastustaa löyhää maahanmuuttopolitiikkaa, koskee Afrikkaa ja Lähi itää. On itärajan ”aukioloa pakolaisille” tilanteen korjaamista vaatinut myös Sauli Niinistö. Lainsäädäntöön rajan sulkemisen mahdollisuutta. Puolan Valko Venäjän ja Kreikan tapahtumien jälkeen.

Reijo Ruotsalainen
Reijo Ruotsalainen
15.4.2022 01:53

Ei ole kyse viimeisistä vihollisuuksista (isoviha, pikkuviha, Bobrikoff, punaryssät, talvisota, jatkosota) vaan tulevista vihamielisyyksistä. Ryssä on hyökännyt ilman mitään syytä naapuriinsa, ja me olemme kanssa naapuri.

Jos ei liittouduta isompien kaverien kanssa niin ryssien ohjelmassa on Talvisota 2.0.

Make’s perfect sense
Make’s perfect sense
15.4.2022 02:22

Miksi Venäjä hyökkäisi `Suomeen talvisota 2.0 tyyliin, jos Suomi olisi liittoutumaton puskurivaltio?

Ennen talvisodan syttymistä NL about väänsi itsensä solmuun pyrkiessään varmistamaan että suomalaiset ei päästä Natseja alueensa lävitse. Ryssä esim. halusi vuokrata Suomen ulkosaaria omille tykeilleen, tarjoutui linnoittamaan saaret Suomelle, ehdotti Karjalaan maanvaihtoa ja 2 vko:a ennen Mainilaa tarjosi Suomelle tykkejä joilla ampua natseja jos ja kun tulevat. Suomalaispoliitikot jahkaili jatkuvasti ja olivat sitten yllättyneitä kun ryssä katkaisi neuvottelut ”yllättäen”. Eli semmoinen tausta sillä suomalaisten joutumisella ”yllättäen” hyökkäyssodan uhriksi. Pahoin pelkään että ryssä aiheuttaa tulevan Natoliitoksen takia niin paljon matu- ja talousharmia että kaikkia kyrsii.

Kukavaan
Kukavaan
15.4.2022 03:41

Saksan ja Neuvostoliiton välinen hyökkäämättömyyssopimus solmittiin 23. elokuuta 1939. Saksa ja Venäjä miehittivät yhdessä Puolan, tosin venäläiset viivyttelivät syyskuun 17. päivään asti. Suomalaisille päättäjille Saksa ja Venäjä ovat näyttäneet kaveruksilta. Vielä 1941 saksalaisia upseereita oli Punaisella torilla Vapun päivän paraatia seuraamassa.

Ei siis ihme, että mahdollisiin venäläisten puheisiin Saksasta uhkana on Suomessa suhtauduttu epäilevästi.

Make's perfect sense
Make's perfect sense
15.4.2022 12:19
Vastaa...  Kukavaan

Vaikka tekivät hyökkäämättömyyssopimuksen, niin ”Jartsevin mukaan neuvostohallitus oli varma, että Saksa suunnitteli hyökkäystä Neuvostoliittoon ja että suunnitelmiin kuului sivustaisku Suomen kautta.”

Totta kai tuo huoli kerrottiin suomalaisministereille perusteluksi siihen miksi NL tahtoi maa-alueiden vaihdolla siirtää rajaa kauemmaksi Leningradista kuin tuolloinen 32km.

Totta kai arvostan täysillä ja Suomen (ja nyt Ukrainan) sankarillista puolustusta ryssän hyökkäystä vastaan. Mutta sen vain sanon että Suomen (ja nyt Ukrainan) poliitikot tunaroi maansa sotaan jonkin kärpäsenpaskan kokoisen periaatteen takia.

Jos Stalin kerrain oli niin 100% varma Hitlerin aikeista, niin yhtään ryssää ei olisi turhaan kannattanut tapattaa Suomen rintamalla. Huonot poliitikot=valtavat tuhot

public_domain_by peltimikko(wikipedia).png
Minä
Minä
15.4.2022 13:46

Nuo kartassa näkyvät aluevaatimukset olisivat avanneet näppärästi helpomman tien hyökätä Suomeen.

Ennen Talvisotaa Suomella ja Saksalla ei ollut sen tapaista yhteistyötä, että olisi ollut syytä pelätä saksalaisten hyökkäystä Suomen kautta.

NL halusi valloittaa Suomen ja oli valmistautunut siihen monin tavoin. Siitä ei ole epäilystäkään. Raatteentien kulkijathan olivat matkalla Ouluun propagandamateriaalit ja painokoneet valmiina. Kannaksen kautta pyrkivät paraatimarssina Helsinkiin.

Make's perfect sense
Make's perfect sense
15.4.2022 15:11
Vastaa...  Minä

Nuo kartassa näkyvät aluevaatimukset olisivat avanneet näppärästi helpomman tien hyökätä Suomeen.

Entä oliko NL huoli leningradin turvaallisuudesta aito vaan tekosyy hankkia tie hyökätä Suomeen. No miten kävikään, Nazi-saksa säntäsi heti tilaisuuden tullen piirittämään Leningradia 900 päivän ajaksi tappaen sen väestöstä ainakin 631 tuhatta ihmistä lähinnä nälkään. Eli periaattessa oikeassa ryssät oli Leningrad huolineen.

Ja suuressa kuvassa tuo vaadittu alue oli kärpäsenpaskan kokoinen ja Suomi olisi saanut vastineeksi paljon suuremmat alueet itä-karjalaa Repolasta ja Porajärveltä. Eli minun mielestäni vastuullisten suomalais- (ja nyt Ukrainalais)poliitikkojen olisi pitänyt osata ajatella geopoliittista tilannetta paljon huolellisemmin,jotta turhat sodat olisi voitu välttää.

public domain by peltimikko(wikipedia)2.png
Minä
Minä
15.4.2022 14:37

Mitä tuhoihin tulee, olisivat tuhot olleet monin verroin pahemmat, jos Suomi olisi antautunut Viron tavoin. Turha kuvitella, että nuo aluevaatimukset olisivat riittäneet Neuvostoliitolle, joka oli valmistautunut ottamaan Suomen haltuunsa.

Make’s perfect sense
Make’s perfect sense
15.4.2022 16:03
Vastaa...  Minä

”antautunut” ennen WWII syttymistä kukaan ei vaatinut Suomea antautumaan. Stalin tarjosi suomalaisille tykkejä ja apua linnoituksen rakentamiseen sekä vaihtokaupassa laajempia alueita kuin mitä tahtoi suomalaisilta.

On 100% varmaa että kukaan ei tarjoa tykkejä toiselle valtiolle jonka kimppuun aikoo pian hyökätä.

Suomi poliitikot siis epäonnistuivat talvisodan estämisessä – vai olivatko Suomi-poliitikot jotenkin erityisen taitavia tuolloin?

VMP
VMP
15.4.2022 20:30

Hitto tosiaan kun suomelle ei kelvannut venäläisten linnoitukset mutta häveliätä katsos niin ei niin isoa lahjaa voineet ottaa olisihan se ollut hienoa, että venäläiset olisivat vaikka linnoittaneet helsingin suoraan…

VMP
VMP
15.4.2022 20:28

Niin ja samaan aikaan stalin suunitteli suomalaisten kuljetusta siperiaan… Voi itku, ettei sen aikaiset suomalaiset poliitikot antaneet ensin persettä olisihan se ollut tyylikkäämpää?

Suomi Finland
Suomi Finland
15.4.2022 14:35

”Miksi Venäjä hyökkäisi `Suomeen talvisota 2.0 tyyliin, jos Suomi olisi liittoutumaton puskurivaltio?”

Me ei olla mikään vitun puskurivaltio. Ryssät painukoot helvettiin vaatimuksineen.

Minä
Minä
15.4.2022 14:42

”Miksi Venäjä hyökkäisi `Suomeen talvisota 2.0 tyyliin, jos Suomi olisi liittoutumaton puskurivaltio?”

Juuri siksi, että Suomi olisi silloin helppo nakki, eikä valloitukseen muut sotkeutuisi.

Se, että sinä et keksi syytä, ei suinkaan tarkoita, etteikö Venäjä keksisi syitä ja sitten esittelisi tekosyitä. Sanoihan Putin, että Suomen itsenäisyys oli Leninin virhe.

Leninhän ei suunnitellut, että Suomi olisi itsenäinen, mutta taipui Suomen itsenäisyyteen, koska niissä oloissa ei pystynyt pitämään Suomea. Sen sijaan yllytti ja aseisti punavallankumosta, jonka tavoite Lenin kirjoissa oli tehdä Suomesta kommunistinen maa, joka sitten liittyisi Neuvostoliittoon.

Minä
Minä
15.4.2022 14:47
Vastaa...  Minä

Venäläinen ajatustapa on imperialistinen, se haluaa palauttaa Venäjän suuruuden ja kun se on tehty Suomen suunnalla, on seuraava etappi Ruotsi, jonka jälkeen tulee Norja, koska siellä on Venäjän ikiaikainen tavoite: Atlantin rannikko.

Jukka Räsänen
Jukka Räsänen
15.4.2022 17:11

Tuollaisesta en ole kuullutkaan.
Oletko hyvä ja kerrot lähteen jossa kerrotaan Venäjän halunneen linnoittaa Suomea ja antaa Suomelle tykkejä?
Venäjä kyllä ehdotti aluevaihdoksia välillä Kannas Itä Karjala mutta halusi myös saada sotilastukikohdan Hangosta.
Nuo saaret se halusi itselleen
Ei linnoittaa niitä Suomea varten.
Mikäli sinulla on antaa lähde näille minulle uusille väitteille niin mielellään otan vastaan.
Tuosta sotilastukikohdasta sen verran että Baltian maat suostuivat Venäjälle sellaiset luovuttamaan ja kuinkas sitten kävikään?

Make's perfect sense
Make's perfect sense
15.4.2022 17:46
Vastaa...  Jukka Räsänen

Muistaakseni talvisodan syttymisen juhlavuonna 1999 Yle.fi:llä julkaistiin laaja artikkelisarja ”Suomen tie talvisotaan” jossa oli yhtenä kirjoittajana professori Nevakivi. Tuo artikkelisarja oli minulle täysin silmät avaava kokemus sillä olin itsekin ollut siinä uskossa että Molotov ja Ribbentrop vain jakoi itä-euroopan ja sitten Mainila laukaukset. Kaikista järkyttävin siinä oli tuo 2 viikkoa ennen Mainilan laukauksia tapahtunut tarjous tykeistä, sillä mielestäni se jo yksin viittasi siihen että NL ei ollut innostunut kuluttamaan joukkojaan hyökkäämällä Suomeen vaan vain vaati Suomen puolustavan aluettaan.

Ei tuo tykkiapu outo ajatus ole myös Max Jakobsenin mukaan: ”mikäli Suomi vastustaisi saksalaisten maihinnousua, Neuvostoliitto antaisi sotilaallista ja taloudellista apua

Minä
Minä
16.4.2022 04:50

On yksi asia, mitä NL lupaili ja ihan toinen asia, mitä NL teki. Katso Viroon, niin ymmärrät eron.

VMP
VMP
15.4.2022 20:33
Vastaa...  Jukka Räsänen

No kyllä se suomea olisi linnoittanut ja tykkejä sijoitellut ja olisi kyllä sieltä suomelle pommiakin riittänyt oikein hyvin… Nythän venäjäkin halusi vain linnoittaa aluksi tuosta krimin suojellakseen ihmisiä natseilta…

VMP
VMP
15.4.2022 20:25

Suomen olisi pitänyt tarjoutua linnoittamaan retusaari ja sijoittamaan sinne tykistöä suojaamaan pietaria olisi ollut syvä ystävällisyyden osoitus, eihän se venäjän aina tarvitse olla osoittamassa ystävyyttään..

Juha Sipilä
Juha Sipilä
15.4.2022 23:45

TÄMÄ OLI VIIMEINEN PISARA, ISOMPAA SHOKKIA EN SAA MILLÄÄN AIKAAN.

liisa vtuhorsmanperse
15.4.2022 19:47

Mielenkiintoinen näkökanta perusteltukin, vihaa on nyt niin paljon ilmassa jottei järki sekaan sovikkaan. Nato tuo suuria mullistuksia, luonovarabointti jää., siitähän tässä lie eniten kysy. Kiina himoitsi jopa tunnelia suomesta euhun vai oliko Espoosta 😉 tuo, tätä vedätti isot rahamiehet ihmettelin hanketta ääneen ja sain vihamiehiä tuosta, tuolloin kävi jo mielessä jotta kohta rytisee, luononvarojen kysyntä on korkeinta koskaan, ilmastovuohotus on mittavin luonontuho koskaan, käytännössä kaikki teollisen ajan laitteet menee uusiksi, ehkä täysin turhaan? talouden uusjako on merkittävä. Maailmansota sopii tilanteeseen pelottavan hyvin.. Uusi isojako käydään, suomenheimoa tulisi vaalia, saada tuosta takuut Eun liittovaltiolta. Toivotaan jotta hallinto saadaan pienenmäksi provinsina Eun

VMP
VMP
15.4.2022 20:34

Onks tää sun toinen nimimerkki 🙂

liisa vtuhorsmanperse
15.4.2022 21:01
Vastaa...  VMP

Joo, yleensä käytän vain etunimeä oli pakko yksilöidä ”sukunimen” avulla ettei sekaannu 😉

VMP
VMP
15.4.2022 20:17

Minkäs takia venäjä on jo vuosia opettanut suomalaisvastaista historiaa taas kerran? Ja venäjä ei ole vittuillut? Nato on puolustusliitto. Varsovan liitto oli sotilasliitto. Jopa tämä vankilassa oleva oppositio johtaja venäjällä on ilmoittanut, että suomi on osa venäjää…. Minkä takia siellä on ylipäänsä kiihoteltu kansaa suomea vastaan? Se on niiden vika jotka venäjään on investoinut johan ne sen satamankin pölli sun ”hyvien suhteiden” aikana..Mitäs ne niiden hävittäjien jatkuvat ilmatilanloukkaukset on kuin vittuilua kun haluavat tuhlaila meidän bensoja ja kuluttaa hävittäjiä? Millos venäjän armeijan sotaharjoitukset olisivat olleet puolustuksen harjoittelua? Miksi ne aina harjoittelee hyökkäystä? 🙂

Make's perfect sense
Make's perfect sense
15.4.2022 21:36
Vastaa...  VMP

Totta kai venäjä on aina Suomelle ja muille maille iso ongelma. Siinä tuo perkele kuitenkin on aina ihan rajan takana ja suomalaisten pitää koittaa luovia niin että naapuruudesta selvitään hengissä ja taloudellisesti hyvinvoivina.

Nöyristelyn ja uhittelun sijaan suhde pitäis tajuta molemminpuolisesti jonkinlaiseksi ”neighbours with benefits”-suhteeksi. Jos ja kun tajuaa, niin ymmärtää että tässä poikkeuksellisessa suhteessa saa etuja vain kun ei riistä, ryöstä tai vaaranna toisen turvallisuutta.

Esim. Portugalille on yks hailee onko Venäjä kauppasaarrossa tai edes olemassa, mutta Suomelle tuo Venäjä on kuin meri Portugalille. Jos Suomi sulkee rajansa Venäjälle se on kuin Portugali sulkisi osan satamistaan merelle.

Talous Vs. turva… Sotilaallinen suorituskyky seuraa BKT:tä

VMP
VMP
19.4.2022 08:41

Niin kepulaisten venäjän kauppa toimi erilaisilla valtion tuilla, esim. vientituki, lovi kepulaisen kukkarossa tarkoittaa rahaa kansan kassaan..

VMP
VMP
19.4.2022 08:38

Ryssä on uhkaillut koko ajan. Mihin se ryssä tarvitsee sen puskurivaltion? Mitä jos suomi tarvitsee rajanaapureikseen puskuri valtiot? Milloin suomesta ydinasevalta? Ja jos kutsuisit kuitenkin natoa puolustusliitoksi etkä sotilasliitoksi. Saatteko tekin muka äänestää? Toi sun vuodatus muuten on kuin huonon iskelmä laulun sanat. Milloin saamme itänaapuriksemme puskurivalion imperialistista roistovaltio venäjää vastaan?

VMP
VMP
19.4.2022 08:44
Vastaa...  VMP

jaa olinkin jo kirjoitellut tänne..

Joppos123
Joppos123
15.4.2022 01:39

Kyllä me mennään NATO:n ja sille ei putte tai sen lutkuttajat voi enää mitään.
Säälittävät putlerin lutkuttajat ovat tyhjän päällä.
Putler ei niitä halua kun ollaan NATO:ssa ja ei lutkuttajat ketään enää kiinnosta.
Lutkuttajat voisi mennä anus pötkösen sekaan tapettaviksi.
Aatteen ja barbarian puolesta.
Hopi hopi lutkuttajat.

Rullattu
Rullattu
15.4.2022 13:05
Vastaa...  Joppos123

Ryssän nuolijat pelkää persvako kosteana.
Tietävät kyllä mikä on ryssän kätyrin kohtalo heti jos sota syttyy.
Parasta on noiden putinistie kipuilun katsominen kun eivät voi muuta kun itkeä kun Suomi tulee viimeinkin liittymään puolustusliittoon.

Loppuun vielä, keveät mullat Kanervalle, polisiikassa en häneästä isommin välittänyt, mutta monesti tapasin hänet siviilissä ja oli kuin eri ihminen.

Joppos123
Joppos123
15.4.2022 01:50

Ryssää huononpi sotilas on kähtävä.
Ryöstämään ja raiskaamaan on molemmista mutta ei sotimaan.
Samanlaista ihmispaskaa molemmat.
Slava Ukraina, tappakaa ne kaikki.

pöh
pöh
15.4.2022 06:32

Perussuomalaisissa on edustajia joita voin kannattaa, mutta puolueena en pysty persuja enää kannattamaan, enkä siis myöskään äänestämään.
Esimerkkinä se että ovat olevinaan sananvapauden puolella, mutta SU esimerkiksi on estänyt kommentoinnin uutisiinsa vaikka mitään asiatonta en sinne ole varmasti kirjoittanut. Ei eroa enää mitenkään jostain Iltapuluista.
Puolueena nykyään ihan samaa kuin kaikki muutkin eduskuntapuolueet, ja luulenpa että jatkossa selvästi alle 10% puolue.
Ja sinällään harmi, meillä ei ole enää mitään vaihtoehtoa viher globalisteille.

Metsäkulman Murre
Metsäkulman Murre
15.4.2022 13:35
Vastaa...  pöh

”Puolueena nykyään ihan samaa kuin kaikki muutkin eduskuntapuolueet, ja luulenpa että jatkossa selvästi alle 10% puolue.”

Ovat ikäänkuin valtavirtaistumassa. Ääniä tietysti katoaa, jos PS alkaa muistuttamaan Kokoomus-Kepu-RKP-SDP:tä.

PS:ää on moitittu yhden asian puolueeksi, joka asia oli haittamaahanmuuton vastustaminen. Nyt muut asiat ovat jättämässä tämän yhden asian varjoonsa ja äänestäjät äänestävät jaloillaan.

Sääli sinänsä, jos PS on kuihtumassa. Ehkä suunnan voi kääntää muuttamalla puolueen politiikkaa ja viestintää räväkämmäksi, julkeammaksi, rohkeammaksi tai jotain sellaista.

VMP
VMP
15.4.2022 20:37
Vastaa...  pöh

Niin se kommentti osio oli kyllä niin täynnä paskaa, ettei sieltä mitään uutta infoa löytänyt kuin jotain ”Sdpeen juutalaisnatsithirmuorogiossaan pitäisi heittää hevonmulkkuun” Ja muita vähä-älyisten sloganeita. Täysin hyödytön.

pöh
pöh
16.4.2022 07:28
Vastaa...  VMP

Sepä siinä just että itse oon sinne aina kirjoittanut asiallisesti uutiseen liittyen.
Minut kuitenkin bannasivat ja samaan aikaan trollit kirjottelee kaikkea asiatonta.

Mutta tähän juttuun liittyen Henna vaikuttaa tosi asialliselta järkevältä mimmiltä.
100 kertaa fiksumpi kun meidän pääministeri 🙂

Lallukka
Lallukka
15.4.2022 10:11

Sotaan vaan sano armeijan käymätön tahi sivari lumessa.

Peksi
Peksi
15.4.2022 15:47

Sen verran ikää,että muistaa kuinka EU kaupattiin meille turvallisuudella ja venäjällä pelottelulla..muttei kukaan puhunut silloin Natosta mitään,vaikka noilla argumenteilla se olis ollut oikeampi vaihtoehto…
Vaan Natoon niin kuin ois jo..tyhmempikin tajuaa nykyään kuinka paljon pahaa punamummo sai aikaan..ei tarvi enää nykyään olla kahvipöydässä yksin muiden mieestä kärjekkäine mielipiteineen..suorastaan tylsää,kun kaikka kääntyneet samanmielisiksi

liisa vtuhorsmanperse
15.4.2022 18:31
Vastaa...  Peksi

Vielä sentään jotain on mistä vääntöä syntyy, mtu.jen määrästä nimittäin mikä on täyttymys toisaalta paljon on paljon ? mitkä määrät on sovittu suljettujen ovien takana suomen kiintiöksi 10 vai 60 miljoonaa suomalaiset oli vielä 20 v sitten katsottu jopa suojelun arvoiseksi kansana, nyt näyttäisi jotta suomalaiset häviää nopeinmin pohjolan kansoista. Puolueissa ei enää tosiaa ole eroa persesuomalaiset sulatui massaan jo SOS hallituksen aikaan, nyt puolue on kokomuksen toinen puisto-osasto.

Peksi
Peksi
15.4.2022 21:32

Ei meidän kantokyky riitä moisiin määriin..vaatisi ihan valtavasti elintarvikkeiden tuontia ym..sikäli en ole huolissani tuosta..
Eihän tuota ajatuksena kukaan täyspäinen hyväksyisi

Juha Sipilä
Juha Sipilä
15.4.2022 23:22

OLEN OLLUT SHOKISSA JO PITEMMÄN AIKAA.

X
X
16.4.2022 01:15

Miten tulkitaan tilanne kun Suomi on jättänyt Nato hakemuksen ja Venäjä päättää sen jälkeen ampua v****päissään jonkusen ohjuksen tai tykillä tännepäin. Ts pysähtyykö Nato hakemuksen käsittely jos Suomella on rajaselkkaus Venäjän kanssa. Kuten Ukrainalla on ollut Luhansk ja Donetsk.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.4.2022 18:05
Vastaa...  X

Asia on jo hoidettu näiden turvatakuiden muodossa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008754086.html

USA ja Britannia harjoittelevat Suomen Maavoimien kanssa 2.-13. toukokuuta uusimmalla NATO-kalustolla. Mukana ovat myös NATO-maat Viro ja Latvia.
Eduskunta kuluttaa huhtikuun lopun sössöttämällä näennäisesti tyhjää, mutta äänestää liittymispäätöksen tuon harjoituksen alettua.
Jäsenyyshakemus lähtee saman tien.

Siinähän Ryssä raivoaa ja itkee niin paljon kuin raivotuttaa, muuhun se ei pysty;
harjoitusta jatketaan eri muodoissa ja yhä laajemmilla NATO-joukoilla kunnes Suomi on täysjäsen.

We are Fu***d
We are Fu***d
16.4.2022 11:40

Itse en liittyisi NATOon.
Näkisin Venäjän aseellisen intervention riskin liittmisprosessin aikana liian suurena sekä NATO jäsenyyden jälkeen olisi Suomi täysin aseeton puolustautumaan Venäjän humanitaariselta aseelta.
Naton tukikohda(t) Suomessa ja niihin liittyvä puolustumenojen kohoaminen ei houkuta.

Nyt on aika rauhoitella tilannetta, eikä kärjistää tilannetta entisestään. Venäjä alkaa olla täysin saarroksissa ja kynnys voimankäyttöön on alentunut.
Halutaanko me kokeilla onneamme, miten käy kun lisätään painetta itään päin?
Testata toimivatko NATOn turvatakuut?
https://www.zerohedge.com/geopolitical/should-we-commit-fight-russia-finland

Itänaapurin kanssa on eletty rauhassa jo pitkään ja eletään jatkossakin, ellei anneta pissan nousta päähän… vai onko jo liian myöhäistä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.4.2022 18:06
Vastaa...  We are Fu***d

Voit kysyä tuota sekä virolaisilta että ukrainalaisilta.

VMP
VMP
19.4.2022 08:46
Vastaa...  We are Fu***d

Maakunta vedätys syö enemmän rahaa kuin suomen puolustus menot, miksi ette sitä joukolla vastusta vai eikö oikea kansallismielinen vastusta kepulaisten vedätystä?