EXTRA: Örebrossa jättimellakka, poliisiautoja tulessa – mellakoitsijat varastivat myös yhden poliisiauton

Juuri nyt pitkäperjantain iltana Örebrossa on meneillään suuria mellakoita. Satoja uusruotsalaisia on kerääntynyt kaupungin keskustaan. 4-5 poliisia ja yksi sivullinen on viety sairaalaan. Poliisiautoja on tulessa.

Rasmus Paludanin oli tarkoitus pitää Örebron Sveaparkenissa koraanipeijaiset iltatuimaan, mutta tilanne oli niin tulenarka, että poliisi perui Paludanin manifestin.

Tämä ei kuitenkaan estänyt uusruotsalaisten mellakkaa. Keskustaan on kerääntynyt satoja miehiä, jotka kivittävät poliiseja, rikkovat paikkoja, ampuvat raketeilla ympäriinsä ja sytyttävät jopa poliisiautoja tuleen. Useita poliiseja on saanut kivistä sen verran osumaa, että heidät on viety sairaalaan. Myös yksi sivullinen on saanut kivestä osuman päähän.

Alla videotunnelmaa paikanpäältä hetki sitten.

Poliisi on kertonut medioille, että tilanne on juuri nyt “huolestuttava”, käytännössä se tarkoittaa siis sitä, että suuri väkijoukko ajelehtii ympäriinsä ja tuhoaa kaikkea eteen tulevaa. Poliisi on yrittänyt mellakkajoukkojen avulla painaa mellakoitsijoita pienempään tilaan, mutta on menettänyt toistaiseksi otteen tilanteesta ja joutunut perääntymään.

Lisää tunnelmakuvia. Poliisin toiminta näyttää aivan avuttomalta ja uusruotsalaiset vievät viranomaisia mennen tullen.

 

Poliisiautoja tuleen ja ainakin yksi poliisin pakettiauto varastettiin

Vaikuttaa siltä, että mellakoitsijat ovat sytyttäneet tuleen myös useita poliisiautoja ja filmiltä näkyy kuinka yksi poliisin pakettiauto jopa otettiin hetkeksi “luvattomasti käyttöön”.

 

Seuraavalla filmillä näkyy, miten poliisiauto otettiin käyttöön ja sillä ajettiin jo ennestään palavien poliisiautojen ryppääseen.

 

Poliisiautoja on sytytetty iloiseen pääsiäiskokkoon. Virkavalta on täysin hampaaton.

 

Iloinen on pääsiäiskokko.

Viimeisten tietojen mukaan poliisi on joutunut perääntymään paikalta ja mellakoitsijat pitävät aluetta hallussaan.

Seurataan tilannetta ja päivitellään tähän alle uusista tapahtumista Örebrossa.