Mariupol luultavasti menetetty – venäläiset miinoittavat siviilialueita

Venäjä jatkaa likaista sotaansa. Vihollisjoukot ampuvat useisiin Ukrainan kaupunkeihin pitkän kantaman ohjuksia. Näin ukrainalaisille siviileiltä viedään se pienikin vähäinen suojautumiskyky.

Viimeisten päivien aikana useisiin kaupunkeihin on ammuttu pitkän kantaman ohjuksia, joiden lentomatka voi olla yli 1 000 km. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ohjus voidaan ampua kaukaa Venäjän puolelta, jolloin ukrainalaisjoukoilla ei ole mahdollisuuksia ilmantorjuntaan, sillä tällaiselta ballistista ohjusta on muutenkin erittäin vaikea ampua alas ilmantorjunnalla.
Lisäksi ohjukset tulevat siviileille täytenä yllätyksenä, sillä siitä ei kuulu mitään erityistä ääntä ennen iskeytymistä kohteeseen. Venäjä suuntaakin ohjusiskuja suoraan siviilikohteisiin.
Tällä hetkellä suuria ohjuskeskittymiä on ollut mm. Rubizhnen kaupunkiin Itä-Ukrainassa. Kaupunki on käytännössä ammuttu täysin maan tasalle.

Venäjä käyttää sotatoimissaan kaikkia mahdollisia keinoja siviilejä vastaan. Niiltä alueilta, joista se on perääntynyt, niin jäljelle on jäänyt hengenvaarallinen miinoitettu valtakunta, jossa missä tahansa voi olla langoitettu kranaatti tai miina. Venäläiset ovat asentaneet miinoja ihmisten koteihin, kaduille, puihin, lastenrattaisiin ja -leikkikaluihin, kaikkialle missä voi vain kuvitella, että kranaatin vaaroista tietämätön siviili-ihminen voi omilla toimillaan vahingossa laukaista kranaatin.

Mariupolistas tiedettiin, että sen tilanne on huono. Viimeisten eri lähteistä tulevien tietojen mukaan kaupunki olisi nyt menetetty kokonaan viholliselle. Tietojen mukaan Mariupolin poliisiaseman katolla tähän asti liehunut Ukrainan lippu on revitty alas ja tilalla on Venäjän lippu. Toistaiseksi voidaan pitää melko varmana, että ainakin Krimiltä itään oleva Azovanmeren kaistale on nyt menetetty venäläisille.

Subscribe
Notify of
guest
66 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rullattu

Ryssät on pahempia kun muslimit.
Eiköhän kohta maapallo saa tarpekseen ryssitä ja silloin koko tuo paskamaa revitään osiin joissa ei ole enää yhtään ryssää vaan kaikki nuo tapettu maasta samoin kuten myös hävitetty kaikkialta maapallolta.
Oikeastaan ryssät on pahempia kun mikään tällä maapallolla, päihittää jopa virukset.

Rotat. Näädät.

Ryssä on periaattessa juoppo muslimi.

Joppos123

Ryssä on rämeihminen. Ei sitä ihmiseksi tunnista muusta kuin jalanjäljistä.

Attenborough

Ryssä on juoppo suokurppa.

Ikuinen ryssä

”Mutta muistetaan, että eiväthän tavalliset venäläiset ole syyllisiä. Syyllinen on Putin, hänen KGB-lähipiirinsä, oligarkit jossain määrin ja ehkä Venäjän valtiollisen median harhauttamat matuskat tai jotain.”
On nämä niin rasvaisen sakeita juttuja, jotka kertovat paljon meidän viime sotien jälkeisestä historiasta erityisesti 1970-luvusta ja kuinka se vaikuttaa edelleen.

Rullattu

Niinkö, ryssistä yli 80% kannattaa ryssien sotaa Ukrainassa, kyseessä nimenomaan tavalliset kansalaisryssät.
Eikä ole kyseessä ainostaan venäjällä olevista, vaan sama tulos on joka maassa kun ryssiltä on tehty kyselytitä, sekä nuorilta että vanhuksilta.
Joten joka ryssä on syypää ja noita pitää rangaista koko maana, sama missä sitten ruhojaan pitävät.

Joppos123

Ajetaan ryssä kivikaudelle. Kyllä se mädän kaalin järsiminen alkaa jossain vaiheessa vituttamaan.
Pidetään pakotteita ainakin sata vuotta. Kyllä ne degeneroituneet rämeihmiset alkavat jossain vaiheessa syödä toisiaan.
Pidetään vaan huolta,että rajalla on pojilla vyöt täynnä kokovaippaa ettei barbaarit tule rajan yli, ainakaan hengissä.

rocky

On vielä matkaa edes Mesopotamian 1915 murhaamaan n.1milj. kristittyyn armenialaiseen.

Rullattu

Laske kaikki ryssän aikaiset raakuudet sodissa niin näet aika nopesti kuka johtaa tilastoja ei ihmisinä.
Ylivoimaisesti ryssät.

Qroquius Kad

Asialla taisivat olla kylläkin turkkilaiset, joskin Mesopotamiakin kuului tuolloin Osmanien valtakuntaan.

Rotat. Näädät.

On ne ryssät ROHKEITA! Uljasta taistelukansaa! KUNNIAN MIEHIÄ!

markku korhonen

Kaverini on aina sanonut ”ryssä on ryssä vaikka liekinheittimellä käristäisi”

nimellinen

Miksi venäläiset ansoittaisivat kylää siviilejä vastaan joka on jo evakuoitu?

Qroquius Kad

Sinne palaavia siviilejä varten?

Joppos123

Rohkeat putlerin barbaarit ovat rohkeita vain naisia ja lapsia vastaan. Samaa kansanmurhaa haetaan noilla ansoittamisilla. Ei siinä ole tarkoitus tappaa sotilaita vaan siviilejä.
Näilläkin palstoilla se vajaat 20 putlerinlutkuttajaa hurraa aina kun Ukrainalainen lapsi kuolee ansaan.
Mitä se mahtaakaan kertoa noiden lutkuttajien sielunmaisemasta?
Mitä se mahtaa kertoa ryssänbarbaarien moraalista?
Kuvitteleeko ryssä saavansa mitään armoa hirmutekojensa jälkeen?
Wienin sopimus kieltää antaununeen sotilaan tappamisen mutta en lähtisi tuomariksi jos jokainen antaunut ryssä tapettaisiin Ukrainassa.
Niinhän siellä on vissiin käymässä, vankeja ei enää oteta.

Vladimir

Vapautettu.. sanoisi ryssä

pöh

En ole koskaan ollut mikään ”ryssäfobi” mutta kyllä venäjä on nyt ihan saanu aikaan sen että venäjää inhotaan.
Ymmärrän kyllä senkin puolen ettei siellä venäjällä kaikki venäläiset oikeasti tiedä mitä tapahtuu.
Mutta ei ois uskonnu että 2022 tämmöstä vois euroopassa tapahtua, todella surullista 🙁

nimellinen

Niin selitä sitten mitä Oikeasti tapahtuu.

pöh

Alotetaan nyt vaikka siitä että kaupungit on pommitettu kivimurskaksi.
Siinä ei paljon selittelyille jää varaa.

Rullattu

Täällä ryssän punikit peukuttelee kuin pikkukersat.
No, kohta ollaan puolustusliitossa ja silloin nuo putinin persekärpäset poksahtelee kuin teinin finnit tässä maassa.

Rullattu

Miltä tuntuu olla punikki, tutki Suomen historiaa ja saat vastauksen mikä sinua pientä psykopaattipaskaa odottaa tässä maassa.

pöh

Historiasta pitäisi myös ottaa opiksi. Tässä nyt taas nähdään että ihminen ei ole mikään älykäs olento.

Minä

Historiasta pitäisi oppia, että vaikka ei mitenkään uskoisi Venäjän hyökkäävä Suomeen, se voi silti hyökätä ja yksin ilman liittolaisia on kuusessa.

Jotkut venäläismieliset uskovat tietysti, että Venäjä on aina oikeassa ja Talvisodan syy oli suomalaisten, kuten Jatkosodankin. Leipäkorejahan Suomen nälkäisille työläisille tiputeltiin lentokoneista, kuten Molotov osasi valistaa väärää tietoa levittäville, jotka puhuivat pommituksista.

Neuvokaapas expertit

Joo. Saatas vaikka Ruotsi apuun. Paras kun pitää joukot omassa maassa. Muuten ne on Naton sodissa jossain päin Aasiaa. 😂

Minä

Tuo on ihan harhaista puhetta Naton vaikutuksesta jäseniin. Kerropa missä norjalaisten armeija tapaa olla? Entä tanskalaisten? Tai brittien? Tai saksalaisten?

Jos joskus on jotain ulkomailla jossain tehtävissä, ei se ole kuin kourallinen ja nekin ovat vapaaehtoisia ammattilaisia.

Ideologisista syistä valehteleminen ei ole kaunista, eikä viisastakaan. Siinä vain pettää itseään, koska haluaa puolustella ajatustaan, joka ei kestä totuutta. Sellaisesta ajatuksesta kannattaisi luopua.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Rullattu

Noiden putinin perskärpästen tietolaari on tyyliin, mv vessapainos, niin voiko sitä muuta odottaa.

Last edited 1 vuosi sitten by Rullattu
Joppos123

Ovat putenlutkuttajat tulleet tälle palstalle kun MV-on hakkeroitu paskaksi.
Jossainhan himotappajaputen fanien pitää virpoa kun samanmielisten sivustot eivät toimi.
Kuvottavia olentoja.

MattiS

Janitskin pyörisi haudassaan mikäli tietäisi mitä paskaa Putkonen on mv:lle tehnyt. Uskomatonta että sellaisella Putinin oksennuksella on suomalaisia kannattajia.

Kylläpä täälläkin näkyy olevan jonkin verran ryssäfaneja jotka alapeukuttaa heti jos vähän pahaa puhuu ryssästä. Voiko asian ymmärtää siten että näiden mielestä siviilien lahtaaminen on ihan jees?

h44

Ryssän toimet ovat nyt sen verran rajuja että alkaa hirvittää että koska hyökkäys kohdistuu seuraavaan maahan. Liikekannallepano olisi selkeä signaali vieläkin suuremman sodan valmistelusta.

Minä

Juuri siksi on syytä kohentaa Suomen turvallisuutta. Euroopassa on useimmissa maissa kutistettu puplustusvoimia, kun eivät uskoneet, että olisi tarvetta. Nyt sitten ollaan hädissään lisäämässä puolustusmenoja tasolle, joka on koko ajan ollut Naton vaatimus. Siitä Trumpkin huomautteli ja se oli sitten niin kamalaa oranssin pahan miehen puhetta. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että vähän myöhässä herätään tekemään asialle jotain.

Joppos123

Mitä ne sieltä saa liikkeelle? Tykinruokaa. Nyt jo kaivelevat naftaliinistä ikivanhoja T-64:a kun uudempi kalusto palaa Ukrainassa.
Seuraavaksi ottavat käyttöön museoiden Sotkat.
Ei meillä ole mitään hätää vaikka sieltä tulvisi miljoona kouluttamatonta juoppoa.
Meininki olisi kuin talvisodassa. Nyt vaan meillä on paljon tehokkaammat aseet.
Jos putte haluaa tapattaa armeijansa Suomessa niin antaa palaa vaan.
En minä ryssää pelkää.

Matti Hyyryläinen

Juuri tämä on historian opetus..ryssä ryysii päälle..on vain ajan kysymys milloin se tapahtuu meille jälleen kerran..ryssä ryysii jos ei muualle niin toisten ryssien kimppuun (Ukraina)..ja kun Ukrainasta tulee nogo alue niin ryssä ryysii ryssien kimppuun ryssissä..ja ryssii senkin..kiitos tuosta edellä olleesta reseptistä että ryssä on parasta liekinheittimellä käristettynä..tähän asti ollut kansanviisaus että voissa paistettuna ei tule hääviä..itse olen ollut jo pitkään sitä mieltä että ei ryssään kannata voita tuhlata.

Daavidin poika

Valokuvista päätellen, niin kyllä Ryssä on aika tiukilla. Ei sotaa rakenneta progadandalla.. Uskon, että Ukraina vetää viimeisen oljenkorren. Iso-Britanian puollustusvoimilla on jo niin paljon sormet pelissä mukana Ukrainan sodassa, että he ei anna periksi. .

Minä

On sauuri mahdollisuus, että Ukraina onnistuu karkottamaan venäläiset eteläisestä ja itäisestä Ukrainasta. Krim jäänee viimeiseksi karkotuspyrkimyksissä. Sitä on jo vaikeampi ottaa takaisin, mutta on sekin mahdollista, kun Venäjä on muualla lyöty ja kalustoa tuhottu ja Venäjän armeijaa heikennetty.

Ukrainalaiset voisivat sitten toivottaa Krimin venäläiset tervemenneeksi Venäjälle ja asuttaa Krimin ukrainalaisilla. Venäläiset Krimillä olivat Stalinin sinne roudaamia, joten kysehän olisi vain kotimaahan palauttamisesta.

Suomi Finland

Ryssät häädetään vielä Ukrainasta. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Se tulee kalliiksi, mutta asialle ei voi mitään. Jos niille jättää yhtään jalansijaa Ukrainaan, niin konflikti ei pääty vaan jää kytemään ja roihahtaa taas, kun joko ukrainalaiset lähtevät omasta aloitteestaan häätämään ryssiä tai sitten ryssät yrittää revanssia.

Ei tätä voi jättää kesken nyt. Jos Putin häviää liikaa, voi valta vaihtua ja kansa voisi saada mahdollisuuden todelliseen demokratiaan.

Kleptokratia ja diktaturia ei koskaan tule pärjäämään 2000- luvulla. Ei ainakaan Venäjällä. Saa nähdä miten Kiinan yksinvallan käy.

Suomi Finland

Britannia vs Argentiina vuonna 1982. Kaatuneita argentiinalaissotilaita kävi sääliksi, vaikka olenkin täysin brittien puolella.

Ryssien kaatuneita ei käy vähääkään sääliksi.

Minä

Jos niitä ryssien sotilaita katsoo henkilötasolla, voi nähdä, että suuri osa niistä on ihan tavallisia nuoria miehiä, joilla ei ole itsellä ollut mitään halua ryhtyä sotimaan. Heidän siviilielämänsä vaihtui Putinin tykinruoaksi vieläpä niin, että ei kerrottu mihin viedään.

Kyllä noita kohtaan voisi tuntea myötätuntoa, mutta ukrainalaisten on kuitenkin listittävä niistä mahdollisimman moni, koska se on sodan realiteetti. Toivottavasti listivät aina kunnes Putin vetää miehittäjänsä Venäjän puolelle ja lopettaa sotatoimet sekä lopettaa kaikki vaatimukset.

Suomi Finland

”Heidän siviilielämänsä vaihtui Putinin tykinruoaksi vieläpä niin, että ei kerrottu mihin viedään.”

Sotilaita on moneen junaan. Onhan siellä sitten sekin ryssä, jonka vaimo oikein antoi luvan ukrainalaisnaisten raiskaamiseen. Kunhan ei kerro kotona ja muistaa käyttää kondomia.

Pariskunnan kuvat leviävät nyt Twitterissä. Puhelu oli salakuunneltu ja henkilöt tunnistettu.

Saisi vaan nähdä jätkästä käryävät jäännökset.

Minä

Oli hupaisa tarina. varmasti löytyy noitakin joukosta. Aina löytyy niitä mädempiäkin omenoita, mutta osa ei ole sitä. Joukossa, kun siellä menevät noilla sodan ehdoilla, saattaa monikin raaistua tavalla, johon ei olisi itse uksonut ennen kuin se tapahtui.

VMP

Niin se 90% pilaa sen 10%:tin maineen onhan tuota hoettu monessa muussakin asiassa.

Joppos123

Eiköhän valheella sotaan lähteneet ryssät olisi mielummin juomassa vodkaa ja vonkaamassa piparia kuin tapettavana.
Ei kyllä käy yhtään sääliksi mokomat lasten ja naistentappajat.
Mitä enemmän noita tapetaan siellä sen vähemmän niitä on meidän rajalla notkumassa.
Jos aivosyöpäinen putte saa idean lähteä tänne hönkimään niin on vähemmän ammuttavaa kulakkia.

Kukavaan

Argentiina laittoi varusmiehet ammattisotilaita vastaan. Lopputulos on selvä. Maa yrittänee uudestaan kaapata Falklandin saaret, jos Euroopassa tapahtuu jotain järistyttävää kuten esimerkiksi Venäjän aloittama ydinasesota.

No 1.

Azovanmeren rantakaistaleesta tulee kuoleman polku ryssälle kunhan saadaan kevään myötä kasvillisuus kukoistamaan.

Slava Ukraini!

Jurtsi

Mariupolin azovnatsit ei antaudu(liikaa kepposia) pysyvät tunneleissaan loppuun asti, ironista olisi pistää pieni happivajaus tunneleihin.

Huru-ukko

Meinaatko että alkaa tappaa omiaan? Ei siellä muita natseja ole.

etNäin

Vallotetaaan alue ja sitten miinotetaan, noinko se menee?
Vois edes hetken miettiä mitä suoltaa

VMP

Jos äidinkieli on venäjä ei välttämättä ymmärrä kuin selkosuomea, onhan heikko Äo:kin syynä huonoon luetun ymmärtämiseen, nämä muuten ovat yleensä niitä fanaatikkoja myös virulogian saralla, mikä on kummaa kun siinä pitäisi sisäistää aika julmettu määrä tuota tietoa.

vanha kyynikko

Jaques F. Baud jonkinlainen asiantuntija
Ukrainan tapahtumista,googlen käännös
ohjelmalla ummikotkin pääsee jyvälle..

Minä

Kun peräännytään, sitten miinoitetaan. Eli kiusantekoa vammauttamalla ja tappamalla siviilejä ilman mitään sotilaallista syytä.

Make’s perfect sense

Valitettavasti joudutte näkemään että olin oikeassa siinä että Ukrainan kannattaisi haalia kymmeniä tuhansia it- ja pst-ohjuksia ja jakaa ne puolianonyymisti reserviläisiä. Nimi ja aseen sarjanumero kirjekuoreen ja kuoret USA:n hallinnon kassakaappiin.viimeisenä tekona ennen hallituksen ero- ja antautumisilmoitusta hallitus määräisi reserviläisiä ampumaan kaikki nuo ohjukset venäläisten pitkäpiippuisia solttuja kuljettaviin lento- tai panssari tai vaikka bussihärveleihin.venäläisiä kuolisi ainakin 50 tuhatta kalustoa tuhoutuisi hirveästi eikä Ukrainan kaupungit tuhoutuisi, siviilejä ei kuolisi eikä Ukraina menettäisi mitään alueita venäläisten poistuessa Ukrainasta häntä koipien välissä samaan tyyliin kuin Afganistanista aikanaan.

Kukavaan

Kattava kuvakoelma. Miinatuntemusta kannattaisi lisätä suomalaisten siivilienkin keskuudessa. Forbesin mukaan myös perhosmiinoja ( PFM-1 ) olisi käytetty Ukrainassa. Ehkä jopa pikkulapsille olisi hyvä opettaa olla koskematta lelun näköisiin muoviesineisiin.

Kukavaan

Perhosmiinoja levitetään ilmasta käsin. Levittäjän ensisijainen kohde voi olla siviilit.
Jos lapsi näkee maassa muovilelun, se ei välttämättä ole lelu.

Minä

Raukkamaisempaa ja likaisempaa siviilien tuhoamista ei kai voi olla. Venäläiset olisivat varmaan ylpeitä, jos heidän hallintonsa kertoisi mitä kaikkea siviiliväestön kiusaksi tehdään. No, tuskin olisivat, joten Putin pitää huolen siitä, että mitään ei kerrota. Jos kerrottaisiin, häpeisivät venäläiset ja Putin menettäisi valtansa. Tai sitten, kuka tietää, miten arvostaisivat ”vahvaa johtajaa”, joka on henkisesti heikko luopio.

kanander

Jos ryssät hyökkäävät Suomeen, ei antautumalla selviydy hengissä. Ne yrittävät tappaa kaikki. Yksilötasolla on taisteltava viimeiseen hengenvetoon saakka.

Näin olen sen kohdaltani päättänyt.

Make's perfect sense

Tuo ”taistelu” ja vapautuminen ryssän vallasta on tehtävä älykkäästi. Jos katsot hyökkäyssotia edellisen 100 vuoden ajalta, niin yleensä hyökkäävällä osapuolella on riittävä ylivoima kukistaa vastustaja ja valloittaa maa. Käytännössä maan kohtalo ja miehityksestä vapautuminen riippuu siitä mitä ase- ja miesresursseja miehityksen kohteeksi joutuneella on käytettävissään. Totta kai ylivoimaisin resurssein varustautunut hyökkääjä tahtoisi että vastustaja kasaisi kaikki ase- ja miesresurssinsa rajalinjalle poteroon; kuten Saddam Husseinin Irakin kansanarmeija aikanaan. Siitä oli sitten helppo USAn lennellä B52:illa ja pommittaa kansanarmeija palasiksi.

Se millä materiaalisesti ylivoimainen vastustaja voidaan kukistetaa nykyäänkin on sissisota. Sillä Ukraina/Suomi voittaisi Venäjän!

Joppos123

NATO hakemus tullaan jättämään 9.5. Ihan vain vittuiluna ryssälle ja putkerinlutkuttajille.
Ryssän voitonparaati Senaatintorilla on peruttu ikiajoiksi.
Putenlutkuttajat voivat pakata kamansa ja lähteä ryssälään vinkumaan.
Maanpettureiden paikka on montunreunalla. Alhaisista alhaisimpia olentoja koko sakki.

Kukavaan

Voisiko hakemuksen jättää kaikessa hiljaisuudessa. Hallitus voisi näennäisesti jahkailla ja hakea ”salaa”. Tottakai naapurissa tajutaan tilanne, mutta ei ”huomata” sitä.

Jos haun lopputulos on kielteinen, niin sitten voitaisiin kieltää, että on koskaan haettukaan.

Näyttävä haku voi synnyttää naapurissa paineita.

Qroquius Kad

Haun lopputulos ei ole kielteinen.

Suomea on houkuteltu Ukrainan sodan alettua kulkemaan sisälle appoavoimesta NATO-ovesta.
Ei niin olisi tehty, ellei jo tähän mennessä oltaisi varmistettu kaikkien jäsenmaiden hyväksyvän.

Maavoimien Arrow 22 -sotaharjoitus alkaa 2. toukokuuta. Mukana on NATO-joukkoja mm. USAsta ja Britanniasta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008754086.html

Siinä ovat ne turvatakuut hakuprosessin ajaksi!

Eduskunta äänestää todennäköisesti jo harjoituksen alkaessa NATOon liittymisestä.
Ryssä saa apinakohtauksen, mutta ei voi mitään.
Hakemus lähtee hyvin mahdolisesti juurikin 9.5., ja hyväksytään pikavauhtia muodollisen jäsenparlamenttien kyselykieroksen jälkeen

Sitten ollaan turvassa, ja ryssänmieliset tukehtuvat vihaansa ja hajoavat harmiinsa!

Kukavaan

”Maavoimien Arrow 22 -sotaharjoitus alkaa 2. toukokuuta.”

Venäjän hallinto voi toimia ennenkuin ulkomaalaiset sotaharjoitukseen osallistujat kalustoineen ovat saapuneet maahan.

Ikäviä asioita nämä. Ei ole miellyttävää eläytyä naapurin ajatusmaailmaan.

Jekuttaja

”Jos haun lopputulos on kielteinen, niin sitten voitaisiin kieltää, että on koskaan haettukaan” haha, kuullostaa tyypilliseltä kehikseltä, ”ollaan niinkuin ei oltaiskaan”.

Kukavaan

Yhteiskuntatieteiden tohtori Risto Volanen on kirjoittanut venäläisen ajattelun taustoista ja Ukrainan historiasta. Mielenkiintoista luettavaa.

”Pitkä tie Ukrainan sotaan ja Kylmään sotaan 2″http://www.ristovolanen.fi/452138174

Lallukka

Valoa kohti sano joku lumessa.

Kukavaan

Ukrainan puolustusministeriön sivuilla julkaistaan päivittäin tietoja tilanteesta.
https://www.mil.gov.ua/en/news/