Länsi-Uudellamaalla on alkuvuoden aikana varastettu jo yli 100 katalysaattoria

Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon on alkuvuonna 2022 tullut jo yli 100 varastettua katalysaattoria. Viimeisen puolen vuoden ajalta luku on yhteensä yli 170 kappaletta.

Katalysaattorivarkaan kohteeksi useimmin päätyneitä automerkkejä ovat Toyota, Honda, Volvo ja Opel. Ikävää kärkisijaa yksittäisistä automalleista pitää Länsi-Uudellamaalla tällä hetkellä hallussaan Toyota Prius.

Katalysaattorivarkauksia on tehty Länsi-Uudellamaalla kaikissa muissa kunnissa paitsi Siuntiossa. Eniten varkauksia on tapahtunut Espoossa.

− Katalysaattorivarkaudet tapahtuvat yleensä yöaikaan parkkipaikoille tai kadun varsille jätetyille autoille. Niitä varastetaan pääasiassa niiden sisältämien jalometallien vuoksi, kertoo rikoskomisario Katja Rekola.

Vaikka kaduilla ja pihoilla on öisin hiljaista, eikä havaintoja varkauksiin liittyen aina saada, katalysaattorivarkaita jää ajoittain kiinni. Joskus tämä tapahtuu verekseltään ja joskus muun tehtävän yhteydessä autosta on löytynyt varastetuksi epäiltyjä katalysaattoreita.

Asukkaita Rekola kannustaa olemaan valppaana.

− Jos huomaat outoa hääräilyä autojen kimpussa, voit soittaa hätäkeskukseen numeroon 112. Poliisin tehtävää paikan päällä ja myöhemmin tutkinnassa auttaa, jos saat vaikka videokuvaa tai valokuvan epäillyistä tekijöistä tai auton rekisterikilvistä.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ruotsi ensin Suomi peräss
SS-Feldgenarmerie

Ukrainan sotilaskarkurit hommissa.

Huru-ukko

Mistä tiedät, että juuri Ukrainan? Olitko porukassa mukana kenties??

Sam Colt

Toiminnalla on ympäristösuojelullinen peruste:
Kelmit vievät katit kotimaihinsa ja asentavat ne omiin autoihinsa (jotka on varastettu lännestä joskus aikaisemmin).

Mr X

“Varmaa tietoa”, ei ole hevosmiesten tekoja,eivät osaa sahata pakoputkia,silmään kyllä.

dysfaatikkomoktari

Muutama entinen hevos- nykyinen autokauppias on kyllä ryhtynyt rehelliseksi pakoputkimekaanikoksi.Selällään putkileikkureillla työskennellen, oi aikoja.

Kukavaan

Tässä olisi autonvalmistajille paikka kehittää katalysaattorien varastamista estäviä ratkaisuja. Kuluttajat suosisivat merkkejä, joista katalysaattoreita ei varasteta.

Alpertti

Ei ole aivan laillista sekään kuvata henkilöitä luvatta niin että he ovat tunnistettavissa. Oikeudet ne on rikoksentekijöilläkin.