Poliisi on selvittänyt laajan asuntomurtosarjan

Oulun poliisilaitos on saanut valmiiksi laajan asuntoihin kohdistuneen murtosarjan tutkinnan. Esitutkinnan mukaan kolme ulkomaalaista henkilöä murtautui lukuisiin asuntoihin ympäri Suomea.

Tammikuun aikana eri puolilla Suomea poliisille ilmoitettiin 22:sta murtautumalla tehdystä varkaudesta. Varkaudet olivat kohdistuneet pääsääntöisesti vapaa-ajanasuntoihin, mutta myös asuinkäytössä olleihin asuntoihin oli murtauduttu.

Poliisi epäilee rikossarjasta kolmea Romanian kansalaista. Poliisi otti heidät kiinni tammikuussa Lahdessa ja löysi heidän hallustaan suuren määrän anastetuksi epäiltyä omaisuutta, lähinnä koruja ja kelloja. Esitutkinta keskitettiin Oulun poliisilaitokselle.

Esitutkinnan perusteella epäillyt tulivat Suomeen tammikuun puolessavälissä Tornion kautta. He murtautuivat aluksi lukuisiin asuinkiinteistöihin ja vapaa-ajanasuntoihin Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Sen jälkeen he jatkoivat rikosten tekemistä Kuopiossa ja Rautavaaralla. Suurimman osan varkauksista epäillyt tekivät Lapissa vapaa-ajan asuntoihin. Esitutkinnan aikana poliisi pystyi yhdistämään kaksi epäiltyä myös kahteen törkeään varkauteen, jotka tapahtuivat viime syksynä Lempäälässä ja Lopella.

Esitutkinnassa epäillyt ovat osin myöntäneet tutkinnassa olevat rikokset. Tekoja on tutkittu varkauksina, törkeinä varkauksina tai varkauden yrityksinä. Epäillyt vangittiin Oulun käräjäoikeuden päätöksellä tammikuun lopussa, ja he ovat edelleen tutkintavankeudessa.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh

Romania EU ja schengen jäsen josta on ollut muulle euroopalle pelkkää iloa.
Ja samaan sarjaan kuuluvia maita haluavat lisää jäseniksi.

Balkanin Alen uutuuksia!

Expressen kertoo juuri tänään miten poliisi löysi jättiläismäisen varastetun tavaran lukaalin Arlövissa, Skånessa. Siellä oli tavaraa 10 milj. kruunun arvosta. Tällaisia varastetun tavaran kätköpaikkoja on ympäri maata ja tavarat tulevat useimmiten rekoista joihin on murtauduttu taukopaikoilla kuskin nukkuessa (tai kuskin ollessa mukana?).

On hyvin tavallista että esim. varastettu iPhone herää toimimaan jossakin Balkanilla, kertoo Expressen.

BisnisMääns

Onhan noi yritteliäitä jätkiä! Pitkällä kiertueella kaukana kotoa. Ajatella että tommonenkin paska on joillekin kannattavaa, viis riskeistä, pakko viedä muijalle kotiin casio digikello ja käytetyt säästöpörssi tarralenkkarit sekä heleveeeeetin hieno Windows XP mökkiläppäri vuosimallia 2002! Nokialatureitakin on kassillinen! Torspo lätkämailaa ja puolikas pepsodenttituubikin on! Elämä hymyilee! Suomalaises putkas on tuhat kertaa ylellisempää kuin romanialaisessa talossa. Safkaakin saa, vittu jätkät LIHOO täällä.

Ei keskiansioilla

YouTubesta löytyy melkoisesti itäeurooppalaisia, venäläisiä ja kaukaasialaisia kokkailu- ja elämäntapavideoiden tuottajia. Yhteistä niille on, että porukalla näyttää olevan messevät talot, huvilat, maasturit, mönkijät jne. puhumattakaan viimeisen päälle laitetusta ulkokeittiöistä varustettuina hulppein grillein, uunein, tulisijoin, tandoorein yms. ja ruokaa laitetaan ensiluokkaisista raaka-aineista ja paljon.

BisnisMääns

Pakko olla jotain rötöskeisarin tilausmatkoja kun romut jotka täältä nyysivät nippanappa kattavat bensa ja ruokakulut rosvoreissun aikana. Ehkä mukana on kans joku kuppanen syylänaamahuora joka voi tehdä kovaa tiliä rekkakuskien lepopaikoilla niin päästään plussan puolelle! Kunnon seikkailujengiä.

Mannematkat Oy

Jos on alkanut jo kyllästyttämään Kanarian, Välimeren ja Thaimaan ”lomaparatiisien ” kiertely niin voisi välillä esim. lomailla tuolla Slovakian Kosicen Lunik IX mustalaiskorttelissa. Kyllä ne tuollakin tietää missä on Hölmölä.

https://www.google.com/maps/@48.6966572,21.2208867,3a,75y,191.45h,72.07t/data=!3m6!1e1!3m4!1sUcNCU-_1ZH_1UmhiLbE3Aw!2e0!7i13312!8i6656

Joppos123

Jokaisella mantereella on omat ”mannensa”. Afrikassa somput hoitavat sitä virkaa ja täällä on hoidettu niin, että avustaja täyttää sompunkurnutuksella kirjoitetut sossunpaprut valmiiksi ettei vaan mikään tuki jää saamatta.

Joppos123

Mitä tulee taas vaikkapa Thaimaan mestoihin niin jos et sikaile niin paikalliset pitävät paikalliset ”mannet” ojennuksessa.
Saa olla ihan rauhassa ja majoitusten isännillä on aina tykistöä takana jos joku meinaa tulla rullaamaan.
Siellä murtovarkaat ja muut hiipparit vähintäänkin hakataan invalidiksi,ellei ammuta.
Tyytyväinen asiakas paksulla lompsalla peittoaa paikallisen ”mannen” aina.
Koko maan ihan laidasta laitaan reppureissaillen kiertänyt ja ikinä ei ole ollut mitään ongelmia.
Jopa, lähinnä bankkarin sukhumvith soi 5:lle pesiytyneet kähtävät tietävät pelin hengen.
Jos ne alkaa sikailemaan liikaa niin tulee noutaja.

Qroquius Kad

Keitä ovat ne Thaimaan ”mannet”?

ughperkele

Lieneekö Lieksalaisia vähäpoikia , joita kansankynttiläsuvakki vihaa?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17404922/janoaako-maahanmuuttaja-tyota-vai-tyottomyytta
Moktar se vielä pyrkii Suomen pressaksi.

Daavidin poika

Kyllä nyt olisi jo korkea aika poliisihallinnossa ottaa esille järeämmät toiminnat näitä rikollisia kohtaan. Voin vain kuvitella kun asunnon omistaja tulee omistamaansa asuntoon minne on murtauduttu. Tuomonen rötöstely ei jää varmaan mielestä moneen kuukauteen, tai ehkä vuosiin.

Olen aikoinaan katsonut teeveestä kun tätä poliisiylijohtajaa Seppo Kolehmaista on haastateltu, niin hänellä on niin ylimielinen ilme kasvoilla, ja katsoo jotenkin halpamaineisesti haastattelijaa. Näitä Kolehmaisen haastatteluja löytyy youtupesta, mutta en osaa linkata niitä sivustolle.

Qroquius Kad

Ei siellä voi ottaa esille sellaista, mitä hallitus ei salli;
muuten poliisihallinnon toimija on pian entinen virkamies odottamassa eläkeikää minimityöttömyyskorvauksella.

mari

Millaisista toimista olisi nyt kysymys? Poliisihan hoitaa oman tonttinsa niin kuin laki määrää ja oikeus sitten lätkii tuomiot sen mukaan mitä eduskunnassa on säädetty. Tosin aina asteikon alapäästä, sehän on ikään kuin maan tapa.

Mutta kun nämä romanialaiset ovat lusineet tuomionsa niin saavatko he jonkun maahantulokiellon, esim määräajaksi? Monissa maissa saa määräaikaisen maahantulokiellon jos on rötöstellyt ja tuomio lusittu.

Minusta heille pitäisi tuomion jälkeen antaa porttikielto koska heidän rikoshistoriansa osoittaa ettei heillä ole kunniallisia aikeita tulla maahan esim turistina.

💩 💩

Romput on Euroopan Somput, eiku miten se meni.

Mr X

Kaikki irtain vaihtaa omistajaa naks,potkukelkasta pöjyimuriin,ja ”jos tulli kysyy”, Serkun muuttokuorma,ja tulli kumartelee. Haiseeko lievä KUSETUS

Qroquius Kad

Mitä ihmettelemistä siinä on, jos asiattomat epäkommentit poistetaan?
Tämä kommenttihan on puoliasiallinen sisältäen alussa asiallisen kysymyksen, ja tässä sen vastaus:

suomalaiset viherkommunistit, joita on viidennes Suomen kansasta.
Heitä peesaa kolme viidesosaa, joista useimmat eivät ole samaa mieltä heidän kanssaan, mutta äänestävät hölmöinä Järjestelmäpuoluetta koska…
no, koska ovat hölmöjä.

Mr X

Crocks kad, en puutu sinun horinoihin. 1/5 ja 3/5 laske yhteen,mikäköhän on lopputulos sinun puu- eikun laskupään lopputulos ? Jokainen voi laskea,housuunsa tai mäkeä. Mutta faktaa on se,missä romanian leiri,tavara liikkuu. Kolla Lidingö,embassy,kusivat – paskoivat pusikot täyteen,sitten tuli lähtö.

Mr X

Paavo,danke.

Baltia, Balkan, Varas
Lallukka

Vattu jotakin hyötyy niistki.