Norjassa saatiin aikaan isot koraanimellakat

Viikonlopun räjähdysherkin tilanne Ruotsissa oli Boråsissa, jossa Rasmus Paludan kävi polttamassa koraanin. Koko kaupunki oli varpaillaan, mutta jostain syystä mellakkaa ei saatukaan syttymään. Norjassa sen sijaan saatiin aikaa iso mellakka.

Uusruotsalaisia nuorukaisia oli kerääntynyt pitkin kaupunkia ja monilla oli kassikaupalla kiviä. Oltiin valmistauduttu mellakkaan. Poliiseja kaupungilla oli satoja. Mutta sitten vaan tapahtui jotain eikä mellakka saanut tulta alleen.

Sen sijaan Norjassa Sandefjordin kaupungissa saatiin aikaa kovan puoleinen mellakka. Norjalainen islamisaatiota vastustava järjestö SIAN Stoppa islamisering av Norge piti kaupungin torilla mielenilmauksen, jossa poltettiin useampia koraaneja.

Tästä seurasi se, että 300-400 ns. vastamielenosoittaja aloitti kaaoksen. Mukana oli uusnorjalaisia ja norjalaisia rasismivastustelijoita. Kaupungin keskusta muistutti lopulta sotatoimialuetta, kun kypärin ja mellakkakilvin varustetut poliisit ampuivat kaasukranaatteja päin mellakoivia uusnorjalaisia. Vastamielenosoittajat huusivat allahu akbaria ja viskoivat poliiseja kivillä. Muutama poliisiauto rikottiin lunastuskuntoon.

Poliisi otti kiinni useita mellakoitsijoita ja SIAN tilaisuus lopetettiin yleisen turvallisuuden takaamiseksi.

Poliisi ampui kaasua mielenosoittajajoukkoon. Poliisiautoja rikottiin.

 

Norjan koraanipeijaiset olivat tukimielenosoitus Ruotsin suuntaa. SIAN on ilmoittanut, että se tulee järjestämään joka viikonloppu koraanipeijaisia niin kauan kunnes viimeinenkin muslimi tajuaa, että Norjassa voi polttaa koraaneja aivan vapaasti.

Myös ympäri Tanskaa on järjestetty pienimuotoisia tuki-koraanipeijaisia. Tanskassakaan ei kuitenkaan vielä ole syttynyt suurempia mellakoita. Jotain pientä älämölöä on ollut, mutta ei suurempaa.

Vain Suomessa koraanipeijaiset on jätetty väliin ja niiden piirien, joiden tätä kuuluisi harrastaa, ovat keskittyneet kehumaan Venäjän sotamenestystä.