Nato tulee, oletko valmis?

Monien eri suomalaisten ja ruotsalaisten mediatietojen mukaan Suomi ja Ruotsi tulevat hakemaan Nato-jäsenyyttä samaan aikaan ja aikaisintaan viikolla 20, eli toukokuun puolen välin jälkeen.

Tietojen mukaan Nato-jäsenyyttä puuhataan maiden kesken nyt täyttä häkää. Ruotsi on esittänyt Suomelle toiveen, että jäsenyyshakemus laitetaan toukokuun loppupuolella sisään.

Vaikka tietojen kerrotaan olevan varmoja, niin kannattaa huomata, että Ruotsin sosiaalidemokraatit eivät ole vielä tehneet julkista päätöstä asiasta vaan se on ilmoittanut aiemmin, että päätös puolueen kannasta tehdään 24. toukokuuta. Muuten Ruotsin puolueet ovat melko yksimielisiä asiasta sverigedemokraatteja lukuun ottamatta. SD on ilmoittanut, että se tukee Nato-jäsenyyttä jos Suomi hakee jäsenyyttä ensin.

Suomessa Nato-jäsenyydelle vaikuttaa olevan melko yksimielinen kanta.

 

Putinistien pahin pelko siis vaikuttaa toteutuvan. Nato-vastaisten yksi perustelu liittymättömyydelle on ollut se, että Venäjä saattaa tehdä sotilaallisia toimia Suomea kohtaan, uhkauksiensa mukaan, jos Suomi liittyy Natoon. Tällainen väite on ihan tuulesta temmattua huuhaata. Kun kaikki Pohjoismaat kuuluvat Natoon, sekä kaikki Itämeren valtiot paitsi Venäjä, niin Venäjällä ei ole enää mitään sijaa Pohjois-Euroopan sotilasmahtina. Toisaalta Ukrainan sodassa on huomattu, että sekin sotilasmahti on ollut puhdasta huuhaata.

Nato-pelko johtuukin lähinnä siitä, että nykypäivän putinistit kantavat ennesvanhaisten stallareiden perintöä; kaikki mikä tulee lännestä ja ennen kaikkea Yhdysvalloista, on perkeleestä ja pahaa ja sitä pitää pelätä punalippu tangossa. Vanhan liiton komukat taputtavat nykypäivän putinisten kanssa samaa virttä suuresta ja mahtavasta Neuvostoliitosta.

Nato-vastaisuudessa on myös kyse suomettumisesta. Suomettuminen on Suomessa puhtaimmillaan sitä, että kun tarpeeksi paljon kyyristellään pensaassa ja leikitään kuollutta, niin karhu ei hyökkää päälle.

Suomi eikä Ruotsi tarvitse mitään hyviä välejä Neuvostoliiton, tai Venäjän kanssa niin kuin sitä nykyään kutsutaan. Raaka-aineita saa muualtakin ja mitään muuta Venäjällä sitten ei olekaan. Ladoja? Hah. Venäjän vienti taas on ollut Ruotsin viennistä vain joitakin prosentteja, Suomessa vähän enemmän, mutta nykypäivänä ihan nappikauppaa.

Kaikki Nato-kielteiset eivät ole putinisteja, mutta kaikki putinistit ovat Nato-kielteisiä.

Subscribe
Notify of
guest
94 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Itse en oikein ymmärrä, miksi Ruotsin jaappasua ja vatulointia pitää odotella?

Maavoimien Arrow 22 -harjoitus alkaa ensi maanantaina, mukana on USAn, brittien, Viron ja Latvian joukkoja.
Kalusto on jo täällä, ja nyt saatiin vielä laivastovahvistuksia:

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008772492.html

Harjoitukset jatkuvat eri muodoissa, kunnes nimet ja leimat ovat liittymissopimuksessa.
Jotenkin uskon edelleen Suomen jättävän hakemuksen 9.5., ihan vaan näytteeksi ettei täällä enää kysyä Imperialistiselta Roistovaltio Ryssältä mitä saa tehdä.

X

Samaa mieltä, paperit sisään vaan! Pakkoruotsinkin opettamisen voisi muuten lopettaa samalla.

Yrmeli

Joo mennään NATOON niin ei tarvitse opetella ruotsia! Monesko dokauspäivä sulla menossa jo tässä kuussa, 25?

X

Rauhoitutaanpa nyt ystävä hyvä.

VMP

Siks, että kokoomus haluaa vaan vaaleissä ääniä tuolla joten siihen pitää venyttää, sdp ja vasemmisto jarruttelee ilmeisistä syistä paitsi julkisuudessa jne.

Gulermo

koronameuhkaaja vauhdissa…. no kusetukseks sekin paljastu 👌
miten vitussa toi jenkkikusipäiden sotaliittoon kuulumista vastustaminen tekee putinistin?
ainiin, ei oo ku kaks vaihtoehtoa?
mä en sotilasvalaani vannonu natolle, enkä varsinkaan eu:lle

IMG_20220419_195925_307.jpg
Joppos123

Menikö vala kenties putlerille?

PolttavatkohanLapin

Jospa se meneekin nyt natlerille?

Lauri

Millä tavoin on ”itään kallellaan” jos ei halua alistaa kotimaataan wall streetin juutalaisten pankkiirien pelinappulaksi?

Rullattu

Otat mielellään horkan lemuiset ryssät sitten tuhomaan Suomen?
Imette kaiken ”tietonne”natosta, netistä sivuilta jotka on kopioita vaikkapa mv ryssänlutkuttajasta.
Teillä ei ole hajuakaan mitä liittymäpapereissa on vaihtoehtoina, ei tarvitse ottaa ydinohjuksia maaperälle kuten ei myöskään suomen armeja joudu juoksemaan missään ”terrorisodissa” kuten te putinistit kuvaatte natomaiden sotilaiden joutuvan menemään.
Ei, joka natomaa perustaa erillisen kasarmin missä koulutettaan sinne haluvia natosotilaiksi.
Jos Suomi ei mene natoon, voit olla varma että ryssä tähän maahan hyökkää. Siksi tuo venäjä nimenomaan ei halua että Suomi ei liity natoon sillä silloin voivat tämän maan valloittaa milloin haluavat.

Suomi-Kustu

No täsmälleen näin. 24.2 jälkeen ei Suomen natojäsenyyttä vastusta muut kuin putinistit ja ryssäbotit.

luke

Kroatia on jo iltalypsyllä asiasta montako muuta ilmoittautuu saaliinjakoon pääosin maita jotka jostain kumman syystä ovat Natokelpoisempia kuin kaikki kriteerit täyttävä Suomi.

Suomi-Kustu

Ei Kroatiat sun muut ole Natokelpoisempia kuin Suomi. Ovat vain hakeneet jäseneksi ja päässeet. Kun taas Suomi on putinismissaan halunnut pysyä ulkona..

luke

Etkö ymmärtänyt ironiaa.

Suomi-Kustu

Itse asiassa voisin nyt kysyä sinulta samaa asiaa. Ironia on hankala laji.

Ei sen kummempaa

Näin juuri. Itse olen kansallismielinen ja en pidä Venäjästä, enkä vasemmistosta enkä nyky Amerikasta.

Vittu

En.

Olen valsmis

Minä olen, palautin jo sotilaspassini ja pistin eropaperit vetämään. Velikin teki saman ja en kaveri.

Ilmari

Jos olet eronnut reservistä, sinua voidaan sotatilanteessa käyttää miinanpolkijana. Isänmaata voi palvella niin monella tavalla.

Rullattu

Aivan.
Joka putinisti pääsee kyllä polkemaan miinapolkkaa jossain vaiheessa.

Tapi

Halonen kielsi jalkaväkimiinat, enää ei ole mitään vaaraa. Poleskellaan menemään niin että heilahtaa.

Suomi-Kustu

Ei se Halonen niitä jalkaväkimiinoja ryssiltä kieltänyt.

Olen valmis

Sori,todennäköisesti teen kotirintamalla sissäkylvöjä kun naiset jäävät ilman miestään pitkiksi ajoiksi. Ja mikäs siinä. Katsos, hädässä hylkykin huomataan. Ja jos oikein puutos on suuri, niin miksei toista auttaisi.

Toisaalta, ruumiiden rahtaaminen ja hautaaminen kuuluvat varmasti tehtäväpiiriin. Ehkä jopa ruuan jakelu kotopuoleessa ja erilaisten ajoneuvojen kunnossapito.

Mutta että… On sitä tähänkin asti rantasaunaa lämmitetty. Miksei jatkossakin.

Varma Voitto Ikuinen

aina olen ollut oppositiossa. tässäkin .ehkä joskus olemme riittävän
pienessä koirahäkissä suojassa.

pöh

Ei se nato ole pahin pelko, mutta kun venäjä on tällä hetkellä mitä on, niin sieltä voi hyvin alkaa kohta ohjusta tulemaan Suomeen ilman että yhtään sotilasta astuu rajan yli.
Ja nato ei silloin tekisi mitään muuta kuin esittäisi paheksuvia kommentteja.
USA pelkää joutuvansa omalla maallaan ydinsotaan, ja tuskin tulisi tekemään mitään vaikka venäjältä tulisi suurhyökkäys Suomeen.

Jurtsi

Natousa antaa kyllä sitten romua ja rautaa kun alkaa ohjuksia lentelemään viimeiseen suomalaiseen taistelevat ihan kuin ukrainassa.
Ja edelleen venäjä ei ole julistanut sotaa ukrainassa, silloin voisi rekrytoida 3miljoonaa ukkoa.

Qroquius Kad

Niille kolmelle miljoonalle ukolle ei vain ole aseita, varusteita, ajoneuvoja, panssarikalustoa eikä johtamisjärjestelmiä.
Mutta muuten ihan hyvä suurvalta-armeija…

Ihme sotahinku päällä

Niin kiva sitten sotia.

Qroquius Kad

Ei tarvitse sotia kun ollaan NATOssa.

Make’s perfect sense

Putin on nöyryytetty ja häpäisty narsisti ja nöyryytetty & häpäisty narsisti kostaa aina.

Valko-Venäjän nöyryytetyn narsisti diktaattorin reaktio oli kuskata arabeja Puolan 250 km pitkälle rajalle. Puola rakensi aidan ja laittoi tuhatmäärin rajavartioita estämään matuilta pääsy metriäkään Puolan puolelle.

Suomen 1300km pitkä itärajan on liian pitkä aidattavaksi ja valvottavaksi… JOS Venäjä vain ”päästää” matut kulkemaan alueensa kautta. Ja jos päästää niin halukkaita kauttakulkijoita on pian miljoonia.

Jos ruotsalaisilla kysyttäisiin olisivatko mieluummin Venäjän kuin väkivaltamatujen miehittämiä, ja JOS venäläiset lähettäisi maturaiskaajat, -ryöstäjät, -pommittajat ja huumekauppiaat ”pois”, niin moni valitsisi Venäjän.

Suomen matupainajainen on jo läsnä Ruotsissa.

Jurtsi

Naton myötä venäjä tunkee tänne miljoonia läpsyjä ym mutta niitä pitää laivata suoraan ruotsiin nato kiimaisille.

Mustardo

Ei muslimit tänne jää ellei ne saa sossurahaa. Me tarvitaan ne sossurahat aseisiin ja oman kansan käyttöön joten painukaa te vitun islam-luteet helvettiin.

Kari Ilmarinen

Kerropa tämä nykyisille päättäjillemme, suomalaisten selkänahasta revittyä verorahaa lentää ulkomaille miljoonittain milloin vihreään siirtymään, rupusakkimaiden talouden paikkaamiseen, koronaelvytykseen ”tarkkarajaisina ja ainutkertaisina” (annan mun kaikki kestää) joten tuskinpa muslimien sossurahatkaan ovat heti etiulinjassa leikkauksia tehdessä. Valitettavasti.

Qroquius Kad

Mitäs jätät äänestämättä tai vielä pahempaa, äänestät Järjestelmäpuoluetta.

Jallu

Suomen ja Ruotsin pitäisi jättää hakemus ennen toukokuun 9. päivää niin Putleri voisi ajatella kuten Paavo väyrynen, että voiko vitutukseen kuolla. Paavo on muuten kovasti Natoa vastaan niin kuin nämä muutkin kuuluisat Tuomiojat ja Haloskat jne.

X

Voihan siinä vähän ja enemmänkin osua paska tuulettimeen, mutta loppuupahan itäänpäin kumartelu ja kai sitä voi joskus tulevaisuudessa kauppaa tehdä ryssän kanssa vaikka Natoon kuuluttaiskin.

X

Osaa kai ne Ryssät tehdä sinkkiämpäreitäkin, tulee ylitarjontaa niistä.

p.grandell

voi paavo parka..onko ruotsi pilannut järkesi, ite 25 vuotta ja ruosinkielisenä pidän juttuais ihan persiistä. koita nyt ymmärtää mitä saablarin viher,puniikit touhuu ruotsi hyvä esimerrkki islamisoitumisesta. ym. sceidasta. ihan pihalla olet…

Ja taas tuli yhdet

Ja ties monennetko oluet ja/ai terävät olet juuri ansainnut. Sitten kun tavataan. Sitä, ja juttuseuraa odotellesa.

Hohhoijaa

Luulisi että horisemalla jatkuvasti Naton ylistämispaskaa ei sun tarviisi kerjätä enää rahaa.

K.M

Oletko valmis venäjä tulee sen jälkeen kun suome menee natoon.

Qroquius Kad

Ei tule Ryssä enää koskaan Suomeen, joka kuuluu NATOon.

Tipi

Ihanaa, nyt minustakin tulee natolainen, mistä kaupoista naton jäsen saa alennusta?

Qroquius Kad

Valtioiden välisistä asekaupoista, joilla sinunkin henkeäsi turvataan, vaikka et sitä tajua.

Era

Saa alennusta Finnarin lennoista. Venäjän yli kaukoitään, kaksi matkaa yhden hinnalla, vain naton jäsenille.

Sherlokki suvakko

Pistää vähän ihmetteleen, eikö Suomalainen saa ikänään olla SUOMALAINEN. Ainako jonkun pitää olla täällä hääräämässä, milloin ruattipirut, ryssänretaleet, eu ja ny sitten lähes tuntematon nato. Nato ei ole vielä näyttänyt missään kykyjään ja auta armias jos niitä tullaan kokeilemaan meidän rakkaalla maaperällämme! Tämä valtakunta ei kuulu kellekkään muulle kuin meille Suomalaisille , perkele!

Qroquius Kad

NATO näyttää koko ajan kykyjään varmistamalla Baltian maiden turvallisuuden ja itsenäisyyden tilanteessa, jossa Imperialistinen Roistovaltio Ryssä on valmis käymään jokaisen NATOon kuulumattoman heikomman naapurin kimppuun.
Ole siinä sitten suomalainen samalla tavoin kuin vatjalaiset ovat vatjalaisia.

Onneksi asiaa ei kysytä sinulta ja sinunlaisiltasi, vaan asiasta päättävät järki-ihmiset.

Suomi on kuriositeetti

Johtunee siitä että Suomi on pieni, mitätön maa joka aina tulee jäämään jonkun muun jalkoihin?

(ja jossa on vanheneva, häviävä kantaväestö ja yhä enenevä määrä matukekkuloita).

mari

En nyt sanoisi mitätön maa. Suomen armeija on yksi Euroopan suorituskykyisin ja parhaiten hoidettu, mm. Euroopan suurin tykistö. Ja kohta saadaan sellaiset hävittäjät joilla voidaan toimittaa ohjus vaikka Pietarin talvipalatsiin (siinä tapauksessa jos tälle puolelle alkaa ohjuksia lentelemään). Natosta saamme todella asiallista sotakamaa jos ryssä jotain yrittäisi, mutta ei niiden uhkailusta tarvi välittää, niin ne uhkaili Baltian maitakin Naton liittymisprosessin aikana eikä mitään tapahtunut. Samalla saamme 5. artiklan turvatakuut. En ymmärrä miksei tämä kelpaa kaikille. Todella hyvä palovakuutus oman armeijamme lisäksi.

Era

Suomi meni natoon kreivin aikaan, kohta saaadaan nähdä ne kyvyt tai kyvyttömyydet. Ei sitä koskaan tiedä, mutta se ei pelaa joka pelkää, ja sotapelistähän tässä on vain kyse. Suomi osti juuri sotasimulaattoreita jolla voi aluksi leikkiä. Kuolleet on siinä vain leikivainajia.

Qroquius Kad

Kyvyt tiedetään ja on nähty käytännössä, mutta jos ei todellakaan ymmärrys riitä, ei kai sille sitten voi mitään.

Suomi-Kustu

Kymmeniä vuosia myöhässä, mutta hyvä että edes nyt. Ryssä on Suomen ainoa sotilaallinen uhka. Naton avulla saadaan paras mahdollinen puolustuskyky, joten ei ihme, että putinistit raivoaa.

Särmääjä

Kuten on Ukrainan tilanteessa nähty niin maan ei tarvitse olla sen paremmin EU:ssa kun Natossakaan saadakseen vaikka kuinka paljon apua sotatilanteessa. EU:llakin on samanlaisia sotilaallisen avunannon lausekkeita mitä Natolla jäsenmailleen, joten niissä kahdessa ei ole mitään järkeä olla ainakaan yhtä aikaa mukana paitsi jos haluaa maksimaalisesti menettää kaiken itsenäisyytensä ja maksaa siitä kovaa hintaa.

Qroquius Kad

EU-lausekkeet eivät ole minkään arvoisia, koska EUn sotilaallinen voima on NATOssa.

Suomi Finland

”Kaikki Nato-kielteiset eivät ole putinisteja, mutta kaikki putinistit ovat Nato-kielteisiä.”

Nyt tuli kyllä sellaista vihapuhetta, että Hakkarainen jää kauas vihapuhekärjestä.

Ryssät on nyt paniikissa. Kaikki nauraa niille. Niiden punaisesta linjasta tehdään vessapaperibrändi.

Räkäiset naurut ryssille.

N- word eli YDINASESANA

Taas on TRUMP oikeassa. Ryssän ruutiukoille P&L olisi heti pitänyt sanoa:

”Älä ikinä enää ota sitä YDINASE- sanaa suuhusi!!!”

https://www.expressen.se/tv/nyheter/trump-till-putin-anvand-aldrig-det-ordet-igen/

Diplomatia on kuollut jo

Venäjä karkoittaa neljä ruotsalaista diplomaattia!

Sehän on vain positiivista; nyt Ruotsi voi karkoittaa vähintään 33% venäläisistä diplomaateista koska ”joka kolmas Ruotsissa oleskeleva diplomaatti on vakooja/tiedustelu-upseeri”.

Ruski Paski

Ryssän jälkeensäjättämä sikolätti, sotilaat ovat sontineet konttorin lattialle:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/byggnad-i-butja-anvandes-som-rysk-bas

Nato osaa käyttää vessaa.

dr.flipflop
Make's perfect sense

OMFG, se alkoi Kroatiasta!

Kroatian pressa vaatii parlamenttiaan estämään toistaiseksi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydenjoidenkin paikallispoliittisten sotkujen takia.

Oletin Turkin olevan se joka ensiksi ryhtyy käymään kauppaa Suoman ja Ruotsin Nato-jäsenyyden torppaamisella… mutta ensimmäisenä ehtikin Kroatia. No ei se mitään. Kyllä kaikki jarrumiehet ehtivät vielä esittää vaatimuksensa. Suomen yksiääninen ei salli yhdenkään nato-kriittisen äänen esiintuomista, joten on varmaa ettei suomalaisten tarvitse ajatella että NATO-hakemukseen liittyisi mitään ongelmia. Mediapimennys Kroatian ja muiden maiden tulevista NATO-kiristyksistä tulee olemaan täydellinen.

Valtamediat lupailee Natohakemusta toukokuun puoleen väliin ja Nato-liittymistä jo kesäkuun huippukokouksessa

Qroquius Kad

Kroatian pressalla ei ole asiaan mitään sananvaltaa, ja myöntää sen itsekin.
Turhaan saivat ryssäkiimaiset taas orgasminsa.

Kotibisse ja -vinkkufani

Artikkelissa maininta: ”Kun kaikki Pohjoismaat kuuluvat Natoon, sekä kaikki Itämeren valtiot paitsi Venäjä, niin Venäjällä ei ole enää mitään sijaa Pohjois-Euroopan sotilasmahtina. Toisaalta Ukrainan sodassa on huomattu, että sekin sotilasmahti on ollut puhdasta huuhaata.”

Mitä mahteja nää Pohjois – Maat ja Baltia ovat? On turhaa kuvitella, että vanhat isot Nato -jäsenmaat lähettää tänne joukkoja merkittävissä määrin, koska täällä ei ole öljyä ja muitakaan kaivettavia mineraaleja niin paljoo.
Myös Venäjä voi olla tossa sodassa vähän säästöliekillä. Niillä on kuitenkin huomattavat asevarastot ja armeijaa on uudistettu yli 15 vuotta. Omia nuoria miehiä vaan menetetään. Vaikka sitähän suvakit ehkä jopa haluaa.

Kotibisse ja -vinkkufani

Tää kysymys oli Paavolle.

Paavolle toinen kyssä

Tota samaa minäkin tarkoitan, mutta halusin koittaa herättää keskustelua näkemyseroista – en mitään kinastelua ja loan heittoa. Arvostan sinua journalistina, mutta aina ei voi olla 100% samaa mieltä joka asiasta ja siksi rupesin vähän kyselemään.

Qroquius Kad

No minäpä vastaan tuohon, miksi suuret NATO-maat lähettäisivät tänne suuria joukkoja, vaikka täällä ei ole öljyä?
Vastaus on geopolitiikka:

NATO ei ole mikään kauppaliitto, vaan sotilasliitto.
Ei Persianlahden sodissa ollut kyse öljystä tai demokratiasta, vaan samasta asiasta miksi NATO haluaa nyt Suomen ja Ruotsin mukaan:

strategisesta sijainnista.

Muka vain vihreä kulta

No, minä vastaan tietojeni pohjalta, Paavo antoi luvan..

Suomessa on maailman rikkain kallio- ja maapreä. Meillä on esim. litiumia Oulusta Poriin ulottuvalla alueella. Noin 30km rannikolta. Ihan avolouhos, joten jos asuisin tuolla alueella niin pelkäisin kiinteitöni puolesta.

Meillä on kallioperässä (poikkeuksetta avolouhoksia) kultaa, tantaalia, palladiumia, rodiumia, URAANIA, hopea, kuparia, nikkeliä, kromia… niin paljon, että jos ne muutetaan rahaksi niin sitä on 10-kertaa enemmän kuin Sveitsin pankkitileillä on numeroita. 100-kertaa enemmän kuin Norjalla oljyvaroja. Ja 1000-kertaa enemmän kuin Saudi-arabiassa on öljyvaroja.

Ja aina kun meillä muka kaivetaan kultaa, niin URAANI on se mitä meillä etsitään. Suomi onkin johtava uraanin mustanpörssikauppias.

Paavolle toinen kyssä

Toinen kysymys: Nato-pelko johtuukin lähinnä siitä, että nykypäivän putinistit kantavat ennesvanhaisten stallareiden perintöä; kaikki mikä tulee lännestä ja ennen kaikkea Yhdysvalloista, on perkeleestä ja pahaa ja sitä pitää pelätä punalippu tangossa. Vanhan liiton komukat taputtavat nykypäivän putinisten kanssa samaa virttä suuresta ja mahtavasta Neuvostoliitosta.
En ainakaan minä mitään Neuvostoliittoa todellakaan kaipaa. Vihasin sitä sydämeni kyllyydestä ollessani nuori.
Mutta mitä hyvää nykyinen länsi on tuomassa tällä vuosikymmenellä???? Muistetaan YK:n sivuilla oleva agenda 2030 ja Great Reset + BLM, LGBT sun muut jutut. Itse etsin asiallista keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa. Ja lopuksi, Venäjä on mätä, mutta niin on länsikin.

Qroquius Kad

Länsi ei ole hyökkäämässä NATOon kuulumattomiin Euroopan maihin, toisin kuin Ryssä joka tekee sitä parast’aikaa.
Semmoinen pikantti ero.

Paavolle toinen kyssä

Mutta miten on asian laita esim. 2030 vuoteen mennessä? Nyt ei pidä aina katsoa miten asiat ovat olleet.

Qroquius Kad

Kenelläkään ei ole kristallipalloa, mutta mitä tulevaisuus tuokin, Suomen on paras kohdata se yhdessä vahvojen länsilliittolaisten kanssa kuin yksin.

Paavolle toinen kyssä

Ihan hyvä, mutta vähän liian suppea vastaus mielestäni.

X

Rahamiehen ajopeli..

Kohti ladaa

Ajelin itse pitkään Audeilla. Ja täytyy sanoa että vuonde -92 Audi 100 6-sylinterisellä moottorilla, sen lähemmäs ei ikiliikkujaa voi päästä. Ja muutenkin, mukava auto ajella.

Vuonna -96 sekin laatu alkoi heikkenemään ja V8:t ja A8:it olivat varsinaisia pommeja. Omistanut niitäkin.

Kun sitten viimeisetäkin Audistani meni ajonesto päälle eikä kukaan taaskaan osannut auttaa. meni auto paaliin. Hätäpäissäni ostin Pösön. Ja täytyy sanoa että 80km/h se on yhtä mukava ajaa kuin A8, sen jälkeen on eroja. Mutta että kahden vuotta se on mennyt kasastuskesta läpi eikä muita ole ollut kuin polttimiden ja jarrupalojen/laikkojen vaihtoa. Nyt jo takana 280tkm yhteistä taivalta

Jostain syystä olen kuitenkin ruvennut katselmaan Ladoja. Esim. tuo Lada Raven voisi olla…

Lallukka

Turkki. Unkari ja viimeisin, muttei vähäisin, Kroatia estää natokiiman toteutumisen.
Ei natoon lähdetä noin vain seikkailemaan liinat silmiillä.
Se on iso ja tarkkaan harkittava siirto, mitä tulee kysyä jokaiselta natokiimansa tyydyttäneeltä jäsenmaalta.
Myös kansanäänestys kuuluu naton sääntöihin tai natoon ei voi liittyä kuin villeimmiissä kuvitelmiissa.
Kyllähän tämä nyt selvää pässinlihaa on, että unen näkivät kun natoon tuosta vain meinasivat suu vaahdossa ja vihaa täynnä liittyä.
Lisäksi vielä kysymättä persvakoduunareilta kantaa kys. asiaan äänestyksellä.
Ei onnistu ei.
Ehkä joskus hamaassa tulevaisuudessa jäsenyys voi tulla taas kymysykseen jonkin hillotolppalaisen villeimiissä mielensyövereissä.

Qroquius Kad

Lopeta se valehteleminen!

Unkari ei ole estämässä Suomen NATO-jäsenyyttä, vaan pitää Suomea edelleen ystävämaana huolimatta sinusta ja sinunlaisistasi.
Kroatian pressa julistaa yksityisajatteluaan, jolla itsekin myöntää olevan ei mitään vaikutusta mihinkään.
Turkista ei ole puhuttu muualla kuin putinistien märkäpöksyhaaveissa.

Lallukka

Aihjaa…

Xpertti Muka

Unkarista ja Turkista puhuttiin viimeksi eilen SVT uutisissa. Kyllä sieltä voi yllätysyllätys tulla riippuen siitä millä Venäjä kiristää.

Ei Natojäsenyyttä pt-mediassa ratkaista.

VMP

Minkä helvetin takia sitten tänne ja noihin muihin mediohin kirjoittavat sitä ryssien tarinaa..

Suomi Finland

Nato-orgasmia pukkaa koko ajan. Nato… Nato…. Nato…. aaaaaaah

Haikea Hoosianna

N-nato tulee ja vihdoin kaikki rokotekielteiset tapetaan 😀

Runtiti-pou

Putin on resetoinut jo isoja alueita Ukrainasta. Suomi on seuraavana liipaisimella. Miksi odottelemmee kuukauden? Miksi pitää hakea yhdessä Ruotsin kanssa? Vain siksikö, että se toivoo näin? Entä jos siellä opn vain joku putinistiklikki, joka sitten ei haekaan. Meneekö suomalaisilla myös pupu pöksyyn?

Suomi Finland

Putin on myös ottanut hyvin turpaansa ukrainalaisilta, eikä pärjää millään noilla jäljellä olevilla joukoillaan ukrainalaisille. Eri asia on, mitä tapahtuu, jos ne unohtaa erikoisoperaationsa ja julistaa oikean sodan. Liikekannallepano ja huomattavasti isompi joukko Ukrainan kimppuun. Silloin Venäjällä voisi olla jotain saumaa.

Mutta kun Putin viivyttelee, saa Ukraina lännestä raskaita aseita ja sitten Ukrainan valloitus tulee entistä kalliimmaksi.

Putin teki ison ja täysin tarpeettoman virheen noiden etupiirijuttujensa kanssa. Ihan kajahtanutta meininkiä alusta asti. Olisi tajunnut jättää asiat seuraavalle tsaarille tai luopunut koko jutusta.

X

Haaviston mukaan Kroatia kannattaa Suomen Nato jäsenyyttä, Kroatian pressa on varmaan Putinin kavereita, yritti tehdä sille palvelusta. On ihan ryssän näkönenkin.

KROATIA SANOO EI MEILLE!

KROATIA haluaa estää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rubrik-98

Last edited 1 vuosi sitten by KROATIA SANOO EI MEILLE!
Balkanilaiset Balkanille

Palautetaan kroaatit takaisin Kroatiaan, ikäänkuin vastalahjana.
Ja näin voitaisiin tehdä kaikkien niiden maiden kanssa jotka sanovat EI eli NJET Suomelle ja Ruotsille.

Poistetaan epälojaalien maitten asukkaat kotimaihinsa, pitäkääpä hauskaa!

Suomi-Kustu

Paskastanin presidentti yritti saada julkisuutta näkemyksilleen naapurimaansa vaalilaista ja onnistui yrityksessään. Mutta ei tuo estä Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyttä.

Jailhouserock

Miksi peesata ruotsia kaikessa!