Helsingin kidnappaaja vanha murha- ja petosmies

Helsingin Kulosaaren 9-vuotiaan pojan kidnappauksesta epäillyllä 54-vuotiaalla suomalaismiehelle on hyvin kirjava rikostausta. Rekisteristä löytyy monenlaista rikosta aina tappoon asti.

Tappotuomio on vuodelta 2000. 34-vuotias mies oli laittanut Keltaiseen Pörssiin myynti-ilmoituksen Beretta-merkkisestä pistoolista. Miehellä oli kotonaan paljon aseita, mutta hänellä oli niihin kaikkiin asianmukaiset luvat eikä miehellä ollut mitään tekemistä alamaailman kanssa.

Muuan Jari P. soitti ilmoituksessa olleeseen numeroon ja sovittiin tapaaminen aseen oston merkeissä myyjän kotona. Seuraavaksi soitettiin poliisit paikalle. Myyjän vaimo saapui kotiin ja löysi miehensä ammuttuna asunnosta Helsingin Heikinlaaksossa.

Poliisi pääsi nopeasti Jarin jäljille mm. sormenjälkien perusteella. Mies otettiin kiinni Espoossa Turun moottoritien levähdyspaikalla ja hänen hallustaan löydettiin ladattu murha-ase, eli pistooli, jota myyjä oli myynyt. Jari oli ampunut myyjän tämän omalla pistoolillaan.

Oikeus tuomitsi miehen 13 vuodeksi vankeuteen taposta ja ryöstöstä vuonna 2000. Tappo tehtiin loppukesästä ja sitä ennen  oli ollut vapaana vain puolisen vuotta.

Jarin yksi puoli on se, että hän vaihtaa nimeään kuin työmies alushousuja. Laskin, että tällä hetkellä on menossa vissiin viides tai kuudes uusi nimi. Tuo P*** lienee hänen ensimmäinen sukunimensä, ja sen jälkeen sukunimi on vaihtunut tiheään. Nyt nimi on hieno ulkomaalaistaustainen nimi.

Hänen kerrotaan olevan hyvin monipuolinen petosmies. Huijaa kaikkia aivan kaikessa.

 

Jari KRP:n etsittyjen listalla vuonna 2015.

Vuonna 2015 mies oli KRP:n etsintäkuulutettujen top-listalla suorittamattomien vankeusrangaistusten takia. Niitä oli kertynyt 19 eri rikoksesta, pääasiassa petoksista vuosien 2011-2015 aikana. Lusimista oli edessä 3 vuotta ja 2 kuukautta.

Pakomatka oli sekin oman jutun arvoinen. Jostain käsittämättömästä syystä mies päästettiin Keravan vankilasta lomalle, jossa oli lusimassa aikaisempia tuomioitaan, mutta vaikka oikeuteen oli menossa parikymmentä uutta juttua. Loman aikana Jari haki Seutulassa sijaitsevasta autoliikkeestä koeajolle kalliin Audin.

Autoliikkeen myyjän mukaan Jari oli lennokkaasti kertonut olleensa Lontoossa töissä ja nyt palaamassa Suomeen. Sitä varten tarvittiin tietenkin auto. Pörssihommissa kun ei ihan millä tahansa kipolla liikuta. Myyjä uskoi ja auto lähti koeajolle sen kummempia. Audin myyntihinta oli 75 tuhatta euroa tuolloin vuonna 2015.

Auto hävisi ja niin hävisi Jarikin. Mies ajeli pohjoisen kautta Ruotsiin ja edelleen Hollantiin erään autoliikkeen pihalle. Sieltä hän otti taas uuden auton koeajoon. Seuraavan kerran Jari tavattiin Italiassa, jossa jäi kiinni poliisin rutiiniratsiassa eikä osannut vastata poliisien kysymyksiin oikeita vastauksia. Viranomaiset epäilivät jotain olevan meneillään ja tarkistusten jälkeen selvisi, että Jarilla oli haku päällä Suomessa.

Viime vuosina Jari on esiintynyt monenlaisten viritysten yhteydessä. Nettipalstoilla on myyty kallista olematonta tavaraa, eli puhtaita ilmoituspetoksia. Lisäksi kuvioissa on jonkinlaista konsultointipetosta. Näissä yhteyksissä uhkailee ”asiakkaitaan” monella tavalla ja tavalliset ihmiset eivät oikein osaa aluksi edes karttaa miestä, sillä hänen kerrotaan olevan sellainen puheautomaatti, että puhuu ihmisen pyörryksiin.

 

Nyt siis kuvioon on tullut lapsien kidnappauksia ja niillä lunnaiden kiristysyrityksiä. Hs:n mukaan mies oli lähettänyt kidnappaamansa 9-vuotiaan pojan vanhemmille lunnasvaatimuksen. Poika löydettiin samana päivänä, mutta pojalta oli viety jonkun verran omaisuutta. Luultavasti puhelin. Poliisi otti miehen kiinni samana päivänä.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh
pöh
26.4.2022 22:20

Mitä suurempi vale sitä helpommin se uppoaa.
Sen takiahan on maailmalla niitä uskomattomia tarinoita kuinka joku persaukinen on ujuttautunut rikkaimpiin seurapiireihin, ja sitten huijannut niiltä vuosien mittaan satoja miljoonia.

Mutta tuo heppu nyt vaikuttaa puhelahjoistaan huolimatta aika huonolta huijarilta kun koko ajan jäänyt kiinni jostain.

mari
mari
26.4.2022 23:33

Suomen lepsu oikeuskäytäntö pitää huolen, että nämä jarit pääsevät jatkamaan rehellisten ihmisten huijaamista naurettavien lyhyiden tuomioiden jälkeen, jos ylipäätään kaikesta edes kivitaloon joutuu. Karmein esimerkki on tämä sarjakuristaja mikälie Maria Penttilä. Ennen viimeisintä murhaa
Kalliossa ennustin itse muiden lailla murha.infossa, että jos tämä kaveri lasketaan ulos, seuraava uhri kuolee alle vuodessa ja niinhän siinä sitten kävi. Toki Penttilä sitä ennen yritti houkutella 15-vuotiaan tytön ulos kotoaan ja jollei tytön isä olisi puuttunut asiaan, olisi tyttö tod.näk murhattu. Penttilä nähkääs oli viranomaisten toimesta sijoitettu asumaan saman taloyhtiöön. Siis sarjamurhaaja sijoitetaan alueelle jossa asuu lapsiperheitä. Ja Penttiläkin pääsee aikanaan taas ulos murhailemaan.

pöh
pöh
27.4.2022 00:20
Vastaa...  mari

Se mikälie maria penttilä sillon kun stalkkasi Myllypurossa jotain teinityttöä niin tuli myllikässä mua vastaan.
Taisin vähän tuijottaa kun ihmettelin että mistä toi on tuttu? Oli pukeutunutkin ihmeellisesti, mm tulipunaset kumisaappaat jalassa.
Tuijotin kai vähän liian pitkään niin se lähti seuraamaan mua 🙂 Vasta kotona tajusin myöhemmin että kuka se oli.
Mut eihän tommosia pitäisi ikinä laskea vapaaksi.

mari
mari
27.4.2022 02:53
Vastaa...  pöh

No kappas! Asuin vielä tuohon aikaan Helsingissä. En ole ihan varma, mutta ehkä itsekin bongasin tämän Marian Kalliossa koska tälläkin tyypillä oli punaiset saapikkaat jalassa. Käsittääkseni tyypillä on fetissi naisten vaatteisiin👠. Olin autolla liikkeellä enkä ehtinyt kasvonpiirteitä nähdä kuin vilaukselta mutta kovasti muistutti Penttilää. Olikohan jätkä metsästämässä uhria? Kalliossahan se murhasi sen n. 50-vuotiaan naisen. Ongelma on oikeuslainsäädäntö joka ei salli edes sarjamurhaajien eristämistä yhteiskunnasta. Se vaatisi lakimuutoksen. Jammun kohdalla tehtiin eräänlainen poikkeus. Ukko kärrättiin Niuvanniemeen lusittuaan tuomionsa. Eivät kertoneet Jammulle Niuvaan menosta kuin vasta vapautuspäivän aamuna. Takaoven kautta pakettiautoon ja sitten Kuopioon. Oli Jammu vihainen 😅

gulermo
gulermo
27.4.2022 08:05

no nyt pystyy tätäkin mediaa taas lukemaan, kun on päästy tosta koronahörhöilystä ja jenkkien ukrainan sodasta eroon, ja kerrotaan asioista faktaa 👌

Mätä mikä mätä
Mätä mikä mätä
27.4.2022 10:16

Tuo äijä ei ole perisuomalaisen näköinen vaan näyttää Baltian-Balkanin pojalta pikemminkin. Krouvilta ”duunarilta”. Onko tosiaan aito suomalainen?

Moktar
Moktar
28.4.2022 13:20

Lankomieheni ja kunnon tyyppi.
Älkääpä öyhöttäkö enää turhaan pää punaisen. Nauretaan tovi yhdessä. 😉
Parhain terveisin, Moktar.

Mustamakkara
Mustamakkara
27.4.2022 14:40

Marian punainen saapas nähdä, tuomitaanko kidnappaaja yhtä ruhtinaallisesti, kuin sen Herlinin suvun perijättären napannut mies.

Rullattu
Rullattu
27.4.2022 15:55

Kuolemantuomio lisättävä lakirjoihin.
Eipä olisi enää roikkunut rottana tekemässä muita rikoksia kun kaikki olisi päättynyt siihen kun ihmisen tappoi.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
27.4.2022 20:29
Vastaa...  Rullattu

Kuolemanrangaistus rauhan ajan rikoksista poistettiin Suomen Rikoslaista vuonna 1949, koska siitä oli tulut jo Suuriruhtinaskunnassa kuollut kirjain:

viimeinen Suomessa rauhan aikana teloitettu oli tuomionsa täytäntöönpanon 8.8.1825 Tahvo Putkonen (liekö Anuksen esi-isiä). Sen jälkeen kaikki langetetut kuolemantuomiot lievennettiin automaattisesti Siperiaan karkotuksiksi tai elinkautisiksi.

Jos kuolemanrangaistus palautettaisiinkin, ei sitä kenellekään tuomittaisi.
Vaikka tuomittaisiinkin, ne lievennettäisiin automaattisesti:
eivät asenteet ole vuosista 1825 – 1949 koventuneet, vaan päinvastoin lepsuuntuneet naisistumisen myötä.

Suomi Finland
Suomi Finland
27.4.2022 23:00
Vastaa...  Qroquius Kad

Anus on käväissyt täällä.

Moktar
Moktar
28.4.2022 13:23
Vastaa...  Suomi Finland

En ole. Äläpä sotke ja soosaa pöljiä. Minulla on arvosana fuusioteoriassa. Sinulla ei ole. 😉

Daavidin poika
Daavidin poika
27.4.2022 18:05

On vain niin uskomatonta, että miten ihmiset lankeaa tuollaisen ryövärin ansaan.? Voihan tietenkin sellainenkin asia olla mahdollista, että näillä ansaan langeneilla on itsellään jonkin sortin ”oma” rikostausta.? Kaiken lisäksi vielä tämä Jari käyttäytyy kuin muslimi, varastamalla puhelimen lapselta. Tuollaisen roiston paikka ei ole muualla kuin Niuvanniemellä.!

Lallukka
Lallukka
27.4.2022 19:45

Aika azovlaista lookkia täynnä kys. arjen sankari.
Mitä voit siis odottaa kun on ilman palloa jalassa ulkoilemassa….