Yksi henkilö on vangittu 9-vuotiaan pojan katoamistapauksessa

Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan tapauksessa, jossa 9-vuotias poika katosi Kulosaaresta perjantaina 22. huhtikuuta 2022. Epäilty on 54-vuotias mies. Poliisi tutkii tapausta toistaiseksi rikosnimikkeillä panttivangin ottaminen ja törkeä ryöstö.

Pojan huoltajat saivat perjantaiaamuna kiristysviestin, jossa ilmoitettiin, että heidän lapsensa oli kaapattu. Tämän jälkeen ilmeni, ettei poika ollut saapunut kouluun. Hän löytyi myöhemmin iltapäivällä fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta osa hänen omaisuudestaan oli viety.

Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies kaappasi pojan koulumatkalta tarkoituksenaan vaatia hänestä lunnaita.

− Otimme heti perjantaina yhden henkilön kiinni epäiltynä tapauksesta. Epäilty vangittiin tiistaina 26. huhtikuuta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Tapaukseen liittyen poliisi pyytää yleisöltä havaintoja farmarimallisesta Mercedes Benzistä. Auto on väriltään harmaa. Kyydissä on ollut aikuinen mies ja poika.

Poliisi ja uhrin perhe pyytävät tutkintarauhaa

Helsingin poliisi twiittasi tapauksesta perjantaina iltapäivällä. Poliisi pystyi kertomaan tapauksesta tuolloin vain niukat tiedot.

Syynä vähäiseen tiedottamiseen oli erityisesti pojan turvallisuuden takaaminen, mutta myös esitutkinnan turvaaminen. Tietojen julkaiseminen olisi voinut vaarantaa pojan etsinnät.

− Poliisi ja pojan perhe pyytävät medialta sekä yleisöltä hienotunteisuutta tapauksen käsittelyssä. Kyseessä on vakava rikosepäily, jossa uhri on pieni lapsi. Ei ole toivottavaa, että esimerkiksi perheen asuinpaikkaa yritettäisiin selvittää tai muuten häiriköitäisiin asianosaisia, sanoo Forss.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.