Yksi henkilö on vangittu 9-vuotiaan pojan katoamistapauksessa

Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan tapauksessa, jossa 9-vuotias poika katosi Kulosaaresta perjantaina 22. huhtikuuta 2022. Epäilty on 54-vuotias mies. Poliisi tutkii tapausta toistaiseksi rikosnimikkeillä panttivangin ottaminen ja törkeä ryöstö.

Pojan huoltajat saivat perjantaiaamuna kiristysviestin, jossa ilmoitettiin, että heidän lapsensa oli kaapattu. Tämän jälkeen ilmeni, ettei poika ollut saapunut kouluun. Hän löytyi myöhemmin iltapäivällä fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta osa hänen omaisuudestaan oli viety.

Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies kaappasi pojan koulumatkalta tarkoituksenaan vaatia hänestä lunnaita.

− Otimme heti perjantaina yhden henkilön kiinni epäiltynä tapauksesta. Epäilty vangittiin tiistaina 26. huhtikuuta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Tapaukseen liittyen poliisi pyytää yleisöltä havaintoja farmarimallisesta Mercedes Benzistä. Auto on väriltään harmaa. Kyydissä on ollut aikuinen mies ja poika.

Poliisi ja uhrin perhe pyytävät tutkintarauhaa

Helsingin poliisi twiittasi tapauksesta perjantaina iltapäivällä. Poliisi pystyi kertomaan tapauksesta tuolloin vain niukat tiedot.

Syynä vähäiseen tiedottamiseen oli erityisesti pojan turvallisuuden takaaminen, mutta myös esitutkinnan turvaaminen. Tietojen julkaiseminen olisi voinut vaarantaa pojan etsinnät.

− Poliisi ja pojan perhe pyytävät medialta sekä yleisöltä hienotunteisuutta tapauksen käsittelyssä. Kyseessä on vakava rikosepäily, jossa uhri on pieni lapsi. Ei ole toivottavaa, että esimerkiksi perheen asuinpaikkaa yritettäisiin selvittää tai muuten häiriköitäisiin asianosaisia, sanoo Forss.

Subscribe
Notify of
guest
3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Varma Voitto Ikuinen

Forssi mutiais tiedottoja ?

Qroquius Kad

Oli tällä kertaa kantakirjasuomalainen taparikollinen, törkeimpänä aiemmista henkirikos:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?t=5432

Nimi oli tuolloin linkissä ilmoitettu, mutta tuo sälli vaihtaa nimeä kuin paitaa;
mikä lie nykyään. Toisaalta kantakirjasuomalaisuus oli pääteltävissä jo tekotavasta:
arabi-, afro- tai afganistijätkä olisi siepannut pojan tyydyttääkseen Seksuaalista Hätätilaansa, ja jotkut lunnaat eivät olisi tulleet mieleenkään.