Koraanikoulun rehtori pitkään vankeuteen talousrikoksista

Göteborgilaisen somalialaisen koraanikoulun rehtori tuomittiin suuresta kouluun liittyvästä talousrikosjupakasta pitkään ehdottomaan vankeuteen. Tällä kertaa allah ei ollut koraanikoululle suosiollinen.

Ruotsin kouluvirasto sulki viime syksynä Göteborgissa sijaitsevan Römossen koraanikoulun, koska virasto katsoi, että somalitaustainen koulun johto käytti koulua lähinnä talousrikoksiin. Epäilyt olivat olleet esillä jo pitkään, mutta lopulta asialle tehtiin jotain.

Koraanikoulun talousasiat etenivät talousrikostutkintaan ja pääpuuhapetteriksi epäiltiin koulun rehtoria Abdirizak Waberia. Asia on nyt ollut oikeudessa ja Göteborgin käräjäoikeus lätkäisi tänään Waberille 4 vuoden ja 6 kuukauden ehdottoman vankeuden törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä kavalluksesta. Lisäksi tuli seitsemän vuoden liiketoimintakielto. Avustaja tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kavalluksesta.

Somalijengin toimintaperiaate oli melko yksinkertainen. Koulu sai valtion apurahoja erilaisiin koulun pyörittämiseen tarkoitettua korvamerkittyä rahaa useita kymmeniä miljoonia kruunuja. Mutta ainakin 12 miljoonaa kruunua hävisi kuin tuhka tuuleen.

Osa rahoista annettiin Somaliassa toimivalle kahdelle yhdistykselle ja 4,5 miljoonaa kruunua Waberi laittoi omaan taskuun. Waberi vietti kavereidensa kanssa näillä veronmaksajien rahoilla elostelevaa elämää. Porukka matkusti mm. Egyptiin asuen luksushotelleissa. Rahaa käytettiin myös huoriin ja kaikkeen muuhun pieneen mukavaan.

Asiaa yritettiin peittää siten, että koulun kirjanpitoon merkittiin näiden ”hävinneiden” rahojen syyksi koulun ostamat it-palvelut. Oikeastaan tästä koko homma lähti paljastumaan, kun huomattiin, että koraanikoulu maksaa tolkuttoman suuria summia it-palveluista verrattuna muihin samantapaisiin kouluihin.

Tapauksessa on kaikkein erikoisinta se, että Waberi on ollut koko ajan vastaamassa vapaalta. Edelleen nyt, kun tuomion on annettu, 4,5 vuotta ehdotonta, niin Waberia ei määrätty vangittavaksi vaan annettiin vain matkustuskielto. Tämä vapaalta tuomion odottaminen tässä tapauksessa on kyllä aivan käsittämätön ratkaisu.

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
joo

Väliaikainen avioliitto eli mutah on sallittu kuunjumala (al) Lahin koraanin mukaan. Rahaa ei siis ole mennyt huonoihin naisiin vaan hetkellisiin avioliittokustannuksiin.

Rehtori soitimella Idässä

Mutahkuonon mutahit onnistuivat veronmaksajien rahoilla ties kuinka monta kertaa?
Rehtorin siemensyöksyt tulivat epäilemättä hyvin kalliiksi.

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Lallukka

Niinhän sinä kansanedustelija olet aina, enemmin tahi vähemmin. Oisko rauhoittavat napit mitä? Tripla-annos tä!?

jorma

Vääräuskoisten sinisilmien kusetus on hyväksyttävää ohjekirjasen mukaan.

Aika pitkään onnistui 🤣

Tyydyttävästihän tuo näytti toimivan.

Pazkauzko

Kronikankirjoittaja Fredrik Strage: ”Kaikkivaltias Koraani on kuin vastuuton diiva”:

https://www.dn.se/kultur/fredrik-strage-jag-gillar-att-den-allsmaktige-i-koranen-framstar-som-en-ansvarslos-diva/

Persesammalesomppukoulu

”Somalitaustainen” koulu on liian hieno sana, eiköhän siellä Rövmossenin koulussa kaikki ollut nimenomaan sitä ihteään, väestä, ajatuksista ja teoista alkaen.

Tornion pesänjakajat

Sompuloiden kotouttamiselta on otettu pohja pois kun on ylipäänsä annettu perustaa tuollaisia puolikuunatsihenkisiä opinahjoja.

Moonman

Onko ruotsissakin käytäntönä että lusimaan voi mennä sitten kun se itselle sopii? Nyt rehtori voi vaikka väärennetyn passin turvin häippästä kotiin somaliaan.
Sehän olisi win-win tilanne, rehtori saa harrastaa islamia kotipuolessa eikä ruotsin valtio joudu maksamaan vankilassa lomailua.

Orakin poika Harak

Taitaa tuollainen pikkukakku olla iisimpi kuin elämä kotimaassa, joten ei pelkoa säästöstä.

Daavidin poika

Muuan mies polttaa julkisesti koraaneja, kun taas sitten muuan mies polttaa salaa ”Rikollismielesssä” koraanikoulujen varoja.

Eikö kuullosta aika hassulta.? Nyt vain sitten riikinruotsalaisten täytyy nostaa kaupunkisota pystyyn tätä Waberia kohtaan.

Mielestäni Rasmus Paludan:in, ja Waberi:n tapaukset on rinnastettavissa. Ero on vain se, että Paludan ei ole saanut tuomiota koraanin poltosta.

Last edited 1 vuosi sitten by Daavidin poika
Ei mitään yhteistä

Koraanikoulun varat tulivat Ruotsin valtiolta eli veronmaksajilta kun taas Paludan ostanee itse kirjansa.

Irmeli

Miksi yleensä on koraanikouluja. Eikö se vihan kylvämimen kotona riitä. Ruotsissa kuin täälläkin on jo koulut valmiina, joissa opitaan elämään meidän tavoilla ja meidän yhteiskunnassa. Koraanikoulut pitäisi kieltää, lukekoot kotonaan mitä lystäävät kunhan se ei näy yhteiskunnassa ei päiväkodeissa, kouluissa, työpaikoilla eikä kaduilla ei mihinkään mitään erioikeuksia uskonnon vuoksi. Jos ei normaali elämä länsimaassa sovi, voi muutaa muualle.

Vapaapaskakoulut

Friskolor/vapaakoulut olivat yhteen aikaan muotia mutta nyt on huomattu että ne itseasiassa, suurimmaksi osaksi, tuottavat pelkkää ongelmaa:

-yksityishenkilöiden rahasampoja, talousrikokset helppoja tehdä kun valvonta heikkoa
-arabimaat osarahoittajina
-kivatodistuksia joilla ei ole pääse eteenpäin
-voitot siirretään veroparatiiseihin
-uskonnollista aivopesua
-tyttöjen ja poikien erottelua

Jne

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Qroquius Kad

Koittaisit keksiä jo jotain uutta.
Tuo on nähty niin moneen kertaan, että alkaa jo kyllästyttää.

Otteri Perpo

Kempeleen seireenin eeppinen talomainos oli kyllä sen verran haitallinen Suomelle että siitä on hyvä välillä muistutella.

Juha Sipilä

Mitä sinulla on shokissa oloa vastaan? Meijänpä isällä on isompi kikkeli kuin teijän isällä. Läl lää lällää.

timo

Vain talousrikoksista koska muusta ei ole vielä jäänyt kiinni?

mari

Miksi näille ylipäätään pitää antaa veronmaksajien rahaa huijattavaksi? Ei kai Ruotsissa sen enempää kuin Suomessakaan tueta esim Chileläisten tai Vietnamilaisten kulttuuria. Suomessa (ja ilman muuta Ruotsissa) ovat somalit keksineet kuinka hölmöjä ja sinisilmäisiä pohjoismaalaiset ovat. Suomesta taitaa löytyä jo liki 300 eri somalijärjestöä joita tuetaan erittäin avokätisesti. Joku toimittaja kävi niitä kurkkimassa ja näki sälekaihtimien raosta vain tyhjät toimitilat. Sekin juttu vaiettiin hiljaiseksi.

Qroquius Kad

Minkäs sille voi, että ruotsalaiset haluavat äänestää vaaleista toiseen valtaan näitä politikoitsijoita, jotka vihaavat syvästi omaa kansaansa ja rakastavat islamia, tietämättä itsekään oikein miksi.

mari

Sitä on tullut moneen kertaan pohdittua miksei ruotsalaisille vaihtoehto kelpaa vaikka maa on ollut jo pitkään lähes kaaoksessa. Vaihtoehto äänestää muutakin kuin järjestelmäpuoluetta on ollut jo melko pitkään Ruotsissa. Sama koskee toki Suomeakin.

Ehkä pitää ensin käydä todella pohjalla kuin päihdeongelmaisen ennen kuin ymmärtää tarvitsevansa apua. Tosin se voi olla silloin jo liian myöhäistä

Nih

Islamin varjolla on hyvä tehdä rikoksia, voi vedota aina uskonnonvapauteen ja vihastua julmetusti rasimin takia, jolloin viranomaiset eivät uskalla puuttua ja homma sen kun jatkuu..

Aarno

Islam ei länsimaihin.

pöh

Tollahan on kivan näkönen pallopää.
Joitain vuosia sitten kontulassa oli kanssa mongoli pallopää.
Kävi aina täysin sivullisten kippuun.
Mongoeita ei ole paljoa, mutta niitä vastaan ei ole kiva tapella.
vink vink lyökää kylkiluut ensin sököks ni kaatuu isompikin pallopää.

Nih

”Hän on aidon rasimin urhi”, huutavat ruotsalaislehdet. Hänen valtansa kasvaa,,,,

Kit Walker

Kalju, lihava somali puvussa on kyllä kaikinpuolin hämmentävä näky. Guran väärässä paikassa.

Riku Rantala

MUT SE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!!!!!!

Lallukka

Ei ehkä se rehellisin värillinen kulliveivari.

Mr X

Savunahka pääsee kurssille.

Riku Laine

Sitä ihmettelen että nuohan on niin saatanan tyhmiä että eivät osaisi tehdä talousrikoksia joten jonkun suvakin on täytynyt neuvoa.

Suomi Finland

https://yle.fi/uutiset/3-12361725

Osui silmiin tuollainen juttu. Ja kuten arvata saattaa, jutussa unohtui kätevästi muutama pikku juttu.

”– Yksittäisiä tuomioita julkaisemalla et pysty osoittamaan, että taustalla olisi ongelma. Osoitat vain, että uskot siellä olevan.

Viime vuosina ruotsalaismedia on raportoinut rikosilmiöiden etnisistä yhteyksistä pidättyväisemmin kuin suomalainen media.

Vuosikymmeniä sitten tilanne oli toisin. Hyvönen kertoo itsekin tulleensa 10-vuotiaana ”tönityksi ja sätityksi” lomamatkalla Tukholmassa suomalaisuutensa vuoksi.

– Sain silloin tuntea sitä vihamielisyyttä, mihin tällainen uutisointi johtaa.”

Eli koko ryhmän leimautuminen on paha. Mutta jos ryhmässä on paljon mätiä yksilöitä, eikä heistä juuri varoitella… niinpä, uhrit on unohdettu.