Swedbankin asiakkailta häipynyt rahaa tileiltä

Swedbankilla on Ruotsissa suurenpuoleisia ongelmia. Nimittäin sadoilta tuhansilta ihmisiltä on häipynyt viime yön aikana tililtä rahaa, joiltakin isojakin summia ja monilla tili on miinuksella.

Swedbank on kertonut julkisuuteen, että sillä on pahoja teknisiä ongelmia pankin tietojärjestelmässä. Tästä johtuu, että ihmisten pankkitilit saattavat näyttää mitä sattuu eikä kortti toimi. Swedbank kuitenkin vakuuttaa, että hävinneet rahat tulevat takaisin ja ihmisten rahat ovat turvassa.

Swedbankin sosiaalisessa mediassa asiasta ollaan raivoissaan. Muutamia otantoja:

– Heräsin ja tsekkasin tilin saldon. Meinasi shokkia pukata, kun tilillä olisi pitänyt olla noin 2 000 kruunua, mutta saldo näyti – 92 000 kruunua.

– Tili on useita tuhansia miinuksella. Aamulla piti lähteä töihin ja tankata auto, mutta jäi työpäivä väliin, kun tilillä ei ole rahaa. Yritin tankata automaatista kortilla, mutta eihän se onnistunut.

– Noin 40 000 kruunun säästö pois ja tili 6 000 kruunua miinuksella.

– 270 000 hävinnyt tililtä ja tili 1 250 kruunua miinuksella.

– Sain aamulla lievän sydänkohtauksen kun kollasin tilini saldon. Tilillä olisi pitänyt olla noin 10 000 kruunua, mutta saldo näytti 2 500 kruunua miinusta. Viikonlopuksi oli sovittu monenlaista menoa, nyt tämän voi unohtaa.

– Olin kaupassa ostoksilla, mutta korttimaksu ei mennyt läpi. Yritin monta kertaa, mutta ei toiminut. Sitten tsekkasin tilin saldon puhelimesta ja tipuin perseelleni. Tilillä olisi pitänyt olla 20 000 kruunua, mutta saldo oli 4 550 miinuksella. Kassa sanoi, että en ollut päivän ensimmäinen.

Jne jne. Sosiaalinen media on täynnä vihaisia ihmisiä ja viestit ovat samanlaisia.

Mielenkiintoistahan tässä on se, että tosiasiassa Swedbankilla, kuten millään muullakaan pankilla, ei ole mitään vastuuta yhtään mistään, vaikka pankit sössöttävät kaikenlaisia klisheitä vastuullisuudesta ja sen sellaisesta.

Jos tavallinen pankin asiakas sattuu vahingossa vetämään tilin miinukselle, niin jokainen pankki laskuttaa asiakasta heti erilaisilla tilinylitysmaksuilla. Itsellä saattoi aikoinaan mennä Nordean tili muutaman kruunun miinukselle tankatessa, ja tästä seurasi aina automaattisesti 95 kruunun tilinylitysmaksu.

Nyt Swedbank itse on aiheuttanut ihmisille miinustilejä. Moni ihminen saattaa olla todella kusisessa tilanteessa jo sen takia, että perjantai ja viikonloppu tulossa, eikä tilillä rahaa, mutta pankilla ei ole mitään vastuuta asiasta. Se kertoo vain, että vikaa korjataan parhaillaan. Pankki on ilmoittanut, että jos ihminen kokee, että asiasta on aiheutunut haitta, niin korvauksia voi hakea.

– – –

Yhteiskuntaa pitäisi puhdistaa. Sen voisi aloittaa pankeista ja vakuutusyhtiöistä.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tyrsky

Onko tämäkin putinismia, kun totean kirjoittamasi, erityisesti kahden viimeisen lauseen, pitävän paikkansa? Toisaalta, jos tässä kohden olemme samaa mieltä, lienemme yksimielisiä myös siitä kuinka noin vakavat sotkut edellyttävät laajamittaista ’hyvää keskinäistä yhteisymmärrystä’, kansan kielellä hyväveliverkostoa.

Ai niin, mutta niistä puhuminenhan oli jo kategorisesti hörhöilyä ja putinismia, sekä kaverisi Al Grogin manaattihubaa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Putinin vika ja Venäjän hydribivaikuttamista. LOL .

Särmääjä

Vähän aikaa sitten täälläkin oli pankissa häiriö kun kirjautu niin näytti tilit nollaa eikä sitten myöhemmin edes päässyt kirjautumaankaan. Ja siitä pikku ongelmasta kun tuli ilmotuskin vasta myöhemmin niin luulin jo että joku on putsannut tilit.

Joppos123

Kyseessä oli putlerin operaatio. Sattui samaan aikaan kun kyykytettiin UM ja PM:n sivustot.
Ryssä yrittää kaikkensa, että emme menisi NATO:n ja se saisi mahdollisuuden hyökätä tänne ryöstämään ja raiskaamaan.
Ei onnistu vitun ali-ihmiset.

Islam on syöpä

Noin yksinkertaisilla aivoilla ei kannata lukea foliohattuteorioita.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Oletko ihan tosissasi? Ai niin, olet kapiainen harmaissa, sori siitä.

Tomppa

Mua kiinnostaa kaikki semmonen.

Danskea odotellessa

Miinukselle ei sentään Ruotsalainen Nordeakaan pystynyt, mutta nollille meni tilit parikin kertaa.

ja siitäkös Sampo sai tarpeekseen, myi Nordean osakkeet tosi alas ja muut hölmöt osti niitä. No, katsotaan koska Nordeaan pukkaa roskalainaa.

Voe helevetin perse

Jostain täytyy tää NATOKIIMA rahoittaa! Hyvää vappua kaikille tasapuolisesti natokantaan tai puoluekirjaan katsomatta 😆

Sami

Tällä kerralla ”teknisessä viassa” ei tapahtunut henkilövahinkoja. IKEA:n tekniset viat ovat paljon pahempia.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ruotsi haluaa lähetetyistä aseista rahaa.

IMG_20220420_231753.jpg
Din Poh

Hurrit pyytää pelkistä 5000 kypärästä n. 10 miljoonaa dollaria/euroa. Tekee n. 2000 per kypärä.
Aattelivat sitten profiteerata tästä(kin) sodasta.

Kun kivijalka kaupassa yksikköhinta erikoisemmilla kypärillä on n. 1000-1500 eur, niin kyllä tavallisen jantterin kypärä alle 500 lähtee massaostajalle.

Todellinen hinta löytynee sieltä SAInt hävikki-ilmoituksen hinnastosta.

h44

Minulta on jo vuosikymmeniä kadonnut rahaa tililtä.

Rahanpesula Swedbank AB

Swedbankin korkea virkamieskeenerihän teki isoja huumekauppoja työaikana ja jäi kiinni.
Ja Swedbankin tanskalainen johtajatar oli varsinainen jekkuakka, tais pestä Putenkin rahat kun Baltiassa pyykkäs.

Ehkä joku on saanut tarpeekseen ja kostaa?

Swedbankki lienee isoissa kytköksissä sossupuolueeseen.

Jarkko

Weffiäijäthän ovat jo vuosia pelotelleet että tulee ongelmia pankkiliikenteeseen ja rahankäyttöön. Samoin ovat povanneet ruokapulaa, ja ihmeesti Euroopasta onkin esimerkiksi lannoitetehtaita ja maatiloja suljettu oikein urakalla viimeiset pari vuotta. Sääli sitä porukkaa (enemmistöä, valitettavasti), joka enää tässä vaiheessa yllättyy.

Make’s perfect sense

Viikko sitten piti käydä Haaparannan Swedpankissa, kun oli kuulemma ”kunt kännitommi” heikoissa kantimissa. Mikäpä siinä, virkailijan pitkällisen näppiksen naputtelun innoittamana, totesin ”naputa pois vain toivottavasti kukaan ei vain ehdi polttaa autoani”. Oli kuulemma ”hemskisti sanottu”.

Vastavuoroisesti tivasin virkailijalta bank kännedoomia, eli oletteko Swedpankissa sattumoisin jääneet kiinni rahanpesusta, johon virkailija totesi asiasta olevan tieto internetissä. Kysyin myös ovatko pitäneet hyvää huolta rahoistani, eivätkä esim ole lainailleet niitä Basel III sääntöjen vastaisesti muille. Väitti rahoista pidettävän hyvää huolta – arvasin että valehteli.

Neuvokaapas expertit

Pankeilla on Suomessa luottoraja. Sitä ei voi kaameesti ylittää. Ehkä heti ei mee tankkaus tietoo. Ei silti voi noin ylittää. Että miten tuolla voi?

Din Poh

Jos automaatti ei tee katevarmennusta, niin noin voi käydä kun veloitus aikoinaan lähtee tililtä

Muistelen jostain maailmalta kertomuksen pankin veloittaneen tulleet (kortti-, ym.)maksut suuruusjärjestyksessä (isoin summa ensin).

Yleensähän ihmiset olettavat tehtävän aikajärjestyksessä, vanhin ensin jne..

Ja sitten kun pienemmillä maksuilla tili ylittyi lisää, niin jokaisesta pienestä meni tietysti se ylitysmaksu(tjsp) > easy profit.

Lallukka

Voisiko vittumaisempaa ollakkaan kun olet onnistunt säästämään edes muutaman tontun ja sitten yks kaks maksaessasi kaupantiskillä todetaan notta tili onkin kaput.
Voe vittu sanoisin tuossa kohdin ja kovaa.