Muslimit hyökkäsivät Rasmus Paludanin kimppuun Uppsalassa

Uppsalassa oli sunnuntai-iltana mellakan poikasta, kun muuan äärioikeistolainen Rasmus Paludan ilmaantui Uppsana suurmoskeijan nurkille ja tuikkasi koraanin tuleen. Kaksi islamistia otettiin kiinni epäiltynä poliisiauton kivityksestä.

Paludan saapui parin muun henkilön kanssa henkilöautolla Uppsalan moskeijan kulmille ja parkkipaikalla viriteltiin koraanipeijaisia. Tästä seurasi, että moskeijan pihalla olleet miehet vetivät ns. x-factorit. Muslimimiehet yrittivät hyökätä Paludanin seurueen kimppuun ja muutama henkilö hyppi Paludanin auton katolla.

 

Paludanin seurue pääsi poistumaan ajaen paikalta. Poliisi yritti tässä tilanteessa rauhoitella kiivastuneita muslimeita, mutta poliisin osaksi jäi lähinnä – ottaa kiviä vastaan.

 

Paludan oli hakenut viikonlopuksi useita mielenosoituslupia ympäri Ruotsia, mutta käytännössä yksikään näistä ei saanut lupaa. Poliisi katsoi, että tilanne on niin räjähdysherkkä, että jos mellakat nyt alkavat taas uudestaan, niin niitä ei pysäytä enää kukaan.

Itsekin oli tarkoitus osallistua lauantaina koraanipeijaisiin, mutta katsoin kuitenkin parhaaksi jättää väliin. Ei ole mitään järkeä muutaman hengen porukalla alkaa riitelemään satapäistä mielipuolilaumaa vastaan.

Se on joka tapauksessa varmaa, että tällä hetkellä mellakka roikkuu niin pahasti ilmassa, että on vain ajan kysymys milloin päiviä kestävät suurmellakat alkavat.