Sotilasasiantuntijat: Puolan lahjoittamat panssarivaunut voivat muuttaa Ukrainan sodan kulkua

Ukraina on saanut erän 236 T-72M1-panssarivaunuja, joita Puola on lahjoittanut Ukrainalle. Nyt ensimmäiset ovat saapuneet Donbassin rintamalle ja monet sotilaslähteet ovat sitä mieltä, että tämä saattaa ratkaista sodan kulun Ukrainan armeijan hyväksi.

 

Itä-Euroopan maat Viro, Liettua, Latvia, Puola ja Slovakia ovat tehneet melkoisia avustuksia Ukrainan suhteen. Varsinkin Puola on ollut yksi Ukrainan sodan selkäranka. Vanha suomalainen vitsi Puolaan sijoitettuna kertoo, että kiivaimpia puolalaisia on pitänyt köyttää puihin kiinni, että nämä eivät ryntää rintamalle.

Lisäksi Puola on ilmoittanut, että se ei tue mitään sellaista Ukrainan ja Venäjän välistä rauhansopimusta, jossa Ukraina joutuisi luovuttamaan alueita Venäjälle. Puola on ensimmäinen ikään kuin takaajavaltio.

 

Putinisteilla on alkanut harras hoosiannan veisuu tiedoista, että Ukraina saa lisää toimivaa materiaalia Donbassin rintamalle. Se sama iänikuinen märinä ”Ukraina on tappanut Donbassin kansalaisia kahdeksan vuotta”.

Joka tapauksessa tämä itärintama on nyt jämähtänyt melko samoille sijoille, joissa se on ollut siitä asti kun Venäjä on vallannut Donbassin alueita. Koko sodan aikana linjat eivät ole muuttuneet merkittävästi.

Monien eri lähteiden mukaan pohjois-koillissuunnalla Harkovassa venäläisjoukot ovat vetäytyneet jo rajan taakse. Näin ollen Ukrainalla on tällä hetkellä edessään tehtävät: 1.) Donbassin vapautus, 2.) Mariupolin ja kaakkoisrannikon vapautus sekä 3.) lopuksi Krimin niemimaan vapautus.