Tuulivoiman vastustus lisääntyy lahden molemmin puolin

Keski-Ruotsissa Sollefteåssa on kovat piipussa, kun paikalliset ihmiset vastustavat kovin ottein tuulivoimatyömaiden etenemistä. Aktivisteja on köyttäytynyt puihin kiinni ja jopa yksi auto on ”betonoitu” huoltotiehen.

Sollefteå on yksi niistä monista Tunturi-Ruotsin kunnista, joissa jokaisella kukkulalla pyörii tuulivoimapropelli. Sollefteåssa asukkaat ovat kuitenkin saaneet tarpeekseen tuulivoimasta ja jatkuvasta rakentamisesta ja aloittaneet kovan puoleiset protestit. Tuulivoimayhtiö Twin Peaks on saanut kunnan väestön enemmistön itseään vastaan.

Nyt kaikkein uusimmalle tuulivoimalatyömaalle on laitettu monenlaisia barrikaadeja. Aktivistit kaivoivat yhden auton ikkunoita myöten huoltotiehen ja auto muurattiin tiehen betonilla. Sisällä istuu yksi aktivisti. Lisäksi aktivistit ovat köyttäneet itsensä kettingeillä kiinni puihin, koneisiin ym, jotta työmaa ei etenisi.

Aktivistit vaativat, että kaupungin kolme tuulivoimalatyömaata lopetetaan ja tuulivoimayhtiö pakkaa tavaransa ja häipyy Sollefteåsta. Tiedotteessaan aktivistit kertovat mm, että tuulivoima aiheuttaa suuria muutoksia ympäristöön ja elinoloihin. Aktivistien mukaan tuulivoimayhtiöt käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen maaseutua. Tuulivoima vaikuttaa erittäin negatiivisesti poronhoitoon ja yleisesti villieläimiin. Lisäksi tuulimyllyjen rakentaminen tuhoaa luontoa teiden, kaapeleiden, kuorma-autojen, kaivinkoneiden ym. junien ja laivojen muodossa.

Aktivistit kutsuvat tuulivoimaa vihreäksi kolonialismiksi, jossa paikallisilta ihmisiltä viedään oikeus puhtaaseen veteen, vuoriin ja ylipäätään ympäristöön.

 

Mielenkiintoista on se, että myös Keski-Pohjanmaalla Kokkolan suunnalla on tällä hetkellä kasvamassa vastustusta alueelle suunniteltuja tuulivoimaloita kohtaan. Yhä useammat paikalliset ihmiset ovat kokeneet, että tuulimyllyt tulevat vain tuhoamaan ympäristöä mm. matalataajuisella vouvaamisella, joka saattaa pitkän päälle aiheuttaa mielenterveysongelmia, koska ääntä ei pääse karkuun.

Lisäksi on tullut esille, että Pohjanmaan tuulimylly-yhtiöiden lobbareina esiintyy täysin luottotiedottomia ja persaukisia ”konsultteja”.

Seurataan tätä asiaa lähiviikkojen aikana tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Särmääjä

Tuulivoimalat on suoraan saatanasta

Huru-ukko

Tai saatana perseestä??

kaik menee

Mauri Pekkarisen vävy sukuineen kiittää ja kuittaa.

Varma Voitto Ikuinen

tuulisähkötuolin hyväksyn, ”voimalat” ovat pelkkää
terroria ihmistä ja ympäristöä tuhoten. aamen.

Pirun kätyrit

Vanhaan kotikuntaan Kokkolan alueella noita helvetinmyllyjä on nousemassa kuin sieniä sateella. Käy kuin Lestijärvellä, missä kunnan kepulit kaavoittelivat myllyjä omille mailleen, käärien taskuunsa muhkeat lahjukset. Hyöty asukkaille vähintään kyseenalainen. Kummasti on viherpunikitkin olleet hiljaa, vaikka paikalliset järvet ym. ovat muuttolintujen turvapaikkoja.

Suomi Finland

Lienee paljon linnunraatoja voimaloiden läheisyydessä? Luulisi luontoväen huutavan hoosiannaa.

Jope

Lintujen joukkokuolemia on raportoitu muun muassa Smölan tuulipuistosta Norjassa. Pelkästään tuossa puistossa on teurastettu tai katkaistu kaula yli viideltäsadalta linnulta tuuliturbiinien pyörivillä terävillä siivillä. Tuulipuistojen rakentamisen lisääntyessä, myös lintujen kuolemat kasvavat.
Norjan Smölassa yli sata kuolleista linnuista on ollut merikotkia. Muita suojelun tarpeessa olevia lajeja ovat riekot ja useat haukkalajit. Myös joutsenia ja hanhia on kuollut, samoin kuin yleisempien lajien lintuja. Ne lintupopulaatiot kärsivät, joita esiintyy tuulipuistojen rakentamisalueilla.
Laajoja lintukuolemia esiintyy kaikkialla mihin tuulivoimaa rakennetaan.

https://samnytt.se/hundratals-havsornar-dodas-av-vindkraftverk-forsok-med-malade-rotorblad-ska-minska-massdoden/

kaik menee

Mauri n-sana vävyineen kiittää, kuittaa ja häpeää jota ei näytä.

Suomi Finland

Ei ole mielipidettä puolesta eikä vastaan. Mutta Paavosta poiketen mielipide löytyy siltä väliltä.

Koomista tietenkin on, kun ennen Koijärvellä itsensä köyttivät puihin luontoväki, niin nyt samaan hommaan on ryhtymässä sitten uusiutuvan energian vastustajat ja nyt luontoväki on sitten näitä viemässä putkaan.

Ei kyllä käy kateeksi niitä, joiden lähettyville noita kuvatuksia rakennetaan.

Jope

Nyt tuohon sarjaan on saatu suomitekstit!
Osa 1. Uhka ihmisille 
https://www.youtube.com/watch?v=oNh6svLzXpU
Osa 2. Tuulivoima & ympäristö
https://www.youtube.com/watch?v=7lI7hnF6zbU&list=PLM37EuPs9m7KyiLK7vmQDzKMRrUZxour5&index=2
Osa 3. Tuulivoima & kestävyys
https://www.youtube.com/watch?v=fa6hdmQIaHs&list=PLM37EuPs9m7KyiLK7vmQDzKMRrUZxour5&index=1
Osassa 3 on eniten politiikkaa ja on mielenkiintoisin. Lopputulos on, että koko sirkus on erittäin tuhoisaa luonnolle ja kaikki sähläys on täysin turhaa rikollista puuhastelua. Kaikessa on kysymys pelkästään rahasta ja vihreää tuo tuulihölmöily ei missään nimessä ole!

Anonyymi

Nuo videot pitäisi lähettää Suomen hallitukselle, joka jääräpäisesti pitää kiinni maailman kunnianhimoisimmasta ilmastonmuutoksen torjunnasta kuvittelemalla, että promillen vaikutus pelastaa koko pallon. Kuten nähtiin, Ruotsissakin tuulivoimasta päättävillä oli täysin väärää tietoa. Hyvin on konsultit asiansa osanneet!

Qroquius Kad

Turhaa se olisi;
eihän se porukka välitä vähääkään kuin itsestään ja unelmistaan.

seant

Sitä olen eniten ihmetellyt ns. eläinsuojelujärjestöt on hiljaa näistä lintusilppureista. Vaikka monelta taholta on tullut ilmi eläimet kaikkoaa. Ruotsissa luontomatkailuyritys joutui lopettamaan toiminnan kun kaikki eläimet häipyi ruokintapaikoilta ja järvessä ei yksikään vesilintu pesinyt. Norjassa tuli tuulimyllyt poro reitille, jossa ne siirtyvät kesä- ja talvilaitumille seurauksena porot ei siirtyneet vaan näkivät nälkää. Merivoimalat häiritsee taas valaiden ym. kalojen kulkuja. Siivissä käytetty balsapuu tuhoaa suojeltuja Amazonin sademetsää kun kasvatettu ei riitä. jne. ei oikeastaan ole kuin haittoja, joista suurin tuotannon vaihtelevuus, nyt tulee n. 2500 MW teholla, hinta n. 1-2 senttiä/kWh, toissa viikolla tuli n. 200 MW teholla.

Anonyymi

Ylellä hohoteltiin ihan estottomasti, kun PS:n Putkonen kertoi, että lepakkojen keuhkot repeävät tuulivoimaloiden läheisyydessä. Asia on tosi, hennot verisuonet eivä4 kestä lapojen lähellä tapahtuvaa ilmanpaineen vaihtelua. Ei korjattu asiaa, jolle vitsailtiin monessakin ”hupiohjelmassa”, vaan vaiettiin kuoliaaksi. Mitä tapahtuu, jos lepakot sankoin joukoin häviävät? Lisääntyvätkö tuhohyönteiset ja jos näin käy, siitäkin kai syytetään ilmastonmuutosta?

Sellaista

Noilla sattumasähkö voimaloilla ei tee yhtään mitään. Suomessa ei tuule tarpeeksi, joten sähköntuotanto olematonta, sekä kannattamatonta. Kuten koko idiottimainen vihreä siirtymä, jolla saadaan Suomi konkurssiin ja palaamaan kivikaudelle. Vain perussuomalaiset vastustavat tätä, muut eivät.

Minä

Ne ovat poliittisten tuulten voimaloita. Kun poliittinen fanatismi katoaa, ovat ne pelkästään ongelmajätettä.

Prozac

Tuo ”vihreä kolonnialismi” on kyllä hyvä kuvaus tilanteesta. Täällä kurikassa etelä-pohjanmaalla tuulivoimakiima on huipussaan. Kurikan ja jurvan välille tulee kymmeniä ja kymmeniä propelleja. Tarkkaa määrää en muista, oliko 80kpl? Järkyttävä määrä jokatapauksessa. Tuhotaan ”erämaa-alue” joita e-pohjanmaalla ei liiaksi ole. Peltoa kyllä riittää. Kepulaiset ja kokoomus tuhon arkkitehteinä. Pihalla ku seisoskelee niin alkaa olla myllyjä joka ilmansuunnassa. Nyt kuulemma tuhoavat lappajärvenkin kauniit järvimaisemat propelleilla, ja suomen vihreät hurraa.

Anonyymi

Ei ne Helsinkiin asti näy…

Qroquius Kad

Eivätkä kuulu.

Jope
    1. 2022 Ornitologit vaativat: Aloittakaa tuulivoiman purkaminen ja pelastakaa Ruotsin kotkat

Ruotsin tulisi purkaa tuuliturbiinit ja pelastaa siten kotkat ja muut uhanalaiset petolinnut. Tätä mieltä on Gotlannin lintutieteellisen seuran puheenjohtaja Måns Hjernquist.
– Paljon olemassa olevaa rakennettua tuulivoimaa pitäisi purkaa, hän sanoo Samnyttille.
Måns Hjernquist löysi maanantaina kuolleen merikotkan tuuliturbiinin vierestä Klintehamnin edustalta Gotlannista. Se on kolmas Gotlannista tänä vuonna löydetty tuulivoiman tappama kotka. – Tuolla lisää mm. kuvia aiheesta:

https://samnytt.se/ornitologer-kraver-borja-riva-vindkraft-och-radda-sveriges-ornar/

Prozac

”Tuulivoimayhtiö twin peaks”. Onpas maaseudun maisemien tuhoamiseen erikoistuva yhtiö valinnut sopivan nimen, jos tuo ei ollut paavon vitsi. Nehän vois laittaa logoonsa sen hullun Bob nimisen miehen kuvan, joka väijyy Laura Palmeria siinä sarjassa.

Niki

Å

Niki

Oulujärven ja Oulujoen luonnonmaisemat on kohta historiaa myös.

Sam Colt

Voimalan siivet käyvät alimmillaan yli 50 metrisssä. Sen yläpuolella harva lintu lentää, Kurjet ja joutsenet muuttaessaan. Nekin oppivat parissa sukupolvessa kiertämään laitokset.
Maisemahaittoja on pahempiakin, esim ostareissa loisivat mutiaiset.

Lallukka

Kaikki viherhihhulien voimalavaihtoehdot edustavat vähän kuin kallen pykimää spekua sampon peräpeiliin tämän päivän, you know whay i mean.
Paras voima on turve, hiili jne.fossiilinen! Kannatan jopa ytinvoimaa enemmin kuin vihreiden tuuli”woimaa”.
Mikä vain voimala kelpaa, muttei mikää viherhomppujen tuhnuvoima pyllyreijästä.

akti visti

tuuli voima inrfa puna säde ääni voima aalto tappaa ihmistä!! POIKOTTI!!!

Qroquius Kad

Ja homo Kaasu ja kemmi Kaali navat eigu Vanat !1!

Jorppa

Tuosta oli SVT n sivuilla ja pääuutisissa telkkarissa myös juttua. Jostain syystä uutinen on nyt kadonnut. Tai en vaan löydä sitä. Laitatko linkin, kiitos !

Jope

Sekopää Märta Stenevi (MP) haluaa nelinkertaistaa tuulivoiman – mutta ei omalle takapihalleen
”En halua tuulivoimaloiden melun häiritsevän minua”. Ehdottaa: 100 miljardia verokruunua ennätykselliseen laajentamiseen.

https://samnytt.se/marta-stenevi-mp-vill-fyrdubbla-vindkraften-men-inte-pa-egna-bakgarden/