Esitutkinta Lahdessa joulukuussa tapahtuneesta epäillystä murhasta valmistunut

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan epäillystä murhasta, joka tapahtui Lahdessa joulukuussa 2021. 44-vuotiaan miehen murhasta epäillään neljää henkilöä.

Esitutkinnassa on selvitetty Lahdessa sijaitsevan moottoripyöräharrastuskerhon tiloissa 12.12.2021 tapahtunutta välienselvittelyä, jossa kuoli yksi henkilö. Poliisi epäilee neljää henkilöä vuonna 1977 syntyneen miehen murhasta. Kolme epäillyistä on edelleen vangittuna.

– Poliisin esitutkinnassa saaman käsityksen mukaan tapahtumien taustalla on ollut velka ja välienselvittely. Ainakin osalla epäillyistä on kytkös järjestäytyneeseen rikollisryhmään, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo Keskusrikospoliisista.

Epäillyn murhan lisäksi poliisi on esitutkinnassa selvittänyt ampuma-ase- ja huumausainerikoksia. Myös uhria epäillään törkeästä vammantuottamuksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Tämän osalta esitutkinta tullaan kuitenkin päättämään, koska epäilty on kuollut.

Esitutkinta on nyt valmistunut ja siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle. Syytteen nostamisen määräpäivä on 13.5.2022.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.