Kun kaikki on rasismia – hinnan korotuksetkin

Muuan muslimimies Yahya Alheraky on niin pahoittanut mielensä, koska kokee tulleensa syrjityksi ja rasisteeratuksi. Asiasta kertoo yleisradioyhtiö Sverigesradio.

Alheraky on nimittäin tehnyt kantelun syrjintäasiamiehelle Boråsissa sijaitsevasta lasten sisäleikkipuistosta Leos Leklandista. Mies kokee kokeneensa syrjintää. Syy: leikkipuisti sattui nostamaan hintoja ramadania seuranneen kahden juhlapäivän eid al-fitrin, usein pelkästään eid, aikana.

Miehen selitys rasismille ja syrjinnälle saattaa jäädä hieman pimentoon, mutta yritetään.

– Hinnan korotuksia voidaan tehdä lauantaiksi tai pyhäpäiviksi, meillä [muslimeilla] ei ole mitään sitä vastaan. Mutta jos eid ei ole lauantaina, niin sillä ei ole mitään tekemistä lauantain tai pyhäpäivän kanssa. Jos he olisivat halunneet nostaa hintoja, niin se olisi ollut pyhäpäivä. Mutta koska eidiä ei lasketa Ruotsissa pyhäpäiväksi, ja vain muslimit viettävät eidiä, niin miksi he silloin nostavat hintoja? Näin hintojen nousu koskettaa vain pientä ryhmää, ei kaikkia.

Ilmiselvää rasismia!

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.