Miksi vuoden 2015 pakolaiset aiheuttivat kaaoksen, mutta vuoden 2022 eivät?

Euroopassa on nyt samankaltainen pakolaiskriisi kuin vuonna 2015. Vai onko? Joitakin aivan perustavanlaatuisia ja merkittäviä eroja on, vaikka Suomeenkin on kohta tullut yhtä paljon pakolaisia kuin 2015.

Suomeen on tullut tällä hetkellä noin 21 000 tilapäisen suojelun hakemusta. Ruotsissa noin 34 000 ukrainalaista on hakenut turvapaikkaa. Melkoinen määrä pakolaisia, voiko tilannetta verrata vuoteen 2015? Totta kai voi, aina voi verrata.

– Eurooppa ei ole nyt täydessä kaaoksessa. Maantien pientareita pitkin ei tallusta satojen miesten laumoja kuten vuonna 2015. Ukrainalaiset eivät huuda rajoilla tappotuomioita länsimaalaisille vääräuskoisille mulkuille, eivätkä kivitä raja-asemilla rajapoliiseja vaatien arvolleen sopivaa ylläpitoa. Ukrainalaisilla ei ole kylttejä, joissa lukee ”Open border or die”.

– Vuoden 2015 syksyn aikana pidettiin joka puolella puurolakkoja. Puuro oli paskaa, ruoka oli paskaa, asumukset olivat paskaa, kaikki oli paskaa. Kaikki mitä valkoinen mulkku tarjosi sotaa, vainoa ja kidutusta paenneelle muslimimiehelle, oli paskaa, paskaa ja paskaa. Islamilaisista kehitysmaista tulleet miehet eivät olleet tyytyväisiä mihinkään mitä heille tarjottiin.

– Turvapaikka-aktivistien sivut täyttyivät lämpimästä itkusta. Jokainen mummo unelmoi omasta kikkarapäisestä pakolaispallerosta, jolle haluttiin tarjota kotimajoitusta. Nyt nämä samat turvapaikka-aktivistien sivut ovat hiljaa ukrainalaisista. Edelleen siellä halutaan paijata kikkarapäisiä miehiä ja sympatiaa koetaan Ahmedia kohtaan, joka on jättänyt perheensä sodan keskelle ja itse lompsinut Eurooppaan, mutta ukrainalaisille turvapaikka-aktivistit eivät jaksa lämmetä.

– Vertailun vuoksi eräästä turvapaikka-aktivistien ryhmästä: Kansalaisaloitepalvelun ns. Lupa elää-päivitys, jolla haetaan ikuista oleskelulupaoikeutta kaikille kehitysmaista tulleille miehille, on saanut muutamassa päivässä yli neljä sataa tykkäystä ja sydäntykkäystä plus liudan kommentteja. Kun taas venäjän sotaraiskausten vastainen mielenosoitus ei ole saanut kuin 13 kusista tykkäystä. Ukrainan pakolaisista kertova päivitys taas on saanut vain neljä säälittävää tykkäystä.

 

Ukrainalaiset pakolaiset eivät ole aiheuttaneet käytännössä minkäänlaisia negatiivisia reaktioita, paitsi tietenkin ryssämielisissä putinisteissa. Ukrainalaisista pakolaisista luultavasti ei seuraa:

– jättimäisiä raiskausaaltoja,

– jättimäisiä autopaloja ja mellakoita,

– loputtomia omien etuuksien vaatimuksia,

– kokonaisten kaupunginosien muuttumista haiseviksi ghetoiksi,

– hirvittävää älämölöä julkisissa kulkuvälineissä,

jne jne.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.