Pääsiäisen muslimimellakoissa tällä hetkellä 135 henkilöä epäiltynä rikoksista

Pääsiäisen muslimimellakoiden jälkeen poliisi on saanut selville ainakin 135 mellakoitsijan henkilöllisyyden, joita epäillään nyt useista eri rikoksista.

Mellakoita tapahtui Linköpingissä, Norrköpingissä, Tukholmassa, Malmössä ja Örebrossa. Kaiken kaikkiaan yhteensä on 135 mellakoitsijaa saatu tunnistettua sosiaalisen median filmien ja kuvien avulla. Edelleen 200-300 henkilöä odottaa tunnistamista. 10 henkilöä istuu tällä hetkellä vangittuna.

Rikosnimikkeinä on mm. tapon yrityksiä, törkeä viranomaisen häirintä ja törkeä väkivaltainen mellakka.

Niin ikään poliisi on tehnyt kymmeniä lastensuojeluilmoituksia. Tämä perustuu siihen, että esimerkiksi Örebrossa, Malmössä ja Linköpingissä poliisi on tunnistanut useita musliminaisia, jotka ovat kiihottaneet ja kehottaneet alaikäisiä lapsiaan hyökkäämään poliisin kimppuun. Sosiaalitoimi tulee nyt päättämään, että onko mukana tapauksia, joissa lapsi jopa pitäisi ottaa huostaan.

Asiasta on sosiaalisessa mediassa hieman erimielisyyksiä. Esimerkiksi Katerina Janouch sanoo, että henkilöt pitää pakkosijoittaa lentokoneisiin ja kotimatkalle. Ruotsin ei pidä kustantaa heille ylläpitoa. He ovat tehneet sen, että heillä ei ole enää oikeutta oleskella Ruotsissa.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.