Venäjä tapattaa vähemmistöjään Ukrainassa

Venäjän globalismi ja imperialismi tulee erityisen hyvin esille Ukrainan sodassa. Suomalaiset putinistit näin ollen kannattavat lännen globalismin sijasta vain idän globalismia, kaupan päälle imperialismia.

Hyvin moni Venäjän kansalainen, joka kuolee Ukrainan sodassa, kuuluu eri etnisiin vähemmistöihin. Näitä köyhiä, ja Venäjän ennestään sortamia vähemmistöjä on helpompi saada mukaan sotaan kuin Pietarin ja Moskovan metropoliittoja. Pietarin ja Moskovan miehille on mukavampaa ajella Mersuilla ja Bemareila kuin ryömiä jossain Ukrainan arolla tapettavana.

Kun taas burjaateilla, baškiireilla, jakuteilla ja kymmenillä muilla etnisillä vähemmistöillä ei ole oikein muuta mahdollisuutta. Kyse ei ole itse etnisyydestä, vaan siitä, että Venäjä on jo ennestään riistänyt näitä vähemmistöjä kaikin mahdollisin keinoin ja “kynnys” on pienempi. Jos tai kun moskovalaisille ja pietarilaisille city-ihmisille aletaan ehdottelemaan liikekannallepanoa, niin sota loppuu siihen.

Moskovassa ja Pietarissa on helppo kanniskella riehakkaasti Z-merkkejä kun ei kuitenkaan itse tarvi olla ukrainalaisten tapettavana, vaan rintamalla on ennestään sorrettuja vähemmistöjä kuolemassa city-ihmisten puolesta.

Tällä hetkellä venäläisiä on kuollut arvion mukaan 25 000, joista suuri osa siis etnisiä vähemmistöjä. Jos rintamalla olisi moskovalaisia ja pietarilaisia city-ihmisiä, niin tuskinpa Venäjän menestys olisi edes sitä mitä se nyt on.

Venäjän imperiumin rakenne ja menestys on ollut vuosisatojen ajan juuri tämä. Revitään vähemmistöjä pois isiensä mailta ja siirrellään niitä summittain minne sattuu. Tämä aiheuttaa pelkoa vähemmistöissä ja tekee heistä nöyriä. Pelon takia.

 

Ukrainassa sota on jämähtänyt jonkinlaiseen asemasotavaiheeseen kaikilla rintamilla, paitsi Mariupolissa, jossa käydään yhdestä terästehtaasta kiivaita taisteluja. Koko tehdasalue on käytännössä tuhottu täysin.

 

Mitään tarkkoja tietoja taistelujen kulusta Mariupolissa ei ole saatavilla. Kaupungissa olevat siviilit ovat kuitenkin pikku hiljaa tapettu viimeistä ihmistä myöten. Mariupolista tulee paljastumaan joskus valtavia siviilien teurastuksia, pahempia kuin Butshassa.

Mariupolin tila on paha ja lienee pakko myöntää, että ainakin toistaiseksi Mariupol ja rannikko Krimille asti on menetetty. Muuten tilanne on hyvä. Kunhan Yhdysvaltain tankit ja dronet saapuvat pikkuhiljaa perille, niin ukrainalaiset tulevat heittämään venäläiset ulos Donbassista. Ukraina on toisin sanoen saamassa ihan lähiaikoina useista eri paikoista sellaista sotakalustoa, että nokan ei pitäisi tuhista kauaa.

 

Yllä oleva kartta antaa niin ikään realistisemman kuvan tilanteesta. Kuten aiemmin jo tuli esille, niin pohjoisessa venäläiset liikkuivat lähes pelkästään teitä pitkin. Sama etelässä. Teiden väliin jää siis “valtaamatonta” aluetta, joten karttoihin pitää piirrellä niitä teitä, joita pitkin venäläiset liikkuvat.

Notify of
guest
129 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Islam on syöpä

Ei tuo vähemmistön käyttö pelkästä sorrosta johdu. Jo 2. maailmansodassa venäläiset kenraalit huomasivat, että venäläiset sotilaat eivät ole hirveän hanakoita tappamaan valko-venäläisiä ja ukrainalaisia, jotka taistelivat natsien rinnalla. Johtuen heidän veljeskansasiteestä. Siperiasta tuodut joukot taas tappoivat heitä armotta, koska minkäänlaista tunnesidettä ei ollut.
Ja kuten venäläiset ovat jo osoittaneet: millään sotilaskalustolla ei ole merkitystä ilman koulutettua ja kokenutta miehistöä.

Last edited 7 kuukautta sitten by Islam on syöpä
alknjd

Venäläiset ei oleet hirveän hanakoita ampumaan venäläisiä pakenevia selkään oli oikea syy

kassu

eikös ukraina kuulunu neuvostoliittoon toisessa maailmansodassa.

Moonman

Näistä kaukoidän muslimitasavalloista venäjä saa kerättyä miljoona asekuntoista nuorukaista suomen rajalle teeskentelemään pakolaisia, kunhan nato-intoilu etenee liittymiseen asti. haavisto ja ohisalo takavarikoivat rajalla asuvien talot ja autot, jotta sinne saadaan maailman isoin pakolaisleiri venäjän sotilaille, mistä niitä voidaan sitten kuljettaa etelän kaupunkeihin organisoitumaan.

Kriminaali

Tsetsuurikemujen tupsahtaminen Suomen itärajalle olisi tilanne missä meidän päättäjien veri punnitaan.
Uutta “Tornion romahdusta” ei saa päästää tapahtumaan.

mari

Jos / kun Venäjä aloittaa hybridi-operaatioon, tullaan sitä seuraamaan ympäri maailmaa suurella mielenkiinnolla. Jos hallitus avaa rajat puten roudaamalle roskasakille niin mitähän siitä mahtaa tulevat Nato- liittolaiset tuumailla? “Nekö alistui Venäjän vihamieliselle operaatiolle tuosta noin vaan”…tällaisia otsikoita ja puheenvuoroja tultaisiin näkemään. Kannattaisi hallituksen miettiä hyvin tarkkaan miten tämän kanssa pelataan. Näytetäänkö muulle maailmalle, että emme alistu vai että alistumme. Sitäpaitsi rajojen auki pitäminen olisi Kremlille selkeä signaali. Heillä on kalustoa tarpeeksi avata ‘ilmasillat’ Istanbulin, Damaskoksen, Bagdadin jne kautta suoraan Pietarin kentälle. Sieltä sitten loputon bussiralli kohti rajaa ja ennen kesäkuun loppua olisi rajalla vähintään 100K ukkoa.

tex willer

Alkaa näyttää huolestuttavalta. Hallituksella vaan sormi suussa oottamassa rynnäkköä. Joko suvakkiämillä on tervetulokyltit valmiina?

mari

Minusta on uskomatonta, että tätä rajojen sulkemista hybridioperaatiota vetkutellaan. Kiristääkö vihreät hallituksen sisällä jotenkin? Hehän tässä vastaan hankaa koko ajan. Kun heidän mielestään oikeus hakea turvapaikkaa menee kaiken muun yläpuolelle. Ilmeisesti sitten myös kansakunnan turvallisuus on alempiarvoinen juttu kun turvapaikan-hakuoikeus? Vihreät olisikin pitänyt julistaa holhouksen alaiseksi jo kauan sitten. Pelkkää tuhoa kylvävä puolue.

tex willer

Kyllä Venäjä tietää tämän rotankolon rajalla ja hyvin todennäköisesti tunkee siitä sisään esim.ählytatstelijoita. Hyvin, hyvin huolestuttavaa!

Jupi

Ne kyltit ovat olleet eteisessä odottamassa jo vuodesta 2015, ja pölyt on pyyhitty joka viikko jospa onnenpyörä osuisi taas meille.

WaleKala
Homma hanskas

Rupla näyttää olevan vahvimmillaan kahteen vuoteen, ja Euro luhistuu.

Kyllä markkinat tietää kuka sodan voittaa.

Joppos123

Kunhan ryssän kleptokratian tekohengittämä ruplakupla puhkeaa niin romahtaa koko ryssälä. Se on vain ajan kysymys.
Ryssän kannattaa vaan alkaa totuttelemaan mädän kaalin jyrsintään.

mari

Nimenomaan. Venäjä on tukenut keinotekoisesti ruplaa koko ajan. Pian loppuu resurssit tukemiseen ja rupla romahtaa totaalisesti. Täällä Las Palmasissa niitä löytyy kaupungin julkisista roskiksista. Ite oon löytänyt jo 3 satkun seteliä ja 2 viiskymppistä kun roskiin olen vienyt jotain. Saattaa se johtua siitäkin, että venäläisillä on tapana Välimeren maissa ja muuallakin tipata ruplilla, mikä on kyllä pelkkää vit*uilua. Onneksi venäläisturistit ovat kadonneet täältä kuin tuhka tuuleen. Ei tule ikävä. Ruplat jätin roskiin.

mari

Tarkoitin siis tipin jättämistä ruplan seteleillä ja sitten kahvilan tai ravintolan omistaja tai tarjoilija heittää ne mennessään roskiin (niissä paikoissa joissa pöydät ja tuolit ovat katettu ulos). Tämän mulle vahvisti eräs kahvilanpitäjä kun ihmettelin miksi tästä kaupungista löytyy ruplia jatkuvasti roskiksista.

Joppos123

Satuin olemaan Thaimaassa kun rupla sukelsi viimeksi oikein kunnolla. Kukaan ei vaihtanut ruplia batheihin missään ja eihän niillä homo sovjetuksilla ollut länsivaluuttoja mukana. Ryssät olivat ihan kusessa.
Samaan aikaan lakkasi myös ryssän pankkikortit toimimasta.
Eipä taida nytkään olla mahdollisuutta vaihtaa sitä leikkirahaa sivistyneeseen valuuttaan.
Onneksi niiden ei enää tarvitse matkustaa minnekkään, ylimielistä paskasakkia.
Rahat finito ja ylivoimaisesti vihatuin kansa maapallolla tällä hetkellä.
Veikkasivat ja tukevat väärää konia eli syövän mädättämää siansilmää.
Voihan ne toki matkustella vaikka Krimille.

Suomi-Kustu

Hyvä, että on edes tämä yksi vaihtoehtomedia jota pystyy lukemaan, koska tätä ei ole tuhottu putinismilla.

anus mutkanen

Hienoa, toivottavasti häipyvät myös Thaimaasta ja Vietnamin Nha Trangista.

Joppos123

Eiköhän ne ole jo häipynyt. En kaipaa ryssiä turisteiksi minnekkään, täysiä sikoja eli siis geeniensä mukaisia rämeihmisiä.

Qroquius Kad

Totisesti näin on!
Sen todistavat nämä kuvat Ukrainassa riehuvista ryssistä:

https://www.artstation.com/artwork/8wO45G

Kuvat saa näkyviin skrollaamalla.
Kerrankin tarkkoja kuvia ryssien todellisesta olemuksesta..

Joppos123

Muutaman kerran joutunut vetämään turpaan sikailevia ryssiä Thaimaassa. Heidän onnekseen. Paikalliset olisivat hakanneet pahemmin tai vetäneet kylmäksi.
Nyt en puhu mistään pattijokiskenestä vaan ryssillä on tapana sikailla kaikkialla kun ne paskat ovat ulkomailla.
Niillä rämeihmisillä ei vaan ole käytöstapoja. Kuvittelevat olevansa maailmanomistajia. Mutkun eivät ole ja tulee senkka nokasta.
Thaikkujen kanssa ei kannata pelleillä. Niillä on aina “mutka” jos mikään muu ei auta.
Jonkun ryssän pelastanut selkäsaunalta.
Ne ei vaan osaa käyttäytyä.
Idiootteja ja kuvittelevat omistavansa koko maailman.
Nyt en enää pelastaisi yhtään ryssää.
Sitä saa mitä tilaa.

Suomi-Kustu

Niin sinullahan on melkoinen ruplasalkku. Miten ajattelit vaihtaa euroiksi?

Uskomatonta

Euro kaatuu alle vuodessa, niin eikai kukaan hullu edes haaveie minkään valuutan muuttamista Euroiksi?

Suomi-Kustu

Jos kukaan ei haluaisi euroja, niin euro kaatuisi heti eikä vasta vuoden päästä. Eli se kokisi saman kohtalon kuin rupla on kohdannut.

Joppos123

Mene äkkiä vaihtamaan omasi rupliksi. Onkohan se muuten enää edes vaihdettava valuutta vai samaa paskaa kuin Laosin Kip? Kip:lla tosin pärjää erinomaisesti Laosissa, ruplalla ei edes ryssälässä.

Joppos123

Äkkiä nyt eurot ( tasan kaksi) rupliksi. Susta tulee puttepossun miljardööri. Siansilmä tykkää susta. Olethan kuuliainen paska.

Jupi

Sodassa ei ole voittajia paitsi jenkkien aseteolilisuus, joka on pelkästään USAlta saanut 33 miljardia. Venäjä taas tuhoaa nämä lähetykset kuin liukuhihnalla sitä mukaan kun ne saapuvat

Joppos123

Pelottaako ryssää? Mitä te olette tuhonneet muuta kuin paska-armeijanne uskottavuuden?
Teille nauraa koko maailma.
Mitähän mahtaa Kiina tuumata teidän suorituskyvyistä?
Saattaa siperian rikkaudet kiinnostaa kunhan teidän mongooli-armeija on tuhottu.

Vili

Pankkiirit ovat voittajia.
Jotenkin kaikki poliittinen teennäisyys ja halu pitkittää sotaa vaikuttaa siltä että joku jossain tyhjentää kassaa. Ajetaan taloudet alas ennenkuin saadaan digivaluutta ja muut IDt. Saksassakin tosissaan aiotaan lopettaa oljyn ja kaasun tuonti venäjältä, mitä muuta se tuo kun talouden romahduksen? Ja siihen kähinät Suomeen sopii hyvin mukaan. USAn aseteollisuus auttaa varmasti.
Ja onan se putlerikin WEFin klasun YGL kaveri. Vaikka välit julkisesti menikin “poikki”.

Joppos123

Minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta talous pätkääkään. Minua kiinnostaa se, että onko takapihalla joku vitun romu Z kirjaimella varustettuna sanomassa mitä minä ajattelen ja tappamassa naapurin kakaroita.
Ei ole, eikä tule.

Vili

Mua kiinnostaa se onko mut vedetty siihen mukaan jonkun muun toimesta omista motiiveistaan.

Qroquius Kad

Kyllä on.
Asialla ovat kasaarijuutalaiset ja Sen Hullun Rumpin kaverit.
Lue vaikka UMV:stä.

Qroquius Kad

Sekä varmaan myös saatananpalvoja, epäjumalan kuvan kumartaja, illuminaatti ja turnipsinnaatti?

VMP

Sulla pitäisi olla aika paaaaljon uudempi audi, että tuo väite olisi uskottava.

TJL

Rahat tulee Kelasta?

Joppos123

Väitänpä, että Ukrainalla on yllätys tulossa ensi maanantaina. Saatte ryssät kunnon “voitonpäivän”.
Isku Moskovaan ei olisi väärin, olettehan tuhoamissodassa tarkoituksena kansanmurha Ukrainassa.
Ettekä te mitään ole tuhonneet. Uusia aseita virtaa koko ajan ja teitä ali-ihmisiä tapetaan kuin liukuhihnalla.

Slava Paavo

Minkä tämä maa menettääkään jos ei olisi sotakirjeenvaihtaja Paavoa. Tämä totuudenpuhuja” Suomen Rauli Vrtanen” olisi kultaa lehdistön edessä. En tiedä olisiko se mahdollista että Paavo toimisi Suomen”CNN” eli MTV3:n uutisankkurina kertomassa Zelenskin voitokkaasta taistelusta pahaa isoa-sutta vastaan(eikä jatkuvasti rahaa ruikuttavasta kokkeliveikosta, joka on tietysti Venäjä Bropagandaa). Ehdottaisinkin Paavolle seuraavan Pulitzer palkinnon myöntämistä koska Paavo tekee erittäin tärkeää työtä puolueettomasta tiedonvälityksestä.

Joppos123

Nämähän heijaavat myös noita lasten tappamiseen ja raiskaamiseen erikoistuneita ryssän “sotilaita”.
Taitaa putleristeilla olla pedarifantasioita, sitä oikein voi muutoin selittää.
Onneksi oikeat sotilaat laittavat niitä kylmäksi sen minkä ehtivät.
Tännekkin olisi kyty ollut mutta se tilaisuus meni jo.
Jos NATO Suomeen hyökkäävät niin tapetaan liittolaisten kanssa koko mongooliarmeija viimeiseen mieheen.
Pari viikkoa siihen menee, ei enempää.

Joppos123

Pedofiilit alapeukuttaa ja putenlutkuttajat.

Joppos123

Yksi pedofiili ryssänlutkuttaja ilmoittautunut.
Miltä tuntuu olla pedofiili ja samaan aikaan putlerinlutkuttaja?
Ihan vaan mielenkiinnosta.
Onko fantasiasia raiskata lapsia kun puten mongoolilauma hyökkää Suomeen vai jokin muu? Jos niin mikä?
Ei tule toteutumaan.

Runtiti-pou

Presidentti Vladimir Putin pyysi anteeksi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin viikonloppuisia Hitler-puheita. Asiasta uutisoi uutistoimisto Reuters. 
Israelin pääministeri Naftali Bennettin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on pyytänyt anteeksi maan puolustusministeri Sergei Lavrovin Hitler-puheita. 
Pääministeri hyväksyi Putinin anteeksipyynnön.
Lavrov laukoi viikonloppuna italialaismedian haastattelussa, että natsi-Saksan johtaja Adolf Hitler olisi ollut syntyperältään juutalainen. 

Runtiti-pou

Lausahdus tuli sen jälkeen, kun italialaismedia oli kysynyt, miten Venäjä oikeuttaa hyökkäyksensä Ukrainaan väittämällä, että maa yrittää Ukrainassa denatsifikaatiota, eli kaataa natsihallinnon Ukrainassa, samalla, kun maan päämies presidentti Volodymyr Zelenskyi on juutalainen.
Israelissa Lavrovin puheet otettiin järkyttyneinä vastaan. 
Bennett kertoi Putinin anteeksipyynnöstä sen jälkeen, kun oli keskustellut Putinin kanssa puhelimitse tänään torstaina. Venäjä ei ole puhelinkeskustelun jälkeisessä lausunnossaan maininnut anteeksipyyntöä. 

Joppos123

Olemmehan mekin Ruotsin kanssa nyt virallisesti “natsivaltioita”. Uuuu kun pelottaa.
Ryssän mongooli-ja musliarmeija on tosin kiinni pikku hässäkässä Ukrainassa ainakin seuraavat 5 vuotta ja sinä aikana ehdimme liittyä natsinatoon.
Millähän kamalla ryssän valtiojohto oikein käy? Kovaa tavaraa se on joka tapauksessa.
Mahtaakohan ryssän natsijänkkäys upota kansaan varsinkin kun uusia natsivaltioita putkahtaa koko ajan lisää?
Mummot ja vajaamieliset varmaan uskovat mutta entäpä vaikka Pietarin alueen keskiluokka joka on tottunut käymään täällä lomailemassa ja ostoksilla?

Aputin

Niin muistakaa tuo, kun te siellä PT-mediassa seuraavan kerran mässäilette venäläisten ruumiilla ja sillä, mikä peto niiden ruumiiden yli on pyyhkäissyt. Seuraavan kerran kun se peto pyyhkäisee, kannattaa miettiä, että siellä saattaa olla raukkaparka vähemmistön talonpoika.

Ensin väitettiin, että Venäjä valehtelee, sitten kun paljastuminen muuttui ilmeiseksi, alettiin tarinoida, kuinka Venäjä kertoo osaksi totuutta, mutta valehtelee loput. Itse asiassa länsi itsekin syyllistyy juuri tuohon ja aivopesee, ja kehtaa väuttää sen olevan jalompaa. En usko Putinin olevan täysin viaton, mutta lännen
valehtelun rinnalla hän alkaa näyttää varsin säysealta.

Joppos123

Niin, olemmehan mekin natsikansaa puten silmissä. Tottahan se syövän mädättämä siansilmä puhuu.
Jokainen Ukrainaan tapettu lapsenraiskaajaryssä on pois meidän rajoilta notkumasta.
Onneksi niitä tulee kuolemaan vielä tuhansia.
Mikä parasta, olemme kohta NATO:ssa joten barbaarilaumojen sankarillinen Suomalaisten lasten raiskaamis-ja tappamisoperaatio on peruttu.
Sekös putlerfaneja vituttaa.

Joppos123

NATO:n liittymisessä on parasta se, että ryssä ja sen maanpetturilutkuttajat eivät voi asialle yhtään mitään.
Uli uli.

Suomi Finland

Kun Suomi liittyy virallisesti Natoon kaikkine turvatakuineen, taitaa termi ‘natokiima’ sen jälkeen kadota kuin pieru Saharaan. Sen hokeminen ei silloin vallitsevissa olosuhteissa enää kannata, joten putinistit kyllästynevät räksyttämään sitä.

Qroquius Kad

He jäävät vain kiemurtelemaan omaan tuskalliseen, tyydyttämättömäksi jäävään ryssäkiimaansa.

Joppos123

Siihen asti ne maanpetturit ulisevat tuskaansa kunnes olemme jäseniä. Ne varmaan odottivat ryssän barbaarisakin hyökkäystä Ukrainan jälkeen Suomeen mutta kuten moni muukin asia niin ne ryssivät sen mahdollisuuden.
Noita ihmispaskoja on maassamme muutama sata.
Sairaita pedoja ja ihmisten kiduttajia. Ei niistä sotilaiksi ole, vähän kuin allensa kusevat kähtävät.

VMP

Niin siis ensin venäjä vaan valehteli nyt se joutuu kertomaan jo osatotuuksia kun on paljastunut..

Jones

Tarkoittaako tämä sitä, että jos suomalaiset joutuvat NATO:n ansiosta sotaan Ukrainaan, niin rintamalle ei laiteta saamelaisia, mustalaisia, juutalaisia ja siirtolaisia, joita pakolaisiksi kutsutaan.

Last edited 7 kuukautta sitten by Jones
mari

Suomalaiset eivät joudu Naton vuoksi Ukrainaan sotaan. Eihän Ukraina ole Nato-maa.

Joppos123

Tuo jankutus “joudumme NATO:ssa sotaan sinne ja tänne” on vaan putleristien viimeisiä epätoivoisia yrityksiä hämmentää jo tehtyä päätöstä.
Ei noista kannata välittää vaikka se tuhoaakin joiltakin sen ainoan mihin he ovat uskoneet ja jota ovat palvelleet. Se ei ole isänmaa Suomi vaan putlerin diktatuuri.
Nyt niiltä vietiin nopeaan tahtiin karkki suusta ja kaikki meni perseelleen.
Sota Ukrainan “natseja” vastaan tökkii, Suomi ja Ruotsi liittyy NATO:n ja ylijumala putler ei olekkaan jumala vaan mädäntyy syöpään.
Näin ei uskovaisena niin tässähän on johdatusta. Pahuus saa näköjään sittenkin palkkansa.

tex willer

Viime sodissamme juutalaiset ja saamelaiset taistelivat erittäin hyvin. Kiitos heille. Noista muista en ole kuullu mitään vastaavaa.

Qroquius Kad

Mustalaisia oli tiettävästi paljon huollossa hevoskuskeina, heillä kun oli tiettyä kokemusta.

Joppos123

Viime sodissa valtaosalla oli aika vankka kokemus koneista. Olimmehan vielä aika pitkälti maatalousvetoinen maa ja jengi asui maaseudulla.
Olihan mustalaisia ihan taistelujoukoissakin. Nekin ymmärsivät,että Stalinin alamaisena ei ole hääppöinen tulevaisuus.

Särmääjä

Enpä usko että Donbassissa mistään hinnasta Venäjä sen paremmin kun kapinallisalueen väestökään päästää tai haluaa heidän mailleen Ukrainan joukkoja. Se alue ja porukka on jo vuosien ajan iskostettu irti Ukrainasta ja vihaamaan maan armeijaa ja tuskin ovat kovin Kiovaan kallellaan ovat olleet sitä ennenkään.

Särmääjä

Paikallinen väestö ne alueet miehitti ja Venäjä on vain tukenut sitä toimintaa. Ne on hyvin venäjänkielisiä ja mielisiä alueita. Ei sinne Krimin tyyliin Venäjä kuskannut mitään joukkoja ottamaan aluetta haltuun.

Särmääjä

On ne tähän mennessä ollu suht paljon myös mielisiä, mutta tuskin enää paljoa kun Venäjän armeija on pommittanu ne paskaks. Harkovaan koitettiin myös 2014 perustaa kapinahallinto, mutta se epäonnistu toisin kun Donetsin ja Luhanskin kaupunkien kanssa.

Särmääjä

Donetskin ja Luhanskin alueilla on maan parlamenttivaaleissa enemmistökannatus Venäjä-mieliselle oppositiolle ainoana koko maassa.

mari

Venäläisten masinoimat “vaalit”. Aivan kuten Krimin äänestyskin.

Särmääjä

Siis Ukrainan parlamenttivaaleissa on äänestetty Donetskin ja Luhanskin alueen niissä osissa jotka on Ukrainalla.

Joppos123

Ei kyllä miehittänyt. Vuodesta 2015 alkaen siellä on ollut vuorollaan noin 10 pataljoonan taisteluosaston verran ryssiä. Niitä on kierrätetty 6-8 kuukauden sykleissä aina Vladivostokin pataljoonia myöten.
Idän syövän mädättämän siansilmän mukaan ja toki hänen lutkuttajiensa mukaan siellä ei koskaan ollut yhtään ryssän solttua.
Osa siansilmän paskapuhetta.
Kesäkuun loppuun mennessä ryssän lapsentappajat joko tuhotaan sinne tai ajetaan takaisin ryssälään.
Toivottavasti joko syöpä tai “sairaskohtaus” hoitaa siansilmän ennen sitä.
Nyt on oikea hetki tuhota ryssän sodankäyntikyky vuosiksi eteenpäin.
Samalla koko valtio ajetaan taloudelliseen perikatoon.
Ryssä saa tasan mitä tilasi.
Koko pohjola kuuluu NATO:n ja Pietari jää pussinpohjalle.
Putleria vituttaa.

Särmääjä

On siellä myöhemmin varmaan ollu ties mitä Venäjän tukijoukkoja, mutta silloin 2014 paikallinen väestö toteutti kapinan ja miehityksen siellä.

Joppos123

No kun ei toteuttanut. Siellä oli jo silloin ne ryssän taisteluosastot. Tämä on fakta. Olivat ryssän mukaan lomalla olevia solttuja.
Kulkupelinä ei ollut ladoja vaan taisteluvainuja.
Siellä on vuodesta 2015 kuollut melkein 3000 ryssän solttua vaikka ne eivät kuulemma koskaan ole ollut siellä.
Ryssän huumeista logiikkaa.

tex willer

Ja Suursaaressa ryssien sotilashelikopterikenttä. Matkaa 40 km Kotkaan, nopeesti olis ryssät vallanneet Kotkan. Mutta kun ollaan NATOssa, niin tiedustelutieto tulisi ajoissa ja ohjuksilla kopterit tiputettaisiin mereen.

Jupi

Donbassin kansa ovat lähes kaikki etnisiä venäläisiä

Ceterum censeo

“Venäjä tapattaa vähemmistöjään Ukrainassa”. Tämä on tervetullut muistutus niille Nato-vastustajille, jotka pelottelevat sillä, että liittyessämme joutuisimme Nato-sotiin. Heidän vaihtoehtonsa tuloksena olisi helposti se, että joutuisimme yhtenä vähemmistökansallisuutena mukaan luovuttamaan joukkoja tykinruoaksi Putinin sotiin. Ja sen vaihtoehdon toteutumiseen riski ja tuhoisuus ovat paljon suuremmat.

Joppos123

Suomi ja Suomalaiset (muutamia anuksia ja muutamaa sataa lutkuttajaa lukuunottamatta) ei koskaan alistuisi putlerin alamaiseksi, ei ikinä.
Jos ryssä olisi hyökännyt samalla paskalla mongoli-ja muslimiarmeijalla Suomeen kuin mitä nyt Ukrainaan niin ne joukot olisi jo tuhottu.
Täällä kun ei edelleenkään ole kovin paljon tuota hyökkäykseen sopivaa itä-länsi tiestöä ja mongoolit eivät metsään uskalla.
Ohjusiskuihin oltaisiin vastattu omilla suoraan Pietariin.
Ryssä ei usko kuin voimaan ja sen olisi kovin vaikeaa länkyttää erikoisoperaatiosta kun talvipalatsiin sataa tykistöohjuksia.

Timppis

Onneksi meillä ei ole kyseistä ongelmaa.Ben jutscowits ja läyri njurmi ovat meillä etulinjassa sota on jo voitettu enmenkuin me hämäläiset keretään edes pelipaikoille

VMP

Niin ainakin noiden partisaanin juttujen ja tiettyjen kommentoijien mukaan juutalaiset omaavat supersankareiden kyvyt ja yksi juutalainen voi tehdä ihan mitä vaan venäläisten sotimisesta hk:oon sinisen reseptin vaihtoon.

Suomi Finland

Ohjusfregatti Admiral Makarov on ottanut osumaa Mustalla merellä. Vituttaako putinistit? Pistäkää oikein perkeleesti alapeukkuja, jos vituttaa.

Joppos123

Kannattaa varautua ainakin anuksen ja muutaman pedofiilin alapeukkuihin. Katsoin juuri saman uutisen ja sen kunniaksi avasin kaljan.
Makarov menee lastentappajiensa kanssa pohjaan juuri sopivasti ennen “voiton päivää”.
Hyvin Ukrainalaiset vetävät. Sissitoimintaa.
Annetaan ylimielisen ryssän kuvitella ettei ole mitään hätää.
Maltetaan odottaa ja kun tulee paikka niin isketään.
Kun isketään niin isketään kunnolla.
Ryssä on näköjään alempana oppimisessa kuin kastemato. Eivät oppineet Moskvasta mitään.
Lisää vaan samaa.
Taitaa Ukrainalla olla merimaaliohjuksen uudenpi versio valmis.
Sitä voi ampua myös maamaaleihin.
Odotan mielenkiinnolla jos ryssä meinaa karakuloida Mauriupolissa ensi maanantaina. Voi tulla yllätys.
Toivottavasti vetää paraatin, hahhahha.

Joppos123

Muutama merimaaliohjus keskelle paraatijoukkoja (mongooleja ja kähtäviä) tekisi kutaa.

Joppos123

Se mikä kuitenkin ratkaisee on se, että putlerin “pelikirja” meni vituiksi. Ukraina ei ollut helppo pala ja samaan aikaan Suomi ja Ruotsi liittyy NATO:n eikä putte mahda sille mitään, ei yhtään mitään.
Jos putte lutkuttajineen meinasi Ukrainan jälkeen hyötä Suomeen niin eipä taida onnistua. Toki saa yrittää jos ryssältä löytyy vielä riittävästi tykinruokaa mongooleista.
Rautaa ei enää taida olla ellei aleta ottamaan köyttöön T-34:a museioista.
100 T90 evoluutioversiota taitaa löytyä mutta leoon verrattuna ihan kuraa.
ARMATA hyytyi kleptokratiaan jota siansilmä itse ansiokkaasti ja esimerkillään johtaa.
Isänmaanpetturit ja putenlutkuttajat voivat vain ulista ja pierrä verta.
Suomi kansoineen säästyi barbaarilaumoilta.

Joppos123

Sekös psykopaattisia lapsentappajia ja putenlutkuttajia vituttaa.
Ette paskat mahda mitään, nada. Menemme NATO:n ja teidän peli on ohi.
Mitään en vihaa enempää kuin maanpettureita. Vastapuolen sotilas saa hyvän kohtelun jos on pitänyt kiinni säännöistä. Muutoin ei.
Maanpetturi ei sitä ansaitse. Kuula kalloon on kenttäoikeuden mukainen ratkaisu.
Maanpetturi on oksettavin eliö mitä maanpäältä löytyy.
Valmis pettämään ihan kenet vaan jos vaan itse hyötyy. Eräänlainen loinen.
Ihmiskunnan alinta sakkaa. Edes putler ei arvosta sellaista ihmissaastaa ja silti niitä tälläkin sivustolla on.
Mikä ajaa?
Palkkio, aate, kuvitelma rikkauksista vai lupaus neitsyeistä?
Jokin teitä maanpettureita motivoi, mikä?

pöh

Tässä tänään kierrelly Helsinkiä, ja jopa ihan selvinpäin.
Suurinpiirtein joka ainoa keiden kanssa tässä päätynyt juttelemaan, kaikki on sitä mieltä että Suomi on kohta sodassa.
Jokainen ei kyllä ymmärrä mitä se sitten tarkottaisi.
Kaikista karmeinta on meidän hallitus ja pääministeri. Jotku niitäkin hulluna kannattaa, mutta miettikääpäs vähän? Marinin istakuvat ei paljon auta siinä vaiheessa jos sota tulee.
Ja jotka ei usko että sota voi tulla, niin se on lähempänä kuin koskaan meidän aikana.
Eikä siinä auta jos joku Brittien ministeri lupailee apua, todennäköisesti koko maa on tuhottu ennen kuin mitään apua saataisiin.

Suomi Finland

Ei nuo ryssät näy sellaiseen kykenevän. Niiden sotamateriaalia on käytetty jo liikaa Ukrainassa. Ne ei pysty kuin ulisemaan. Ydinaseethan niillä on, mutta eivät tohdi käyttää.

Joppos123

Jos ottaa huomioon kuinka hyvin se ali-ihmissakki on pitnyt huolta tavanomaisista aseista niin minua huolestuttaa lähinnä se kuinka moni niiden puikoista räjähtäisi siiloihin.
Siinä on se vaara. Toki ydinaseen, ei ainakaan normaalisti pitäisi räjähtää siiloon mutta.
Ryssä on niin syvällä kyvyttömyyttään,ettei siitä tiedä.
Putte tekee vissiin kuolemaa ja kysymys on.
Vetääkö se samalla tavalla kuin esikuvansa Hitler aikoinaan. Eli kaikki paskaksi ja palamaan vai mitä se tuskainen paska tekee?
Mitä tulee vaikkapa Alakurtin sakkiin niin tarvittaessa huomiseen lounaaseen mennessä ne olisivat teurastettuja.
Vaivaiset 1500 varusmiestä ilman kalustoa.
Muut ovat Ukrainassa tapettavina.

Qroquius Kad

Tuskin ne ohjusten ydinkärjet räjähtäisivät siiloihin, mutta ohjusten ajoaineet ovatkin aivan eri juttu.
Massiivisen tulipalonkin saattaisivat saada aikaan.
Suurin osa tähän asti nähdyn perusteella todenäköisesti vain hyytyisi siiloon käynnistymättä.

Qroquius Kad

Suomessa on parast’aika neljän NATO-maan maavoimia harjoittelemassa Suomen Maavoimien kanssa. Mukaan liittyi viime vikolla kolmen eri NATO-maan merivoimia.

Luuleeko joku, että Ryssä muka hyökkäisi Suomen joutuman taisteluihin USAn, Britannian ja muutaman muun NATO-maan asevoimia vastaan?
Voin kertoa, että ei hyökkää.
Nämä ovat ne kuuluisat turvatakuut:

Suomen maaperällä on NATOon liittymiseen asti koko ajan NATO-maiden joukkoja.
Ryssällä ei ole varaa hyökätä niiden kimppuun, koska se aiheuttaisi III maailmansodan, ja Ryssä tietää häviävänsä sen

Sota OLI helmii-maaliskuun vaihteessa lähempänä kuin koskaan II maailmansodan jälkeen. Nyt sen uhka on poissa:

olemme NATO-turvatakuun piirissä ja pian Jäsen.
Niin etttä sota EI ole Suomeen tulossa, kiitos NATOn!

Joppos123

Näitä saattaa tulla lisää tai sitten ei, olen savolainen.

Joppos123

Me kyllä pärjäittäsiin kuten Ukraina aika pitkään mutta ei ole mitään järkeä lähteä yksin sellaista despoottia vastaan joka ei välitä sotilaistaan pätkääkään.
Niitä vaan tulisi. Ei siinä ehtisi edes punahohkaista piippua vaihtaa.
Samaahan ryssä tekee nyt Ukrainassa. Ne ajavat jalkaväkeä suoraan konekiväärituleen ja luottavat siihen ettei ole varapiippuja.
Mahtaa se kärjessä oleva kuli miettiä, mitä vittua mä täällä teen?
Tuo on putlerin sota, ei Venäjän.
Siksi NATO:n täysjäseneksi.
Puten raiskausarmeija kestäisi vajaat 2 viikkoa ja se olisi tuhottu.

Qroquius Kad

Keljuin asia Ryssän hyökkäyksessä Suomeen ei olisi rajan yli yrittävä porukka, joka on aika helpon oloisesti torjuttavissa.
Mutta ne Suomen kaupunkeihin, naisten, lasten ja vanhusten niskaan satavat ohjukset…

No, niidenkin käytön momentum on ajat sitten mennyt, ja NATOon liityttyä täysin pois laskuista.

Ei Ryssä halua joutua Lännestä 100 % eristetyksi Kiinan armoille.

Kukavaan

Huolestuttavalta näyttää. Venäjä on ottanut riskejä ja onnistunut riskinotossa viimeksi Krimillä. Voivat ajatella, että heidän neuvotteluasemansa paranee kun tekevät jotain samankaltaista Suomessa.

Länkkärit ja venäläiset ajattelenevat keskimäärin eri tavoin. Molempien käsitykset todellisuudesta ovat erilaiset. Elämme eri kuplissa. Yhteistä, molempia tyydyttävää näkemystä on siksi vaikea saavuttaa.

Suomen uskottavuutta Venäjän hallinnon silmissä ei parantane Sanna Marinin hallituksen koostumus. Suomi voi näyttäytyä venäläisille heikkotahtoisena rappiomaana, jonka yli voi kävellä.

USA:n uskottavuus on tunnetuista syistä johtuen matalalla. Se näkyy nyt.

Nyt tarvitaan viisautta ja hyvää onnea.

Joppos123

Ensinnäkään. Et sinä missään ole kierrelyt. Paskapuhetta ja sitähän putlereilta riittää.
Toiseksi. Sulla lutkuttajalla ei ole mitään käsitystä meidän Suomalaisten taistelutahdosta, koska olet ryssä.
Mitähän sinä , mikä lie kuvittelet saavuttavasi tällä näennäisesti kivalla viestillä?
Oletteko te ryssälässä jo noin epätoivoisia?
Säälittävää paskaa.
Sanohan mulkku myrkkykääpiölle terveisiä.
Kuole ihmispaska syöpään tai tule tappelemaan.
Ai niin, teillä lastentappajilla on hässäkkää jossain Ukrainassa, ette te nyt jus jouda.
Aika säälittäviä nämä ryssän yritykset nykyään. Ei ihme kun tulee sodassa pataan.

Qroquius Kad

Eiköhän se ole Sauli Väinämö, joka Suomen NATO-politiikkaa johtaa eikä bileprinsessa?

VMP

Luultavasti ennen talvisotaa marinilla olisi ollut paremmat mahdollisuudet saada paremmat geenit…

VMP

Oisit kierrellyt muuta kuin vasemmistoliiton pääkonttoria ja kallion partasuiden baareja…

Joppos123

Mitäs jos syövän mädättämä putte tapetaankin kesken paraatin? Mitäs tekee puten jumaluuteen uskoneet? Vetävät ranteensa auki( toivottavasti. Ilman puttea ei ole elämää) ?
Teroittakaa puukkonne Suomen putleristit jo valmiiksi. Mitään muuta ei teille heru.
Ei ryöstöjä, ei raiskauksia ja aseettomien tappamisia.
Te hävistte tämän pelin ja jatkossa olette meidän tähtäimessä.
Me emme emmi jos teitä ihmispaskoja pitää “poistaa”.
Ei muuten koira perään haukahtele.

Kukavaan

Jos jotain tuonkaltaista tapahtuu paraatissa, niin venäläiset raivostuvat ja heidät on helppo saada tekemään mitä vaan. Tuosta hyötyisi eninten seuraavaksi johtajaksi haluava. Normimeininkiä historiassa.

Harmi, että ihmiskunta ei osaa elää sovussa. Toinen elinkelpoinen planeetta lienee maasta katsoen kuplassa, jonka säde on tuhat valovuotta.

Mitään välitöntä astronomista uhkaa planeetallemme ei liene tiedossa. Elämme paratiisissa, jonka tuhoutumisen riskin ottavat jotkut respektin tai jonkun ajatusrakennelman vuoksi. Jotkut ovat valmiita tuhoamaan ksiken itsensä mukaanlukien, jos eivät saa määrätä kaikesta.

Joppos123

Joillakin on vaan uho tuhota kaikki. Pokerihommista oppineeni ei kannata ehkä kuitenkaan lähteä seiska-kakkosella all in . Ryssä on lähtenyt.
Katson käden.

Joppos123

Nyt kun te putlerin pikkupaskat kieritte tappioissanne niin miltä tuntuu kun me mennemme NATO:n ?
Vituttaako, kuuntelen?
Vituttaako kun se ryöstö-raikaus ja lastentapporeissu jäi väliin?
Ei teistä ole muuhun.
Luulin, että kähtävät ovat maailman paskinpia solttuja, niin ovat. Te olette kähtäviä.
Te olette umpipaskoja.
Ei soturinkunniaa,te keharit ette edses tiedä mitä se tarkoittaa.

Joppos123

Ei kannata yllättyä jos ei ihan vähään aikaan tule uutisia ryssän sotavangeista.raiskaajat ja kiduttajat tapetaan samantien ja niitä on satoja.
Kenttäoikeus ja kuula kalloon ryssänbarbaareille.
Ei raiskaa putlerin paskasolttu enää.

pöh

Ainahan venäjällä(mutta myös muualla maailmassa) kautta historian on pistetty ensimmäisenä tykinruuaksi ne ihmiset joita pidetään jotenkin alempiarvoisina.
Ei länsimaat historiaa miettien poikkea siitä mitenkään.
Länsimaissa vain on nyt kääntynyt asiat päälaelleen ja vähemmistöt onkin suojeltuja.
Jos Suomeen sattuisi tulemaan sota, niin valtiovalta keskittäisi kaikki voimavaransa saadakseen kehitysmaalaiset valepakoloiset suojaan, suomalaiset saisi jäädä tykinruuaksi.
Ihme on jos Paavo ei ymmärrä kuinka mätä on myös tämä tämänpäivän länsimainen järjestelmä?
Ja sen kun jatkatte haukkumista putinistiksi tai ihan miksi vaan, se kertoo ainoastaan teidän omasta yksinkertaisuudestanne, kun olette vajonneet samalle tasolle kuin rasismikortin heiluttelijat.
Itse en puolustele venäjää..

pöh

..en puolustele venäjän raukkamaista hyökkäystä tai mahdollisia sotarikoksia, ja kaikista vähiten puolustelen putinia. Mutta jos saatte siitä jotain kiksejä niin haukkukaa ihan vapaasti putinistiksi..

Suosittelen!

Venakkomummo vetää kepillä bussipysäkin lasin paskaksi. Tyhmiä, epäsivistyneitä, tietämättömiä, aivopestyjä moukkia:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryska-reaktioner-pa-affischerna

VMP

No natsejahan nuo ruotsalaiset on ja edelleen halveksivat suomalaisia koska ovat ylempää rotua, etenkin rkpeessä ja ahvenanmaalla eivät ole sitoutuneet irti suomalaisten syrjinnästä ja alistamisesta edelleenkään..

Jomi

Kirjoitin ihan asiallisen kommentin pari viikkoa takaisin pt mediaan. Paavo tyytyi nimittelemään minua Putinistiksi eikä julkaissut tekstiäni. Joten se mitä Paavo nimittää tässä mediassa vapaaksi keskusteluksi kunhan ei kirjoiteta sitä eikä tätä, tarkoittaa ettei mitään mikä on vastoin Paavon käsitystä tästä maailmasta julkaista.

Suomi-Kustu

Teillähän siellä Luhanskissa on täysin vapaa keskustelu Putinistien kesken.

pöh

Olette tosiaan vajonneet rasmuslaisten tasolle.
Kun ei ole mitään järkevää argumenttia niin alkaa nimittely.

Suomi-Kustu

Järkevät argumentit ei pysty putinisteihin. Te kyllä tiedätte mikä on totuus, mutta se ei teitä kiinnosta.

pöh

Niin taas tuli nimittelyä, mutta eipä se haittaa nimitellään kulkutautimyönteisiksi putinisteiksi.

En ole koskaan venäjällä käynyt tai koskaan mitään yhteyttä venäjään ollut, enkä ole venäjän hyökkäystä millään tavalla puolustellut.
Mutta jos se muiden nimittely teitä yksinkertaisia ihmisiä joilla aivot on vaan painolasti ja niskakivun syy auttaa, niin antaa sitten tulla vaan.
Kohtahan saatte nato hakemuksen ja sodan Suomeen, sitte se totuus iskee päin pläsiä kun tajuatte ettei natosta ollut kuin haittaa.

Enkä todellakaan ole minkään ryssän kannalla, mutta onhan tää nyt ihan naurettavaa että asioista ei voi keskustella muuten kun haukkumalla ihmisiä putinisteiksi 😀
Jos ryssät tänne hyökkää niin ootte varmaan ensimmäisenä tönimässä naiset ja lapset alta pois että pääsette karkuun.

Suomi-Kustu

Jep. Globalisti, idiootti, natokiimainen, sotapsykoosi jne. Ei nuokaan mitään argumentteja ole. Kulkutautijutusta sen verran, että rokotteen ottaneen perusteluihin vastasitte määkimällä ja naureskelemalla.
Kai sinäkin sen verran myönnät, että Januksen chatista katoaa Natomyönteiset mielipiteet sekunneissa, johon tuo mun alkuperäinen postaus viittasi?

VMP

Tuon näkee hyvin esim. kansalaisen kommenteista..

Suomi-Kustu

Tietty porukka muuttaa kaiken paskaksi. Kaiken, mihin vaan pääsevät postaamaan.

pöh

Mutta jatkakaa samaan malliin.
Sitten kun sinne natoon on haettu koska 600 ihmisestä suurin osa kannattaa, ja venäjä laittaa pari kaupunkia ohjuksilla remonttiin eikä nato teekään mitään, niin tuskin teidän mieli natosta silti muuttuu.
Se on sama kun “turvapaikka-aktivisti” joutuu itse joukkoraiskatuksi, niin silti ei kehtaa tunnustaa olleensa väärässä..

Suomi-Kustu

Turha galluppeja on yrittää pilkata. Voihan niissä olla jotain virhettä suuntaan tai toiseen, mutta kyllä ne nyt tosi hyvin heijastelevat kansan mielipidettä. Kaikkiallahan sen ihan arkielämässä huomaa miten suomalaisten NATO-kanta on muuttunut myönteiseksi.

VMP

No myönnät kuitenkin, että venäjä on tuollainen maa jolloin natoon kannatta ehdottomasti liittyä…

nonAQ

Ei ole Paavo pannut sellaista merkille, että Yhdysvallata tapattaa koko Ukrainan vain heikentääkseen Venäjää.

Qroquius Kad

Eipä ole kukaan muukaan.

VMP

Ei kun se on toisen maailman sodan aikaan elänyt juutalainen joka määräsi tämän sodan käytäväksi koska nordea ja 80-luvun kaappijuutalainen wahlroos koska ne ei ollut varmoja osaako ukrainalaiset tappaa itsensä saamillaan aseillaan määräsi tämä juutalainen ukrainalaiset vielä varmuuden vuoksi ensin raiskaamaan kaikki lapset.

aaaaa

rasmuksesta kopioitu itkuvirsi? vaihdettu vain suomalainen venäläiseksi ja pakolainen burjatiksi

Ray

Myös suomensukuiset vähemmistötasavallat ovat yliedustettuina Venäjän kaatuneiden tilastoissa.